Çevrenizde ünv mezunu olup çok düşük yerlerde çalışan var mı?

Ulkedeki issizligi elbette inkar etmek icin gozumuzun kör,kulagimizin da sagir olmasi lazim. Bir yandan da genclerin artik bolum secerken mantikli dusunmesi lazim. Su devirde hala iktisat,maliye,isletme bolumu yazarken insan bir dusunmeli,ne is yapacagim nasil bulacagim diye. Ulkede zibil gibi var bu mezunlardan. Birkac universite harici gidip tesisatcilik yapsin zaten. Mis gibi bir zanaat. Ciddi kazanc saglar elin yaninda asgari ucretle surunmez.

Benim cevremde universite mezunu olup da kendi alaninda calismayan,az maas alan kimse yok. Kendi bolumum de ayni sekilde ahim sahim bir bolum olmamasina ragmen hic issiz arkadasim yok. Kendim haric :KK66: ben de istedigim gibi bir is bulana kadar calismama karari aldim. Olursa tam olsun olmazsa da hic olmasin.

Sizin de sansiniz acik olur insallah

Son düzenleme:
Üniversite mezunu olup hala ülke gerçekleriyle yüzleşememişler demek bak yukarılarda @turuncupijama ne güzel yazmış ,çok hoşuma gitti yazısı.Evde oturmak biraz da kişinin iş beğenmemesi ama, alan dışı bir işi yapmak zorunda kalmak ne yazık ki sistemin getirisi.Eşim 2008-2009 yılındaki krizden dolayı 1.5 yıl iş bulamadi . iyi bir okul ve iyi bir bölüm bitirdi.Sonra çok alakasız bir sektörde ise başladı o zamanlar .Sırf bir işim olsun diye ,komik bir maaşa üstelik ama asla küçümsemedi sonra çok daha iyi bir iş cıkti karşısına derken yoluna soktu herseyi
Canim haklisin. Bende dis ticaret mezunuyum. Ama tecrubeli elaman diye diye elimi boş çevirdiler. Bu surecte evde oturmak yerine aileme katki icin kasiyerlik yaptim. Evlenene kadar da bu boyle sürdü.
Evde oturmuyorlar sahilde cay çekirdek satiyolar anne de dahil.
2 kardeşin bir ise girse ya asgari ucretden daha iyi geçinirsiniz dedigim de malesef burun kiviriyolar.. kucumsuyolar..

Ben sizin durumunuza daha da üzüldüm konu sahibesi.
Hiç mi haber izlemediniz.
Hic mi bir film karesinde bile denk gelmediniz.
Diplomalı hiyarci vardı hani...
Ne bileyim.
İlginç buldum açıkçası ve de üzücü.
Tesisatci dediğin insan bugün bir tesisatı için dünya kadar para kazanıyorken, benim maaşım onun döşediği bir evin tesisatının ancak aylık taksidi olur belki ;)
İnşaat işçisi dediğin insan usta olarak çalışıyorsa bugun en kotu yevmiyesi 250-300 TL arası.

mezun olduğum bölümden 3 senedir sayısız başvuru yapıp iş bulamayan bir sürü arkadaşım var
abim de dahil üniversite mezunu olup sırf işim olsun diye polisliğe askerliğe başvuran milyonlarca polis asker var
iç mimar kuzenim 3 senedir asgari ücretle çalışıyor maaşını elden alıyor sigortası yatmıyor

şaka gibi bi ülke haline geldik.. hiç bişiye şaşırmamak lazım.

Benim arkadaşımın ablası 2 tane üni bitirdi 4 yıllık birini örgün birini açıktan okudu. Kendi mesleğini yapamıyordu hakkı olan maaşı verecek iş yeri bulamadığından. 1 sene eğitimini aldı, ufak.bir güzellik salonu açtı işleri ilerleyince daha merkezi bir yerde büyük bir yer açtı yanınada lisede falan güzellikle alakalı bölüm okuyan 2-3 çalışan aldı. bu dediğim ilerleme 2 senede gerçekleşti. paraya para demiyor şimdi, yakında 3. salonunu açacak

Yani bu usta cocuk evlenme teklif ederse kacirma:KK70:
O kadar mı yani :D ben iyi kazandığını pek göremedim de, aslında şöyle oluyordur muhtemelen. Babasının işi çünkü. Babası işi tutuyor elemanlarını çalıştırıyor, bir elemanı da oğlu tabi :) oğlu olduğu için öylr çok para vermiyor sanırım

sunuda anlatayim kuzenim ingilizce biyolojiyi bolum birincisi olarak bitirdi bilkentte lisans yapti cambridge de dil egitimi aldi okul kendi bunyesinde gonderdi
3 4 sene okullarda sozlesmeli boyoloji ogretmeni olarak calisti aldigi ucret cok cok komik bir rakamdi
simdi bilkent erzurum yerleskesinde ogretim uyesi
cabalamasaydi ben uni bitirdim birincilikle diyip yerinde otursaydi suan o ekmegi yiyor olmazdi

Ben öyle biliyordum yani belki de eskiden öyleydi. Ağır bir iş diye düşünüyorum. Çünkü
Hiç çıraklık, kalfalık ve ustalık gibi şeyler duymadınız mı?
İsterse 3 üni bitirsin ama bu tür el becerisi isteyen meslekleri insan yine yapamaz.
Bunların eğitimi yukarıda saydığım basamaklardır ve uzun yıllarca tecrübe ister.
Arkadaşınız marangozluktaki paranın farkına varmış, bilgisini değerlendirmiş.
Masa başı çalışıp 3 bin tl alacağına, bu şekilde belki de freelance olarak çalışıp daha iyi kazanıyordur.

etrafınızda unv okumus ve okudugu bolumle alakalı calısan hakettıgı maası alan var mı dıye sormanız gerek
zira bu azınlık :) herkez unv mezunu zaten . 2 dıl bılıp uzmanlık yapıyor herkes okumus. ama calısabılen ???

Yıl 2015 falandı. Okulundan dereceyle mezun olmuş bir psikologtum. İşsizlik canıma tak etmişti. Bir firmada sekreter olarak işe başlamıştım. Çay falan getiriyordum patrona :) ofis kapanmadan önce odasındaki çöpü topluyordum :)
Tüm ah’lar , tüm hallerimiz, tüm yakarışlar SEBEP OLANLARIN HANESİNE YAZILSIN İNŞALLAH..

Sizin ülke gerçekliğinden haberiniz yok galiba... Ortalık üniversiteli işsiz kaynıyor, kaldı ki bende onlardan biriyim 😔 iki üniversite mezunuyum, artı yüksek lisansim var ama bu sene evdeyim. 🤷 Ama calişma mecburiyetim olsa bende mecburen "ne iş olsa" demek zorunda kalirdim. Keşke herkes eğitimini aldığı işi yapabilse ama olmuyor işte... Malesef...

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Hangi dünyada yaşıyorsunuz merak ettim öğretmen arkadaşım a101 de çalışıyor yani bana artık çok normal geliyor

Artık tüm illerde üniversite var, mantar gibi çoğalmaya da devam ediyor. Hatta bırakın illeri, ilçelerde bile myolar mezun veriyor. Liseyi bitiren tüm çocuklar da bi şekilde üniversite okuyor. Okulların çoğunun eğitim kalitesi üniversite kelimesinin altını doldurabilmenin çok uzağında. Yani bugün üniversite mezunuyum, 2 üniversite bitirdim diyen kişilerin %70 i aslında lise mezunu dengi, sadece vakit kaybı. Üstelik ekonomik kriz var. Mevcut durumda iş bulamamaya şaşırmak daha şaşırtıcı bence

Artık tüm illerde üniversite var, mantar gibi çoğalmaya da devam ediyor. Hatta bırakın illeri, ilçelerde bile myolar mezun veriyor. Liseyi bitiren tüm çocuklar da bi şekilde üniversite okuyor. Okulların çoğunun eğitim kalitesi üniversite kelimesinin altını doldurabilmenin çok uzağında. Yani bugün üniversite mezunuyum, 2 üniversite bitirdim diyen kişilerin %70 i aslında lise mezunu dengi, sadece vakit kaybı. Üstelik ekonomik kriz var. Mevcut durumda iş bulamamaya şaşırmak daha şaşırtıcı bence
Bahsettiklerim daha çok iyi ünvlerden iyi puanlarla girdikleri bölümlerden. Ama tbai haklısınız durum bu

Back
X