çeyizlik yorgan

göbekli yorgan kılıfı diktireceksiniz kuguların geldiği yer açık kalacak
ağız kısmı gizli fermuarlı yaptır takıp çıkarması kolay olur.
göbek kısmı satenin renginde güpür geçirtirsiniz ,

gereksiz çok emekli bir şey ama çeyizde olması gerekli
hayırlı olsun

Ne sormak istediğinizi anlayamadım

Zira bu yorganın altına beyaz kumaş geçirir kenarından kıvırıp dikersin hatta üstüne ağızlık diker

Kirlenince de söker yıkarsın

Sökme dikme zor olur derseniz Düğmeli de olabilir ama o zaman çekiştirilince yüzü eskir en iyisi güzelce dikmek

yorgan kuğu desenli desen görüncek şekilde nasıl dikebilir diye sordum

Kugular gorunecek sekilde kaplatmak istiyorsan oncelikle kugulu bir yorgana sahip olmalisin. Cunku seninkiler kugu degil tavus kusu:KK53:

yorgan kuğu desenli desen görüncek şekilde nasıl dikebilir diye sordum

Tamam işte deseni açıkta alt tarafına dikilecek zaten

Yorgan kaplama denir buna ben 36 yaşındayım annen benden büyüktür herhalde

Siz küçükseniz bilemezsiniz belki de onun bîlememesine şaşırdım

Bu konaklı vs dizilerde falan da vardır örneği

Beyaz kumaş serilip üstüne yorgan resmi koyduğun gibi örtülür beyaz kumaşın kenarı 10 cm kadar sarı yüzün üzerine getirilip dikilir

Kuğu görünüyor beyaz olan tarafın altına yatacaksın kuğu yatağın örtüsü gibi olacak

Tamam işte deseni açıkta alt tarafına dikilecek zaten

Yorgan kaplama denir buna ben 36 yaşındayım annen benden büyüktür herhalde

Siz küçükseniz bilemezsiniz belki de onun bîlememesine şaşırdım

Bu konaklı vs dizilerde falan da vardır örneği

Beyaz kumaş serilip üstüne yorgan resmi koyduğun gibi örtülür beyaz kumaşın kenarı 10 cm kadar sarı yüzün üzerine getirilip dikili
Kuğu görünüyor beyaz olan tarafın altına yatacaksın kuğu yatağın örtüsü gibi olacak

ben yarın 31 olcam annem 64 doğumlu yoorgan kaplamayı bilirize iş desenli olunca nasıl olur dedik belki dediğiniz gibi kenarlarını dikeriz

bızım buralarda boyle seylere onem verılır benımde var babanem kendı elıyle yapmıstı bana turkuaz mavısıı rengınde hıc lazım olmaz bu devırde kalmadı demıs kem küm yapmıstım ama lazım oldu kullandım valla :D
cok guzelmıs ıyı gunlerde kullanın ben kanerlardan dıkılır dıye bılıyorum ama emın degılım

Once yere battaniye serilir carsaf kirlenmesin diye sonra carsaf serilir uzerine yogan serilir.desenli yeri gorunecek sekilde.sonra kenerlari defter kaplanir gibi kivrilir.yorgan ipi ve yorgan ignesiyle dikilir.
Gelin ceyizi oldugu icin beyaz carsaf olmali ve carsafin kenarlari ince dantel olmali.
Rabbim mutluluk versin hayirli olsun.

hanımlar kız kardeşimin düğünü var resimdeki kuğulu yorganı nasıl kaplayabiliriz bilgisi olan var mı kuğular görüncek şekilde olmalı nette çok aradım bulamadım

Eki Görüntüle 1800204
Canım evde hiç uğraşmayn emek verilmiş o.kdr gidin yorganciya derdinizi anlatın o size hem.fikir verir hem de daha emin ellerde yapılır daha da güzel.durur diye dusunuyorum..
Edit: yorganı çok sevdim bende de var bir tane yün yorganı el.yapımı :))

hepinize güzel yorum ve fikirker için tşk ederiz annem dikti olmuş mu

2016-03-22 16.34.41.webp
2016-03-22 16.35.50.webp

Bu yrgan kaplama olayı yoreden yreye degısyr bızım oralrda gayet yrganın ust yuzu tamamen gzukecek gb kaplıyrlar amaaa burda anlatamam yanı anlatma yetenegım yetmez :D ancak ftgrafla gsterebılrım fygrafıda ancak yarına atarım benm yrganlar sandıkda :D

Aaaa cevap yazdktan snra grdum bızde de bu sekıl olyr annenızın elıne saglık.bsuna demıyrlar anneler bı ylunu bulur dıye :)

Back
X