Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

sevgi opuyorumnanaktan
:asigim::1hug::içelim: veee tum dostluk smılylerı sana gelsın hayatımmm

SEVGİ:dilcikar:

böcugum evlenmıs hanım hanım ev hanımımı olmussss yesınelr bıde bana trıp atarmıs
kıs sen benı bu topıkte ılk sahıplennesın sen yerın özel:kedi:

lepiiiişşş hepinizeeeeeee bu akşam dua edicemmm isim vererekkkk

hızır ilkindi de geliyor zatennn güzel günler yaaa

şey benım bı tanıdıgım ıcınde dua edermısın canım:kedi:
sevgının bı tanıdıgıda bıran once hayatını yoluna koysun dıye

Slm kızlar benimde nişanlım üç aydır işsizdi daha dün başladı çalışmaya 5-6 yere girdi çıktı. Kafayı yemek üzereydim. ınş. burası hayırlı olur onun için.

paşim sanırım

komşu açma gözlerını öle korkuyom
yok yok Allah ısteyene versın ben hiç düşünmüyom

elcinim sağol canımmmm

sevgicim tabiki ederimmmm ne demek aşkolsunn

hemşommmm söz gerçekten bakkk göndericem

böcugum evlenmıs hanım hanım ev hanımımı olmussss yesınelr bıde bana trıp atarmıs
kıs sen benı bu topıkte ılk sahıplennesın sen yerın özel:kedi:

yattım kalktım yattım kalktım bı baktım evlenmışım:asigim:
sonrada bı yattık hiç kalkamadıkaklinialirimsmile
napan kuzm senınle karşılaşmak ıyıcene zor oldu ha

ahahahahhah
ayyy hiç gülesim yoktu alemsin pueked
zilli kebap mı?püsküllü kurabiye mi ahahhahaha
ayyy bu konuda nane ye hak veriom
şimdi bende ilk evlendiğim zamanlarda acayip misafirim oluodu
nerdeyse her akşam evim tıka basa doluyodu
ben ilk gelen misafirlerime eşimin amcası ve eşi gelini falan işte
hazır kuru pastayla yaş pasta ikram ettim çayla
yeni evliyim hemde 1 ay yeni olmuştu düşünün yani daha doğru düzgün evliliğimi tanıyamadan misafir neyse bunlar bütün sülaleye beni anlatmışlar vay ben süs bebekmişim beni eşim güzelliğime kanıp almış elimden bi iş gelmezmiş anca süslenip süslenip gezermişim onlara iki pasta yapıp koyamamışım mışım mışım ...
benim kulağıma geldi bu ayy benim çok mu umrumda oldu sanki yooo aksine hoşuma gitti benden fazla bi beklenti içine giremezler die ama eşimi düşündüm :kedi:utandım kızardım dedim eşim için yapıcam daha sonra görümcemin görümcesi geldi bi akşam
ama ne marifetim varsa sergiledim nane gibi dört dörtlük hepsi mal gibi baktı kaldı ahahhahaha

ayyy uzun olmuş ama idare edin

Anadolu'nun birçok yöresinde Hıdırellez gecesi dilenen dileklerin gerçekleşeceğine, hastaların iyileşeceğine, uğursuzlukların sona ereceğine, sorunlara çözüm bulunacağına, kısmetlerin açılacağına ve bereketin artacağına ilişkin yaygınbir inanış vardır. Bu nedenle de 5 Mayıs'ı 6 Mayıs'a bağlayan gece kırmızı bir bez içine madeni paralar konarak gül dalına asılır. Böylece bereketinin artacağına para ertesi sabah erkenden yerinden alınıp cüzdana yerleştirilir ya da para kesesinin dibine dikilir. Ev sahibi olmak isteyenler, dört yol ağzına ya da bir gül dalının dibine, kibrit kutusu, hamur, çöp vb. şeylerle ev benzeri maketler yaparlar ve ertesi gün erkenden geri alırlar.

Evlenmek isteyen kızlar gelin maketi yapar ve gül dalına asarlarsa evlenecekleri kişiyi düşlerinde göreceklerine inanılır. Aynı amaçla tuzlu yiyecekler yiyip su içmeden yatmak gelenektendir.

Düşlerinde kendilerine altın tastan su verecek kişinin koca adayı olduğuna inanılır.

Evlenmekte gecikmiş olanlar o gece başlarının üzerinde kilit açtırırlar.

O yıl şansının açık olup olmadığını denemek için başvurulan uygulamar da vardır:

Anadolu'nun birçok yöresinde 5 Mayıs gecesi, kapının önüne süt dolu bir tas konulur, bu süt yoğurda dönüşürse evin bereketinin artacağına, evdekilerin şansının açılacağına inanılır. Yalnız, uğurun bozulmaması için kimsenin bu konuda birbirine soru sormaması gerekir.

Aynı amaçla, boyları eşit iki yeşil soğandan birine beyaz; diğerine siyah iplik bağlanır. Ertesi gün bakıldığında beyaz iplik bağlı olan daha çok büyümüşse o yılın uğurlu geçeceğine yok eğer siyah iplikli daha çok büyümüş ise yılın çileli geçeceğine inanılır.

Anadolu'nun hemen her yöresindeki yaygın bir uygulama da: 5 Mayıs akşamı su dolu bir çömlek içine genç kızların yüzük, küpe, toka vb. takılarını koyup gül dalının altına bırakmalarıdır. Ertesi gün annesinin ilki olan bir kız çocuğuna bu eşyalar tek tek aldırılır. Bu sırada maniler okunur okunan mani çömlekten takısı çıkan kızın kısmetidir.

okadrmı
slm kızlar benimde nişanlım üç aydır işsizdi daha dün başladı çalışmaya 5-6 yere girdi çıktı. Kafayı yemek üzereydim. Inş. Burası hayırlı olur onun için.
gozun aydın cnm

ay yine çeneniz düştü ya
2 dk tel konuştum 2 sayfa atmış pes yani

maşallah sınayımsana
benımde mısafırım hiç eksık olmadı
neden yenı evlılere cok gelen olur anlamamkı
sankı yurtdışına kaçıyoz sonra gelın kardeşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…