Çeyizime neler Almalıyım?

Ceyizci2014

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2014
7
6
3
Kızlar bu siteyi cok uzun zamandır takip ediyorum ve cok seviyorum..

Yakın zamanda evlenmeyi planlıyorum.. Fakat bugüne kadar ceyiz hazırlıgım hic olmadı. Bir anda panik oldum. Sizlerin bu konudaki deneyimine cok fazla güveniyorum. Nerden baslamalıyım? Neler almalıyım? Yardımlarınızı bekliyorumm cok tesekkür ediyorum simdiden

Kızlar bu siteyi cok uzun zamandır takip ediyorum ve cok seviyorum..

Yakın zamanda evlenmeyi planlıyorum.. Fakat bugüne kadar ceyiz hazırlıgım hic olmadı. Bir anda panik oldum. Sizlerin bu konudaki deneyimine cok fazla güveniyorum. Nerden baslamalıyım? Neler almalıyım? Yardımlarınızı bekliyorumm cok tesekkür ediyorum simdiden
Cnm öncelikle hayırlı olsun :) ben de senin gibi yeniyim ve Kadınlar Kulübü'nün çok faydasını gördüm. Şahsen ben öncelikle mutfak alışverişiyle başladım. Misafir yemek takımı, misafir çatal bıçak takımı, misafir su takımı ve çay takımı gibi ciddi bir başlangıç yaptım :) Günlük kullanım için ihtiyaç duyacağım takımları daha sonra almayı planlıyorum. Sonuçta günlük takımlarda sürekli bir yenilenme söz konusu... Ayrıca bir de çelik tencere seti aldım Korkmaz'dan. Şimdi sırada seramik tencere seti almak var. :) Dediğim gibi, misafirlik takımlara öncelik verebilirsin benim gibi. Bir yandan da ufak ufak nevresim takımı ve havlu takımı gibi ev tekstili parçalarına da başlayabilirsin.

Cok fazla bilgim yok canım bu konuda.. Cok bilindik markaları biliyorum güncel olarak.. Mesela misafir yemek takımıyla baslamak en mantıklısı o zaman sen hangi markayı tercih ettin:)

Bence kesinlikle önce mefruşat işlerinden başlamalısın canım... Mutfak eşyalarını saklamak sıkıntılı, aman kırılmasın aman bişey olmasın diye... Mutfak aletlerini evliliğe yakın alabilirsin para biriktirip
Mefruşat işlerinden kastım da işte nevresim takımı, pike takımı, yorgan yastık vb

Cok fazla bilgim yok canım bu konuda.. Cok bilindik markaları biliyorum güncel olarak.. Mesela misafir yemek takımıyla baslamak en mantıklısı o zaman sen hangi markayı tercih ettin:)
cnm ben misafir yemek takımımı kütahya porselenden aldım. zaten günlük takımları evliliğe yakın alıcam. misafirlik takımlara bu nedenle öncelik verdim. sana da tavsiye ederim.

English homedan iki tane yorgan almıstım gecenlerde:) nevresim olarak saten mi almalıyım peki kac takım almalıyım sizce

Canım ben önce elektrikli küçük ev aletlerinden başladım... İndirimde gördükçe ufak tefek şeylerde aldım...

Ben şimdilik 5 tane kendime nevresm takımı aldım. Biri pamuk saten.
2 tane tek kişilik misafir için aldım
2 tane de çift kişilik misafir için. O kadar.
Ama hala gözüm nevresimlerde kalıyor da almıyorum. Paramı başka yerlere kullanırım diye :) Nevresim yeterli şimdilik

Kızlar iş yoğunluğu nedeniyle yazamadım sizlere.. Ben bu hafta birkaç bişey aldım. Para biriktirme yeteneğine pek sahip değilim o yüzden illa ki alayım dedim eğer bunları almazsam kıyafet ayakkabı kozmetiğe harcıyorum. Bunları alınca en azından onlara fazla kaptıramıyorum kendimi aldıklarımı foto olarak paylaşıcam şimdi:)

Mefruşat nevresim havlu gibi şeylerle başlayıp elektrikli aletleri en sona bırakmanı tavsiye ederim hem garanti süreleri açısından hem de devamlı yeni modelleri çıkıp eskilerin fiyatı düşüyor :))
mefruşattan sonrada yemk takımı çatal bıçak kasık tencere diye devam edebilirsin :)

Bizim Antepte çeyize çok önem verirler ben 2 3 yıldan beri alıyorum alıyorum hala da bir sürü eksiğim var böyle bişey olamaz anneme yeter bu kadar eşya diyorum çeyiz bi defa alınır diyor of off :(

Back
X