Chp nin ekonomiyle imtihani

bu vülkede en çok kesinti asgari ücretliden alınıyor..
ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER
(01.01.2015 - 30.06.2015 Dönemi)

Brüt Ücret
1.201,50 TL

Sigorta Primi İşçi Payı

168,21 TL
İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı

12,02 TL

Gelir Vergisi Matrahı

1.021,28 TL

Gelir Vergisi

153,19 TL

Damga Vergisi

9,12 TL

Kesintiler Toplamı

342,54 TL

Asgari Geçim İndirimi
(Bekar ve Çocuksuz)

90,11 TL

NET ELE GEÇEN (Asgari Ücret + AGİ)
949,07 TL

Chp ve mhp nin başında lider (adam) mi var olsada versek keşke.

Ne uzun yazmışım ya ben olsam sizin yerinizde okumazdım

İçim doluymuş resmen.

bazı uzun yazıları okumak zevk verirken bazen de 3-5 kelimelik kısa yazıları okumak işkence gibi gelebiliyor bu topikte, sizin yazı gayet okunulası bi yazıydı

haklı olduğunuz çok nokta var üstelik dışarıdan gözlemle yazmışsınız bunu takdir ettim.

yalnız benim bu topikten anladığım bizler ayrı ülkelerden bahsediyoruz,artık türkiyede yaşadığımdan şüpheliyim ben

YApın bu senin çıkışınca milleti trollükle suçlaa.çok karlıysa sende yap annemmm..

Yahu bir Akp’li de eninde sonunda “sen kendini çok mu bir şey sanıyorsun!!!”a getirmesin olayı. Gerçi seviyorum böyle çırpınıp sinirlerinizin bozulmasını da çünkü size dokunan ben değilim aslında gerçekler :)

Ben sana ”vasat” demedim, “vasatın bayağı altı” dedim. Şahsını bilemem tabii burada çizmiş olduğun kimlikten bahsediyorum. Üslup, kurduğun cümleler, olaylara yaklaşma biçimin falan başarısız yani. Ama bunu olumsuz olarak alma, kendine ders çıkar. Otur biraz öncelikle Türkçe çalış imla kuralları nelerdir, cümle nasıl kurulur falan bunlara bir bak. Kelime bilgini arttırmak için kitap okumanı da tavsiye ederim. Sonra tarih, siyaset falan başlarsın ufak ufak. Yavaş yavaş olacak şeyler bunlar tabii acele etme, sakin ol :)

Sence fazla yazmaya gerek varmı.. Bence yok (sen nasılsan karşındaki odur annemmm..

Memurlar 12 yıl öncesine göre çok daha fazla Maaş alıyor. Bunu yalanlayacak değil kimse.
Eskiden memur olmak az para ama devlet kapısı diye Kötünün iyisi olarak bakılırken şimdi özel sektörü solladı geçti.
Memurun aldığı maaş özel sektörü solluyorsa, her gün bir iş yeri kapanıyorsa, özelleştirme adı altında haddinden çok kurum yabancıya satılıp para kaynağı sağlanıyorsa ve bolluğun bu sebeplerle nerden geldiği belliyse neyi Konuşuyoruz ki?
Şu Dünyada kendi ülkesini övmeyen insan yoktur. Yurtdışına bakıp bizim ülkemiz gibi var mu demek için Saraybosnayı filan örnek gösteriyorsunuz sanıyorum.
italyaya bakın almanyaya bakın, kültürel kazanımlarına, toplum düzenlerine ve doğaya verdikleri öneme bakın.
Bizdeki gibi her sene yüzlerce devasa Yapılar yaparak modern olduklarını düşünmüyorlar.
Özellikle bir ÖĞRETMEN arkadaş, 'çarşafı Yaktı cehape! Ezanda Tanrı dedi püüü' Tarzı yorum yaparak yorumlarına avam işi başladığı için tepki gördü.
Sonrasında ne kadar bolluk içinde yaşadığını herbirşeyinin en lüks, en Pahalı ve borçsuz olduğundan bahsetti. 2 Maaş küçük bir Şehirde yaşayıp bir de yaklaşık 20 senelik çalışan olmanın yanı sıra çocuk problemleri olmadığını düşünürsek (keza çocuk ciddi bir masraftır herşeyiyle) para biriktirmeleri gayet normal.
Ama bu durumun emekli ile ya da asgari ücretle çalışan işçi ile alakasını çözemedim.

Vay anasini 3500-4000tl ogretmen maasi pratisyen hekimle ayni..
Su sevdicegim olmasa Turkiyeye ayak basmam Almanya, Hollanda, İngiltere dururken ya neyse

Neyse konu disi olmasin..
Niyeyse hic bir partiye sempati duyamiyorum..
Rte nin sesine artik alerjim var ne bagriyon be adam diye agzina kurekle vurasim var..
Kilicdaroglu samaroglu oldu gelen vuruyor giden vuruyor hic guclu bi imaji yok..
Demirtas iyisin hossun ama bossun dicem sadece..
Bahceliyide cok pasif buluyorum ilgimi cekemiyor su adam hele Ekmeleddin İhsanoglu abooowww

Sanki yeni parti mi kurulsa nedir

Uzun lafin kisasi oy kullanmiyorum

al bendende okadar, kimse beni temsil etmiyor, meleketimde olsam milletvekili adaylarına bakarım tanıdık iyi biriyse partiye bakmam basarım oyu ama yaşadığım yerde hiç bi adayı tanımıyorum kime neye göre oy vercem ki? en iyisi oy vermemek sanırım.. gerçi öylede vicdanım rahat etmiyor ama ne yapsam bilemedim

7200 lirayla 1 ay yurtdışında tatil mi yapıyorsunuz?
Üstelik enaz 100.000 lira değerinde bir araca biniyorsunuz
Daha yeni egede bir otelde yer ayırttırdım.5 gece 4 kişi 4.200 lira tuttu.1 ay kalmaya kalksak 25.000 lira edecek.Üstelik siz Türkiyede değil,yurtdışında yapıyorsunuz bu tatili
Biz kk kadınlarına ev ekonomisi dersi verseniz iyi olacak,zira ben daha fazla maaşla audiye binemiyorumBenzine zam geldiğinde bayada dert ediyorum.

Yurt dışı tatilleri daha uygun fiyata gelebiliyor bazen. Kasım ayı için hamburg rezervasyonu yaptık. Yol ve konaklama dahil 2 kişi 3 gün 900 lira tuttu. Oteller yurt dışında burdaki gibi kişi başı fiyattan hesaplanmıyor. Oda fiyatı ödüyorsunuz sadece. Çoluğa çocuğa da para almıyorlar. Ama tabi bunlar ölü sezon fiyatları ve sadece 3 gece için. Bir ay gerçekten uçuk. En az 10-12 bin harcamak demek. Bu kadar gezip tozup harcayıp bir de mal varlığı edinmek bana da çok uçuk geldi. Yurt dışında 5 günden fazlasını göremedik henüz

asıl sen haklı yada haksız savunmada olayım diyorsun,

Yani marifetmiş gibi anlatmasına gerek yok. Gittiği yer de yunanistan.

Ailem çeşmede yaşıyor. Sakız adası 20 dk mesafede. Fiyatlar çeşmenin 5te biri. Deniz aynı deniz hava aynı hava.

asıl sen haklı yada haksız savunmada olayım diyorsun,
Sende ayrı bir şahsiyetsin canımm hep bakıyorumm arkadaşlarının avukatlığını yapmaktan başka bişi yaptığın yokk..parsellemişsiniz bu siyaset topiğini almışsınız akp yii veee ona oy veren seçmenlerini ortanıza gelsin dalga geçmeler,,alay etmelerr,, hi hi hi gülmelerrr,,cahil demeler,,akıllarından şüphelenirim demelerr,,okumamış köy kafası demelerr,,şöyle bir bakıyorumm kimsinizz..sayınız 3 .. 5 kişiyi geçmiyooo..eskisi gibi değil artık söylüyorsan bir laf karşılığını görürsünn.. ya adam gibi tartışırız burda yada siz böyle davrandığınız sürece bendende aynı muameleyi görürsünüzz..

Kimse akp'ye oy veren seçmenlerle dalga geçmiyor kendini düzgün ifade eden insanla kimse dalga geçemez zaten. Size sarkastik konuşuluyorsa nedenini anlamak için dönüp mesajlarınıza bir bakın bence :)

ya sorulan hiç bir şeye cevap alamıyoruzki sizden iki kelime yazıp kaçıytorsunuz..emekliye senede 60 tl revamı sence

cahil dediğim bir cümleyi çıkar uyeliğimi sildiricem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…