HAFTADA BİR ANNEYE GİTMEK NORMAL DEĞİL Mİ?

Şöyle söyleyeyim maddiyat kaynaklı durumlardan dolayı eşim kayınvalidemize taşınmamızı teklif etti. Konu kayınvalidemle buradan açıldı. Buraya taşınırsanız annengile her hafta gidemezsin iki üç haftada bir eşinle gidersine getirdi konuyu. Yani tam bir ataerkil zihniyet
Hoştsun ordan. Taşınmayın sakın. Kimse kimseye nereye gidip ne yaptığıyla ilgili yorum yapamaz. Koca bile.

Kv. niçin karışmaya hakkı var mı acaba? Benim annem kv. Gelinlerin yakın hele birisinin evi daha yakın artı olarak gelinimiz ablaları, annesi vs. Dilediği sıklıkla gider ve annem hayatta karışmaz. Ona ne?

Kendim açısından ben zaten uzaktayım hem anneme, hem kv. me. İzinleri bize uyacak şekilde planlarız ve ne annem, ne kv. Bir gün laf etmiş değildir.

Ben ve eşim ailesine bağlı insanlarız. Yakın olsak ikisinede sık giderim ama ne annem ne kv. Tutupta bir laf demez çünkü demeye hakları yok.

Ben iki yerde huzurluyum bu sebepten karar kendime ait. Kv. Bunu dese tavrım güzel olmazdı. Saygısızlık etmem ama sevemezdimde. Buna bile karışan kişi benim gözümde annem bile olsa iyi niyetli değildir.

Annemlerle aynı şehirde olsam her gün giderdim ne haftası hiç kimse de hiç bişey diyemez. Kv ye de her hafta düzenli gitmenize gerek yok eşiniz özledikce gidersiniz. Hiç kimse ailenizle görüşmenizi eleştirecek kadar hadsizlesmemeli

Aile evine tatillerde bayramlarda falan gidebiliyorum, ona da ilk zamanlar kv.m demişti artık aile falan yok evlenince biter o işler biz aileyiz artık diye, ben de dedim "anneciğim anneannem maşallah haftanın üç günü burada, o gelemezse beş gün sen gidiyorsun bu işte bı sıkıntı yok mu"
O günde son oldu tekrar aynı muhabbeti yapmadı, şimdi oraya da canım isterse vaktim olursa falan gidiyorum, o mutlu ben mutlu, beklenti yok 😂

Oooo sakın sakın kabul etme.
Belli ki aldığın nefese gittiğin yere karışacak. Bu kadına alttan alma sakın
Almıyorum zaten ama zaten laftan anlayan bir insan değil kendi kafasında ne kurduysa sürekli onu diretiyor ben de bir yerden sonra tamam peki peki diyip geçiyorum çünkü sinirim bozuluyor sinir sistemim kaldırmıyor

Almıyorum zaten ama zaten laftan anlayan bir insan değil kendi kafasında ne kurduysa sürekli onu diretiyor ben de bir yerden sonra tamam peki peki diyip geçiyorum çünkü sinirim bozuluyor sinir sistemim kaldırmıyor
Aynı evi kabul etmeyin ama çok zorda değilseniz

Yürü git gelmiyorum ozaman diycen. Ona kimse demiyor kv kendi kafasında taktığını size söylüyor. O zaman sanada gelmeyelim diyceksin çok oluyor. Boşver takma.

Bildiğini yap, gittiğinden geldiğinden hayatından bahsetme ona ne ki? Üstelik rahatsız hissediyorsa ona gitmeyin ben olsam gitmem.
Eşin sevinsin diye gidiyorsanız da uyuyakalmadan daha evvel ayaklanın toparlanıp çıkarın kocayı.
Evinde köyünde yatsın herkes

Şöyle söyleyeyim maddiyat kaynaklı durumlardan dolayı eşim kayınvalidemize taşınmamızı teklif etti.
Gelme gitmeden daha ciddi bir sorununuz var. Eşinizin bu teklifini kabul etmeyin. Maddi durum kötüyse herkes kendi annesinde kalır diyin. Siz çalışıyor musunuz, yani yetmediği için mi beraber oturalım diyor yoksa siz çalışmadığınız için mi? Büyük travma, mutsuzluk, depresyon... ne ararsan var bu versiyonda. İnsan yeri geliyor kendi annesini dinlemek istemiyor, çocuk değilim, kararlarımı kendim verebilirim diyor, kaldı ki başkasının annesinin ne haddine. Çalışmanıza engel bir durum var mı bilmeden yazıyorum; dünyanın en yorucu işi bile kayınvalidenin evinde yaşamaktan iyidir.

Ben anneme 45 dk falan uzaktayım 2 3 haftada 1 gidiyorum , eskiden haftada 2 gün bile gidiyordum kızımın dershanesi başladığı için sık gidemiyorum artık , aynı şehirde olsam her gün giderim. Cevremdekiler her gün uğrar annesine mesela bizim buralarda çok normal.
Kayınvalideye haftada 1 gitmek çok asıl.

Şöyle söyleyeyim maddiyat kaynaklı durumlardan dolayı eşim kayınvalidemize taşınmamızı teklif etti. Konu kayınvalidemle buradan açıldı. Buraya taşınırsanız annengile her hafta gidemezsin iki üç haftada bir eşinle gidersine getirdi konuyu. Yani tam bir ataerkil zihniyet
Anlaşıldı, onun derdi eve bağlanma falan değil kaynanaya bağlanma 😅 asla asla aynı eve girmeyin. Çok pişman olursunuz.

Kendi anama gitmem çok zoruna gidiyorsa sana hiç uğramam bundan sonra diyeceksiniz. Bu kaynanalar gelinler anasını danasını evlenince silsin istiyorlar ama utanmasalar oğullarının peşinden ayrılmayacaklar.

bence cok
evlendigi gibi kök ailesinden - eş kök ailesinden cikmayan insanlar bana hep cok sacma gelmiştir. ailenden 10 gun ayri kalamiyorsan ne demeye evlendin yani
hele bazilarinin her haftasonu etkinligi anneleri gezmek oluyor
ne bileyim manasiz yani. duzenli olarak çok muhabbet olunca ister istemez insan evinin herseyini anlatıyor. canı sıkılsa aile merak edip soruyor ya da kisi paylasmak istiyor, kalbi kirilsa öyle, kaynanasi kışt dese oyle, bir sey alsa, bir sey almaya parasi yetmese, bit tatil planlasa falan ister istemez anlatiyor ailesine
ister istemez evin mahremiyeti gidiyor. ya da bir sebepten soylemesen gizlemis gibi oluyorsunuz .
ne bileyim, cidden gereksiz fazla bence.
ablam 10 yillik evli , ayni sehirdeyiz ve calismiyor. ona ragmen ilk evlendigi zamanlar 2 ayda bir onlar gelirdi bir bjz giderdik aksam yemegine, dogumgunleri bayram.. derken pandemi, coluk cocuga karismalari falan süre uzadi simdi 3 dogumgunu, 2 bayram, 5 gittin 5 onlar geldi derken yilda 15 görüşüyoruz ailecek (isteyen tek de gidiyor bazen anlatacak seyi varsa, cocugu özlediyse falan)
sahsen bize yetiyor .
ben de evlenecegim birkac aya insallah, dusunemiyorum her hafta her hafta aileme geleceğimi. her hafta gormeden yapamayacak kadar derin bir bagim olsa zaten evlenmezdim, ailemi birakmazdim:)
kaynana hakli. annene de gitme ama tabii ki ona da gitme:)
hatta ona neden gidiyorsun ki? ona esin gitsin ya da sen esinleyken git. mantigi var mi birbirinize cok da bayilmadiginiz kaynanayla micmicmic her hafta takilmanin?
inan annene de kaynanana da az gidersen daha kiymetin olur- karisma hakkı, soz soyleme hakki kendilerinde gormezler :)
benim ailem de boyleydi baska sehirde oldugumiz icin birkac yilda bir görürdük akrabanin kalanini. Normalde ellerinde büyüdükleri, her zaman gordukleri çocuklara davranisiyla bize davranislari baska olurdu. hala da öyle. Misal ayni avluda yasayan bir kiz kuzenim baska mezhepten adam getirmek istedi evlenmek icin, agzi olan konustu - engel oldular falan ben direkt adiyla diliyle gavur(!) damat getirdim o zamaninda olay cikaranlar cok mutlu oldu, tebrik etti - tek kötü yorum duymadim.
biraz boyledir bizim toplumlarda, mesafe iyidir

Merhabalar hanımlar dün Kv ile olan bir sohbet sonrası ‘Acaba ben mi tuhafım?’ Diye düşündüm ve buraya fikir danışmaya karar verdim. Ben üç senelik evliyim, haftada bir gün anneme bir gün de kv ye mümkün mertebe gitmeye çalıştım hep. Zaten annemleri özlüyorum bir haftayı geçse. Tabi ki gidemediğim ya da daha fazla görüştüğümüz zaman da oldu. Aynısı kvm için de geçerli. Ya da evde olmasa da dışarda bizde haftada bir görmek isterim yani. Kv annemle aynı yaşta olmasına rağmen (52- yaşlı değil yani) bunu çok fazla buluyor ve bu durumun insanın kendi evine bağlanmasına engel olacağını savunuyor. Tartışır gibi değil de böyle olur diyerek söyledi. Büyütmedim ama tuhafıma gitti , ben mi yanlış düşünüyorum o mu ? Haftada bir normal bir süre değil mi ?
Bizde eşimle sürekli bu konu için tartışıyoruz 10 günde bir falan gidiyorum bi kaç saat kalıp geliyorum eve ne gerek var hep gidiyorsun falan diyor bunun için baya büyük kavgalarımız oldu ama ben yine de bildiğimi yapmaya çalışıyorum mümkün oldukça

Yuh saçmalamış. Tam aksine kv ye taşınsam ben haftada 2 gün anneme yatıya giderim 😂

Ayrıca çalışmıyorsanız hafta sonu eşinizin izin günlerinde onu zorlamıyorsanız haftada bir makul. Biz babaanneme her gün giderdik ben küçükken. Keza halamlar da yakındı onlar da her gün uğrardı 😂

Kayınvalidenizin derdi sizin eve bağlanmanız değil annenize gitmeniz. Kadını evlendi diye köle gören bir bakış bu. Biz ne dersek onu yapsın. Biz ne kadar git dersek o kadar gitsin.
Kadın biraz yönetmek istiyor gibi. Aynı eve taşınırsanız aleni ve sık olarak size karışmaya kalkabilir; yattığınız kalktığınız saat bile gözüne batabilir. Eşinizle aranızı açabilir, huzurunuzu bozabilir. (Ki eşiniz anneci bir adamsa bu durumun olması yüksek ihtimal) Tüm ihtimalleri düşünün. İnşallah aynı eve taşınmazsınız.

Bizde eşimle sürekli bu konu için tartışıyoruz 10 günde bir falan gidiyorum bi kaç saat kalıp geliyorum eve ne gerek var hep gidiyorsun falan diyor bunun için baya büyük kavgalarımız oldu ama ben yine de bildiğimi yapmaya çalışıyorum mümkün oldukça
Eşiniz kendi anasını ne kadar sürede bir görüyor peki?😬

Back
X