Çevrenizdeki insanlardan, evinize ve evinizdeki evcil hayvanlara müdahele!!!

SarahKerrigan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
418
10
68
Arkadaşlar size de oluyor mu?

Benim iş arkadaşlarım, ya da dıdısının dıdısı akrabalarım evimdeki kedilerime uzaktan karışıyorlar. Hatta onları at da çocuk doğur artık diye bir cümleye cürret eden sayısız insan var.

Bu beni okadar sinirlendiriyor ki, hayvan sevgisi tatmamış bir insan beni nasıl anlayabilir ki...

Şimdi iki kedim var onlar eşimle benim evimizin ferdi çocuklarımız gibi. Yani çocuk yapmaya kalkışıp evdeki hayvanları atanları da gördüm ve bu hareketi doğru bulmuyorum. Onları da Allah yarattı ve ben onu küçük yaştan evlat edindim, bir insan olmasa da ona kapımı açtım, şimdi dışarı bıraksam o orada yaşayamaz (ben de onlarsız) bu nasıl bir vicdan? Hem araştırdım kedilerin hamilelere zarar vermesi hurafe ama gel de anlat. Benim arkadaşımın sağlıklı bebişi var evdeki kocaman köpekle birlikte büyüyor ve birbirlerine yaptıkları sıcak hareketleri görmeniz lazım.

Her defasında kendimi savundum anlattım, (hiç gerekmediği halde). Birgün beni çok sinirlendirdiler ve yüksek sesli birşekilde ikaz ettim. O gün bugündür artık konusu geçmiyor. Demekki bazen gereken buymuş.

Bu konuda birşey yapamazsınız. Bizim evde de köpeğimiz var. O dönem hamileydim Annem bil o mantıktaydı. Şimdi şimdi alışı bu fikre. Onlar evde hayvan bakmadığı için bizi anlamıyorlar anlamalarını da beklemiyorum köstek olmasınlar yeter

Bu konuda birşey yapamazsınız. Bizim evde de köpeğimiz var. O dönem hamileydim Annem bil o mantıktaydı. Şimdi şimdi alışı bu fikre. Onlar evde hayvan bakmadığı için bizi anlamıyorlar anlamalarını da beklemiyorum köstek olmasınlar yeter

Evet haklısınız. Köstek olma çabasını sergileyen çok insan var ama birşekilde kabul edecekler.

Bilmedikleri için tüyünü yutarsak kistimiz olur, yok hayvan beslersek bebeğimiz düşer diye düz mantıkları var. İşin detaylı kısmını bilmiyorlar bile.

Evet haklısınız. Köstek olma çabasını sergileyen çok insan var ama birşekilde kabul edecekler.

Bilmedikleri için tüyünü yutarsak kistimiz olur, yok hayvan beslersek bebeğimiz düşer diye düz mantıkları var. İşin detaylı kısmını bilmiyorlar bile.

Bizimki çok havlıyor. Korkuyorum apartmanda istemeyecekler diye mesela. Apartmanın etrafında da kedi besliyoruz ona bile laf ettiler. Bense elimde olsa hepsini eve / bahçeye toplayacağım. Hiç birine kıyamıyorum. Diyorumki ya herkeste benim sevgimin binde biri olsa sokakta / barınaklarda hayvan kalmayacak. Şiddet gören canlı kalmayacak.

Bizimki çok havlıyor. Korkuyorum apartmanda istemeyecekler diye mesela. Apartmanın etrafında da kedi besliyoruz ona bile laf ettiler. Bense elimde olsa hepsini eve / bahçeye toplayacağım. Hiç birine kıyamıyorum. Diyorumki ya herkeste benim sevgimin binde biri olsa sokakta / barınaklarda hayvan kalmayacak. Şiddet gören canlı kalmayacak.

Aynen katılıyorum. Diyorumki müstakil evim olsa bahçeyi kedi barınağı yapacağım resmen. Bu fikrimi arkadaşlar duyunca çok yadırgadılar hemen. Anlamıyorlar işte.

Hayvanlar kurduğumuz bu betonarme ülkeler nedeniyle çok mutsuzlaştı. Yaşam alanlarına müdahele ettik. Şimdi bize iyice muhtaçlar. Halbuki birkap su, birazcık artan yemeklerden koymak ne kadar büyük sevap. Ağızları var dilleri yok.

Bazen de insanlar konuyu hemen "hayvana insandan daha çok değer veriyorsun" a getiriyor. Birtanesi tutup insanlara yardım etmiyorsunuz da bilmemne deyiverdi. Sanki yapılan iyilikler öyle ortada anlatılırmış gibi. Yani konuyu nerelere getiriyorlar konu hayvanlar olunca özellikle.

Aynen katılıyorum. Diyorumki müstakil evim olsa bahçeyi kedi barınağı yapacağım resmen. Bu fikrimi arkadaşlar duyunca çok yadırgadılar hemen. Anlamıyorlar işte.

Hayvanlar kurduğumuz bu betonarme ülkeler nedeniyle çok mutsuzlaştı. Yaşam alanlarına müdahele ettik. Şimdi bize iyice muhtaçlar. Halbuki birkap su, birazcık artan yemeklerden koymak ne kadar büyük sevap. Ağızları var dilleri yok.

Bazen de insanlar konuyu hemen "hayvana insandan daha çok değer veriyorsun" a getiriyor. Birtanesi tutup insanlara yardım etmiyorsunuz da bilmemne deyiverdi. Sanki yapılan iyilikler öyle ortada anlatılırmış gibi. Yani konuyu nerelere getiriyorlar konu hayvanlar olunca özellikle.

Evinde hayvan bakmayan kesinlikle anlamıyor. Ben duyarlıydı daha da duyarlı oldum. Kesinlikle senin gibi düşünüyorum.

İnsan eli ayağı tuttuğu sürece karnını doyurur, hasta ise hastaneye gider onlar öyle mi?

Hasta olan sen ben götürmezsek ne yapar o? Doyurmazsak su vermezsek ne yapsın?

Bizden tek istedikleri sevgi görmek karşılığında da sonsuz bir sevgi veriyorlar.

Önümüzdeki evin çatı katında güvercin besliyorlar. Nasıl bir vicdandır bütün hafta nasıl gönlün elveriyor kapalı tutmaya onları. Bırak gitsinler onların yeri gökyüzü. Allah ıslah etsin insanları

biz de birkaç gün önce bir yavru kedi sahiplendik.ama şu an eşimin ailesinden saklıyoruz.neymiş sıcak bakmazlarmış bu fikre.dur bakalım neler olacak duyunca.yazlıklarının önünde köpek sevdim sokakta diye tiksintiyle baktılar bana.pardon ama benim evim onlarınkinin yanında bal dök yala.ne koku var ne de tek bir toz.sinir oldum haaa!

biz de birkaç gün önce bir yavru kedi sahiplendik.ama şu an eşimin ailesinden saklıyoruz.neymiş sıcak bakmazlarmış bu fikre.dur bakalım neler olacak duyunca.yazlıklarının önünde köpek sevdim sokakta diye tiksintiyle baktılar bana.pardon ama benim evim onlarınkinin yanında bal dök yala.ne koku var ne de tek bir toz.sinir oldum haaa!

Hele ki bukadar yakınlarından öyle tepki görmek üzücü. Allahtan benim kayınvalidem çok sevdi bizim sayemizde kendilerinin de bir pisisi oldu 3 sene baktılar sonra kaçtı pisicik çok üzüldü. Teyzemlerde iki tane vardı bir tane kaldı. Babacım vakti zamanında köpeciğimi az gezdirmemiştir. Çok şükür ki çok yakınlarım hep hayvan sever. Halacığımın alman kurdu köpüşü var (tabi ona köpek değil de at demek gerek)

Mesele uzak akrabalar, bazı komşular ve iş arkadaşları oluyor. :)) aslında uzak insanlar zaten uzaktır niye hayatıma ısrarla karışıyorlarsa işte...

Çocuğun hayvanla birlikte büyümesi, hem sağlığı hem de psikolojisi açısından yararlı olduğunu 1000 kere anlatsak yine anlamaz bu tipler. En güzeli kulaklarını tıka bu hayvan sevgisi tatmamış, bilgi sahibi olamamış insanlara. Ben öyle yapıyorum.

Hele ki bukadar yakınlarından öyle tepki görmek üzücü. Allahtan benim kayınvalidem çok sevdi bizim sayemizde kendilerinin de bir pisisi oldu 3 sene baktılar sonra kaçtı pisicik çok üzüldü. Teyzemlerde iki tane vardı bir tane kaldı. Babacım vakti zamanında köpeciğimi az gezdirmemiştir. Çok şükür ki çok yakınlarım hep hayvan sever. Halacığımın alman kurdu köpüşü var (tabi ona köpek değil de at demek gerek)

Mesele uzak akrabalar, bazı komşular ve iş arkadaşları oluyor. :)) aslında uzak insanlar zaten uzaktır niye hayatıma ısrarla karışıyorlarsa işte...

eğer uzak olanlarsa hiç cevap verme, duymazdan gel ama belli et kaale almadığını.kendi kendilerine sinir olsunlar.valla ben olsam ''sanane canım benim '' der geçerdim.benim durum daha vahim.ama bu mesele hayvan sevmeme meselesi artı elalemin her şeyine burun sokma meselesi.yok ne zaman evleneceksin ne zaman çocuk yapacaksın ne zaman ikinci çocuk yapacaksın????ne zaman ne zaman ne zaman?ya sanane beeee.valla çok sinir oldum haaa.kusura bakmayın.

eğer uzak olanlarsa hiç cevap verme, duymazdan gel ama belli et kaale almadığını.kendi kendilerine sinir olsunlar.valla ben olsam ''sanane canım benim '' der geçerdim.benim durum daha vahim.ama bu mesele hayvan sevmeme meselesi artı elalemin her şeyine burun sokma meselesi.yok ne zaman evleneceksin ne zaman çocuk yapacaksın ne zaman ikinci çocuk yapacaksın????ne zaman ne zaman ne zaman?ya sanane beeee.valla çok sinir oldum haaa.kusura bakmayın.

Haklısın. Kalp kırmamak için ters cevap vermiyorum artık, önceden yapardım ama sonra vicdanız sızlardı. Şimdi ya espiriye alıyorum ya da konuyu nazikçe kapatıyorum. Doğru onu da hep yaptılar, nezaman çocuk diye! bu onların istemesiyle değilki, ben hazır değildim, alın işte şimdi de hazırım ama benim bey istemiyor napayım adama baskı mı yapayım? hayırlısı inşallah diyor kapatıyorum.

Ben ailemle yaşıyorum ve evde birden çok çok kedimiz var :) Ama dediginiz gibi dışardan çok fazla tepki geliyor.
Sayı fazla oldugu için sabah işe gitmeden ve akşam işten sonra evi süpürüp siliyorum ama buna ragmen yeni taşındıgımız yerde bir kaç kişi yöneticiye şikayet etmiş beni. Koku oluyor, apartmana işiyorlar diye. Benim bebeklerim dışarı bile çıkmaz oysa ki. Tuvaletleri de gunde 4-5 kez temizleniyor. Ama yine de insanların gözüne batıyor.
Dışarda bakmaya çalıştıgım kedilerimden birinin ölüsüyle karşılaştım geçen gun. 4 tanesi de kayıp, 3-4 gundur görmüyorum. Bunda da o insanların parmagı varsa eger Allah daha beter durumlara düşürsün onları.
Eve gelen amca, teyze tepkilerini hiç yazmıyorum onlara bagışıklık kazandım çünkü.

bizim kedilerimize de karışıyorlar ya sinir oluyorum madem sevmiyorlar beslemiyorlar besleyenlere karışmasınlar hiç saygıları yok bazı insanların

kuran incil tevrak ne buyduysanız ayetler ve hadisi şerifler okuyun onlara. ebu hureyreden bahsedin(kedi babasıdır kendisi) ilim irfanla tıpla bilimle kanıtlayın düşüncelerinin bilgisizlikten kaynaklandığını. hani onları insanlıklarından utandırın. demek istediğim o. yaşama ve doğaya saygı duyup aynı zamanda da sevmeyi onlara öğretin. bunun zorunluluk olduğunu kanıtlayın. çünkü sevmediğiniz bir şeyi yok edersiniz. hepsi doğanın bir parçası ise...eskiden köy evlerinde fareler değil kedilerin cirit attığı bir dönemde nenelerimiz damlardan çıkmazken, kocasından fazla hayvanlara temas ettiğini düşünürsek, hayvandan hangi insana zarar gelmiş???
o değilde sabah onlarla uyanmak mukemmel bir şey. 2 kedim ve balkonda baktığın kanadı kırık(düzelmesi mümkün olmayan ve muhtemel ölecek olan) kargam var. kedimin ikisi de sokak kedisi. biri çöpün yanından 2 aylıkken kaptığım, diğeri barınaktan kliniğe, klinikten de bana nasip olan tek gözü alınmış diğer gözü de flu gören kedim...ve kocam. ve ben. biz mutlu bir aileyiz. belki kediler rahatsız olacak psikolojileri bozulacak diye tartışmadığım zamanlar var evde. tüm bunlar beni sabırlı eklı selim yaptı. eğer bir gün bebek sahibi olur isem (1 seneye kadar neden olmasın) onu bilinçli bir şekilde büyüteceğimden eğiteceğim den de adım gibi eminim. keza evi dağıtıp atıyor bu pisicanlar yahuuu. bıkmadan usanmadan toplar temizlerim. yeter ki mutlu olsun paticanlar. öperim.

Back
X