- 22 Ocak 2018
- 16
- 26
- 3
- 31
Ara sayfalari okumadim.Ya hanimlar neden paraliyorsunuz kendinizi?Konu sahibi bir sorun gormuyor vermekte bu parayi.Benim anlamadigim konuyu neden acti ?Cok dogal karsilamis yorumlarinda Ailesi hos,,kizi sevdik,eve harcayacaklarindan eminiz,heryerin kulturu farkli demis..Zaten sizin yorumlari da pek sallamamis :) O yuzden hic yormayin kendinizi.
Aslinda istennlmez...evlenenecek kizinda evi orasi hersey ortak olmali..ama bazi anne babalar nasil olsa bizim kiz elin olacak o zaman ceyizide erkek tarafi yapsin gider ayak bize yük olmasin derdinde..süt parasida isteyenler var.yedigi aaşın ekmegin parasini erkekten istiyorlar..kizlar degersiz isti oylelerinin yanindaArkadaşlar çeyiz parası istenir mi erkek tarafından tek kız bir de?
Size diyoruz, başka konulardan kendi konunuza ne zaman dönüp kapattırmayı düşünüyorsunuz ?Paranın son damlasına kadar kendi evlerine harcayacaklarından eminiz.Eğer yaşayan varsa veren varsa biz de vermeyi düşünüyoruz.Sonuçta herkesin ayrı geleneği var.
Iyide hali perde mutfak esyasi bir kizin ceyizinde bulunmasi gereken seyler degildirki:))ornegin hali ev dizerken esyalara gore alinir keza perdelerde oyle.valla benim ceyizim meyizim yoktu.cok sacma gelir ceyiz bohca isleri bana ezelden beri.esimle birlikte aldik butun esyalarimizi birlikte odedik.kiz tarafi belki hali perde vs erkek tarafina aittir demek istemistir.adinida ceyiz paradi koymuslar demekki.kimi aileler paylasir ya hani beyaz esya bizim koltuk bilmemne sizin gibisinden.yinede bir fiyat bicmeleri cok sacma.niye 15 milyar.belki o alinacaklar 10 milyar tutacak ya da 20 milyar.kardesinle kiz beraber ciksinlar yapsinlar alisverislerini.birliktede odesinler iste.oh misYani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
Ayrıca süt hakkı dediğimde kızın annesine al elma gönül alma bir iki bileziktir yanlış anlaşılmasın
yapma cherry sen de bari :) elin Hans'ında süt parası var mı ?+++
Gelinin annesi kizindan ayriliyor, biz de gonlunu hos edelim seklinde bir hediye/hosluk sut hakki.
Iyide hali perde mutfak esyasi bir kizin ceyizinde bulunmasi gereken seyler degildirki:))ornegin hali ev dizerken esyalara gore alinir keza perdelerde oyle.valla benim ceyizim meyizim yoktu.cok sacma gelir ceyiz bohca isleri bana ezelden beri.esimle birlikte aldik butun esyalarimizi birlikte odedik.kiz tarafi belki hali perde vs erkek tarafina aittir demek istemistir.adinida ceyiz paradi koymuslar demekki.kimi aileler paylasir ya hani beyaz esya bizim koltuk bilmemne sizin gibisinden.yinede bir fiyat bicmeleri cok sacma.niye 15 milyar.belki o alinacaklar 10 milyar tutacak ya da 20 milyar.kardesinle kiz beraber ciksinlar yapsinlar alisverislerini.birliktede odesinler iste.oh mis
Birgun evlenecegini hesaba katmamis yada isine gelmemis kizin.nasil olsa masraflari evlenecegim adama yuklerim..once bir sefami sureyim demis..vay uyanik vayYani bir kızın çeyizinde bulunması gereken mutfak eşyaları halı perde gibi şeyler için isteniyor bizden 15 milyar kız şimdiye kadar kazandığını hiç biriktirmemiş ailesine de vermemiş gezmiş tozmuş
kardeşim de bu şekilde uygun gördü kızla konuşmuş beraber alışverişi yapmayı teklif etmiş ödemeyi kardeşim yapacak.Onlarda halı perde de alınıyormuş ama imkanları Yok bizden kibarca istediler kabul ettik açıkçası.Ayrıca halı perde mutfak araç gereçlerini bizim hesaplarımızla 20 bin lirayı buluyor.Kızın hiçbirşeyi yok (bu sene evlenmeyi düşünmediğinden rahatmış)Yani erkek kardeşim düğünü çok erken bir tarih düşünüyor (işini kuracağı şehir değişiyor diye) kızın hazırlığı olmamasını anlıyoruz bu yüzden.Erkek kardeşimi bu kadar mutlu edecek başkasını da tanımıyoruz.Gerekirse ben bile öderim.Yeter ki mutlu olsunlarIyide hali perde mutfak esyasi bir kizin ceyizinde bulunmasi gereken seyler degildirki:))ornegin hali ev dizerken esyalara gore alinir keza perdelerde oyle.valla benim ceyizim meyizim yoktu.cok sacma gelir ceyiz bohca isleri bana ezelden beri.esimle birlikte aldik butun esyalarimizi birlikte odedik.kiz tarafi belki hali perde vs erkek tarafina aittir demek istemistir.adinida ceyiz paradi koymuslar demekki.kimi aileler paylasir ya hani beyaz esya bizim koltuk bilmemne sizin gibisinden.yinede bir fiyat bicmeleri cok sacma.niye 15 milyar.belki o alinacaklar 10 milyar tutacak ya da 20 milyar.kardesinle kiz beraber ciksinlar yapsinlar alisverislerini.birliktede odesinler iste.oh mis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?