• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÇEYİZ GÖRME

uzaklardabiryerde

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
108
101
23
Kime sorsam bilemediğimden buraya konu açıyorum.Arkadaşım evlenicek bugün için de çeyiz görmeye çağırdı fakat ben daha önce hiç gitmedim.Hediye v.s almak gerekir mi gerekirse ne almalıyım? Bu arada düğüne de gidicem ve takı takıcam ama şimdi boş elle gitmek ayıp mı olur bu işin usulü nedir bilemedim.

yok canim bende ceyiz serdim kimse bisey getirmedi amac orda ceyizinde neler var bakmak.ha arkadasina icinden hediye almak gelir o ayri ama ceyiz icin ozel bisey alinir diye gerek yok.

Ceyiz serme bana da cok gereksiz gelir ama yapana saygim var
Lav in cok guzel cici cay bardagi takimlari var hem de 20 lira gibi uygun fiyata ondan alabilirsin

yani sonuçta o "bende bu var" diye gösterirken elinde hediye ile gitmek olmaz gibi

hani "bundan yoktur da ben de bunu aldım" der gibi olur

yani sonuçta onlar tüm evi kurup da gösteriyorlar

hiç gitmedim bir kere elemanımız çağırmıştı keşke gitseymişim fikrim olurdu

ben genelde yeni dizilen değil de eşyaları paylaşılan evler görüyorum galibaaaaa

bende serdim bana bisey gelmedi.dugunde bisey takmicaklar eksik biseyiniz varsa dugun hediyesi olarak alalim diye soran oldu oyle.sizde taki takacakmissiniz zaten.ha icinizden arkadasiniza hediye almak istersiniz o ayri.

Evet çook eskilerde kaldı diyenler var ,ama hala yapanlarda var :) Çeyiz serildiğinde gidip eve alınan eşyaları görüyosun geziyosun "güle güle kullan" maksatlı yani :) He orada eksik birşey görürsende ileride evlendikten sonra evine gittiğinde alabilirsin ;) Nasıl olsa düğününe gidip takını takıcaksın ayriyetten çeyiz görmeye hediye almaya gerek yok :)

Çeyiz serme nedir yahu? Hala kaldı mı?

Ben olsam gitmezdim, gitmek zorundaysam ufak da olsa bişey alırdım. Ya da bir kutu tatlı bş pasta falan götürürdüm.

gercekten birde sermedinmi bunun ceyizi yok diyorlar ondan dolayi serdim o dusunceyle..
bi arkadasin ceyizinde ozel camasirlar serilmis erkek gelince ustunu kapatiyorlardi bayanlara aciyorlardi o kadar da degil dediydim
Istemiyorduysaniz yapmasaydiniz keske.
Lafim size değil bundan sonrakiler belki faydalanır
Eşime sordum bence çok mantıksız elalem napcak benim yastik kilifimi yorganimi dantelimi (ki yok). Senin için onemli mi akrabalarının ne düşündüğü dedim yok dedi. (Biseyler icimde kalmasin diye ugrasti dugunde) iyi madem benim icinde onemli degil yapmiyoruz :) bitti. Evimdeki masa örtulerini annemin evinden esim secti ben istemedim bile:)

Kime sorsam bilemediğimden buraya konu açıyorum.Arkadaşım evlenicek bugün için de çeyiz görmeye çağırdı fakat ben daha önce hiç gitmedim.Hediye v.s almak gerekir mi gerekirse ne almalıyım? Bu arada düğüne de gidicem ve takı takıcam ama şimdi boş elle gitmek ayıp mı olur bu işin usulü nedir bilemedim.
Çeyiz görmeye erkek tarafını çağırmıyorlar mı? Bak biz kız tarafı olarak neler düzdük siz de görün diye :süslü:

hayır evlenırken ev oturmasına hedıye alınır yenı gelin evınde zaten hersey vardır
ki zaten dugunde takı takacaksın
belkı bı ıcecek alınır ama ev hedıyesı alınmaz kaldı ki alsan bıle evıne uymayan bırsey aldıgında ısıne yaramaz bıle

Back
X