bence cok
evlendigi gibi kök ailesinden - eş kök ailesinden cikmayan insanlar bana hep cok sacma gelmiştir. ailenden 10 gun ayri kalamiyorsan ne demeye evlendin yani
hele bazilarinin her haftasonu etkinligi anneleri gezmek oluyor
ne bileyim manasiz yani. duzenli olarak çok muhabbet olunca ister istemez insan evinin herseyini anlatıyor. canı sıkılsa aile merak edip soruyor ya da kisi paylasmak istiyor, kalbi kirilsa öyle, kaynanasi kışt dese oyle, bir sey alsa, bir sey almaya parasi yetmese, bit tatil planlasa falan ister istemez anlatiyor ailesine
ister istemez evin mahremiyeti gidiyor. ya da bir sebepten soylemesen gizlemis gibi oluyorsunuz .
ne bileyim, cidden gereksiz fazla bence.
ablam 10 yillik evli , ayni sehirdeyiz ve calismiyor. ona ragmen ilk evlendigi zamanlar 2 ayda bir onlar gelirdi bir bjz giderdik aksam yemegine, dogumgunleri bayram.. derken pandemi, coluk cocuga karismalari falan süre uzadi simdi 3 dogumgunu, 2 bayram, 5 gittin 5 onlar geldi derken yilda 15 görüşüyoruz ailecek (isteyen tek de gidiyor bazen anlatacak seyi varsa, cocugu özlediyse falan)
sahsen bize yetiyor .
ben de evlenecegim birkac aya insallah, dusunemiyorum her hafta her hafta aileme geleceğimi. her hafta gormeden yapamayacak kadar derin bir bagim olsa zaten evlenmezdim, ailemi birakmazdim:)
kaynana hakli. annene de gitme ama tabii ki ona da gitme:)
hatta ona neden gidiyorsun ki? ona esin gitsin ya da sen esinleyken git. mantigi var mi birbirinize cok da bayilmadiginiz kaynanayla micmicmic her hafta takilmanin?
inan annene de kaynanana da az gidersen daha kiymetin olur- karisma hakkı, soz soyleme hakki kendilerinde gormezler :)
benim ailem de boyleydi baska sehirde oldugumiz icin birkac yilda bir görürdük akrabanin kalanini. Normalde ellerinde büyüdükleri, her zaman gordukleri çocuklara davranisiyla bize davranislari baska olurdu. hala da öyle. Misal ayni avluda yasayan bir kiz kuzenim baska mezhepten adam getirmek istedi evlenmek icin, agzi olan konustu - engel oldular falan ben direkt adiyla diliyle gavur(!) damat getirdim o zamaninda olay cikaranlar cok mutlu oldu, tebrik etti - tek kötü yorum duymadim.
biraz boyledir bizim toplumlarda, mesafe iyidir