Çevremde herkes hamile...........

Olur canım olur,Allah nasip ederse olmayacak şey yok.bak ben tek tüple korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım şükürler olsun.bir sene beklemeye ne gerek var.millet çocuk doğuruyo beş ay sora yine hamile kalıp doğuruyor.tabiki pskolojin iyiyse hazır hissediyorsan vücut zaten iki üç aya toparlıyor.maddiyat evet önemli ama 30yaşından sora da artık borç yüzünden çocuğu ertelemek yanlış bence.nyse Allah isteyen herkese tez zamanda nasip etsin

Karısı 30 yaşına gelmiş olan bir Ada'm eşinin çocuk isteğine para yok diye bir gerekçeyle karşı gelmemeli bence.

Karısı 30 yaşına gelmiş olan bir Ada'm eşinin çocuk isteğine para yok diye bir gerekçeyle karşı gelmemeli bence.
Bence tek sorun para değil
Anne kadar baba da hazır olmalı
Etraf hazır olmayan anne babalar yüzünden ilgisiz büyüyen çocuklarla dolu

Bence tek sorun para değil
Anne kadar baba da hazır olmalı
Etraf hazır olmayan anne babalar yüzünden ilgisiz büyüyen çocuklarla dolu
Benim gördüğüm bizdeki tek sorun para maalesef. Keşke baştan konuşsaydık belki bende ona göre bi evlilik planlardım

İkan edeyim etmesine de nasıl. Yada ikna etmeyi beklemeyeceğim.

Öncelikle eşinle konuşman gerekiyor.Yumurta rezervlerin ne durumda bir baktır,iyi bir jinekolojik muayeneden geç,eşin de sperm sayısı ve kalitesine baktırsın şayet bir sıkıntınız yoksa ortada buluşun 1 yıl bekleyin.sonra zaten ha deyince olmuyor hamileliktir derken 2 yıl dolar.bir de ekonomik şartlar haklı olarak çok etkiliyor.adama bu noktadan hak veriyorum.bebek kısmetiyle mi gelir tartışılır ama masrafıyla geldiği kesin.iki tarafta maddi manevi hazır olmadığında maalesef sonra sonra sorun çıkıyor.

Eşiniz istemiyor siz bir şekilde hamile kaldınız ve çocuğunuz oldu diyelim.Eşiniz o çocukla ilgilenmek istemiyor ve evden sürekli dışarı kaçıyor,siz buna da öfkeleneceksiniz değil mi?
Öyle mantıklı bir eş bulmuşsunuz öpüp de başınıza koyacağınıza bir de öfke,
Pes.

Bende aynı senin gibiyim, 30 yaşında 2 yıllık evliyim. Bende çocuk istiyorum Ama eşim maddi ve manevi yönden hazır değil. Üstelik evet haklı hala oturmadı evlilik.
O yüzden sırf ben istiyorum diye çocuk yapsam mutsuz bir anne baba arasında çocuk nasıl sağlıklı büyür diye endişe edip çocuk sevgimi bastırmak zorunda kalıyorum
Eşin hazır olmadan düşünme çocuk

İkan edeyim etmesine de nasıl. Yada ikna etmeyi beklemeyeceğim.
Hadi ikna ettin yaptin cocugu
Adam isten eve gelecek surat bes karis cunku evde aglayan bir bebek var, ilgi bekleyen bir de kadin var
Evde oturmaktan fenalik gecireceksin, para yok araba yok disari cikabilecek misin az da olsa nefes almaya?
Canin birseyler almak isteyecek alabilecek misin?
Adamdan yardim isteyebilecek misin?seninle ve bebekle ilgilenmedignde sana cocugu sen istedin al simdi bak dediginde sinirlenmeyecek misin? İyi dusun bunlari
Adami bunaltma cocuk ha cocuk diye
Bakacak olan doguracak olan sadece sen degilsin,esin de sana yardimci olmali yoksa yapamazsin

ben hazirim çocuk yapmaya:)
allah ne zaman nasip ederse o zaman olucak.
borca takmiyorum çok şükür maddi durumuz iyi. biri bitiyo biri başliyo hep böle devam eder..
birikim de yapıyorum ne olur ne olmaz diye. bi anda çikiveriyo vergi sigorta vs. belli de olmuyor iyi ki de birikiyoruz. sağa sola harcayamiyoruz bende eşim de çalışıyoruz..
otomatik olarak kredi çekilince iyi oluyor valla:) hiç takamiyorum borca bitiyor. :) allah bereket versin..
rabbim sanada bebegi kucaginza almaya nasip etsin borca takmadiktan sora herşey oluyor hiç parayı düşünmemek lazim o zaman oluyor

kesinlikle iki taraf isteyerek olmalı ,siz bakacaksınız ama eve para getiren eşiniz kendine güvenemiyor demekki yarın birgün onu alamadım bunu alamadım diye üzüleceksiniz eşiniz başınıza kalkalcak

Anne baba hazırken bile
Her ikisi de stres oluyo bunalıyo çatışıyo vs
Kolay değil, sana muhtaç yeni bir canlıya adapte olmak. Ona göre şekillendirmek yaşantını
Hele de maddi zorluk ve taraflardan biri istemiyorken zorla yapılacak iş değil

Ha oturun konuşun 1 yıla anlaşırsanız ne ala
37 haftaya kadar da aksilik olmazsa çalışırsın
Yaklaşık 2 yıl doluyo işte

Öyle BDV ye yazayım nasıl ikna ederimle olacak iş değil
Can bu, vebal
Beni babam istemese annem zorlasa kızardım valla. Çocuğu da düşünün biraz
Etrafta kimin kaç çocuğu vardan ziyade

Ben de istemiyorum 29 oldum. Eşim de istemiyor. Acıkcası bes sene daha duralım dedik. 34-35 yaş ideal gibi geliyor bana .. Teknik olarak da mümkün ama çevremde herkes, ya olmazsa diyor. Cok gec diyor. Burası da aynı ona keza..

Ama ya olmazsa diye hazır değilken cocuk yapamayız ki.. Büyük sorumluluk bu.

Bir de yumurta rezervine vs baktır ona göre karar ver diyen var. Ne kadar garantisi var ki o testlerin? Cocuk olacağını ne kadar garanti ediyor? Ya da zor ve zahmetli testler mi? Bilgisi olandan bilgi alabilirim.

Çocuk büyük sorumluluk iki tarafta hazır olmalı istemeli geldiğinde artık hep bizimle bir ömür nasipse yani ikna etmeyle öfkelenmeyle olmaz sonrasında bir çok konu okuyoruz erkek baba olduğunu kabullenemiyor ya da eşinden hınç alırmışcasına bir sürü sorunlar çıkartıyor bence beklemeli en azından bakarsınız 1 seneye kadar kendi ister zaten doğum süreciyle beraber 2 seneyi tamamlamış olursunuz para büyük eksiklik bebekte bence Rabbim nasip eder hayırlı zamanda inşallahBizde yeni evliyiz ben 25 eşim 29 yaşında gerçi ama düşünmüyoruz maalesef borç çok fazla he denediğimizde belki olmayacak ama direk düşündüğümüzde de olabilir bu riski alamayız dünyaya bir canlı getirirken iyi şekilde yetişmesi ve aile de huzur olması önemli

Kendimden örnek vereyim biraz uzun olacak kusura bakma;
Ben 30 yaşımda eşime çocuk mevzusunu açtım 'yaşım geçiyor artık düşünmeliyiz' diye. Eşim de en az 1 sene daha beklemek istedi borç varmış 31 de hamile kalıp 32 de doğururmuşum. Hemen şıp diye olacağı kesin ya bir yerlerden vahiy geliyor sanki.
Tabi istemekle olmuyor benim nörolojiye gidip ilacım değiştirilecek ben bunu bilerek konuştum. Nöroloji doktorum 6 ay yapma diye süre verdi. Bu da 2014 son yarısı çöp demek. 2015 Şubat süre bitti 2 ay sonra hamile kaldım. 2015 Mayıs sonu sağlıksız gebelikten kürtaj oldum. 2015 ilk yarısı da böyle geçti.
3 ay dinlenme süresi 2 ay sonra yine hamile kaldım. Eşimin istediği gibi doğum için yaş 32 oldu ama bir dolu zaman kaybıyla.
Allah'a şükür bebeğim iyi ama öyle borcumuz bitsin şu yaş olsun lafları hikaye. Elimizde senet mi var? Ayrıca borcun hafiflediği falan da yok.
İnan benim hikayem bazı kadınlarınkinin yanında basit kalır. Tüp bebek için yıllarca uğraşanlar var. Sebepsiz olmaması da var işin ucunda.
Eşine ister bunu okut ister kendin ikna et. Ama mutlaka hamilelik olayının erkeklerin beyinlerindeki gibi basit işlemediğini anlamasını sağla. Eğer eşine güveniyorsan, evliliğin kötü değilse beklemek çok manasız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…