- 6 Ekim 2021
- 31
- 12
- 1
- Konu Sahibi gizlianonim
-
Evde paketleme işi yaptım yine olsa yaparım ama bi çok firma kapora istiyor artık dolandırıldım bi kez cesaret edemiyorumEvde sigara saranlar, call centerlık yapanlar var. Bu tarz bir iş olamaz mı? Okudunuz mu ne mezunusunuz? İnanın ben maddiyat olarak sıkıntım olmamasına rağmen çeyiz gösteriş zımbırtısı işlerine hiç girmedim, bir ton eşya almadım. Zaten sade ferah bir ev az eşya gibisi yok. 10 takım fincana gerek yok mesela, ya da yirmi çeşit tabağa da gerek yok.
3. kez soruyorum siz evkenip evden cikinca anneye kim bakacak .Annemin kronik kalp rahatsızlığı var iki adım atsa direkt nefessiz kalıp olduğu yerde kalıyor , çok şükür babam sağ gerekirse evlendikten sonra bile bakarım benim için yük değilSoruları elimden geldiğince cevaplıyorum ilk kez burayı kullanıyorum herkes çok terslemiş sadece tavsiye almak için yazdım ki sağ olsunlar bi çok kişi tavsiyede bulunmuş
Ay o da mı düşmüş ekşiyeEkşide mevzusu dönüyor şu sıra, oradan aklımda kaldı.
Verdiğin cevapla ne kadar fakir olduğumu anladım smeg markayı ilk defa duyup googledan arattımtrol soru ama cevap vercem. birine lazım olur.
valla ben nişanlandım, nişanımda ne damat bohçası ne gelin bohçasına giriştik. nişan elbisemi ve ayakkabımı kendim aldım, karşı tarafın alması gerektiğini buradan öğrendim, kim dediyse bu zırvalıkları. sıfır çeyizim var ve umrumda değil. her şeyi nişanlımla iş yükümüz azaldığında çıkacağız alacağız. az sayıda ikimize yeter şekilde. küçük evlere ağır ve büyük mobilyalar sığdırıyorsunuz sonra da ev evden çıkıyor. bütçemiz yettiği kadarıyla her şeyi biz yapcaz. seven adamın ve az buçuk eğitimli bir insanın bunlara takılacağını düşünmüyorum.
sizden böyle şeyler bekleyen hanzoları bırakın. siz de pahalı mobilyalar smeg marka beyaz eşya istemeyin. eşyaların canı yok, borcu ödeyecek sizlersiniz. yeni evliyken borç yüklenmeyin öpüşüp koklaşın.
Dantel, masa örtüsü demiyor. Yemek takımı, catal kasik, tencere seti falan diyor. Artik çeyiz bunlar. Bunlari alip biriktiyor kızlar.ceyiz mi kalmış günümüzde , allah büyük çok kafana takma ,
evlenmek için de acele etme.
Seve seve annemin kronik kalp rahatsızlığı var iki adım atsa olduğu yerde kalıyor kriz gecirdikten sonra yalnız bırakamıyoruz. Herkes dilenmek için yazmışsın demiş konuyu nasıl düzeltebilirim öyle bi seçenek bulamadım. Çok şükür hem anneme bakıp hemde üniversite okudum evde paketleme işleri yaptım. Bu yaşıma kadar hep bi savaştaydım. İnanın çok yoruldum 2 yıllık bir iliskim var belki yanlıştır düşüncem bilmiyorum belki rahatlarım diyorum ama sağ olsun burdaki arkadaşlar tavsiye vermişler daha zorluklarla karşılaşıyorsun diye defalarca düşündüm bir kez daha düşüneceğim teşekkür ederim kırmadan dile getirdiğiniz içinEvlenmek ihtiyaç şekline göre maliyetli bir iştir. Ama evlilik de kafanızı yorduğunuz şekilde sadece çeyizle bitmiyor. Sizi üzmek ve evlilik konusunda korkutmak istemem ama şuan maddi olarak zorluk çekerken sıfırdan bir ev kurduğunuzda daha da zorluklarla karşılaşacaksınız. Annenizin rahatsızlığını açıklamadığınız için biz de tam olarak anlayamadık. Kafamızda şu sorular oluştu; eğer anne rahatsızsa evlendiğinde kim bakacak, evlendiğinde annene bakacak biri varsa neden çalışmıyorsun? Sitede yeni olabilirsin belki sen uzun uzun anlat biz okuruz yeter ki yanlış anlaşılmalar olmasın.
Gerçekten herkes kötü niyetle anlamış olayı kimse kimsenin ne yaşadığını bilmiyor tavsiye almak için yazdım. Küçük yaşımdan beri durum bu şekilde hasta dediğim yatalak degil şükür. Ama tek başına birşeyleri yapamıyor. Hem okuyup hem evin yükünü aldım asla şikayet etmem çok şükür Rabbim nasip etti bende yaptım. Babam sağ şükür ama gerekirse annemi yanıma alırım. Lütfen kınamak için yorumlamayın tavsiyeniz varsa seve seve dinlerim
Dantel, masa örtüsü demiyor. Yemek takımı, catal kasik, tencere seti falan diyor. Artik çeyiz bunlar. Bunlari alip biriktiyor kızlar.
Çok şükür yükseklerde asla gözüm yok tavsiye beklemiştim sadece dogu tarafında bu şekilde adet edinilmiş keşke elimden bunu değiştirmek gelse sadece ben değil benim gibi niceleri var maalesefne bu ceyiz sevdasi ya kari koca doktor komsularim en lazim olan uygun fiyatli esyalari minumum duzeyde alip evlerine oturdular.
ceyiz olmayinca evlenilmiyor mu
Çeyiz çok önemli bişey değil eğer hayat arkadaşın düzgün anlayışlı olursa gücünüzün yettiğini alırsınız, üzülme hiç çeyiz en basiti, çeyizsiz gidip sultanlar gibi evlilik yasayan birçok insan var, önemli olan iyi biriyle karşılaşma ihtimaliniz..Annem hasta ona bakıyorum bu yüzden çalışamıyorum babamın parası eve ekmek almaya zor yetiyor kardeşlerim var okuyorlar evimiz kira napacagımı bilmiyorum
Çok teşekkür ederim beni anlamışsınız herkes dilenme demiş burdan nasıl dilenebilirim çok gurur kırıcı sadece tavsiye almak istemiştim şuan keşke yazmasaydım diyorum yinede size teşekkür ederimArkadaşlar belki de konu sahibi alınacak minimum şeyleri bile alamayacağını kastediyordur. İlla ki aklınıza altın varaklı yemek takımları,yok Fransız dantelli yatak örtüleri falan gelmesin yani. Herkesin evinde olan tabak çanak havlu vs ne varsa bunlar da bedavayla olmuyor yani ona da bütçe gerekiyor. Bazı yorumlar incitici olabilir nihayetinde konu sahibi genç bir kiz
karsi tarafdan da bir sey istemeyin laf edilecek birsey olmaz bence az ve oz sekilde evinize en lazim olan seyleri alin gerekirse evlendikten sonra beraber odersiniz.Çok şükür yükseklerde asla gözüm yok tavsiye beklemiştim sadece dogu tarafında bu şekilde adet edinilmiş keşke elimden bunu değiştirmek gelse sadece ben değil benim gibi niceleri var maalesef
Çeyiz mi artık birçok insan çeyiz yapmıyor ki bende yapmadım bence siz önce kendi maddi durumunuzu düzeltmeye bakın keşke çeyiz olunca evlilik olsaAnnem hasta ona bakıyorum bu yüzden çalışamıyorum babamın parası eve ekmek almaya zor yetiyor kardeşlerim var okuyorlar evimiz kira napacagımı bilmiyorum
Çok teşekkür ederim inşallah hepimizin karşısına iyi Allah korkusu olan kişiler çıkarÇeyiz çok önemli bişey değil eğer hayat arkadaşın düzgün anlayışlı olursa gücünüzün yettiğini alırsınız, üzülme hiç çeyiz en basiti, çeyizsiz gidip sultanlar gibi evlilik yasayan birçok insan var, önemli olan iyi biriyle karşılaşma ihtimaliniz..
Evet biliyor ailesi bundan önce bi oğlunu evlendirmiş kız tarafı keyfi çeyiz yapmamış bütün herşeyi aile sırtlamış öyle olunca laf edilmiş. Bana veya aileme laf gelmesini asla istemiyorum
Çok teşekkür ederim karşı taraftan bir şey istenmiyor diye biliyordum zatenkarsi tarafdan da bir sey istemeyin laf edilecek birsey olmaz bence az ve oz sekilde evinize en lazim olan seyleri alin gerekirse evlendikten sonra beraber odersiniz.
Kimsenin kötü niyeti yok da işte yazarken derdini tam anlatamamış olabilirsin, çünkü bunları da gördük burda,kişisel algılama olur muÇok teşekkür ederim beni anlamışsınız herkes dilenme demiş burdan nasıl dilenebilirim çok gurur kırıcı sadece tavsiye almak istemiştim şuan keşke yazmasaydım diyorum yinede size teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?