Çevremde herkes hamile...........

cancangunes

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
706
745
103
39
Merhaba Kızlar ,30 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Çocuğumun olmasını çok istiyorum. Ama eşim ödemelerimiz sebebiyle asla kabul etmiyor. Benim 2 yıl daha çalışmam gerekiyor. İki yıl sonrada çocuk yapalım deyince hemen çocuğumuz olur mu tabi bilmiyorum. Çevremde hemen hemen bütün arkadaşlarım ve tanıdıklarım ya hamile yada yeni bebekleri olmuş. Bir kısmı ikinciye hamile.Allah hepsine sağlıklı ömürler versin. Ama ben hamile birini görünce çok kötü oluyorum. Ağlayasım geliyor. Eşime de öfkeleniyorum. Eşim düşünmüyor ve ben çocuk yapmak istiyorum. Siz benim yerimde olsanız ne yaparsanız.

bence ertelemeyin derim okadr kolay deil.yas ilerledikce dahada zorlasiyor .para icin ugrasirken zamaniniz da yitiyor bence bir arastirma yapip esiniz ile konusun derim

Çocuk için iki tarafın da istekli olması lazım
İnan o kadar zor bir şey ki çocuk büyütmek

Ertelemeyin. Biz erteledik şimdi yapalım dedik olmadı. Eşim tedavi görüyor 4 aydır.

canım ertelemeyin çocuk kısmetiyle gelir ben de 2.5 senedir evliyim 2 senedir bebek istiyoruz bizim de borç gırtlakta eşimde harçlık bile istemediğim zamanlar oluyor ama bebek olsun istiyorum 31 yaşındayım sorun olmamasına rağmen hamile kalamıyorum ALLAH aratmasın zor beklemek

Bence eşini çocuk için ikna etmelisin, iki tarafinda istemesi gerek çocuğu tek tarafli olunca tek tarafin sevgi daha baskin oluyor. Ikinizin istemesi gerek eşinin istememesinde'ki sebep nedir acaba ? Hazirmi değil , yoksa maddi imkansizliklarmi ?

gercektende ha deyince olmuyo ilk olarak ikinizde doktora gidip sorununuz varmi yokmu onu ogreniceksiniz varsa tedavisini olucaksiniz yoksa dogal yoldan deniyceksiniz olmazsa ilac vs. lere basvuralacak oda olmadi aşilama oda olmadi tup bebege kadar yolu var. bence ilk olarak bebek dusunmeseniz bile ikinizde doktora muayene olun bi sorununuz varsa yol yakinken tedavisini olun en azindan icinizde rahat olur ....

O ödemeler malesef hiç birzaman bitmiyor.illa bişey çıkıyor.diyelim iki sene borçlar bitti,tam çocuk yapcaksınız ,Allah korusun maddi anlamda harcama yapmanızı gerektircek bir kaza oldu yada hastalık, onun borçları bitene kadar yine mi bekliceksiniz.hem çocuk olayı için erkek yaşı önemli deil,spermler sağlamsa 70yaşındaki adamında çocuğu olur,ama bayanlar 30dan sonra geriye saymaya başlıyor.bizde borçlar yüzünden 3sene yapmadık,sonra Allah bize iki kayıp yaşattı,borçlar gittiği gibi geri geldi.yani plan program yapılcak iş deil bu çocuk mevzusu.istemiyorsa bilemem ama maddiyat bahane edilmemeli.eşinize aynen okutun bence bu yazıyı.

eşini ikna etmeye çalış canım çünkü inan yaş ilerledikçe maalesef ki daha da zorlaşıyor. ben de 30 yaşındayım ev alıyoruz seneye kredimiz başlayacak ama çocuk istiyoruz bizde bir şekilde yoluna koyarız çok bekleme lüksümüz maalesef ki yok. ilk aydan hamile kalan şanslı kesimden olabilirsin tabi ama düşük bir yüzde. bizdede sorun olmadığı halde 3 ay olmadı şu an başka sebeplerden dolayı temmuza kadar dikkat edeceğiz. sonra başlayacağız ama ne zaman olur bilemiyorum. yumurtalık rezervleri , eşinin sperm kalitesi herşeyi düşüyor maalesef yaş ilerledikçe. bunu senin stres yapman için demiyorum ama bizde çok çok rahat bir durumda değiliz yinede şükür. ne kadarlık borcunuz var çok mu yoruo sizi?

HAKLİSİN VALLA..
kimse borç yüzünden çocuk yapmıyor..
bu durum çok böleler..
ee bizimde borcumuz var ama düşünmüyorum borç morç.. zaten hep olur böle şeyler..
beklemiyorum hiç.. eşim de beklemiyor bende.. 3 aydir uğraşiyorum.. bebegimiz kaybettik 9 ay oldu...
bebegimiz kaybettikten sora borca girdik.. araba aldik.. herşeyi aldik..ee nabalim... daha bekleyeyim mi..
millet bi sene bekle dedi ben bebegim kaybettikten 6, ayinda biraktim korumayi.. neredeyse 1 sene olucak Allah nasip ederse olucak inşallah..

Senin yerinde olsam cocuk yapmam
Para mevzulari feraha cikmadan yapma, evde hapsolursun durmadan aglayan bir bebekle
Paran olursa araban olur koyarsin icine cocugu cikarsin disari
Temizlige yardimci hanim bulursun
Bakici tutarsin
Sen de hem cocuk sahibi olmus olursun hem de benim gibi surunmezsin
Bu sartlari saglamadan evvel sakin cocuk yapma pisman olursun

ayni durumdayiz ama benim yasim 23.bebek gordugumde uzuluyorum keske benim esimde istekli hevesli olsa diye.maddiyati gectim benim esimin manevi olarak hazir olmadigni hissediyorum.baskilarim.sonucunda istiyorum falan diyo ama yinede ben o hevesi.hissetmiyorum.hala korunuyoruz.istese denemezmiydi diyorum.1.yilimiz dolacak bizle ayni zamanda evlenenler hamile.ister istemez bende ikimizin bir parcasi olsun istiyorum... Allah nasip eder insallah sizede.yas ilerlemeden gereken konusmayi yapin esinizle.borc bahane edilmemeli.babalik istegi olsa borclari dusunmez bile benim fikrim tabi bu.bana kalirsa hersey babalik duygusuna hazir olmakla ilgili..su erkeklerde keske biraz babalik.duygusuna hemen hazir olabilseler.

biz de borçlar bitsin öyle çocuk sahibi olalım dedik borçları azalttık bebeğimiz oldu şimdi ertelediğimiz zamankinden 10 kat fazla borcumuz var.
kısacası para için çocuk ertelemek çok mantıklı gelmiyor artık bana.
bir de çocuk kesinlikle kısmeti ile geliyormuş tecrübe ile sabittir. hamile kaldıktan sonra hiç aklımızda yokken ev sahibi olduk, eşim mesleğini değiştirdi ve doğumdan sonra kendi memleketime hem de istediğim birime tayinim kolaylıkla çıktı.
en sıkışık ayımızda rabbim hiç bunaltmıyor çok şükür.
eğer aileleriniz hayatta ise zaten ilk 3-4 sene elinizi cebinize attırmıyorlar.
ama eşinle kesinlikle uzlaşmalısın. tek taraflı verilmez bu karar. otur güzelce konuş.

maddiyat nedeniyle asla ertelemeyin..
bebek kısmetiyle gelir derler ya çok doğru gerçekten..
onun rızkını Allah veriyor zaten..
biz bebeğimizin olacağını öğrendiğimiz hafta eşim uzun zamandır doktorasını bitirememişti o hafta sınavı geçti hemende atandı..
sonra maaşıda arttı..
paramız bereketlendi.. o yokken zor zoruna geçiniyorduk şimdi daha rahat geçiniyoruz.. çok şükür.. ben onun kısmeti diye düşünüyorum
biz onun için bişey yapmıyoruz o bu dünyaya geliyorsa rızkıyla birlikte geliyor..
şimdi isteseniz hemen olacak mı onuda bilmiyorsunuz... bizim mesela 2 senede oldu..
karar tabi ki sizin ama bence korkmasın eşiniz bebek evin bereketidir..

rızık endişesi ile ertelediğiniz için emin olun 2 yıl sonra istediğinizde olmayacaktır.Çevremde okadar örneğini gördüm ki, 2 3 yıl borç ödeyelim diye bekleyenler, o 2-3 yıl sonunda istediğinde kavuşamadı bebeğine.Kaldıki 3 yıl sonra yumurta rezerviniz bu kadar fazla ve kaliteli olamayabilir,eğer eşiniz ile aranızda uyum anlamında bir problem yoksa sadec rızık endişesinden ertelemeyin.

Hiç erteleme. Kocan hiç karışmasın. Hamile olacak, çocuk doğuracak sensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…