Bahşiş vermem kimseye.
Herkes işini yapıp karşılığını alıyor neticede.
Bi müjdeli haber alırım, sevinirim sadaka veririm. En azından cebinde parası olmayan sevinir.
Çiçekciler 2 kat fazla para alırken bide yetmezmiş gibi siz mi verecektiniz?
Hiç üzülmeyin.
Nişanımda kuaförüm tarak parası istemişti ki ben nişanlıma vermemesini söylemiştim.
Gelin makyajı/başı denilince 3 katı fiyat veriyorlar, aynı şeyleri çokk daha ucuza yapıyorken 'gelin' olunca değişiyo tabi. Ozaman fazla fazla veriyorum zaten emeginin karşılığını.
Dahası ne?
Nişanlım çıkardı verdi parayı.
Vale konusunda da aynı düşüncedeyim. Biz valesi olan yerleri tetcih ediyorsak içerdeki yemeklerde bile bunu ödüyoruz.
Atıyorum 50 lira para üstü gelecekse onu 4 10 luk 2 5lik getiriyolar.
Nedir yani? 5i bizim 5i valemizin
Eşim sağolsun hiçç boş geçmez valeyi.
Eminimki maaşlarından cok bahşiş topluyorlar.
Kimse bize havadan para kazanmıyor yada bi işi yapınca bize ekstra para mı ödüyor o valeler, kuaförler ki
bol bol bahşiş dagıtayım.
Kesinlikle cimrilik yada tutuculuk değil bu.
Verilecek param varsa ihtiyacı olana vermeyi yeğlerim.
Edit: Babam vapurda bi çanta buluyo açıp bakıyo yüklü miktar para elektronik eşyalar vs.
Numarasını bulup arıyo adam ben o paradan ümidi kesmiştim zaten senin hakkın diyo. Babam adamın evine kadar arayıp buluyo, parasını teslim ediyo. Şuan çok yakın arkadaşlar, birlikte iş yapıyorlar.
Eşimde dükkanda telefon buluyo ama kilidi var bi süre evde duruyo arayan olur diye 1 hafta arayan yok.
En son annesi arıyo eşim durumu anlatıyo cocuk gelip alıyo teşekkür falanda etmiyo

Çok bozulmuştu eşim :))
İster milyonlar olsun ister bi poşet. Bence karşılıgı sadece tesekkür olmalı.