-Çeyiz hazırlığı yapan kızlar tavsiyelerle resimlerle burdayız-Buyrun sohbete...

hımmmm bu iyi fikir bunu yapabilirim http://www.kadinlarkulubu.com/tavuk-yemekleri/358866-terbiyeli-tavuk-yemegi.html
ama tavuk parçalarımı buzdolabı poşetlerine birer yemeklik olacak şekilde ayırıp buzluğa koymuştum
19:30 da evde olup hem tavuğun buzunu çözdürüp hem de terbiye işlemini ne derece yetiştirebilirim Bedi'nin gelmesine bilemiyorum malum mesaiye kalacak bugün en geç 21:45 te evde...

canmcm yetiştirirsinn
yanına salata ve pilav da fena olmas sankim :)))

Dinle bak güzel.

tamm canmm

kızlarrrr.... yinemi yemek derdi...... off offf

evet canmm ortak menü yapalım tabldot gibi ya :)))

gulsuncum ne yapayım canım
mecbur düşünüyor insan,senin var mı akşama yemeğin fıstık rahatsın sanki :)))

valla hiç ama hiçbirşeyim yok.. dün gecede koçişle annemde yatıya kaldık:))
hemen 1 günde rahatlığa alışıyor insan... zemuszemus

kocacım 11 de geliyor. 2 hafta boyunca gececi.. o saate kadar hazırladımda.. gerçi o saate pek yiyemiyor.. hafif birşeyler istiyor..
.
akşamada kızlar gelcekmiş.. ... onlarada söyledim birşeyim yok diye.. aman beraber yaparız dediler... :)) canıma minnet valla dedim bende... napim..

bende fırında makarna yapcam.. çorba yapcam... birde kek deniycem...

kızlar birde gaza geldim.. yaprak aldım.. hafta sonu sarcam:)))

canm bende düğünden 2 hafta sonra yaprak sarmıştım :))))
o zaman çalışmıyordum tabi evdeyken sarmıştım 2 saaatcikte :))))

canım bak bu benim tarifim aynısını yapıyorum,müthiş oluyor,kimisi pirinci bekletmez ılık tuzlu suda ama ben bekletilmesinden yanayım...

Şehriyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler:
2 Su bardağı pilavlık pirinç
1 Çay bardağı arpa şehriye
2 Yemek kaşığı tereyağı veya margarin
3 Su bardağı sıcak su
1 Tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Pirinçleri ayıklayıp, yıkayın. Bir kaseye alarak sıcak suyla ıslatıp yarım saat bekletin.Tencereye yağı ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Arpa şehriyeleri tencere alıp karıştırarak hafif kızarana kadar kavurun.Pirinçlerin suyunu süzerek tencereye ilave edin. Pirinçler tane tane ayrılana kadar (parlak bir hal alana kadar) karıştırarak kavurun.Kaynamış suyu ve tuzu ekledikten 1-2 damla limon suyu ekleyin, sonra kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tencere ile kapak arasına bir kağıt havlu koyup, pilavı demlenmeye bırakın. Aksi takdirde tenceredeki buhar pilavı ıslatır ve pilavınız lapa olur. (Tarifi ölçüyü arttırarak veya azaltarak yapmak isterseniz 1 bardak pirince 1,5 bardak su kullanın.)

canm pilav ilk denediğim yemek olmştu
o gün bugündür de güzel yaparım :)))

ölçülü yaparsın canm o zamanda tutar merak etme sen

evet canım adanım tarfini alıcam yanıma :teselli:
en iyisi net ölçülü olması yaparım herhalde laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

suyu ayrı mı kaynatıcam yoksa pirinçlerin üzerine su koyup kaynamasını mı bekliycem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…