Evet aslında bu durum çok sıradan oldu artık. Ülkemiz malesef ki üretimin olduğu bir yer değil. Üretim olmadığı yerde kendilerince eğitim gören ( üniversite bitirdim, iyi bir lise mezunuyum) kişilerin eğitimleri çok kötü açıkçası. Bu kişilere bağlı bir şey değil ama eğitim sistemimiz bir çöp. En en basiti her şeyi geçtim ileride bir fabrikada ya da benzer yerlerde yüksek konumda olabilecek kişiler üniversite kampüsünde çalıştıkları masayı pis bırakan , sakizini almayan vb insanlarla doluydu. Herkes adına konuşamam ama malesef durum bu. Bunun yanında çok üniversite var kesinlikle çok azaltılmalı. Kişi bir bölümden mezun ama o bölüme çok düşük bir puanla giriyor. Kesinlikle öğretmenlerin ciddi ve ağır bir eğitim sürecinden geçmesi gerek. Bunun yanında matematik, fizik, kimya, tarih, coğrafya aklıma gelmeyen varsa fen edebiyat fakültelerinden çok kaliteli eğitim almış kişilerin çıkması gerekiyor. Malesef bunlar sağlanmiyor. Ulkemiz bu açıdan malesef çok ama çok kötü durumda. Bunun yanında kalifiye olan eleman azaldı. Çoğu kişi zahmet çekmek istemiyor. Mesela çiftlik açayım , ürün uretimi yapayım diyen kişi özellikle genç yaşta olan çok cok az var. Velhasıl kelam uretmiyoruz tüketiyoruz. Yani başkasının iş vermesine muhtacız. Böyle daha çok issizlik sorunu geçim sorunu olur.