- 6 Ekim 2021
- 31
- 12
- 1
- Konu Sahibi gizlianonim
-
Henüz yeniyim bu tarz şeylerle karşılaştıysanız lütfen şikayet edin çok gurur kırıcı şeyler yazmışsınız yinede size sizin gibi gelmeyeceğim. Rabbim hepimizin kalbine göre versinKi burada iban paylaşanı gördü bu gözler
Ne güzel yazmışsınız Rabbim gönlünüze göre versin mutluluğunuz daim olsun çok teşekkür ederim tavsiyeniz içinben 2011 yılında 3000 tl ile evlendim. bildiğiniz 3000 tl. ev kiralama falan da buna dahildi. hadi şimdi hayat çok pahalandı bu 10bin olsun.
aylık gelirimiz de 1850 tl idi. yani maaşımın 1.5 katı vardı elimde ve gayet evlendik.
söz, nişan, düğün, balayı yapmadım. nikah için özel bir giysi almadım. bir ev tuttuk (sobalı), ikinci el eşya satan bir dükkandan 1 koltuk takımı, 1 çamaşır makinesi, 1 buzdolabı, 1 yatak, 1 kilim, 1 soba, 1 ocak, 1 masa, 4 sandalye ve sigara deliği bulunan perdeler aldım. evde 4 tane tabak 4 er çatal kaşık vardı. gardırop yerine bez dolap, avize yerine bildiğin çıplak sarı ampul taktım.
elektrik su açtırdık girdik eve oturduk. bu evde tam 1 sene oturduk. eşim çalışmıyordu ben çalışıyordum. o bir senede çoğunlukla makarna yedik.
görüştüğünüz kişiyle isteğiniz gerçekten "sadece" evlenmek ise bu şekilde evlenilebiliniyor. ben pişman değilim. hatta bazen o günlerdeki ilişkimizi özlüyorum.
Henüz yeniyim bu tarz şeylerle karşılaştıysanız lütfen şikayet edin çok gurur kırıcı şeyler yazmışsınız yinede size sizin gibi gelmeyeceğim. Rabbim hepimizin kalbine göre versin
Hee evliliği ''kaçış yolu!'' olarak düşünüyorsanız o zaman evleneceğiniz kişinin maddi olarak çok iyi durumda olması gerekiyor. 2 yıl birlikte olduğunuz kişiyle kaçış için evlilik içerisindeyseniz o zaman çeyizim olmadığı için laf ederler, başıma kakarlar, evlendiğimde bana laf söylediler gibi şeyler yaşadığınızda hepsini yutmanız gerekiyor bilginiz olsun.Çok teşekkür ederim acil durumdan ziyade kaçış yolum gibi sanırım kafam çok karışık işin içinden çıkamıyorum bi türlü
hayattan ne beklediğinize bağlı. ya da biraz sabredip bir şekilde işe girip çalışacaksınız, biriktireceksiniz. anneniz yatalak değilmiş. yemeğini hazırlar gerekirse seyyar tuvaleti odasına koyar tüm ihtiyacına erişecek şekilde bırakır çıkarsınız işe gidersiniz.Ne güzel yazmışsınız Rabbim gönlünüze göre versin mutluluğunuz daim olsun çok teşekkür ederim tavsiyeniz için
Çok haklısınız tavsiyelere uyacağım teşekkür ederimhayattan ne beklediğinize bağlı. ya da biraz sabredip bir şekilde işe girip çalışacaksınız, biriktireceksiniz. anneniz yatalak değilmiş. yemeğini hazırlar gerekirse seyyar tuvaleti odasına koyar tüm ihtiyacına erişecek şekilde bırakır çıkarsınız işe gidersiniz.
emek olmadan hiçbir şey olmuyor.
maddi durumunuz ortadayken birden loto çıkmayacağına göre ya isteklerinizi minimum yapacaksınız ya da imkanlarınızı arttırmaya çalışacaksınız
Rabbim evinize huzur bereket versin inşallahÖnemli olan eşya değil iç huzuru, hayatindaki kisiyle mutlumusun huzurlumusun, varlikta yoklukta herseye birlikte gogus gerebilirmisin?
Sana kendimden ornek vereyim evimde herseyim var belki fazl bile var, ama kendi iç huzurum yok, koltugu kanepeyi yirtip kacasim geliyor bazen, kacsam kafamda benimle birlikte geliyor.
Huzurun varsa her sey olur.
Takma bu kadar tabagi canagi perdeyi mutluluk huzur dile gerisi bir sekilde olur.
Size yazmadı ki onu,daha önce yardım isteyip IBAN atan başka biri için yazdiHenüz yeniyim bu tarz şeylerle karşılaştıysanız lütfen şikayet edin çok gurur kırıcı şeyler yazmışsınız yinede size sizin gibi gelmeyeceğim. Rabbim hepimizin kalbine göre versin
Bir yere kadar bedenen ve ruhen o kadar yoruluyor ki insan kimse ne desem şuan burda olduğu gibi suçmuş gözüyle bakılıyor çıtımı dahi çıkaramıyorum artık lise ve üniversite öğrencileriYanlış anlamayın ama, ben böyle bir durumda olsam, annemi emanet edebileceğim birini bulduğum an evlenmek yerine işe girer eve katkı sağlarım. Babanız evin geçimine zor yetiyormuş, anne hasta, diğer çocuklar okuyor. Onlar da mezun olup işe girene kadar destek olur, sonra bütün kardeşler ortaklaşa yardımcı olmaya devam ederdik artık sonrasında herkes kendi yolunu çizerdi evlenecek mi ne yapacaksa. Kardeşleriniz üniversite öğrencisi mi?
Amin insallah.Rabbim evinize huzur bereket versin inşallahçok güzel şeyler söylemişsiniz teşekkür ederim dikkate alacağım
Yazdığımda gurur kırıcı bir şey yok. Siz iban verdiniz dedim mi hayır. Beddua seansı başladığına göre birazdan kapanış yaparız.Henüz yeniyim bu tarz şeylerle karşılaştıysanız lütfen şikayet edin çok gurur kırıcı şeyler yazmışsınız yinede size sizin gibi gelmeyeceğim. Rabbim hepimizin kalbine göre versin
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim işe bakınmaya başladığım an vicdanen vuruyorlar beni napacagıma 25 yaşındayım ama hep bi başkası karar veriyor inanın keşke herşey burda yazıldığı kadar kolay olsaBence anneniz tuvalet ihtiyacını görebiliyorsa kendi başına gündüz bir süre kalabilir. Akşamdan yemeğini ekmeğini alır yanına bırakırsınız. Ben bir işe girip çalışmanızı tavsiye ederim, anneniz tamamıyla düşkünleşmeden. Bölümünüz ne bilmiyorum, kendinizi okuduğunuz alanda geliştirmeye bakın mümkünse. Eve bebek kamerası takıp gündüzleri izleyebilirsiniz de.
Yerinizde olsam önceligim ekmeğe zor gücü yeten kök ailemi rahatlatmak olurdu, evlenmek değil.
Evlenirseniz annenize kim bakacak, ben ailemi bu sekilde birakamazdim. Ha illa evlenecekseniz de adayiniz durumunuzu biliyordur. Zaruri seyler alinir taksitle veya takilarla ödenir. Vicdaniniz rahat ediyorsa gerisi valla kolay. Nisan kina dugun dantel süs vs bosverin, sadece elzem seylerle mesela 4 tabak 4 catalla evlendim ben 2010 yilinda :) mevzu sevdigine kavusmaksa diger seyler önemli degil.
Ama tekrar ediyorum sizin yerinizde olsam en azindan kardeslerimin okumasini bekler okulu bitirdiklerinde yeter benden bu kadar derdim.
Beddua etmedim farkındaysanız neden her şeyi kendinize göre yorumluyorsunuzYazdığımda gurur kırıcı bir şey yok. Siz iban verdiniz dedim mi hayır. Beddua seansı başladığına göre birazdan kapanış yaparız.
Yine " Herkes kalbinin ekmeeeni yer" kıvamına geldik
Hayatın kendisi keşmekeş, eminim hiç kolay değildir. Benim babamın çok hasta olduğu ve defalarca ameliyat olduğu dönem ben bakmıştım. Annem de engelli biraz, ergen yaşta menenjit geçirmiş. Babamla ilgilenecek, kendi markete gidip bir şeyler alıp taşıyacak durumda değildi. Ben omuzladım birçok şeyi. Yine de şükür ki annemin aklı başında, sadece bir ayağı hafif cansız ve aksıyor, yaşlandıkça zor yürüyor ama kendi hacetini görüyor çok şükür. Kayıp düşmesin diye evi kaymaz halılarda kapladım. Belli noktalara evde olmadığımda gözlemlemek için kamera koydum, evde yokken bakıyorum. Ben babam vefat ettiği için işime dönmeyi planlıyorum. Annem de iyice düşene kadar çalışırım. Hayatta engeller çıkıyor ama bir çıkar yol bulup çalışmalıyız, her geçen gün daha kötüye gidiyor her şey. Allah yolunuzu açık etsin.Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim işe bakınmaya başladığım an vicdanen vuruyorlar beni napacagıma 25 yaşındayım ama hep bi başkası karar veriyor inanın keşke herşey burda yazıldığı kadar kolay olsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?