çiçekçiye bahşiş...

drtl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2013
838
195
63
Ankara
oldum olası bu konu beni tedirgin etmiştir çiçek getirene mutlaka bahşiş verilmeli mi???

benim düşüncem şu ki özel bir gün olmadan yani çiçeği ticari değerinin artmadığı (yani sevgililer günü anneler günü gibi günler dışında) zamanlarda gelen özellikle gösterişli bir çiçek için verilebilir ama daha sıradan ya da çiçek fiyatlarının ikiye katladığı bugün gibi günlerde vermek zoruma gidiyor zaten ederinin katlı pahasını eşimden almışken bir de benim vermem saçma geliyor
ama yine de kendimi vermedim diye suçlu hissediyorum :((
(bi kaç defa da hiç beklemediğim bi anda yoğun çalıştığım sırada geldi şaşkınlıktan akıl edemediğim için üzülmüştüm sonrasında)

heleki yanımdaki arkadaş bi beş lira verseydin dedikten sonra vicdan azabı duymaya başladım vermeli miydim???

şart değil..içinden geliyosa verirsin gelmiyosa vermezsin :51:

Verilebilr de ,verilmeyebilir de. Ama bunun icin pismanlik duymaniza gerek yok bence, bence tabi :)

Kuaföre bile bahşiş vermem sonuçta işinin parasını veriyosunuz bende çalışıyorum kimse arada 5 10 lira sıkıştırmıyo elime bazı meslek gruplarına bahsiş vermek çok saçma bence buarada annemde kuaför tyzemde kuaför bahşiş vermeyen müşteri gelince arkasından cimri bişey vermediler diolar bunu bildiğim halde kuruş vermem :)

Okadar çiçek almışlığım vardır, hiç bahşiş vermedim, hiçte dert etmedim.
Arkadaşa katılıyorum.
Zaten emeğinin karşılğını alıyor, ne bahşişi.
Biz bahşişi bi restoranların otoparkçı amcalarına veriyoruz, bide yeni yetme çıraklar olur ya bazen onlara.
Çiçekçiye bahşiş vermekte neymiş :)

Kuaföre bile bahşiş vermem sonuçta işinin parasını veriyosunuz bende çalışıyorum kimse arada 5 10 lira sıkıştırmıyo elime bazı meslek gruplarına bahsiş vermek çok saçma bence buarada annemde kuaför tyzemde kuaför bahşiş vermeyen müşteri gelince arkasından cimri bişey vermediler diolar bunu bildiğim halde kuruş vermem :)

Kuaföre bir de bahşiş mi verecekmişiz :53:

Fönsüz sadece saç kesmeye 15 lira alan kuaföre değil bahşiş günahımı bile vermem :63:

Fönsüz sadece saç kesmeye 15 lira alan kuaföre değil bahşiş günahımı bile vermem :63:

Veren veriyo canım bnm hatta dikkat et kuaförler sacını yaptıktan sonra kasada biri olsa bile senle kasaya kadar gelir sacını düzeltmek için falan bahşis beklerler :)

Canım vicdanen rahatsız olmanı gerektirecek bir durum yok isteyen verir isteyen vermez..
Ben kendimi asla engelleyemem bu konuda bu da benim zaafım olsa gerek..
Çarşıya,pazara,otoparka,valeye,garsona,kasiyere,kuaföre vs. vs....
Hepsine veriyorum malesef arkadaşlarım falan çok kızıyor bazen paralarını alıyorlar diye..
Ama avrupada hep böyle vermeyince tuhaf hissediyorum :31:

Bence çok çok özel bir durum yoksa bahşişe gerek yok. Öğrenciyken dışarıda bir yerde yemek yediğim zaman, çalışmaya başlayayım hep bahşiş bırakacağım diye düşünürdüm. Ama sonradan fark ettim ki bahşiş öyle çok da gerekli değil. Mesela bazı yerlerde o kadar saygısız ki çalışanlar, öyle yerlerde asla bahşiş bırakmıyorum. Sadece hesabı getirirken gülümsüyorlar, onun dışında surat beş karış. O zaman benim de içimden gelmiyor bahşiş bırakmak. Ama özellikle böyle ufaklıklar filan denk gelirse, onlara içimden gele gele veriyorum.

sen ne diyosun,ben evlenirken kuaförden çıktım para istediler
pek yüzsüzler,eşimde 100 tl bahşiş verdi,o gün çok sinir olmuştum
haketse neyse,nerdeyse başımı bile ben yaptım zıkkım olsun o para :27:

esinizin gönlü bolmus
sizin degil sanirim

hemen nasıl karar verin ordan insanları tanıyabiliyormusun :)
bunun gönlü bol olmakla ne ilgisi var
verilir ama bu kadar da fazla verilmez,dikkat ettiysen işini iyi yapsaydı o parayı sorun etmezdim dedim
vantuz gibi insanın yakasına yapışılmaz para vermezsen çıkamazsın diyolar resmen haberin varmı :36:
şimdi verdiğim bahşişlerimi sıralayım tövbe yarabbim...

bence verilmeli.

Dükkan sonuçta çiçek getirenin değil, bir çoğu bahşiş sistemiyle çalışıyor o tarz kuryelerin.

Bir benzincide cam silenlere(özellikle babam yaşındaki çalışanlara) bir de böyle çiçek vs. getirenlere kıyamıyorum hemen veriyorum kim bilir ailesini nasıl geçindiriyordur diye.

Kuaförde bahşiş verme adetim yok ama annem kalfaların cebine sıkıştırır yaşı ufak olanlara özellikle bayramlarda vs. dikkat eder.

oldum olası bu konu beni tedirgin etmiştir çiçek getirene mutlaka bahşiş verilmeli mi???

benim düşüncem şu ki özel bir gün olmadan yani çiçeği ticari değerinin artmadığı (yani sevgililer günü anneler günü gibi günler dışında) zamanlarda gelen özellikle gösterişli bir çiçek için verilebilir ama daha sıradan ya da çiçek fiyatlarının ikiye katladığı bugün gibi günlerde vermek zoruma gidiyor zaten ederinin katlı pahasını eşimden almışken bir de benim vermem saçma geliyor
(bi kaç defa da hiç beklemediğim bi anda yoğun çalıştığım sırada geldi şaşkınlıktan akıl edemediğim için üzülmüştüm sonrasında)

heleki yanımdaki arkadaş bi beş lira verseydin dedikten sonra vicdan azabı duymaya başladım vermeli miydim???
Vermek zorunda değilsiniz.İçinizden gelirse, gönlünüzden koparsa verirsiniz.
Ben veririm , beni mutlu eden birseye vesile olması bahşiş vermek için gecerli bir sebeptir benim için.

Veren veriyo canım bnm hatta dikkat et kuaförler sacını yaptıktan sonra kasada biri olsa bile senle kasaya kadar gelir sacını düzeltmek için falan bahşis beklerler :)

Eveeeet.Neden böyle yaptıklarını hep merak etmiştim çok da safmışım.Öğrenciyiz biz de ne bahşişi aa :1:

yaa şu bahşiş işini hıc akıl edemiyorum..
hıc aklıma gelmez ona bahsıs vermem gerektıgı..
kocamsa tam tersım cok utanır veremedıgı bı an olursa..
o bana ogretıyor verılmesı gerektıgını..

mısal eve yemek soyluyoruz..bozuklugu çıkışmayınca bızımkı telaşlanıyor,bahsıs veremıcem dıye..
cekıl kenara dıyıp,kapıyı ben acıyorum..neyse parası onu verıp teşekkür edıyorum,kapatıyorum..

noolmus yanı..

boşver zaten bugüne özel güzel güzel geçiriyorlar daha üstüne para vermeye gerek yok:-)

Back
X