Canım şu an Türkiye de maalesef üniveriste mezunlarının %70 i işsiz sen düşün.Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Soruyu yanlış sormuşsunuz. Üniversite mezunu olupta is bulabilen var mı ? Demeniz lazimdi. Ya da kendi isini yapan. Bir de o tesisatcilar cok para kazaniyor :) isin yoruculugu sizi aldatmasin
Canım dil konusunu nasıl geliştirdin2 Lisans,1 onlisans mezunuyum,2 dil biliyorum ileri duzeyde. Ancak aylardir issizim. Ulkenin durumu bu malesef
Merhaba ben saglık mezunuyum inanın saglıkta bitti atanmam ıcın 85 yukarısı almam lazım ozelde De ıs bulamadımMalesef artık üniversitelerde belli bölümler dışında - sağlıkla ilgili bölümler- iş bulma imkanı çok kısıtlı.
Torpilin varsa bulursun bacımMerhaba ben saglık mezunuyum inanın saglıkta bitti atanmam ıcın 85 yukarısı almam lazım ozelde De ıs bulamadım
Merhaba,Canım dil konusunu nasıl geliştirdin
Kendi ana dilin gibi konuşabiliyor musun
Bide nasil öğrendin
Bende uluslararası ilişkiler okuyodum önceden hazırlık da okudum ama üniveriste eğitimleri çok alt seviye maalesef speaking pratiği hiç yok ...
Hmmm anladım canım evet çok haklısın sürekli dile maruz kalmak gerek..Merhaba,
Ben ortaokulda surekli ingilizce ders kasetleri dinleyerek basladim, daha sonra super lisede hazirlik okudum, lise2’de yabanci dil okudum. Universitede baska bir dil okudum, yniversitede yine hazirlik okudum.
bence en onemlisi surekli dinlemek ve konusabilecegin birisi oldukca konusmaya calismak.
biraz yetenek/yatkin olunca daha da kolay oluyor.
Calistigim islerde de yabanci dillerimi kullandim hep, onun da etkisi oldu
Maalesef çoğalacak bu gibi örnekler.Öğretmenler atanamıyor kasalarda barkod okutuyor...Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
O da bende yokTorpilin varsa bulursun bacım
Kızlar aslında insan umudunu sadece üniversiteye baglamicak ... Elimizde bir meslek bulundursak çok güzel.O da bende yok☺
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?