- 13 Mayıs 2013
- 418
- 10
- 68
- Konu Sahibi SarahKerrigan
-
Bu konuda birşey yapamazsınız. Bizim evde de köpeğimiz var. O dönem hamileydim Annem bil o mantıktaydı. Şimdi şimdi alışı bu fikre. Onlar evde hayvan bakmadığı için bizi anlamıyorlar anlamalarını da beklemiyorum köstek olmasınlar yeter
Evet haklısınız. Köstek olma çabasını sergileyen çok insan var ama birşekilde kabul edecekler.
Bilmedikleri için tüyünü yutarsak kistimiz olur, yok hayvan beslersek bebeğimiz düşer diye düz mantıkları var. İşin detaylı kısmını bilmiyorlar bile.
Bizimki çok havlıyor. Korkuyorum apartmanda istemeyecekler diye mesela. Apartmanın etrafında da kedi besliyoruz ona bile laf ettiler. Bense elimde olsa hepsini eve / bahçeye toplayacağım. Hiç birine kıyamıyorum. Diyorumki ya herkeste benim sevgimin binde biri olsa sokakta / barınaklarda hayvan kalmayacak. Şiddet gören canlı kalmayacak.
Aynen katılıyorum. Diyorumki müstakil evim olsa bahçeyi kedi barınağı yapacağım resmen. Bu fikrimi arkadaşlar duyunca çok yadırgadılar hemen. Anlamıyorlar işte.
Hayvanlar kurduğumuz bu betonarme ülkeler nedeniyle çok mutsuzlaştı. Yaşam alanlarına müdahele ettik. Şimdi bize iyice muhtaçlar. Halbuki birkap su, birazcık artan yemeklerden koymak ne kadar büyük sevap. Ağızları var dilleri yok.
Bazen de insanlar konuyu hemen "hayvana insandan daha çok değer veriyorsun" a getiriyor. Birtanesi tutup insanlara yardım etmiyorsunuz da bilmemne deyiverdi. Sanki yapılan iyilikler öyle ortada anlatılırmış gibi. Yani konuyu nerelere getiriyorlar konu hayvanlar olunca özellikle.
biz de birkaç gün önce bir yavru kedi sahiplendik.ama şu an eşimin ailesinden saklıyoruz.neymiş sıcak bakmazlarmış bu fikre.dur bakalım neler olacak duyunca.yazlıklarının önünde köpek sevdim sokakta diye tiksintiyle baktılar bana.pardon ama benim evim onlarınkinin yanında bal dök yala.ne koku var ne de tek bir toz.sinir oldum haaa!
Hele ki bukadar yakınlarından öyle tepki görmek üzücü. Allahtan benim kayınvalidem çok sevdi bizim sayemizde kendilerinin de bir pisisi oldu 3 sene baktılar sonra kaçtı pisicik çok üzüldü. Teyzemlerde iki tane vardı bir tane kaldı. Babacım vakti zamanında köpeciğimi az gezdirmemiştir. Çok şükür ki çok yakınlarım hep hayvan sever. Halacığımın alman kurdu köpüşü var (tabi ona köpek değil de at demek gerek)
Mesele uzak akrabalar, bazı komşular ve iş arkadaşları oluyor. :)) aslında uzak insanlar zaten uzaktır niye hayatıma ısrarla karışıyorlarsa işte...
eğer uzak olanlarsa hiç cevap verme, duymazdan gel ama belli et kaale almadığını.kendi kendilerine sinir olsunlar.valla ben olsam ''sanane canım benim '' der geçerdim.benim durum daha vahim.ama bu mesele hayvan sevmeme meselesi artı elalemin her şeyine burun sokma meselesi.yok ne zaman evleneceksin ne zaman çocuk yapacaksın ne zaman ikinci çocuk yapacaksın????ne zaman ne zaman ne zaman?ya sanane beeee.valla çok sinir oldum haaa.kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?