Çeyiz parası istenir mi bu devirde?

Tek kiz olmasi ne alaka ya :))

ailemde tek cocuk ,tek kiz ayrica tek torundum daha da fazlasi.. bu tabiri sevmiyorum ama ben o zaman gercekten bedavaya gitmisim

Kiz ceyizini sizin paranizla yapacaksa almayin zaten onu.sabah sabah beynim yandi

Çeyiz parası, mutfak eşyaları, billuriye, ıvır zıvır için istenen para arkadaşlar.. Genelde doğu, güneydoğu Anadolu bölgelerinde olur.. Ben Ankaralıyım ve Ankara'nın kırsal kesimlerinde de var. :)

Bu devirde de var evet

Ya hanimlar neden paraliyorsunuz kendinizi?Konu sahibi bir sorun gormuyor vermekte bu parayi.Benim anlamadigim konuyu neden acti ?Cok dogal karsilamis yorumlarinda Ailesi hos,,kizi sevdik,eve harcayacaklarindan eminiz,heryerin kulturu farkli demis..Zaten sizin yorumlari da pek sallamamis :) O yuzden hic yormayin kendinizi.

Ara sayfalari okumadim.
Dediginiz gibiyse pasa pasa versinler parayi madem.

Amaaan milletin derdi bizi geriyo valla burda

Fi tarihinden kalma saçma adetleri uygulamak zorunda değilsiniz.
Oldu olacak başlık parası da istesinler.
Şu saçmalıklara itibar eden olmadıkça bence azalarak biter.
Hangi devirde yaşıyoruz be?

Arkadaşlar çeyiz parası istenir mi erkek tarafından tek kız bir de?
Aslinda istennlmez...evlenenecek kizinda evi orasi hersey ortak olmali..ama bazi anne babalar nasil olsa bizim kiz elin olacak o zaman ceyizide erkek tarafi yapsin gider ayak bize yük olmasin derdinde..süt parasida isteyenler var.yedigi aaşın ekmegin parasini erkekten istiyorlar..kizlar degersiz isti oylelerinin yaninda

Bana göre en tavan istenecek şey Süt hakkı olur anlarım ,lakin çeyiz parası filmlerden fırlayıp gelmiş gibi resmen

Ayrıca süt hakkı dediğimde kızın annesine al elma gönül alma bir iki bileziktir yanlış anlaşılmasın

Adet adı altında sömürme ,soyma davranışı dıyoruz buna kendını yetıstırmıs kımseler istemeye utanır.

Madem size göre sorun değil neden bu konuyu açtınız ve devam ettiriyorsunuz? Kapatın gitsin, millet boş yere yazıyor.

Paranın son damlasına kadar kendi evlerine harcayacaklarından eminiz.Eğer yaşayan varsa veren varsa biz de vermeyi düşünüyoruz.Sonuçta herkesin ayrı geleneği var.
Size diyoruz, başka konulardan kendi konunuza ne zaman dönüp kapattırmayı düşünüyorsunuz ?

Iyide hali perde mutfak esyasi bir kizin ceyizinde bulunmasi gereken seyler degildirki:))ornegin hali ev dizerken esyalara gore alinir keza perdelerde oyle.valla benim ceyizim meyizim yoktu.cok sacma gelir ceyiz bohca isleri bana ezelden beri.esimle birlikte aldik butun esyalarimizi birlikte odedik.kiz tarafi belki hali perde vs erkek tarafina aittir demek istemistir.adinida ceyiz paradi koymuslar demekki.kimi aileler paylasir ya hani beyaz esya bizim koltuk bilmemne sizin gibisinden.yinede bir fiyat bicmeleri cok sacma.niye 15 milyar.belki o alinacaklar 10 milyar tutacak ya da 20 milyar.kardesinle kiz beraber ciksinlar yapsinlar alisverislerini.birliktede odesinler iste.oh mis

Birgun evlenecegini hesaba katmamis yada isine gelmemis kizin.nasil olsa masraflari evlenecegim adama yuklerim..once bir sefami sureyim demis..vay uyanik vay

kardeşim de bu şekilde uygun gördü kızla konuşmuş beraber alışverişi yapmayı teklif etmiş ödemeyi kardeşim yapacak.Onlarda halı perde de alınıyormuş ama imkanları Yok bizden kibarca istediler kabul ettik açıkçası.Ayrıca halı perde mutfak araç gereçlerini bizim hesaplarımızla 20 bin lirayı buluyor.Kızın hiçbirşeyi yok (bu sene evlenmeyi düşünmediğinden rahatmış)Yani erkek kardeşim düğünü çok erken bir tarih düşünüyor (işini kuracağı şehir değişiyor diye) kızın hazırlığı olmamasını anlıyoruz bu yüzden.Erkek kardeşimi bu kadar mutlu edecek başkasını da tanımıyoruz.Gerekirse ben bile öderim.Yeter ki mutlu olsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…