lahana gittim zıplıon geldim zıplıon heee kaç kg verdin?
buket ecenin yazdığını anlamamışsın sanırım
kızların gelmesiyle yazılar güme gitti derken şeyi kasdetti o
bikaç bişe paylaştık
kalanlarda dağılmasın bari dedim
dönceğinizi tahmin etmiştim opuyorumnanaktan
kimse resim ekle demedii hıhhh
Bu arada buraya tekrardan dönmemde katkısı olan burcuma ve zor günlerimde beni yalnız bırakmayan Sinay, buket, beta, pashi, yeliz, gülay, esma, nihal, jüli, mandiş, gamze, arsi (düğündaşım)'a teşekkürlerimi bir borç bilirim sırnaşık şey
inşallah kimseyi unutmamışımdır
OĞUL BABAN GELİRSE HEMEN ÇAĞIR HA...
Kır, pala bıyıklı, ihtiyar ayakkabı tamircisi bir yandan işini yaparken, diğer yandan da misafiriyle sohbet etmektedir. Sohbet döner dolaşır, Çanakkale'ye gelir! Ve ihtiyar nemli gözleriyle Çanakkale' ye ilişkin hikayesini anlatmaya başlar. Rahmetli babam, Hafız Ali, Çanakkale'de kaldığında, anamın karnında yedi aylıkmışım; onu tanıyamadım! Bir fotoğrafı bile yoktu! O günler çok zor günlerdi! Seferberliğin sıkıntıları, Kuvayı Milliye zamanı, işgal yılları, kurtuluş, yokluk, sıkıntı...Çocukluğum hep ekmek peşinde koşmakla geçti. Ama anam, benim çocukluğumdan itibaren her sokağa çıkışta, her nereye giderse gitsin, yanıma gelir ve şöyle derdi:
“Oğul, ben pazara gidiyorum. Baban gelirse hemen çağır ha.. Ben komşuya gidiyorum. Baban gelirse hemen çağır ha..”
Aradan yıllar geçti. Anacığım ihtiyarladı.Gene hep değneğini kaparak bana gelir ve “Baban gelirse hemen çağır ha..” diye tembihlerdi.
Gün geldi ağırlaştı. Ölüm döşeğinde bizimle helalleşti. Bana iyi baktınız, hakkınızı helâl edin” dedi. Sonra bana döndü, yavaşça, “Baban gelirse ona, annem hep seni bekledi de” dedi ve birden irkilerek doğruldu, kapıya bakıp gülümseyerek, “Hoş geldin bey, hoş geldin” diyerek ruhunu Allah'ına teslim etti...
Evet, Böyle hikayeler yalnız bu ülkede, ve yalnız Türk Milleti' tarafından yazılır!
bis deldik bis deldikkkkkkk bis deldikkkkkkkkk :ecrin_bebek:
selaaaaamıııın helloooooooooooooo opuyorumnanaktan
iki kilom kaldı kız...
onuda veremde sen görsen lahana nasıl olurmuş....
alsanaalsanasmile
vatana millete hayırlı uğurlu olsun
dava düştü aklinialirimsmile
Bu arada buraya tekrardan dönmemde katkısı olan burcuma ve zor günlerimde beni yalnız bırakmayan Sinay, buket, beta, pashi, yeliz, gülay, esma, nihal, jüli, mandiş, gamze, arsi (düğündaşım)'a teşekkürlerimi bir borç bilirim sırnaşık şey
inşallah kimseyi unutmamışımdır
bende geleyimmi...eyvahedigeldismile
kimse resim ekle demedii hıhhh
hiç misafir kalmadı.
misafirlikten bakıyordunuz dimi kız...
sempatiksalakcinni
anaaa 2 gün girmedik nasıl tempolu yazıştığımızı unutmuşum
çaptan düştük yaaaa
eski formumuzu yakalamamız lazım. baksana ekle diyenlşeri kaçırmışım haahahahhaa
hiç misafir kalmadı.
misafirlikten bakıyordunuz dimi kız...
sempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?