Çevrenizde ünv mezunu olup çok düşük yerlerde çalışan var mı?

Herkes üniversite mezunu, diploması var. Ama altı boş. Gerçekten bir şeyler öğrendiler mi diye mezuniyet sınavı yapılsa (üniversite dışında) çoğu mezun olamaz.
Kendi etrafımda bir sürü öğretmenlik okuyan arkadaşım var ve onları görünce söylediğim tek şey allah kimsenin çocuğunu bunların eline düşürmesin. Yani bir bakıma insanların mezun olduğu bölümle alakalı işi yapamaması iyi oluyor.

Bu durum üniversiteden üniversiteye ve bölüme göre değişiyor. Benim arkadaşlarımdan yok mesela öyle işler yapan.

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...

Çevremde çok var böyle çalışan
Usta, teknisyen gibi ara gurupları yetiştiren meslek liseleri artık olmadığı için bu tür elemanlar çok aranır oldu
Eski çalıştığım şirkette teknisyenler mühenisler kadar maaş alıyordu
Şirket mühendislere beğenmiyorsan yolun açık olsun derken teknisyenlerin her kaprisini çekiyordu çünkü teknisyen bulmak mühendis bulmaktan çok çok daha zor

Valla bi tanıdığım yazın klima onarım bakımı kışın da kalorifer bakım onarımı yapıyor.Adımını attığı evden 100 lira servis ücreti alıyor en düşük o da aletlerin hiçbi ekstra masrafı çıkmazsa.2 evi bi de arabası var.Günde en az 5 eve gidiyorum demişti.
Mühendisler genelde yapıyor bu işi . O da mühendis mi acaba? Babamların eve doğalgaz için kombiyi getirip takan kişi makine mühendisiydi mesela.

Öğretmenim. Mesleğe başlamadan önce uzun süre kasiyerlik yaptım.
Neye şaşırdınız ki, Türkiye'de yaşamıyorum derseniz ancak şaşırmanıza anlam verebilirim.
Welcome to Turkey,
Hangi üniversite mezunu direkt kendi işine başlayabilmiş. 10/10 luk şansınız varsa birkaç sene içinde okuduğunuz mesleğin başına geçebilirsiniz.
Ha yok şans sınırınız 10/9 dahi olsa bu ülkemiz şartlarında yeterli kabul edilmiyor. Bir ömür mesleğinizden alakasız işler yaparsınız.
Klasik.

kardeşim ıkı üni bitirdi.küçük ilçede yaşayıp buyuduk.buyuk şehırde mutlaka bulurdu ama şartlar kötü olurdu ıhtımal..şimdi 7 ye yakın maaşı var ama üniyle alakası yok.eğitimle ilgili durumu sadece lısanslı olması yetıyordu.oda 1 sene oldu daha işe başlayalı.
sonra benim de lıseden arkadaşım vardı.liseyı zor bıtırdı.ben liseyi dereceyle bıtırdım.üniye dereceyle gırdım.liseyı zor bıtıren beledıyede masa başına geçti(babası kaymaklı) bende tekstılde,markette.düğün salonunda (garsonluk yaptım düğün başına ıyı paraydı). üni mezunu olmakda pek matah değil.içi boş eğitimin.kopyayla kıtap açmayan (bır zamanlar )en yakın ark.bitirdi üniyi. o bıtırdıyse herkes bıtırır.lisede genel sınavı geçemeyen bırı.oda mesela may çaklıt moka içiyor.güzel güzel gıyınıp foto atıyor.çalışmıyor.marka gıyıyor. ben oku, atan, evlen :emir_bebek::halay:

Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
Aslında ustalığı vasıfsız işle bir tutmanız biraz sizin cahilliğiniz. Tesisat ustalığı, makine operatörlüğü, ne bileyim cnc tornacılık filan gayet uzmanlık isteyen, belli bir eğitim ve deneyim gerektiren işler.

Zaten tesisatçılık bilgisi, dandik bir üniversitede işletme fakültesi mezunu olmaktan daha kıymetli bir vasıf olduğu için diplomasıyla iş bulamazken, onunla bulabiliyor arkadaşınız.

Ticaret sektörü nasıldır sizce? 2 dil öğreniyorum :/
Dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım 7yıl. Asla halettiğin değeri görmüyorsun. 2 dil ideal, İngilizcen ana dilin gibi olmalı. Herşeyi sen yaparsın, patron ön muhasebeye bile senden iyi davranır. Zor, stresli, tatmin oranı düşük bir sektör.

Dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım 7yıl. Asla halettiğin değeri görmüyorsun. 2 dil ideal, İngilizcen ana dilin gibi olmalı. Herşeyi sen yaparsın, patron ön muhasebeye bile senden iyi davranır. Zor, stresli, tatmin oranı düşük bir sektör.

Ya demek o kadar kötü :( Ticaret Bakanlığı TOBB gibi yerlerde çalışmak istiyorum ben
Maaş nasıldı peki?

Ya demek o kadar kötü :KK43: Ticaret Bakanlığı TOBB gibi yerlerde çalışmak istiyorum ben
Maaş nasıldı peki?
Şirketten şirkete değişiyor ama orta düzey yönetici olmana rağmen bazı yerler memur maaşı kadar bile vermiyor. Zaten bakanlıkta çalışmak istiyorsan işin çok zor :) bakan tanıdık, bakan torpili yoksa girme bile kpssye. Ben 91 puanla dış işleri bakanlığı mülakatına bile çağrılmadım,o derece.

Esimin kuzeni jieofizik muhendisi ama meslegini yapamiyor. Onun kardesi yeni mezun doktor oldu oda evde bos bos oturuyor cocuk hala bi yer cikmadi nasip bu isler.

üni mezunuyum diye evde kasılıp beklemekten çalışmak daha iyi bence..ben de atanamamış bir öğretmenim napim mecbur kalırsam her işi yaparım.bu devirde işi olan sanslı

Bu devirde üniversite mezunu olmayan mı kaldı? Elini çarpsan mühendise, öğretmene çarpıyor. Eskidendi üniversite mezunlarına verilen değer. Şimdi her yer üniversite herkes üniversite mezunu

Öğretmenim ama uzun zaman sekreterlik yaptım. Asgari ücretle çalıştım. Yöneticinin tüm işlerini yapabiliyordum çünkü eğitim kurumunda çalıştım. Ama buna rağmen maaş yüksekliği ve saygı görmüyorsun

kimya muhendisi kuzenim un fabrikasinda sevkiyat yapiyor. kizcagiz ne yapalim bu da kimya diye avutuyor kendini. asgari ucretle sigortasi yattigina sukur ederek...

Bize yanliş öğretilen şey meslek anlayişi sonuçta doğalgaz tesisati da meslek dalı içindedir

Çevremde üniversite mezunu olup asla kendi alanında iş bulamadığı için o bahsettiğiniz çok düşük işlere bile razı olup onu dahi bulamayan biri var: Ben.

Back
X