HAFTADA BİR ANNEYE GİTMEK NORMAL DEĞİL Mİ?

Şöyle söyleyeyim maddiyat kaynaklı durumlardan dolayı eşim kayınvalidemize taşınmamızı teklif etti. Konu kayınvalidemle buradan açıldı. Buraya taşınırsanız annengile her hafta gidemezsin iki üç haftada bir eşinle gidersine getirdi konuyu. Yani tam bir ataerkil zihniyet
Merhaba, sizin haftada 1 annenize gitmekten daha önemli sorunlarınız var gibi görünüyor. bence bunlara yoğunlaşın derim.

Şöyle söyleyeyim maddiyat kaynaklı durumlardan dolayı eşim kayınvalidemize taşınmamızı teklif etti. Konu kayınvalidemle buradan açıldı. Buraya taşınırsanız annengile her hafta gidemezsin iki üç haftada bir eşinle gidersine getirdi konuyu. Yani tam bir ataerkil zihniyet
Keske anneme tasiniyoruz sana 2-3 haftada bir geliriz deme imkaniniz olabilseydi bu cumleden sonra 😏😏😏

Ben anamla neredeyse her gün görüşüyorum bazen de 1 2 ay görüşmüyorum 🤣 hem ablama hem anneme yürüme mesafem var annmin iş yeri yakın öğretmen öğle arası vs gelir bazen de ben evde balık pişirmiyorum diye annem çağırır. Ablamla her gün beraberiz mesela. Kayınpederimle de öyle kaynanamla konuşmuyorum. Kayınpederimi haftada 1 görüyorum min

Peki oğlu da ona gittiği için evine alisamama durumu olmaz miymis bu sadece gelinde mi olurmuş
Bakın kaç kişi yazmis kaale almamissiniz bende yazayım sizin annenize ne kadar gittiginizden çok daha önemli bir konununz var gerçekten bir arada mi oturacaksiniz ve niçin? Evlilik bitsin istiyorum ondan derseniz anlariz

anlaşıldı mesele
çok konuşmasın kv niz
annenize haftada bir gitmeye devam edin ve çalışmıyorsanız derhal iş bulup çalışmaya başlayın kv yanına taşınmayın

Merhabalar hanımlar dün Kv ile olan bir sohbet sonrası ‘Acaba ben mi tuhafım?’ Diye düşündüm ve buraya fikir danışmaya karar verdim. Ben üç senelik evliyim, haftada bir gün anneme bir gün de kv ye mümkün mertebe gitmeye çalıştım hep. Zaten annemleri özlüyorum bir haftayı geçse. Tabi ki gidemediğim ya da daha fazla görüştüğümüz zaman da oldu. Aynısı kvm için de geçerli. Ya da evde olmasa da dışarda bizde haftada bir görmek isterim yani. Kv annemle aynı yaşta olmasına rağmen (52- yaşlı değil yani) bunu çok fazla buluyor ve bu durumun insanın kendi evine bağlanmasına engel olacağını savunuyor. Tartışır gibi değil de böyle olur diyerek söyledi. Büyütmedim ama tuhafıma gitti , ben mi yanlış düşünüyorum o mu ? Haftada bir normal bir süre değil mi ?
Değil bence haftada bir görev gibi gitmek nedir az özleyin birbirinizi

İlk evlendiğim zaman hafta da 1 falan gidiyordum şimdi 2 hafta da 1 bazen 20 günde 1 değişiyor. Arada eşime ben gidip geleyim hafta sonu gitmeyelim diyorum bazen o teklif ediyor gidip Annenler de kalalım diye değişiyor yani. Eşimin ailesi de şehir dışında 2 -3 ayda bir gidip 2 gün kalıp geri dönüyoruz bu bir rutin hale gelmiyor bizim için nasıl müsaitsek o şekilde ayarlıyoruz ki şimdi bebeğimiz olacak gidip gelme süreli daha da uzar diye düşünüyorum

sana mı soracağım anama giderken diyemediniz mi. kocişim anasının eteğinin altında duracak ben anam için kayganadan izin alacağım hemi pehhhh. birlikte oturmak gibi bi hata yapmayın sakın .

Ben haftaiçi akşamlar da olsa gider gelirdim, belki haftada 2 3 bile giderdim, duruma bağlı. Kimse de buna karışamaz evine gittiğim kişi hariç. Kv.denizde kalacaksanız belli ki herşeyi sorun edecek, mümkün olduğu kadar uzak durun.

Okey kvniz kendi anasına iki haftada bir gitsin o zaman
Başkasının anasına karışmasın

Konuyu okurken dedim ki aa ne güzel kv başbaşa vakit geçirin demeye getiriyor diye düşünmüştüm 😬
Ben öyle kayınvalideye ayda 1 bile zorla giderdim.

Siz kendi kararlarınızı veremeyip ayaklarınızın üzerinde duramadığınız sürece kayınvalideniz kararlar verir eşiniz de onaylar. Nerede yaşayacağınız, kime nereye hangi sıklıkla gidebileceğinizi hep başkaları söyler hatta onlar izin verirse yapabilirsiniz. Kendini böyle adamlara teslim eden, kocam bilir beyim bilir kafasındaki kadınların seçme şansı yok. Onlar annenlere gidemezsin deyince gidemezsiniz, maddi durum kötü aynı evde yaşayacağız derse karara uyarsınız. Kendi evinizde isterseniz yan gelip yatarken kayınvalidenin evinde emir eri gibi hazır kıta bekler iş yaparsınız. Bu evlilik mi, hayat arkadaşlığı eş olmak mı, siz kendinizi eşit haklara sahip olduğunuz bir evlilik içinde mi sayıyorsunuz?

Kusura bakmayın ama bu tarz evliliklerde kadının ekonomik bağımsızlığı gücü olmalı. Gerekirse kapıyı çarpıp çıkabileceğinizi, kendinize bakabileceğinizi göstermeniz gerek. Bu adamlar sizi annelerine hizmet etmeniz için köle olarak mı alıyorlar? Annesi aynı binada yaşıyor ve işten gelirken önce oraya uğruyor ama sizin annenizi görmeniz için ne gerek var diyebiliyorlar. Bunu siz söyletiyorsunuz, siz izin veriyorsunuz. Sizin fikriniz düşünceniz önemli değil, konuşuyorlar kararlar alıyorlar ve size söylüyorlar. Bu muameleyi ömür boyu çekmeye değiyor mu bu adamlar?

Merhabalar hanımlar dün Kv ile olan bir sohbet sonrası ‘Acaba ben mi tuhafım?’ Diye düşündüm ve buraya fikir danışmaya karar verdim. Ben üç senelik evliyim, haftada bir gün anneme bir gün de kv ye mümkün mertebe gitmeye çalıştım hep. Zaten annemleri özlüyorum bir haftayı geçse. Tabi ki gidemediğim ya da daha fazla görüştüğümüz zaman da oldu. Aynısı kvm için de geçerli. Ya da evde olmasa da dışarda bizde haftada bir görmek isterim yani. Kv annemle aynı yaşta olmasına rağmen (52- yaşlı değil yani) bunu çok fazla buluyor ve bu durumun insanın kendi evine bağlanmasına engel olacağını savunuyor. Tartışır gibi değil de böyle olur diyerek söyledi. Büyütmedim ama tuhafıma gitti , ben mi yanlış düşünüyorum o mu ? Haftada bir normal bir süre değil mi ?
Haftada bir kayınvalidede toplanırız gorumcem de orda olur ve aynı sehirde olmamıza rağmen 9 yıldır bu Boyle işler. arada baska yere gidenler de olur tabi ama geneli Boyle. Ben memlekete gidip 10 gün kaldıgımda (eşim izin alamadı beni bırakıp döndü bayramda) kayınvalide alttan alttan " insan evini ozluyor dimi.? İlla anne baba evi ama bi yabancı gibi dıken ustundesındır?" Yooo. "1 hafta bile artık insan annesınde kalamaz oluyor dimi? İlla kendi evini istiyor insan. Millet nasıl kalıyor oyle 3 ay hiç bilmem. Kocası napıyor ac mı kalıyor ki o kadar annesini özlüyorlarsa evlenmesinler dimi ya??" Bu lar alttan zemin hazırlama kızım sana soyluyorum gelinim sen anla misali:) Yoooooğ işşte. Allah Allah ben oyle hissetmedim hiç bas tacı ediyor annem 🤣 kendi kızı her gün gelse bırakmaz. Hepsi aynı:) amaaan

Ona mı sorucakmissin annene ne zaman gidip geleceğini ..inadına haftada bir gidiyorsan şimdi iki git ..

Yok ben dedim buraya da geliyoruz dedim . İnsan özler dedim, çocuğunu özlemezse torununu özler dedim . Ben öyle demiyorum zaten çevremde biri gelin ne yapıyor diye sordu diyelim ben de annesinde bugün deyince öyle söylüyorlar diyor. Yani güya öyle diyor
Tamam işte kendisine gitmeniz değil annenize gitmeniz problem yani.
Kime ne? İstediğim yere istediğim zaman giderim, bunun kararını kayınvalide veremez.
Ayrıca o komşu dedi tamamen yalan, klasik bir kaynana, kendisi diyemez komşu dedi der. Benim eşim der 'annem falancanın gelini şöyle yapmış diye sana laf sokar'.
Artık evlendin annene gitme dıo işte

Haftada bir kayınvalidede toplanırız gorumcem de orda olur ve aynı sehirde olmamıza rağmen 9 yıldır bu Boyle işler. arada baska yere gidenler de olur tabi ama geneli Boyle. Ben memlekete gidip 10 gün kaldıgımda (eşim izin alamadı beni bırakıp döndü bayramda) kayınvalide alttan alttan " insan evini ozluyor dimi.? İlla anne baba evi ama bi yabancı gibi dıken ustundesındır?" Yooo. "1 hafta bile artık insan annesınde kalamaz oluyor dimi? İlla kendi evini istiyor insan. Millet nasıl kalıyor oyle 3 ay hiç bilmem. Kocası napıyor ac mı kalıyor ki o kadar annesini özlüyorlarsa evlenmesinler dimi ya??" Bu lar alttan zemin hazırlama kızım sana soyluyorum gelinim sen anla misali:) Yoooooğ işşte. Allah Allah ben oyle hissetmedim hiç bas tacı ediyor annem 🤣 kendi kızı her gün gelse bırakmaz. Hepsi aynı:) amaaan

Okurken sinirden kudurdum. Acayip sinirlenirdim ya, laflara bak.

Kv me pek gitmem aramiz bozuk ancak görümcem falan geldiyse ayda yilda bir giderim anneme 15 te bi muhakkak giderim 1 gece kalirim ben gitmesem annemler gelir kv ile görüsürken bu hafta da mi gideceksin diyordu evet diyordum haa iyi diyordu 🤣

Back
X