Cevap veriyorum

Ben 58 de emekli olacagim hoop dinlenmeden cocuk bakacagim. Yillardir bakmisim buyutmusum tam emekli oldum keyif derken çocuk bak diyecekler tozumu bulamazlar. Hayalim emekli paramla yazlik biryere tasinmak her yoruldugumda bununla motive oluyorum. Hayalime 1 adim kalmis olacak ve birde torun bakacaksin diyen gelin.. amaaaan evlerden uzak

Sizi yanlış anlamisiz diyebilmeyi isterdim.Kimse çalışmayı kotulemiyor.Aksine kadın çalışmalı ve kendi ayakları üstünde durmalı.yani böylesi makbul.ama ev hanımı olmak gibi bir seçenek de var.Kayinvalidenizin geçmişe dönük kariyer planını yapamayacaginiza gore.. geriye sizin eşinizle evlenmemiş olmanız gibi bir seçenek kalıyor ki onun için bile geç...bu kadar gözünüze batacakti kv...evlenmeseydiniz.
Yok göçmenler çalışkanmis da yok göçmenler çoluğuna çocuğuna ev yaparmış da.gocmen değiller ama bizim kv ler de ziyadesiyle yapmış göcmüşler öbür tarafa.yani sizin amacınız ne? Ne diyelim istiyorsunuz.bunalmis olabilirsiniz kolektif yaşamdan..bu da çok insanı bir his.tek çözüm kv çocuğunuza bakmayacak evinize girmeyecek.siz haftasonlari eşinizle kafa dağıtmak isterseniz bu da çok insani bir istek saygı duyarım kendi ailenizden destek alın.gocmenler torunlarına beklentisiz bakarmış ya sizde.diyelim ki tüm bu senaryo gerçekleşti .esiniz maddi desteği kesecek mi kv? Kesmeyecek.hem bakıcı hem kv masrafı çıkacak.yani kv bin en az masraflı hali yine çocuğunuza onun bakması.siz de calismamanin uzun vadeli maliyetine katlanabilecekseniz çalışmayın çocuğunuza bakın.bilemiyorum anlatabildim mi.sirf kv den maddi destek görmüyorsunuz diye onun özgürlük alanına giremezsiniz koleniz değil cunku

Hem de içeriğini sildigi konuya cevap vermek için yeni bir konu açmak son derece ironik

sanıyorum çocuk yapmayı sadece "yapma" kısmi zevkli diye yapıyorlar

zira insan yapmadan önce bakma kısmını da az biraz düşünür

Bu ne biçim bir şımarıklık ? Ayakları yere basmayan, empatiden yoksun, haksız olduğu halde bir gram düşünüp ben ne yapıyorum demeyen, bireysellik denilen olguyu sadece kendine ait bir şey zanneden böyle bir insan nasıl bir ailede yetişmiş olabilir diye düşünüyorum.Ama ciddi ciddi düşünüyorum.

Umarım kayınvalide sizi evinden çıkarır, orayı kiraya verip altmış yaşında çalışmaya mecbur kalmadan gelir sahibi olur.Siz de çocuğu artık kreşe mi verirsiniz bakıcı mı tutarsınız, birde üstüne kira verirsiniz gül gibi yaşar gidersiniz.Cidden sinir bozucusunuz.Anneniz işten çıkmış torun bakmak için, emeklisi yatmıyorsa gelin de sizin kafadaysa vay haline.Aynı söylediklerinizi söyler durur artık.Kadın çalışmasın, yedi yirmidört sizin çocuğa baksın eee ne yiyip içecek acaba çok merak ettim.

Rahmetli Sadri Alışığ'ın bir repliği var ya hani...
"Buda mı gol değil hee söyleyin... "
Cıkssss buda gol değil bu destandan da size olumlu yanıt yok malesef...

Çünkü anneniz sizin birincil bakiciniz olmuş ondan böyle hissediyorsunuz.

Sanırım evrendeki doğal akışın farkında değilsiniz ?
Doğaya baktığınızda da bebeğini emziren diğer kötülüklere karşı koruma içgüdüsünü yüksek eşiklerde hisseden annedir.
Bu doğal dengenin bir parçasıdır.
Soyut ve somut olarak ebeveynlik duygusunu hamilelik geçirdiği için dişi bireyler daha fazla hisseder.
Anneliğin temelinde fedakarlık vardır, bakıma muhtaç bir bebeğe kol kanaat germek yatar.
Dolayısıyla bir babanın göstericeği sevgiyle annenin göstericeği sevginin yeri ayrı ve başkadır.

He bana gelince yaptığınız tespit bilgiye dayalı olmamakla beraber yanlış.

Son düzenleme:

Annelik tanımınız tamamen sizin kendi deneyimleriniz ve ihtiyaçlarınız ile oluşturduğunuz bir tasarım. Subjektif düşünceler ile evrensel çıkarımlar yapıyor olmanız bilimsel olduğu anlamına gelmiyor.

Ay bir de madem annelik bu kadar fedakarlık oğlu maddi olarak rahat etsin diye baksın torununa işte. Hafta sonu da oğlu için biraz daha katlanır nedir yani. Oğlu sa karısı ile biraz başbakan vakit geçirsin sosyallessin. Kendinizle celisiyorsunuz

Peki

Normal beyinde, amigdaladaki aktivite doğum yaptıktan sonraki aylar boyunca büyüyor. Bu büyüme annenin davranışlarını etkiliyor. Sadece bebeğine bakması bile annenin beynindeki ödül merkezlerini harekete geçiriyor. Araştırmacılar anne olmanın beyindeki etkisini âşık olmaya benzetiyorlar. Beyindeki en büyük değişiklik kadının ilk çocuğunu doğurmasından sonra oluşuyor ve beyin bir daha asla çocuktan önceki haline geri dönmüyor…

Bu da bilimsel açıklaması buyrun.
Eminim sağlıklı bir çok insan da anneyle babanın yerinin ayrı olduğunu ve kadın erkek arasında ki pozitif ayrıcalığın burada yaratıcı tarafından düzene dahil edildiğini ayırt ediyor olur.

Bahsini ettiğiniz sıfatlardan biri bebek biri yetişkin olmuş bir adam.
Sizi anlıyorum ve düşüncelerinizi saygıyla karşılıyorum daha fazla tartışılıcak bir nokta göremiyorum teşekkürler :)

Kayınvalidemin evlenirken bana evime yapması alması gerekenleri ya ben aldım yada ailem aldı. Düğünüde biz yaptık kv değil.

Eliniz kolunuz tutuyorsa ve 17-18 yaşında falan evlenmediyseniz (yetişkin bir insansanız yani), anne-babanızdan sizi büyütüp bu yaşa getirdiği yetmezmiş gibi bir de sizin evinizi dizmesini nasıl bekliyorsunuz ben de bunu anlamıyorum. Sizin düğününüzden-evinizden sorumlu iki kişi var şu hayatta o da eşiniz ve sizsiniz. O yüzden yok bana şu yapılmadı bu alınmadı diyerek şikayet etmeyi bir kenara bırakırsanız kendi kendinize yetebilecek şekilde yaşamaya alışır daha mutlu olursunuz.

Ayrıca önceki konunuzda yazdıklarınızı şuraya ekleyeyim de siz dışardan bir gözle (tabi böyle bir yeteneğiniz varsa) bakın yazdıklarınıza.

60 yaş değil çalışma yaşı ununu eleyip eleğini serme yaşı
Madem çalışma yaşı değil çocuğunuza da baktırmayın.Siz sabah 7den akşam 7ye kadar çocuğunuza baktırınca kayınvalideniz çalışmış olmuyor mu?

Kadın tek başına kalınca gayet de geçimini sağlayacak kadar çalışma iradesi göstermiş yani.

Ee siz çocuğunuza baktırmasaydınız kadın zaten yine başka bir yerde iş bulabilir geçimini sağlardı yani sizin tabirinizle "elinize bakmazdı". Kaldı ki toruna bakma mecburiyeti olmadığı halde iş bulmaktan vazgeçip gelip bakmış kaç zamandır ve öz annelerimize her zaman bakmakla yükümlü olmamıza rağmen 60 yaşındaki kadına torun baktırıp üstüne bir de utanmadan elimize bakıyor demeniz gerçekten çok çirkin bir ifade.

Farkında mısınız bilmiyorum ama kayınvalideniz, siz KENDİ emeklilik günlerinize yatırım yapın (yani işten çıkmayın) ve bakıcıyla uğraşmayın diye çocuğunuza bakıyor. Bir de hafta sonu siz -hani çocuğun öz anne-babası sizsiniz ya bir hatırlatmak istedim- evdeyken de sizin rahatınıza göre mi plan yapacaktı? Kayınvalidenizin 60 senelik hayatını sorgulamak size düşmez. Siz sadece kendi çocuk sahibi olma fikrinizle sorumlusunuz. Madem tek başınıza bakma imkanınız yoktu niye kayınvalide ya da annenizin bakma ihtimaline güvenerek çocuk yaptınız? Kayınvalideniz sizin doğum yaptığınız gün mü böyle huylar edindi yani tanımıyor muydunuz onu daha önce bu şekilde gezmeyi sevdiğini falan? Çocuk yaparken aklınız nerdeydi pardon?

Bu saatten sonra çocuğuna torununa faydası dokunur insanın. Tamam bakıyo torununa ama Bi taraftanda geliri olmadığı için bize külfet oluyo.
İşte anlamadığınız nokta da tam olarak burası zaten sizin çocuğunuza baktığı için haklı olarak başka bir yerden gelir elde edebilecek, kazanacak bir işte çalışmıyor ve size külfet olmaktan ziyade bakıcı derdinden kurtarıyor. Siz bir bakıcı tutup günde 12 saat için anlaşabilecek misiniz bakalım bir deneyin. Günde 12 saat çalışacak bakıcı için 1500TL+SGK ödemeyi göze alamıyorsanız kaynananızın elini eteğini öpmeniz lazım çocuğunuza bakıyor diye.Siz hala tutturmuşsunuz kaynanam bize külfet oluyor.

Faydasımı daha çok zararımı siz söyleyin lütfen? Ben işimden memnunum bırakmak istemiyorum. Ama çocuğumun rıskını geleceğine yapmam gereken birikimi kaynanama harcamakta istemiyorum.
Kadının hafta içi çalışmayıp torununa baktığı için bir geliri olmadığının farkında olsaydınız eğer, kaynananıza yaptığınız harcamayı çocuğunuzu bakıcıya emanet edecek kadar paranız veya bakıcılara güveniniz olmadığı için yaptığınızı ve kaynananız için harcama yapmaya mecbur olduğunuzu idrak edebilirdiniz. Tabi bunları anlamak için ilk önce empati yapabilmek ve benmerkezci yaklaşımdan uzaklaşmak lazım.

Kayınvalide ile bir olmak istemiyorsanız düşün kadının yakasından o da kendi hayatına baksın. Hem KAYINPEDER SAYESİNDE kira derdi yok, hem KAYINVALİDE SAYESİNDE bakıcı parası ödemekten ve kendi işinizi bırakmaktan kurtulmuşsunuz. Yine KAYINVALİDE SAYESİNDE işinizi bırakıp çocuk bakma mecburiyeti duymadığınız için KENDİ emekli maaşınız için sigorta primlerinizi tıkır tıkır ödeyebiliyorsunuz. Ama hala kayınvalide size külfet oluyor öyle mi? Bu kadarına bizim oralarda NANKÖRLÜK deniyor ama siz bu benmerkezci bakış açısıyla bunu ne kadar idrak edebilirsiniz bilemedim.

Sizin anneniz kendini 20 yaşından ölene kadar çocuk bakmaya adamış olabilir bu kayınvalidenizi hiç ilgilendiren bir konu değil. Sizin anneniz büyük fedakarlık yapmış olabilir ama mecburiyet değildir yani olması gereken değildir. Sadece annenizin abiniz için yaşlı haliyle çocuk bakarak yaptığı fedakarlığı söz konusudur. Kayınvalidenize bunu mecburiyetmiş gibi dayatamazsınız yani. Siz evlendikten sonra az çok tanımışsınızdır kayınvalidenizi. Onun yaşam tarzı bu kadar sorun oluşturacaktı ise "kendi çocuğunuza kendiniz bakabilecek maddi ve manevi imkanlara erişmeden" çocuk sahibi olmasaydınız diyorum ve böyle gereksiz bir konuya bu kadar uzun cevap yazdığım için kendime şaşırıyorum.
Size de "kendi kendine kaldıramayacağınız yükleri başkası koşulsuz şartsız üstlenmedi diye insanları yük olarak görmediğiniz", dünyada sadece bir tane doğru yaşam tarzı veya bakış açısı olmadığını idrak edebileceğiniz, ben merkezcilikten uzaklaşacağınız, kısacası empati yapabileceğiniz sağlıklı mutlu günler diliyorum.

Mevzu nedir? Bu yaziyi okumaya kalp dayanmaz cok uzun :)

Mevzu nedir? Bu yaziyi okumaya kalp dayanmaz cok uzun :)
Konu sahibinin çocuğuna kayınvalidesi bakıyormuş. Ama konu sahibi, bunu kayınvalidenin zaruri görevi olarak gördüğü için kadına biraz fazla harçlık verdikleri ya da onun için harcama yaptıkları zaman çocuğuna birikim yapacağı parayı kaynanasına hibe ettiğini düşünmek gibi garip bir "rabbena hep bana" bakış açısına sahip. Kadının emekli maaşı yokmuş (sebebi bence kimseyi ilgilendirmez) ama gezmeyi kendine vakit ayırmayı da seven biriymiş. Haftasonları premses gelin hanım arada sırada eşiyle gezmeye çıkmak istiyormuş. Ama 60 yaşındaki kayınvalidesinin gezmeyle eğlenmeyle ne işi varmış haftasonu da evde oturup çocuğa baksa oğluyla gelini bir kaç saat kafa dağıtsa ne olacakmış. Bu sebeplerle premses gelin hanım kayınvalidenin kendisine kazandırdıklarını göz ardı edip vay efendim 60 yaşına kadar niye çalışıp emekli olmamış da hala bize külfet oluyor vb. değişik düşüncelerini burada paylaşmaya kalktı. İlk açtığı konuda baya linç yemiş sonra burada basın açıklaması tadında bir yazı yazmış ve iyice haksızlığını tescillemiş. Ben de niye yukarıda uzun cevap yazdım bilmiyorum açıkçası sadece birkaç cümle yazacaktım ama konu sahibinin yazdıkları nereden tutsak elimizde kalıyor benim mesaj da uzamış azıcık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…