chatty cat'in 7 aylık yolculuğu

chattycat

Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2012
17
0
16
İstanbul
Merhaba kadınlar kulübü üyeleri,

Uzun zamandır okuyorum buradaki diyet günlüklerini. Tahmin edebileceğiniz gibi ben de kilolarımdan muzdaribim. Evleneli 10 buçuk ay oldu. Ben bu 10 buçuk ayda 12 buçuk kilo almışım, inanamıyorum. Evlendiğimde 80 kg idim. Pazartesi günü ise 92.5 kg. Son 1 aydır motive olmaya çalışıyor, araştırma yapıyordum. Buradaki diyet günlüklerin çoğunu okudum ve ben de bir günlük tutmaya karar verdim. Pazartesi 92.5 kg ile başladığım ve 210 gün sürecek yolculuğumda bu sabah 91.8 kg çıktım. 30 haftada 30 kg vermeyi planlıyorum. Hedeflerim şimdilik haftalık. İnşallah bu haftayı 2 kg (ödemim fazla olduğu için başlarda çok gidecektir), sonraki 2 haftayı 1.5 kg, daha sonra ise haftada 1 kg vererek devam etmeyi planlıyorum. Şimdi nasıl yapıldığını öğrenip bir kilo çizelgesi hazırlayacağım.

Bol bol yeşil çay içerek, sabahları 2 dilim tam buğday ekmeği, 1 kibrit kutusu peynir, domates- salatalık yiyorum. Ara öğünlerde birer porsiyon meyve, öğle ve akşamları da sebze yemeği, yoğurtlu çorba, ızgara tavuk-et-balığı dönüşümlü yiyorum. Birkaç güne spor yapmaya başlayacağım, bu birkaç gün biraz yoğun geçiyor.

İsmin Ekin. Desteklerinizi bekliyorum kızlar.

İlk hafta sonucu;
16 temmuz; 92.5 kg
23 temmuz; 91.0 kg

İkinci hafta sonucu (regl haftası);
23 temmuz; 91.0 kg
30 temmuz; 90.4 kg

Son düzenleme:
merhaba günlükçüğüm,

bu sabah yine 91.8 kg geldim. korkmuştum zaten çok hızlı gider kilolar da sarkarım diye. 45 dakika yürüyüp geldim kahvaltıdan önce. sabah spor yapmak daha etkiliymiş galiba. evde yapabileceğim alternatif sporlar bulmam lazım. bakalım yarın sabah kaç kg çıkacağım.

merhaba günlük,

bu sabah 91.3 kg geldim, yuppiii . pazartesi sabah 1. haftam dolmuş oluyor. bakalım kaç kg vermiş olacağım. bugün ramazanın ilk günü. herkese hayırlı uğurlu olsun bu mübarek ay. Allah oruç tutanlara sabır versin. ben oruç tutamayacağım sanırım. liste falan da yazmıyorum zaten, oruç tutanlar görür falan. ramazan sonrası günlük beslenme listelerimi yazarım inşallah.ramazan sonu hedefim 84 kg inşallah.

günaydın günlükçüğüm,

bugün nasılsın bakalım? yine benden başka uğrayananın yok
dün çok koşuşturmalı bir gündü. spor yapamadım ama önce çarşıda sonra da evde hareket halindeydim hep. ramazanın ilk günü misafirim vardı. çok yoruldum kısacası günlükçüğüm. akşam misafirler tatlı getirmişti. gördüğüm anda dedim, hiç cebelleşme tadımlık yiyeceksin. yedim sonra da tabi ki. ve bu sabah tartıldığımda 90.9 kgı gördüm yupppii .

söz veriyorum günlükçüğüm haftada bir gün yapacağım kaçamaklarımı böyle kontrollü bir biçimde. inşallah pazartesi hedefime ulaşırım bu haftaki.

ben yine oruç değilim. ama yemek listemi yazmıyacağım.

merhaba günlüğüm,

nasılsın? ben pek iyi değilim. dünden beri moralim bozuk. eli kulağında regl olucağım ve deli gibi şişmeye başladım. dün bu yüzden tartılmamıştım. bu sabah tartıldığımdaysa 91.0 kg geldim. ilk hafta hedefime ulaşamasam da 1.5 kg vermiş oldum. sağlık olsun tabi. bu hafta da hedefim regl yüzünden tutmayabilir. sanırım yüksek hedefler belirledim ilk haftalar için günlük

geçen haftadan 1.5 kg daha zayıfım ama şu an hedefim tutmasa da. seviniyorum çok

günaydın günlüğüm,

dünkü yazdıklarım silinmiş dün 90.6 kg geldiğimi yazmıştım.

bu sabah da 90.3 kg gelgim günlük. regl olduğum için spor yapamıyorum. belki yarın iyi hissedersem başlarım. neden bu kadar sabırsızlanıyorum kilo vermek için günlük? halbuki yolum çok uzun.

Son düzenleme:
Merhaba, Ekin
Ben de uzun süredir kk diyet günlüklerini okuyorum, başarı hikayelerini sanki kendim yazmiş gibi hayranlıkla izliyorum. Tabi anladin, ben de fazla kilo derdlisiyim, senin yazdıklarını okudum,
Kendimi tanıtıyım, iki cocuk annesi, 7 senelik evli çalışan bir kadınım (yaşım 28) Kiloya gelince evliliyin, iki hamileliyin, ve bazı saglık sorunları (oto-immun tiroidit ve yumurtalik kisti) sonucu kendimi bu yaz 93-lerde gördüm yani, halbuki dügünümde 55 kiloydum, haziran ortalarindan diyet ve spor yapmaya özen gösteririm, şu an 86-87 arası get-geldeyim, ayni senin gibi reql şişkinliyi beni yedi-bitirdi, Çokmu yazdım acaba... Yani bir sözle seninle birge zayiflamaya devam edicem, bir-birimize destek olalim, sen 30, ben 35 kilomu insallah kolayca verelim...aa bu arada azeriyim, türkcem kötü, bu kadar anca yaza bildim...

Merhaba Meral,

öncelikle türkçen gayet iyi, endişelenme hiç :) çok sevindim benimle aynı dönemde kilo vermeye çalışacak bir arkadaşım olacağına. öncelikle sabırlı ve motive olmalıyız. hedeflerimizi haftalık tutarsak çok kolay getiririz gerisini. bakalım ben de hedefime yaklaştığımda çekerim belki 55e. elimden geldiğince destek olmaya çalışırım arkadaşım ben de sana.

regl şişkinliği başlı başına bir dert. ben yeşilçayıma biberiye atıyorum iki gündür ve etkisini görüyorum az buçuk. sen de deneyebilirsin canım.

ramazan dolayısıyla liste paylaşmıyorum ben. aslında yazsak yanlışlarımıza müdahale ederdik ama yazmamak daha iyi oruçlu olup okuyacaklar için.

sag ol, arkadaşım demişsin bana... :). menu ile ilgili seninle ayni fikirdeyim, ben de sürekli yeşil çay kullaniyorum, biberiye de bulmaga çalişacam (burada bir az zor), maydonoz suyu da iyi gelir deye okumusdum, amma onun tadı çok kötü..amma kendimi zayif hayal edince onu bele içmek zor gelmiyor..

Günaydın Meralciğim,

arkadaşız tabi artık :) ortak bir dertten (kilo) daha güzel bir neden düşünemiyorum ben arkadaşlık bağı kuracak :)

maydonozun suyunu içemesen de canım salatalarına bol koy. suyu kadar faydalı olur bence o şekilde de. bol su, az tuz bi de en etkili çözüm yolu. ben dün akşam tuzu fazla kaçırdım, bu sabah tartı yine aynı gösteriyor. 90.3 kg. hergün tartılabiliyor musun sen de canım?

Son düzenleme:

Merhaba Ekincim,

Doğru, kilo arkadaşlık bağı kuracak en guzel neden, arkadisliği daha da ireliye taşımak için kilolardan kurtulmamiz artık şart olsun bize,
Sen iyi yol tutmuşsun, hedeflerini haftalık belirlemişsin. Ben de öyle yapıyorum. Yalnız ben her gün tartılmıyorum (ödemler moralimi bozuyor), başda da yazmışdım, 1 aydan çokdur ki diyet ve spor yapıyorum. Amma son hafta tüm düzenimi bozdum, benim dışımdakı nedenlerden dolayi (ev misafirle doldu-taştı:))))),
bu gün spor yapdım - 1 saat kondisyon bisikletde tam 800 kaloriye hoşcakal dedim... tartilmaya gelince bu reqlin psm sindromu bitince tartilacam, hemen yazarim...

Günaydın Meralcim,

ne güzel sporunu yapmışsın, maşallah. benim bu hafta spor namına yaptığım tek şey temizlik. regl haftası, ramazan yüzünden misafir alıyorum diye spora hiç bulaşmıyorum. reglim de zaten kesildi, nedenini anlayamıyorum. kilom da sabitledi, 90.3 kg. gerçi sabah tartı benimle baya dalga geçti. önce 90.0 kg gösterdi, sonra 91.1 kg, daha sonra da ısrarla 90.3 kg. kaçamak da yapmıyorum, sürekli hareket halindeyim ama nedense böyle oldu. karnım da taş gibi. anlayacağım canım sıkkın arkadaşım.

işin hakikaten zormuş, misafir varken çok yoruluyor insan :) düzen de kalmıyor dediğin gibi. ben de eşim oruç tuttuğu için onunla yemeye çalışıyorum akşam yemeklerini. az yiyorum, öncesine bir ara öğün daha ekliyorum ama yavaşlıyor kilo vermem. ramazan bitince hızlanacak ancak sanırım.

bu akşam yine iftara misafirim var. umarım yarın çok fazla çıkmam tartıda.

dün akşam ve bu öğle yeşil mercimek yemeği yemiştim. bu nasıl bir hazımsızlık. ölüyorum sabahtan beri, taş kesildi karnım. off bi geçseydi şu şişkinlik.

Merhaba arkadaşım,
sen de benim gibi gergin bir hafta geçirmişsin, bir yandan kilo vermeye çalışıyorsun, bir yandan eşine destek olmaya çalışıyorsun, Allah kolaylık versin sana canım...Ah o tartıların dalga geçmelerine ben de maruz kalırım bazen..Ama moralini bozma, zaten reql döneminde tartilmak çok da önerilmir.. Ama biz kadinlarin metobolizmasi en iyi reql döneminde çalişirmiş, yani bu dönemde diyete ve spora devam ede bilsek (tatli krizlerine dur deye bilsek :))))) reql bitince de tartida bayağı bir kilo kaybı göre biliyormuşuz.. Sana bir sorum olacak, diyetde 6 öğünmü yoksa 3 öğünmü faydalı, sen hangisini yapıyorsun?

dün akşam ve bu öğle yeşil mercimek yemeği yemiştim. bu nasıl bir hazımsızlık. ölüyorum sabahtan beri, taş kesildi karnım. off bi geçseydi şu şişkinlik.

Vallah şişkinlik zor... Ben bir çayim var onu kullaniyorum... yeşil çay ve sinameki karışımı bir çaydır. Tabi sinamekinin zararlarini biliyorum, amma şişkinlik olunca karnı boşaltmak için ondan başka yol denemedim ve bilmiyorum (( bazen yemeyi fazla kaçırınca da hemen bir kup bu şaydan kapıyorum.

Canım valla hakikaten zor geçti bu hafta, çok zor. şu an misafirim var, yarın akşam da ben davete katılacağım. valla irademle didişmekten usandım şimdiden. ben de tatlıya karşı koyamıyorum, çok zor geçiyor şu bikaç saat :))

ben yapabilirsem 6 öğün uyguluyorum canım, ama öğleden sonra ara öğünü 2ye çıkarıp, akşam yemeğinden sonra tekrar ara öğün yapmıyorum. zaten ramazanda akşam yemeği çok geç yeniliyor.

pazartesi gelsin çabuk :))

Son düzenleme:

benim mercimek yaptı hazımsızlık ve şişkinlik. besin değerleri kaybolmasın diye haşlamamıştım. o da rahatsız etti. yeşilçay çok faydalı ama sinameki hakikaten zararlı. el mahkum içiyoruz ama.

ben de yeşilçay içiyorum şimdi.

merhaba günlüğüm ve Meral,

haftasonu pek uğrayamadım. cumartesi iftara davetliydik şehir dışında, pazar sahurdan sonra döndük. dün de miskinlik günümdü. kaçamak yapmadım davette ama bu sabah 90.4 kg çıktım tartıda. nedenini çözemiyorum. neyse, tam gaz devam yine dikkat etmeye.

Meralciğim sen nasılsın? sen de uğramamışsın, sanırım fırsatın olmadı. yaz sende, inşallah vermişsindir sen de biraz olsun.

evet canım,ben de uğrayamadım...moralini sakin bozma 100-200 gramın artık eksik olmasinin ne önemi var,
ben son hafta misafir ile ugrasdim,sonra da mutfak tadilatina girişdik..bir az düzensizlik yaşadım, Tartıya bu hafta sonu çıkıcam...kendimi zor sakliyorum...amma şişkinliyim var gecsin sonra çıkıcam... Ayrıca, EKincim, bu aralar firsat buldukca siteye ugramaya çalışacam. of spor da yapamiyorum...seninle aynifikirdeyim,tam gaz devam edicem,
sabahlari ackarnina iki bardak sıcağa yakın su içmeyi dene... insanin içini temizloyur....

kolay gelsin canım, tadilat çok zor. inşallah biran önce biter işlerin de rahat edersin. misafirin de varmış ne yorulmuşsundur.
ben de bir an önce spora başlamak istiyorum ama çok sıcak burada havalar. valla kolumu kıpırdatsam terden ölüyorum. azıcık serinlese artık. ılık suyu denicem ben de canım. bu hafta daha fazla kilo vermek istiyorum esasen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…