çeyiz pişmanlıkları..

Bence zevkinize güveniyorsanız şimdiden nevresim takımlarınızı yemek tencere takımlarınızı alabilirsiniz sade modeller hiçbirzaman pişmanlık duymaya neden olmaz sanırım ben sade tercih ediyorum zevkim böyle tabiki pişman olmuyayım diye değil :16: fazladan alınan nevresim takımlarının pişmanlık olduğununu duydum özellikle süslü püslü gelin örtüleri kimse sonradan kullanmıyormuş duyduklarımın arasında kahvaltı takımından çok pişman olanlar var bende normal kaplarda alıp ikili tabaklarımda kullanmayı düşünüyorum dolapta boşuna yer kaplıycak biliyorum sabah kahvaltıya misafirde ağırlamam çalışan bir insan olucam zaten :44: ben hem misafire hem kendimiz için yemek takımını çok fazla buluyorum 12 kişilik 6 kişilik olsun misafire aldığım çok sade düz kendimiz içinden takımın içinden kullanıcam 2 kişiliğini bakalım kısmetse :17: elektrikli aletlerin son aylarda alınması taraftarıyım hem garantisi açısından hemde modeller değişiyor sürekli.bardak cam takımları sonradan pişmanlık oluyor set halinde almayı düşünmüyorum bende kendim takım yaparım daha kullanışlı fazla fazla tencere takımlarınada gerek yok başlangıç için bir çelik tencere seti bir teflon pilav tenceresi 3 farklı ebatlarda teflon tavalar yeterli olacaktır başlangıç için 2 kişi ilk başta sonuçta :9: umarım yardımcı olmuşumdur tatlı telaşlı bir süreç insan aldımı alası geliyor ama az ve öz almak en iyisi seçip alıyorum ben sizinde öyle yapmanızı öneririm Allahım ağzımızın tadı bozulmadan huzurla kullanmamızı nasip etsin :16:

amin canım inşallah hepimize nasip olur..
faydalı bilgilerin için teşekkürler

ben de yeni başlıyorum çeyiz almaya. bugüne dek herkes evlenene kadar alma, modası geçiyo, saklamak zor oluyo dedi. ama ani evlenme kararı alınca elim ayağıma dolaştı sanki. nerden başlayacağımı bile bilmiyorum. ilk olarak yemek takımı vs olan çeyiz setini alayım diyorum. onda da karaca mı güral mı alsam bilemedim. karaca parça garantisi veriyor. onda karar kılacak gibiyim. tavsiyesi olan var mı

ben de yeni başlıyorum çeyiz almaya. bugüne dek herkes evlenene kadar alma, modası geçiyo, saklamak zor oluyo dedi. ama ani evlenme kararı alınca elim ayağıma dolaştı sanki. nerden başlayacağımı bile bilmiyorum. ilk olarak yemek takımı vs olan çeyiz setini alayım diyorum. onda da karaca mı güral mı alsam bilemedim. karaca parça garantisi veriyor. onda karar kılacak gibiyim. tavsiyesi olan var mı

canım kararınız hayırlı olsun tebrik ederim.
bencede önce yemek tabagı tencere çkb olayını hallet.. nevresimler yastık yorgan bunları hallet.. birde zaten mutfak ıvır zıvırına baslayınca bi bakmıssın düğün gelmiş al al bitmiyorda :1:

canım benmki kütahya porslen karaca fena değil en beğendiğin model hangisiyse onu al hepsi aşağı yukarı aynı kalite yıllardr bildiğimiz gördüğümüz tabaklar.. :16:

aldığım hiçbirşeyden pişman olmadım...mesela çok abartılı yatak örtüsü almamıştım öyle güpürlü tüllerle dolu olanlardan daha sade şeyler seçmiştim =) sadece şunu söyleyebilirim kahvaltı takımını her an kullanamıyorsun özellikle benim gibi çalışan bayanlar ama haftasonları keyifli şık masalar hazırlamak ve misafirleri ağırlamak için güzel.........

aldığım hiçbirşeyden pişman olmadım...mesela çok abartılı yatak örtüsü almamıştım öyle güpürlü tüllerle dolu olanlardan daha sade şeyler seçmiştim =) sadece şunu söyleyebilirim kahvaltı takımını her an kullanamıyorsun özellikle benim gibi çalışan bayanlar ama haftasonları keyifli şık masalar hazırlamak ve misafirleri ağırlamak için güzel.........

bende aldığım hiç bişeyden pişman değilim tam 1 yıl oldu almaya başlıyalı çok da değişik modeller çıkmadı.. ben kahvaltı takımı almadım.. kullanmam diye..

benim herşeyim karaca canım.. birtek günlük çatalbıçak takımım korkmaz.. bakalım kullanınca görecez iyi mi kötümü ama ben şans işi olduğunu düşünüyorum

canım ben ergunpaşabahçe diye bi siteden bu sene kütahya yemek takımı aldım. kaşık çatal takımını da korkmazdan aldım. asla pişman olmadım. ikisini toplamda 950 tlye aldım... o set halinde olanlar bence insanı kandırmak için yapılmış :) bence her şeyi imalat edenlerden almak gerek. mesela kütahya hisar porselen üretir. korkmaz aryıldız hisar çelik üretir. karaca schafer vs güvenemedim. alırsam sadece aksesuarları ordan alırım. çünkü arkadaşlarımın aldıkları küf tuttu, su lekesi kaldı... tencereleri de korkmazdan aldım, vertex serisinden... düdüklüyü de fissler aldım :)

ütü,blendır seti,tost makinesinde philips, çay kahve makinesinde homendi tercih ettim. el süpürgem önceden vardı, o da fakir. büyük süpürgem şu an var ama eskidi. onu da Nilfisk düşünüyorum :)

ben yatak odasından başladım. nevresim olarak pamuk saten olanlardan, çarşafı da lastikli olanlardan tercih et. kaloriferli evde oturacaksan kaz tüyü yorgana gerek yok. ben perde yatak örtüsü gibi şeyleri ecobella'dan aldım ve pişman değilim... bi de 4 mevsim setlerden alırsan işin kolaylaşır. ben yastıkları iyisinden aldım. en azından %5 kaz tüyü olanlardan aldım...

sana tavsiyem her şeyden çok almak yerine kaliteli ve az alman olacaktır. cicili bicili görünen bazı ürünler hiç sağlam çıkmıyor.... indirim sitelerinden çok toptancı siteleri alırsan daha karlı da çıkarsın ;)

Son düzenleme:
oo aday bile yoksa çeyiz için daha çok erken.. ben sözlüyüm yaza düğün inş. birçok şeyim eksik.. son aylarda almayı planlıyorum. son çıkanlardan olsun diye. çabuk sıkılan biriyim çünkü..hergün yeni bi model çıkıyo zaten.çok bayıldığım ufak tefek şeyleri aldım..baharatlık sürahi bardak vs. ama yemek takımı, çkb takımı,bornoz seti, tencere takımı, küçük ev aletleri gibi parçaları sona bıraktım..sende söz veya nişanlanınca yavaştan almaya başlarsın.. gereksiz olarakta gördüğüm bencede öyle şatafatlı yatak örtüleri (sade bir model alcam) lüzumsuz, fazla tencere takımı (iki kişinin ne kadar yemeği olcak, yer kaplar dolaplarda), birde çaydanlık oluyor zaten çaycı gereksiz çayı da çok güzel olmuyor, birdee şu vitrin içi su takımları bence greksiz.. kaç defa kullanılıyor.. istediğin sayıda bardak sürahi alıp takım yapabilirsin daha uygun fiyata.biri kırılsa takım bozuluyor zaten.. :19: şimdilik aklıma gelenler bunlar benim canım.. :16:

selam kızlar birşey danışcam bende aşkla çeyiz yapanlardanım aldıgım herseyi begenime göre aldıgım için şimdilik iyi gidiyor herşey ..
beyaz eşyalar alıncak ıvır vızır herseyim tamam .. yanlız suan ki evimiz minnacık oldugu için ve heryer benim çeyiz kolilerinden olustugu için hala yemek takımı almıyorum ..

açıkcası bana hem misafir hem günlük birde ayrıca kahvaltı takımı almak çok saçma geliyor .. bir sürü para ve o kadar tabak kullanmaya ömür yetmez ..

ben diyorum yemek takımı alayım 12 kişilik zaten düz beyaz otel serilerini begeniyorum onlardan alcam ..
biliyorsunuz koca set içinde hersey oluyor onlarla kahvaltı bile yapabilirim ..
birde günlük için 6 kişilik alsam mı :44::44:

pişmanlıkları olan var mı bu konuda :1:
bana bi yardım fikir :ssz:
bence hepsinin yeri ayrı canım.. yemek takımında parçalar mevcut evet ama günlüğe kullanırsan çabuk kırılıp dökülür takımın..hem hep aynı tabkları kullnmaktan sıkılmaz mısın ? kahvaltı takımıda bi tane aldım güraldan. ikinciyi düşünüyorum. seviyorum farklı, renkli sofralar kurmayı.. bu benim tercihim tabi.. mutfak eşyalarına karşı tutkum var :27:

çok saolun kızlar altın değerinde tavsiyeleriniz var
bende sıkılan biriyim ama çok severek aldığım bişeyden öyle çabuk bıkmam çeyizimde en sevmediğim ürünüm çelik tencere takımım onu da babam almış hediye diye ses çıkarmadım ama hiç beğenmedim markası aker resmini ekliyim de bi toprakta siz atın üzerime
:25:

Eklentiler

• $AKER-CELIK-TENCERE-SETI-32-PARCA-SAFIR-CEYIZ__52689053_0.webp
    $AKER-CELIK-TENCERE-SETI-32-PARCA-SAFIR-CEYIZ__52689053_0.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 242
bende sıkılan biriyim ama çok severek aldığım bişeyden öyle çabuk bıkmam çeyizimde en sevmediğim ürünüm çelik tencere takımım onu da babam almış hediye diye ses çıkarmadım ama hiç beğenmedim markası aker resmini ekliyim de bi toprakta siz atın üzerime

canım neyini beğenmedin bence ne güzel bir sürü parçası var birde onlara para vermek zorunda kalmıycaksın şekilleri de çok hoş tek sorun kulplarının rengi mutfağına uymayacak sanırım

selam kızlar birşey danışcam bende aşkla çeyiz yapanlardanım aldıgım herseyi begenime göre aldıgım için şimdilik iyi gidiyor herşey ..
beyaz eşyalar alıncak ıvır vızır herseyim tamam .. yanlız suan ki evimiz minnacık oldugu için ve heryer benim çeyiz kolilerinden olustugu için hala yemek takımı almıyorum ..

açıkcası bana hem misafir hem günlük birde ayrıca kahvaltı takımı almak çok saçma geliyor .. bir sürü para ve o kadar tabak kullanmaya ömür yetmez ..

ben diyorum yemek takımı alayım 12 kişilik zaten düz beyaz otel serilerini begeniyorum onlardan alcam ..
biliyorsunuz koca set içinde hersey oluyor onlarla kahvaltı bile yapabilirim ..
birde günlük için 6 kişilik alsam mı :44::44:

pişmanlıkları olan var mı bu konuda :1:
bana bi yardım fikir :ssz:

cok güzel düsünmüsün bence.
ben tam bi yemek takimi manyagiydim ceyiz alis verisinde
günlük yemek takimi
misafir yemek takimi
günlük 2 tane kahvalti takimi
misafirlik kahvalti takimi aldim :27:

simdi ne kullaniyorsun de? sadece günlük yemek takimimi :1:
diger kahvalti takimlarini cikarmaya bile üseniyorum, dolabimda yer kapliyor sadece
simdi pismanim. keske iyi bir tane takim alsaydim, tamamen yeterli

aker eskişehir markası mı neydi. fırını falan vardı sanırım bu markanın. bence orta halli bi ürüne benziyor. benim de annem üniversite son sınıftayken böyle bi set almıştı. markası mert. ben şu an 28 yaşındayım, 6 senedir işe başladığımdan beri kullanıyorum, çok fazla eskimedi hatta :) 5-6 sene kullan, sonra değiştirirsin boşver :) sadece düdüklüyü belki daha modern alırsın. eski modeller beni korkutuyor :S

canım neyini beğenmedin bence ne güzel bir sürü parçası var birde onlara para vermek zorunda kalmıycaksın şekilleri de çok hoş tek sorun kulplarının rengi mutfağına uymayacak sanırım
evet parça çokluğu beni memnun eden tek şey biraz eski gibi duruyor ama idare edicez kalitesi iyi şuan 700 lira civarı tencre kakımım ayy babacım:43:

Son düzenleme:

kız betükkk cadısı sen ne diye üzüyorsun kendini bakıyım hıııııııı :100:

bitanem baban sana hediye almış en dandiği bile olsa kullan gitsin, kırma kalbini babacığının :45:

Sen istersen misafir için 4lü takım alırsın, onu da çok istiyorsan tabii, bence gerek de yok yani, gayet hoş görünüyorlar :16:

Herşey de birbiriyle uyumlu olcak diye bir ayet yok be hatunnn :20:

Bak içimden ne geçiyor, bu tencereler o kadar sağlam çıkacak ki, senin bu sözlerinden dolayı utandıracak inşallah :32:

Üzme kendini balım, sen onla eşine pişireceğin misssleeerrr gibi yemekleri düşün sadece:56:

Gerisi teferruat :34:

bişey demedim adamcağıza canım beraber baksaydık ama o zamanda süpriz olmcaktı ablamda kalitesini görünce anlarsn dyor bide seramik set alıcam başka tencereye gerek yok ha param olursa düdüklüyü yenileyebilirm eski tip çünkü korkarım ben..

canım ya bence tencere setin gayet güzel herşeyi eksiksiz tam ne güzel yalnız kol renklerinden şikayetçiysen oda olsun canım bişe olmaz :34:

benim pişman olduğum tek şey boschun ütü masa sistemi var.bayağı da pahalı.çok gereksiz geliyor şu an.gerçi eşim çok kullanışlı oldugunu söylüyor ama bence o paraya değmezmiş.

Meraba arkadaslar kahvalti takimi aldiklarina cok pismanlarmis ben az parcalidan almistim yumurtalik faln yoktu icinde surekli kullaniyorum.. Benm en buyuk pusmanligim esimin beyaz esyayi vestel almasiydi kampanya yapip uygn duye kandiriyolar hep daha 1.5 yillik evliyim sorun cikarmaya basladilar bile.. Bide tabiki 500 liraya alinmis yatak ortusu gereksiz sade bise almani tavsiye ederim..

Back
X