- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
İşsiz bir ünv mezunu olarak dertleşmek istedim sadece...
Mühendisler genelde yapıyor bu işi . O da mühendis mi acaba? Babamların eve doğalgaz için kombiyi getirip takan kişi makine mühendisiydi mesela.Valla bi tanıdığım yazın klima onarım bakımı kışın da kalorifer bakım onarımı yapıyor.Adımını attığı evden 100 lira servis ücreti alıyor en düşük o da aletlerin hiçbi ekstra masrafı çıkmazsa.2 evi bi de arabası var.Günde en az 5 eve gidiyorum demişti.
Aslında ustalığı vasıfsız işle bir tutmanız biraz sizin cahilliğiniz. Tesisat ustalığı, makine operatörlüğü, ne bileyim cnc tornacılık filan gayet uzmanlık isteyen, belli bir eğitim ve deneyim gerektiren işler.Arkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
Ben biraz şaşırdım, çok yorucu bir iş çünkü. Ben hep ilk okul mezunu, başka hiçbir iş bulamayan insanların yaptığı işler sanıyordum bu işleri.
Biz bu okul işine eğitim olayına bu kadar emek verirken, sonuçlarının böyle olması çok üzüyor beni bu aralar.
Dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım 7yıl. Asla halettiğin değeri görmüyorsun. 2 dil ideal, İngilizcen ana dilin gibi olmalı. Herşeyi sen yaparsın, patron ön muhasebeye bile senden iyi davranır. Zor, stresli, tatmin oranı düşük bir sektör.Ticaret sektörü nasıldır sizce? 2 dil öğreniyorum :/
Dış ticaret sorumlusu olarak çalıştım 7yıl. Asla halettiğin değeri görmüyorsun. 2 dil ideal, İngilizcen ana dilin gibi olmalı. Herşeyi sen yaparsın, patron ön muhasebeye bile senden iyi davranır. Zor, stresli, tatmin oranı düşük bir sektör.
Şirketten şirkete değişiyor ama orta düzey yönetici olmana rağmen bazı yerler memur maaşı kadar bile vermiyor. Zaten bakanlıkta çalışmak istiyorsan işin çok zor :) bakan tanıdık, bakan torpili yoksa girme bile kpssye. Ben 91 puanla dış işleri bakanlığı mülakatına bile çağrılmadım,o derece.Ya demek o kadar kötüTicaret Bakanlığı TOBB gibi yerlerde çalışmak istiyorum ben
Maaş nasıldı peki?
üni mezunuyum diye evde kasılıp beklemekten çalışmak daha iyi bence..ben de atanamamış bir öğretmenim napim mecbur kalırsam her işi yaparım.bu devirde işi olan sanslıArkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.
üniversite mezunları da, sekreterlik, asistanlık vs yapabiliyorlar..Benim iki tane biyoloji öğretmeni olan sekreter arkadaşım var... eğitim durumuna pek bakmıyor bu durumlar.
Bize yanliş öğretilen şey meslek anlayişi sonuçta doğalgaz tesisati da meslek dalı içindedirArkadaşlar merhaba. Okuldan bir arkadaşım var. Biri önlisans, biri lisans olmak üzere 2 ünv mezunu. Fakat iş bulamadığı için tesisat, doğalgaz işi yapıyor, çocukluktan öğrendiği içim rahatça o konuda iş bulabiliyor usta konumunda çalışıyor yani.