Çevremde herkes hamile...........

Merhaba Kızlar ,30 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Çocuğumun olmasını çok istiyorum. Ama eşim ödemelerimiz sebebiyle asla kabul etmiyor. Benim 2 yıl daha çalışmam gerekiyor. İki yıl sonrada çocuk yapalım deyince hemen çocuğumuz olur mu tabi bilmiyorum. Çevremde hemen hemen bütün arkadaşlarım ve tanıdıklarım ya hamile yada yeni bebekleri olmuş. Bir kısmı ikinciye hamile.Allah hepsine sağlıklı ömürler versin. Ama ben hamile birini görünce çok kötü oluyorum. Ağlayasım geliyor. Eşime de öfkeleniyorum. Eşim düşünmüyor ve ben çocuk yapmak istiyorum. Siz benim yerimde olsanız ne yaparsanız.

Çocuk için iki tarafında rızası ve isteği önemli . Madem şuan sizde böyle bir durum yok .. Evliliğini doya doya yaşamaya bak .. Elalemi boşver ..Çocuk güzel ama çok zor bir sorumluluk ..

Benimde etrafımdaki herkes doğuruyor.. Milletimiz ürüyor ya :D
Eşini ikna et öyle yap bacımm

Merhaba Kızlar ,30 yaşındayım. 2 yıllık evliyim. Çocuğumun olmasını çok istiyorum. Ama eşim ödemelerimiz sebebiyle asla kabul etmiyor. Benim 2 yıl daha çalışmam gerekiyor. İki yıl sonrada çocuk yapalım deyince hemen çocuğumuz olur mu tabi bilmiyorum. Çevremde hemen hemen bütün arkadaşlarım ve tanıdıklarım ya hamile yada yeni bebekleri olmuş. Bir kısmı ikinciye hamile.Allah hepsine sağlıklı ömürler versin. Ama ben hamile birini görünce çok kötü oluyorum. Ağlayasım geliyor. Eşime de öfkeleniyorum. Eşim düşünmüyor ve ben çocuk yapmak istiyorum. Siz benim yerimde olsanız ne yaparsanız.

canım benzer durumları yaşıyoruz
benden sonra evlenip hamile kalanmı dersin doğuranmı dersin
ikinci tura geçenleri saymıyorum :)

bende 29 yaşındayım 2 yıldır evliyim
evledniğimiz ilk sene borç harç öderken kv min kardeşine ara gönder baskısıyla kardeşine üniv. okuttu resmen eşim
bir dönemde iş kaldı rahatsızlandı borç üstüne borç bindi şimdi benim maaşım iyi ama herşeye yetemiyorum eşim yine işsiz hiç şansıda yok bu konuda şimdi bekliyorum ki kardeşi gelsin çalışsın biz yardım etsin diye bunu ben kendi kendime düşünürken kardeşi merak etme yengecim gelicem hemen işe girip size deste olucam dedi çalışırda yani sucu halı yıkama lokanta çevreside var elbet bi yere girer
yaklaşık 60bin ödenmesi bekleyen avkatlık borcumuz var
ben ocak ayından nisan ayna kadar 9 gr altın biriktirdim eşimden habersiz sonra söyledim tabi

eşimede sürekli diyorum bak hamile kalsam Allah kısmet ederse çalışır kenara para atarım en fazla 6 ay ücretsiz izin kullanırım elimdeki para ben evdeyken bizi hiç yoktan idare eder diye ben böyle konuştukça oda olsun istiyor ama korkuyor iş bulsunda hayrlısıyla bebişede sıra gelir inşallah

birde ben düşünmüyorum artık borç harç bilmem ne gerçekten
geçen sene düşük yaptım
ablam tüp bebek deneyecek 39 yaşında
abimin hanımından dolayı bebekleri olmuyor

yani aile olarakta bebekten şanssız gözüküyoruz bunları da söylüyorum eşime
30 dan sonra gebelik zor diyorum kadnın hamile kalması zorlaşıyor anlican acitasyona bağlıyorum biraz
dahada yapmazsa hiç iyi şeyler omaz

Keşke ha deyince hemen hamile kalınsaydı ama maalesef,planladiğimiz gibi gitmiyor bazı şeyler.
3 yıldır hamile kalamayan biri olarak yazıyorum;istiyorsanız ertelemeyin.
Edit: Eşinizi ikna edin.

Bu aşamada ikiniz de dr kontrollerinizi yapın
Cocuk he deyince olmayabiliyor da

Ben de istemiyorum 29 oldum. Eşim de istemiyor. Acıkcası bes sene daha duralım dedik. 34-35 yaş ideal gibi geliyor bana .. Teknik olarak da mümkün ama çevremde herkes, ya olmazsa diyor. Cok gec diyor. Burası da aynı ona keza..

Ama ya olmazsa diye hazır değilken cocuk yapamayız ki.. Büyük sorumluluk bu.

Bir de yumurta rezervine vs baktır ona göre karar ver diyen var. Ne kadar garantisi var ki o testlerin? Cocuk olacağını ne kadar garanti ediyor? Ya da zor ve zahmetli testler mi? Bilgisi olandan bilgi alabilirim.

ben konu sahibinin asla eşini mantık çerçevesinde ikna etmeden çocuk yapmaması taraftarıyım. asla yabana atılacak bir konu değil bu zorlamayla değil istemeyle olmalı.

ha 22-23 yaşında hiçbir sorunu olmadığı halde kalamayanda var 35-36 yaşında tak diye hamile kalanda bu kısım Allah'ın bileceği iş. ama bilimsel açıdan kanıtlanan ve Allah'a havale etmeden bizim yapmamız gereken şeyler var. kadında yumurta rezervi falan basit hormon testiyle ve ultrasonla rahatça bakılabiliyor. erkekte de aynı şekilde sperm testi çok basit. taş taşıyıp kolumu yoracak şeyler değil. eğerki bu gibi testleri yapıp sorun varsa muayene olunmalı. bu da zaman kaybı. tabiki garantisi yok maalesef ama en azından boş yere vakit kaybetmeyip sorunun varsa önlem alabiliyorsun.

Nerde yaşıyosunuz bilmem ama
Burda zaten hava, su bile para demek
+ Bebek koy işin içine
Bez, mama, aydan aya küçülen çıt çıtlı badiler ve diğer çeşit kıyafetler demek
Beşiği, nevresimi, bebek arabası, zart zurtları hiç saymıyorum yani
Öyle babası hiç bişeye karışamaz sen doğuruyosun canım devrinde değiliz
Eskiden tarladan toplar mutfakta yerlermiş, şimdi beğenmediğin domates bile çok pahalı
Rahatlık güzeldir ama fazlası da zarar, hele de yeni bi varlıktan bahsediyoruz çok iyi düşünmek lazım
Sen metrobüse tıklım tıkış bine tostun çıkarak ta bi yere gidersin
Ama bebek olunca taksi ya da özel oto lazım olacak, bu da yine paraya bakıyo
Bilmem anlatabiliyor muyum

Başlığına bakınca evet traf hamile dolu da, her doğuran düzgün bakıyo mu
Baksa toplum bu kadar bozulur muydu
Cinlendim yine

Esiniz istemiyorsa yapmayin bence. Mesela benim esim istemeseydi cok kirilir ve yapmazdim, hevesim olmazdi..

Ben de istemiyorum 29 oldum. Eşim de istemiyor. Acıkcası bes sene daha duralım dedik. 34-35 yaş ideal gibi geliyor bana .. Teknik olarak da mümkün ama çevremde herkes, ya olmazsa diyor. Cok gec diyor. Burası da aynı ona keza..

Ama ya olmazsa diye hazır değilken cocuk yapamayız ki.. Büyük sorumluluk bu.

Bir de yumurta rezervine vs baktır ona göre karar ver diyen var. Ne kadar garantisi var ki o testlerin? Cocuk olacağını ne kadar garanti ediyor? Ya da zor ve zahmetli testler mi? Bilgisi olandan bilgi alabilirim.
Canım testler süper çıksada kimse çocuk olacağının garantisini veremez.ama mesela arkadaşım 29 yaşında doktor,3yıl daha çocuk istemiyoruz diyordu,ama akıntı sebebi ile doktora gittiğinde arkadaşı genel muayne yapalım demiş.ve yumurta rezervi ve kalitesi çoook çok düşük çıkmış testlerde ve erken menepoz habercisi demiş.bu gidişle 3-4seneye tüp bebekte şansın çok azalır demiş ve hemen bir sene arayla tüp bebekle iki bebek yaptı.yani tabiki seninde böyle olcak demiyoruz ama erteliceksen bile şuanki durumunu bil ve ara ara kontrolünü ihmal etme biliyosun 30dan sonra kadınlar geri saymaya başlıyorlar.tabiki istediğiniz zaman yapcaksınız en önemli olanda bu ama testler hiç zor testler değil kntrolünü ol rahat rahat hazır olduğunuz zamanı bekle...

Canım testler süper çıksada kimse çocuk olacağının garantisini veremez.ama mesela arkadaşım 29 yaşında doktor,3yıl daha çocuk istemiyoruz diyordu,ama akıntı sebebi ile doktora gittiğinde arkadaşı genel muayne yapalım demiş.ve yumurta rezervi ve kalitesi çoook çok düşük çıkmış testlerde ve erken menepoz habercisi demiş.bu gidişle 3-4seneye tüp bebekte şansın çok azalır demiş ve hemen bir sene arayla tüp bebekle iki bebek yaptı.yani tabiki seninde böyle olcak demiyoruz ama erteliceksen bile şuanki durumunu bil ve ara ara kontrolünü ihmal etme biliyosun 30dan sonra kadınlar geri saymaya başlıyorlar.tabiki istediğiniz zaman yapcaksınız en önemli olanda bu ama testler hiç zor testler değil kntrolünü ol rahat rahat hazır olduğunuz zamanı bekle...
Tesekkürler .. Peki bu testler için jinekologa hahhshahaa ben geldim ama çocuk istemiyorum. Gene de baktırayım dedim mi diyoruz :)

Yoksa denedik olmuyor gibi bir bahane mi üretmek gerekiyor? Bir de ultrason dediğin vajinal olan mı?

bizimde hemen olmadı ben tedavi gördüm sonra oldu fakat hamileliğimi hep yatarak dinlenerek geçirmek zorunda kaldım çünkü riskliydi. sana tavsiyem bütün riskleri göz önüne al hamile kaldığında 37. haftaya kadar çalışabilirsinde işi bırakmak zorundada kalabilirsin bir ikinci konu ise hemen olacakmı olmayacakmı herşey normal olsa bile sebepsiz olarak olmayabiliyor yada hemende hamile kalabilirsin dediğim gibi riskleri göz önünde bulundur...

Canım calısmalara basla valla cocuk yapmak oyle klay degıl bız ıkı senedır ugrasyruz yaslar 27 30

Tesekkürler .. Peki bu testler için jinekologa hahhshahaa ben geldim ama çocuk istemiyorum. Gene de baktırayım dedim mi diyoruz :)

Yoksa denedik olmuyor gibi bir bahane mi üretmek gerekiyor? Bir de ultrason dediğin vajinal olan mı?
Hayır canım açıkca söylemen yeter.çocuk düşünmüyorum ama genel muayne olmak istiyorum de.yumurta sayılarına ve kalitesine baktır özellikle.ultrason alttan ve karından yapılır.yani alttan herşey daha net göründüğü için onu tercih ederler.

bizim en rahat dönemimizde tam 8 sene çocuk olmadı. bari yatırım yapalım dedik ev aldık, o sene ilk kızıma hamile kaldım. 4 yıldır ev borcu ödüyoruz, 3. kızıma hamileyim, güya ben de çalışacaktım. zor geçinsek de evlat bambaşka, her şeye değer.
Rabbim kimseyi hasret bırakmasın.

Sorma ben de bekledim bekledim. Yaş 35 oldu. İlk denemede hamile kaldım. Noldu sonra kaybettim. Doktor 5 ay bekleme süren var dedi. Onu da bekledim. 3 aydır deniyoruz, bugun yine adet oldum. :( Bak 1 yıl geçti bile. Bu ay denk gelse ilk karar verdiğimizden 2 yıl sonra çocuğu kucağıma alabiliyorum. :(

Hazır değilseniz yapmayın. Olmayacağı varsa istediğiniz kadar erken başlayın denemeye olmaz zaten. Doğacağı gün belli neticede. Çok kafaya takmayin bence. Eşinizin hazır olmasını bekleyin.

Can'ım bebeğin rızkını Allah verir.. Yerdeki karıncanın , uçan kuşun rızkını veren Allah senin yavrunun mu vermeyecek?
Eşinle konuş bence... Hem Bebek ha deyince olan bişey değil ki.. Bak bizlere aylardır yıllardır uğraşıyoruz...
Rabbim bekletmesin ❤️

Back
X