Cevap veriyorum

bu kadıncağızı huzur evine yatırsalar vallahi daha iyi huzur bulur kadın orda kafası rahat olur.
Düşündümde haklısınız. Evde sürekli herşey gözüne batan bi gelin. İki eşya alıp parasını ödedim diye kendini orda hükümdar ilan etmiş.

Ayrıca garibime giden çalışıp geline mal mülk yapıp torununada beş kuruşsuz bakınca olması gereken şey oluyormuş. Ama tam tersi olup gelinden beş kuruş para çıkıncada (üstelik 12 saat toruna bakma dahil) vay efendim biz mi bakıcaz kvye oluyo.

Madem herkes malı mülkü kendisi yapması lazım o zaman babadan kalan evdende çıkın sıfırdan alın evi. Çocuk içinde bakıcı tutarsınız. Bi çok kişi öyle yapıyo.

Konu sahibini kimse anlamamış aslında, o istiyor ki kayınvalidesi hem ona hem torununa kul köle olsun çünkü diğer kayınvalideler öyle yapıyor. Aynı çevreden olduğumuz için gözümde çok net canlanıyor istediği hayat. Onun etrafındakiler bu şekilde yaşıyor ama buna öylesi denk gelmemiş tüm sıkıntısı bu.

arkadaş nerenin göçmeni acaba biz yunanistan-makedonya göçmeniyiz de böyle gariplikler bizde olmaz.gerçi ablam işkembeden sallıyor bence böyle gariplikler kimsede olmaz.
Bulgaristan göçmeni cnm konu sahibi :) yok cidden sallamıyor dedikleri doğru. Anne baba ölene kadar kul köle oluyor çocuklara sonrada torunlara ama işte gene yaranamıyorlar. Bu arkadaşın derdi de çevresindeki kayınvalideler dediklerini yaparken bizimkisine yapılmıyor.

Dur sana ben cevap veriyim Allah aşkına... Nikinden göçmen olduğunu tahmin etmiştim soramadım önceki konunda. Öncelikle bende bulgaristan göçmeniyim. Seni şimdi anladım. Sen istiyorsun ki kayınvaliden kayınpederin sıfır borçla evlendirmiş olsun, emekli maaşları ile kredi çekip altına sıfır araba çeksin, çocuğuna 7/24 bakılsın üstüne akşam kayınvalidende yemeğini yiyip sofrayı bile kaldırmadan kendi katına çık :) çalıştığınla da gönlünce gez toz. Öyle yaşayanları çok duyuyorum şekerim ama yine memnun değiller yine memnun değiller. Bence durumu kabullenip benimde kısmetim böyleymiş desen daha az yıpranırsın. Konuyu çok dağıtmışsın ayrıca emeklilik falan. Sen kendin için çalışıyorsun ileride sen emekli olacaksın. Kayınvaliden bunu düşünmeden yaşamış ama sana en azından bir daire bırakmış. Benim gibi kendin alsan ne yapardın merak ediyorum. Özetle memnun değilsen çocuğunu annene baktırabilirsin hem zaten annende emekli olmuştur değil mi? Hatta hem emekli hemde çalışıyor olabilir ama işten ayrılırversin en kötü :)

Bileydim göçmen alırdım 😅

Cocuguna kv bakan gelinler olarak bence siz cok şımarmışsınız kimse sizin cocugunuza bakmak zorunda degil..

eleştiriye tahammülü olmayan bir insan hissi alıyorum yazdıklarınızdan. insan annesine babasına ne olursa olsun bakmaya mecburdur. ben anneme 20 yasımdan beri bakıyorum ve bakıcam da, anneme bakıyorum diye mahvolmadım aksine hayat karsıma daha fazla güzellik çıkardı.

kaynanama anneme baktırırım diye çocuk yapanları, savunma olarak da ama para veriyoruz diyenleri de gerçekten anlamıyorum. 60 yasında günde 12 saat çocuk bakmak babanelik görevi değil, ömrünün sonlarına gelmiş bir insanın hayatını çalmak elinden.

3 maddede özetlemek gerekirse.

1. yardıma muhtaç olan anne babalara bakmak çocukların görevi, lütuf değil.insan seve seve yapmalı.

2. bakıcıya verecek ekstra 3.000 tl parası olmayanların çocuk yapmaları ve yaşlı insanlara sorumluluğu atmaları kabul edilebilir birşey değil.

3. ama karşılğında faturasını ödüyorum, harçlık veriyorum demek bir savunma değil. (bknz. madde 1)

Biz de göçmeniz. Ben aslında anladım bu konu sahibini. Ama bu ona hak verdiğim anlamına gelmez. Hatta daha üslup çok çirkin.
Konu sahibinin bahsettiği gibi biz göçmenler çok çalışkanizdir. Evlatlarının düğününü yapabilmek o çocuğu doğurup, büyütüp, bakmak gibi bir görevdir. O yetmez daha çocuklarının çocuklarına da bakarlar ki genç anne baba çalışsın, paralarını tutsun diye.
Bunun ana sebebi balkanlardan göçüp bu topraklara beş parasız geldikten sonra oluşan yaşama tutunma gayesi aslında. Çünkü sıfırdan bir hayata başlandığı için insanlar hep çalışmış ve belli bir yaşa geldikten sonra yerlerini genç nesle bırakıp onların çocuklarına bakarak onların önünü açmaya çalışırmışlar. Senelerce bu böyle sürmüş gitmiş. Benim dedem anneannem büyüttü bizleri, 5 torunları oldu hepsine baktılar. Anlayış bu.

Gelelim konu sahibi sana. Dediğim gibi demek istediğini anladım ama kalbin çok kötü, adeta taşlaşmış. Ben de aynı kültürden geliyorum ancak anneme haftasonu çocuğu bırakmak istediğimi söylerken kemküm ediyorum ki o çook severek baktığı halde.
Seni anladığımı bil, ancak yine de bir düşün derim çünkü haksızsın.

Valla kusurabakmayın da şimdiki dönemle o dönem aynı değil. Benim 40 yaşındaki halam bile hiçbir işte çalışmamış bugüne kadar. “ Kız çocuğu okurmu? Kadın çalışır mı?” Diye dedem işe göndermemiş. Bahsettiğiniz kadın 60 yaşında.

Ayrıca o kadar berbat bir üslubunuz var ki okudukça cinler tepeme geldi.

HAKSIZSINIZ! Madem kv nizden, harcamalarından, gezmelerinden rahatsızsınız; Çıkın kadının evinden hanımefendi. Gidin kiraya, çocuğunuzuda verin kreşe. Kadın verir evini kiraya, aldığı paraylada mis gibi gezer. Köle muamlesi görmez. Gelin tribi çekmez. Nankörlük görmez.

Savunmanın bir kısmını okudum, okuduklarım kadarına cevap veriyorum . Hala aynı fikirdeyim kv çocuğuna bakmak zorunda değil. Canı isterse bakar istemezse bakmaz. Bu da sizi hiç ilgilendirmez. Ayrıyeten kv gezer mi tozar mı sizi hiiiiiç ilgilendirmez. Boş bir kadınsınız siz ve kv ile uğraşıyorsunuz. Kendinizi oyalacak kafanızı dağıtacak uğraşlar bulun

Şimdi konu sahibi ne istiyor anlamadım. Tamam ananne babanneler genelde parasız bakar ama parası olmayana ya da çocuğa bakmak için işten çıkana bakıcı ücreti kadar verilir. Ben sanki kadın çalışıyormuş çocuk olunca toruna bakmak için isten çıkmış diye anladım. Napsin kadın taş mı yesin... Bir de bu kadının eşi ne diyor acaba? Ben çok kızarım ve anneme bırak bakma işten çıkıp baksın ya da bakıcı tutarız Derim. Hayır kadın anlattigi kadar kötü anne olsa çocuğa da bakmaz bu kadar saat. Bilemedim.

Şimdi konu sahibi ne istiyor anlamadım. Tamam ananne babanneler genelde parasız bakar ama parası olmayana ya da çocuğa bakmak için işten çıkana bakıcı ücreti kadar verilir. Ben sanki kadın çalışıyormuş çocuk olunca toruna bakmak için isten çıkmış diye anladım. Napsin kadın taş mı yesin... Bir de bu kadının eşi ne diyor acaba? Ben çok kızarım ve anneme bırak bakma işten çıkıp baksın ya da bakıcı tutarız Derim. Hayır kadın anlattigi kadar kötü anne olsa çocuğa da bakmaz bu kadar saat. Bilemedim.
Tek problem kadıncağızın zamanında çalışmamış olması. Emeklisi yok biz para veriyoruz diyorlar. Kadının evinden çıkıp, kiraya geçseler çocuğuda kreşe yada bakıcıya verseler gidecek parayı hiç hesaplamadan nankörlük ediyorlar.

Kv çıkarsa evden verse kiraya gül gibi geçinir istediği gibi gider gezer. Düşünemiyorlar bunu.

B
Biz de göçmeniz. Ben aslında anladım bu konu sahibini. Ama bu ona hak verdiğim anlamına gelmez. Hatta daha üslup çok çirkin.
Konu sahibinin bahsettiği gibi biz göçmenler çok çalışkanizdir. Evlatlarının düğününü yapabilmek o çocuğu doğurup, büyütüp, bakmak gibi bir görevdir. O yetmez daha çocuklarının çocuklarına da bakarlar ki genç anne baba çalışsın, paralarını tutsun diye.
Bunun ana sebebi balkanlardan göçüp bu topraklara beş parasız geldikten sonra oluşan yaşama tutunma gayesi aslında. Çünkü sıfırdan bir hayata başlandığı için insanlar hep çalışmış ve belli bir yaşa geldikten sonra yerlerini genç nesle bırakıp onların çocuklarına bakarak onların önünü açmaya çalışırmışlar. Senelerce bu böyle sürmüş gitmiş. Benim dedem anneannem büyüttü bizleri, 5 torunları oldu hepsine baktılar. Anlayış bu.

Gelelim konu sahibi sana. Dediğim gibi demek istediğini anladım ama kalbin çok kötü, adeta taşlaşmış. Ben de aynı kültürden geliyorum ancak anneme haftasonu çocuğu bırakmak istediğimi söylerken kemküm ediyorum ki o çook severek baktığı halde.
Seni anladığımı bil, ancak yine de bir düşün derim çünkü haksızsın.
Soyledikleriniz cok dogru aslinda ama soyle de bir sey var ki Bu sadece gocmenlere ozgu değil. Sonucta ulkede ureten calisan insanlar sadece gocmenlerden olusmuyor. Konu sahibi cok istiyorduysa gocmen bir kv bulsaydi :) ve evet gocmenlerde cok var çalışma hirsi sirf issiz diye arkadasimi bosatti kaynanasi. Atanamamisti biz calisir atanir diye aldik bu atanmadi diye bir dusunceyle yikildi yuva.

Benim annem de abimin kizina bakti yengem calisti evlerine katkı oldu annem 5 para da almadi ustelik. Bunu bircok kv ya da anne yapar. Ama konu sahibi doymuyor doymuyor.

Kimin bakıyor olması beni ilgilendirmez, isterse babası baksın, karı-koca olarak vericekleri bir karar.
Çalışan bir annenin evladı olarak söylüyorum, anneyle çocuk arasında hiç bozulmayan bir bağ var hamilelikten gelen babamı günlerce görmesem 2 ağlar geçerdim ama annemin işten geliş zamanlarını apartman kapısında beklerdim.
Bir evlat getiriyorsanız dünyaya sorumluluğu ebeveynlere ait birileri baksın diye ordan oraya yapamazsınız.
Babaanne baksın ben çalışıyım ara vermiyim, iş yaşantım zedelenmesin diyorsanız da bu normal ama bakan kişiye biraz saygı göstermeniz,onunda bir hayatı olduğu gerçeğini göz etmeniz gerekiyor.
Çünkü anneniz sizin birincil bakiciniz olmuş ondan böyle hissediyorsunuz.

Konu sahibinin bakış açısı bu degil yalnız. Onun annesi yeğenine bakabilmek için işten çıkmış çünkü.
Hatta önceki konuda kayinvalideyi de çocuğa bak diye işten çıkarmışlar.yani kadın iyi kötü bir düzen kurmuştu zaten, bozmasalardi madem ona verecekleri para bu kadar batacak.
Onlarda bebek bakıcİya, krese verilmezmiş.
Evde tek başına kalamayacagina göre babaanne bakacak.
Baksın ama para almasın.
Kızgınlığı eskiden çalışmayıp emekli olmayışına.
Çok mu zor 3000 bakıcıya verecegime, babaannesinin sgk sini öderim hiç değilse emekli olur diye düşünmek?

Ev vermiş kadın, ama ev dayalı doseli degilmis. Tadilatını o yaptırmışmış.
Onlarda evlada dayalı doseli ev verilirmiş.
Ama sanırım erkek evlada. Konu Sahibi evlat değil mi? Neden kendi ailesinden beklemiyor bu evi? Orayı hiç anlamadım.

Ayrıca demezler mi madem öyle kendi beklentilerine uygun bir aile bulsaydin da evlenseydin?

Bence bıraksın kv yi, çıksın evinden, kadın evin kirası ile geçinir.
Çalışır kazanır da.
Hiç değilse gezip tozdugunun hesabı yapılmaz. Zaten çocuk bakıyormus işten çıkmadan önce 12 saat değil 8 saat bakar.
Kadinin gelip konu açması gerekiyor aslında okutüm büyüttü, evlerini verdim, düzenini kurmuştum bozdular, yediğim içtiğime gezdigime karisiyorlar diye.

Diğer konuda var.
Kadın belediyede cocuk bakiciligi yapiyorken toruna baksın diye işten çıkarmışlar.
Düzenini bozup, kadının taş yemesini bekliyorlar sanırım.
Çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.

Back
X