çiçekçiye bahşiş...

ben bir çiçekçide çalışmıştım bir ara, valla bence bahşiş verseniz çok makbule geçer :1:
Çiçek ne kadar pahalı olursa olsun, dükkanın sahibi kar ediyor çünkü. O çiçeği getiren çalışan ise kapı kapı geziyor sadece.
Anneler Günü'nde yorgunluktan ölmüştüm valla.

hemen nasıl karar verin ordan insanları tanıyabiliyormusun :)
bunun gönlü bol olmakla ne ilgisi var
verilir ama bu kadar da fazla verilmez,dikkat ettiysen işini iyi yapsaydı o parayı sorun etmezdim dedim
vantuz gibi insanın yakasına yapışılmaz para vermezsen çıkamazsın diyolar resmen haberin varmı :36:
şimdi verdiğim bahşişlerimi sıralayım tövbe yarabbim...

verdiginiz bahsisleri siralayabiliyorsaniz sayiyorsunuz demektir
hayat cok zor olmali sizin icin

gidilen mekanda ne kadar hesap gelmisse yüzde on kadar bahsis verilir
kapina cicekci geldiyse ona zaten verilir
cicegin parasini cocuk kazanmiyor
ayrica kazansa bile bu böyledir
görgüdür olmasi gerekendir

Son düzenleme:
paran varsa verirsin, yoksa vermezsin:27:

Son düzenleyen: Moderatör:
Aman ne gerek var ya.Az paraya mı geliyor zaten çiçeği satıp parayı kazanan versin valla.

verdiginiz bahsisleri siralayabiliyorsaniz sayiyorsunuz demektir
hayat cok zor olmali sizin icin
he he evet sıralıyorum,hayat benim için çok zor gerçekten
müneccimmisin benim hayatımı benden iyi biliyorsun maşallah :)
bana değil konuya yorum yap

bahşiş vermeyenler görgüsüzde oldu şimdi sayende
isteyen veriri,istemeyen vermez,neyin inadı bu
ben verenede,vrmeyenede kızmam kendi bilir
bende yeri gelir veririm yeri gelir vermem
hem gönlü bol değil,gönlü zengin olacaktı
ilk defa böyle bi cümle duydum :)

çiçeğin parasını çocuk kazanmıyor ne anlama geliyor? çocuk orda bedavaya mı çalışıyor :1:
sabah sabah güldürdünüz beni, herkes bahşiş vermek zorunda değildir
Ben yalnızca çok iyi bir hizmet görürsem, mesela yemek yediğim yerde, çok memnun kalırsam gönlümden kopanı veririm
yüzde 10muş, yirmiymiş böyle bir kural yok

Bazı arkadaşlar çok farklı kültürden sanırım. Ben çok özel bir muamele görmemişsem bahşiş bırakmam. Zaten verirken de çok sıkılıyorum az mı çok mu? Nasıl söylemem lazım diye. Arkamdan cimri diyorlarsa da kendi bilecekleri iş.

İçimden vermek gelir veririm .
Yoksa vermem hiçte suçlu hissetmek kendimi valla .

gorevi zaten cicegi getirmek olan birine yaptigi is icin neden bahsis verilsin ki maas almiyor mu?ayni sey garsonlar vb her meslek grubu icin gecerli,hadi garson muhtesem servis yapar ilgilenir kapar bahsisi de bir cicek ne kadar ozel verilebilir?ozetle pisman olmaniza gerek yok:)

gorevi zaten cicegi getirmek olan birine yaptigi is icin neden bahsis verilsin ki maas almiyor mu?ayni sey garsonlar vb her meslek grubu icin gecerli,hadi garson muhtesem servis yapar ilgilenir kapar bahsisi de bir cicek ne kadar ozel verilebilir?ozetle pisman olmaniza gerek yok:)

walla özel vermek için elinden geleni yaptı sevgililer gününüz kutlu olsunn dedikten sonra çiçeği vermek için önce bi süre oyalandııı resmen törene çevirdi ben de öyle yapmasına sinir oldum sanırım üzerimde bozuk yoktu yüksek bi miktar da vermem sonuçta bi bütçem var diye umursamadımm ama konu da nerelere gitmişş ben yokkennn

Ya gerek yok. Isini yapiyor o zaten.. yapmasi gereken o bahsis falan vermene gerek yok. Bir arkadasimiz gorgu kurallarindan bahsetmis ama gorgu kurallarinda asla boyle bisey yok. Dunyanin bir cok ulkelerini gezdim boyle bir seyi gorgusuzluk olarak algiliyorlar sadece. Tamam turkiye cok farkli ama turkiyedede olsa gayet luks bir mekana gidip bahsis birakdiginizda size gorgusuz gozuyle bakiyorlar. Canini skmana gerek yok boyle seyler sadece gazinolarda oluyor artik. Kuafore cicekciye bahsis falan cok sacma. Herkez isini yapiyor almasi gereken ucretide aliyor. Sadece valeye verilmesi gereken bir olay vardir..oda hepsine degil.

Son düzenleme:
ben bir çiçekçide çalışmıştım bir ara, valla bence bahşiş verseniz çok makbule geçer :1:
Çiçek ne kadar pahalı olursa olsun, dükkanın sahibi kar ediyor çünkü. O çiçeği getiren çalışan ise kapı kapı geziyor sadece.
Anneler Günü'nde yorgunluktan ölmüştüm valla.

arada kaynamasın diye alıntılamak istedim. aynen oyle!
bahşişi hesaplayarak işe giren bir sürü kisi var...
vermek sart degil ama o cocuk layıkıyla yaptıysa ve cebimde yeterli miktar varsa bırakmaya calısırım.

Ya gerek yok. Isini yapiyor o zaten.. yapmasi gereken o bahsis falan vermene gerek yok. Bir arkadasimiz gorgu kurallarindan bahsetmis ama gorgu kurallarinda asla boyle bisey yok. Dunyanin bir cok ulkelerini gezdim boyle bir seyi gorgusuzluk olarak algiliyorlar sadece. Tamam turkiye cok farkli ama turkiyedede olsa gayet luks bir mekana gidip bahsis birakdiginizda size gorgusuz gozuyle bakiyorlar. Canini skmana gerek yok boyle seyler sadece gazinolarda oluyor artik. Kuafore cicekciye bahsis falan cok sacma. Herkez isini yapiyor almasi gereken ucretide aliyor. Sadece valeye verilmesi gereken bir olay vardir..oda hepsine degil.

Görgü kurallarında böyle bir şey var:)
Lüks mekanda bahşiş bırakmak değil bırakmamak görgüsüzlük sayılır.
Ancak 100-150 gibi yüksek hesaba 2-3 lira gibi düşük bahşiş bırakırsanız görgüsüz olursunuz.
İyi bir restorandan bahşiş bırakmadan kalkarsanız,garsonların sizi uğurlayıp "iyi günler" bile demediğini görürsünüz.

Yabancı ülkelerin bir kısmında bahşiş hesaba yüzde 10 dahil ediliyor.Bazılarında da bahşiş kutusu var.
Hatta bazı ülkelerde taksiciye bile bahşiş verme adeti bulunuyor.

Bahşiş bırakmanın görgüsüzlük olduğunu ilk kez duydum . Cebinde akrep olanların uydurması olsa gerek .

Back
X