• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çeyiz Alışverişine Nereden Başlayacağım Ben? Yardım Lazım Hatunlar

Ben zaten bayadır yalnız yaşıyorum ailem yanıma yeni taşındı o yüzden evde az çok neye ihtiyaç duyabileceğimin farkındayım. Şimdiye kadar kullanmadığım hiç birşeyi evime sokmayı düşünmüyorum. Şimdi bir kaç liste yaptık annemle, il etapta dediğiniz gibi yorgan battaniye vb şeylerei almaya başlayacağız taksitle. Ben zaten bir kaç zamandır çeyiz kampanyalarını takip ediyordum öncelikle sanırım tek tek ve takım fiyatlarını karşılaştırmam lazım. Durumum çok ferah değil dikkatli davranmam lazım.

A101 Bim filan aklıma gelmemişti ıvır zıvırlar için. Çok iyi bir fikir bu. Teşekkür ederim :KK51:

Bir de madame coco ve english home gibi mağazaların ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? sanki fazla kalitesiz gibiler ama tekstil ürünlerine güvenilir mi? misafir eşyaları için ya da yorgan ve yastıklar için?

Madame coco ve english home'u aksesuar dışında kalitesiz buluyorum. Yatak örtüsü de güzel oluyor english homeda ama nevresimler elek gibi... 6-7 tane alacağına 2-3 tane çift kişilik, 1 tane de tek kişilik alsan yeter. Ben fazla aldıklarımı hep anneme verdim. Nevresimde karaca home,sarev iyidir. Yastık yorgan yataş, sık sık kampanyaları oluyor. Hatta şu sıra kış bittiği için vardır yorganlarda indirim. English homeda battaniye ve yatak örtüleri indirimli bu aralar, internetten bakabilirsin

Ben yemek takımı, çatal bıçak takımı vs birer takım aldım. Misafir için ayrı almadım. Öncelikle bunlarla başlayabilirsin. Beğendiğin modelleri belirle, kampanya oldukça alırsın taksitli. Öncelik büyük parçalarda olsun mutfak alışverişinde. Küçük parçalara. Başlarsan arkası gelmiyor.

Elektriklileri en sona bırak, garantisinden ötürü. Bornozu normalde kullanmıyorsan takımını hiç alma. Havlu takımı al veya kendin uydur takım yap.

Mantık olarak en önemlileri aradan çıkar, ama kampanyaları da takip et.

Ben zaten bayadır yalnız yaşıyorum ailem yanıma yeni taşındı o yüzden evde az çok neye ihtiyaç duyabileceğimin farkındayım. Şimdiye kadar kullanmadığım hiç birşeyi evime sokmayı düşünmüyorum. Şimdi bir kaç liste yaptık annemle, il etapta dediğiniz gibi yorgan battaniye vb şeylerei almaya başlayacağız taksitle. Ben zaten bir kaç zamandır çeyiz kampanyalarını takip ediyordum öncelikle sanırım tek tek ve takım fiyatlarını karşılaştırmam lazım. Durumum çok ferah değil dikkatli davranmam lazım.

A101 Bim filan aklıma gelmemişti ıvır zıvırlar için. Çok iyi bir fikir bu. Teşekkür ederim :KK51:

Bir de madame coco ve english home gibi mağazaların ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz? sanki fazla kalitesiz gibiler ama tekstil ürünlerine güvenilir mi? misafir eşyaları için ya da yorgan ve yastıklar için?
Inanin o konuda kalitelilermi bi fikrim yok ama english home un perdelerinin sekline bayiliyorum keske gidip oradan alsaymisim evimin perdelerini diye cok uzulmustum. Cok tatlilar bi goz atin isterseniz ama kaliteleri hakkinds bilgim yok

Oncelikle kolay gelsin ceyiz alışverişi al al bitmiyor çokça şey var ama butcenize göre alabilirsiniz. Ben aralık ayında araştırmaya başladım ve ocak ayında ceyiz alışverişine başladım. Kampanya denk geldikçe aldım uyguna şu an için çok acelem yok. Korkmaz'ın setini aldım nedense başka markaya güvenemedim. Mesela ondan yemek takımı catal bicak takımı tencere takımı ve Kahvaltı takımı vardı kahvaltı takımı istemediğim için onun yerine istediğim tava ve tencerelerden aldım granit. Ama Karacanin da graniti iyi diorlar.
Bi kere tacın sitesinde yüzde elli indirim vardı 400 liralık bambu bornoz setini 200 liraya almıştım 90 liraya pamuk saten nevresim takımı almıştım. İnternetten bişeyler alıyorum. Her hafta a101 şok bim hakmar tedi bunları dolaşmaya ozen gösteriyorum ufak tefek şeyler ama onlarda eksik sonuçta.
Sana tavsiyem iyice araştır içine sineni al.
Ve facebook instagram falan kullaniyorsan markaların sayfalarını takip et kampanyaları paylaşıyorlar orada. Ben tacin kampanyasını facebook sayfasında görmüştüm. Hadi kolay gelsin sana canım

Merhabalar bende Kasım da başladım ilk olarak kendime yemek takımı çatal bıçak seti almıştım aryildiz dan daha sonra a101 Bim şok bunlarada guzel takımlar geliyor . Nevresim takımı aldım 5 tane beğendikce aldım mutfak için hoşuma gideni aldım artık gözünüz açık olsun araştırn bol bol stresle değil de tadını çıkara cikara alın şimdiden hayırlı olsun kolay gelsin

Kızlar,

Başlıktan da anlaşıldığı üzere çeyiz alışverişine başlamaya karar verdim. Çok aşırı eşya almak hiç istemiyorum. Maddi olarak fazla açılmadan, kaliteli ve uygun fiyatlı şeyler almak istiyorum. Ama nereden başlayacağımı bilemiyorum.

İlk etapta annem nevresim yorgan battaniye filan diye başlayalım dedi. Bir de Karaca, Bernardo gibi mağazalarda evlilik paketleri görüyorum içinde herşey oluyor mesela 2000-3000 arası fiyatları değişiyor. Sizce onlar nasıldır? Mantıklı mı öyle almak?

Bu tip alışverişleri yaparken nelere dikkat etmek bilgiyi nerelerden almak lazım? Bana yardımcı olun :KK31:
Merhaba :)
Acayip zevkli bi dönem seni bekliyor öncelikle, başlayınca kendini kaptırıp az ama öz eşya olayından vazgeçme sakin :)
Büyük parçalardan başlamanı öneririm, kış sonu olduğundan yorgan battaniye mantıklı ama tam anlamıyla indirime girmelerine bir ay daha var bence.
Evlilik paketlerine gelince daha biraz önce başka bir başlığa yazdım, her ürününü beğendiğin ve her ürünü kaliteli olan bi set yok. Ben hiç haz etmiyorum o yuzden:) Bernardodan porselen takımı + ÇKB aldım ama tencerelerinin kalitesini zaten bi kere eline alsan anlıyorsun, tüy gibiler. Ordan tam set almak çok mantıksız. Hediye çekini ÇKB de kullandım. Fissler de satıyor bernardo, ama Fisslerin çelik tencere takımındaki boylarda Türk ailelerine pek uygun değildi birbirine çok yakın boylar, avrupai.. Ucuz pahalı diye ayırmıcam, ben azar azar alayım ama kaliteli olsun mantığındayım. Çelikte aryıldızı öneririm. Eminönünde uygun bulursun. uzun zamandır okuduğum forumlara istinadende emsan karacayı önermem. Yani tencere tava alırken ağırlığına tokluğuna bakabilirsin. Tabi kapağını çıkarıp al eline:) Altı kalın olsun. Silargan tencereler harikalar hem sağlık hem kalite anlamında ama çok pahalılar. Sadece et için bi tane alabilrsin. Granitler pütürlü olduğundan yemeklerin proteinlerini tutuyor. seramikler fazla ısıya gelemiyor bence gereksizler..
Porselenlerin bone china olursa iyi olur, yani sıkıştırılmış kemik tozu. seramiklerden her daim uzak durmanı öneririm.
Bıçaklarda bütçeme uygun olsun dersen tupperware iyidir. yok daha kalitelisini isterim dersen WMF, Wüsthof, Zwilling daha iyidir. Enplus Sirkeci mağazasından indirimli yakalayabilirsin.
Nevresim alırken Englishhome madame coco gerçekten elek :) çok kırışıyor. Ama misafire alınır. 6-7 tane ucuz alacağına 3 tane pamuk saten al, mis gibi kullan bana kalırsa. Dantela vita, Altınbaşak öneririm. TAÇ özdilek bana eski güveni vermiyor. Denizli menşeili firmalara daha çok güvenebilirsin. Dantela vitanın havlularıda güzeldir.Pamukta bambuda iyidir. Pamuğun ömrü var 30-40 yıkamadan sonra sertleşir, bir iki elini silersin yine yumuşar. 30 derecede max 40 derece yıkamak mantıklıdır fazla ısı bakteri ürettirir. Bambu daha ince ve yumuşaktır. ancak piyasadaki bambularada %35-40 pamuk karıştırırlar, sebebi % 100 bambuların suyu tamamen çekememesidir.
Aklıma gelenler bunlar canım, elektronikler ayrı bir dünya, zamanı gelince sorarsan yardımcı oluruz , sevgiler :)

Back
X