- Konu Sahibi kuzeyyildizim
-
Yalnızlık en büyük ceza olacak görüyorum ailesinde huzur mutluluk bulmayan nasıl mutlu olabilir yalnızlık Allaha mahsus insanın doğası gereği yalnızlık asla çekilmez
benimde keske babam olsaydi..ailemden akrabalarımdan kimsem yok.bunalıyorum.daralıyorum.yalnız mı ölecem ben? hayallerimi benden çalanlar mutluluk yüzü göremesin inşallah.tek olmak çıldırtıcı bir duygu.benim yaşımda bekar arkadaşlarım var ama onların ailesi var.o yönden destek alıyorlar.benim ALLAH ım ve kendim var.
bazen sağ elimle sol elimi sımsıkı tutuyorum.korkma ben varım yanında diyorum.kendi kendime.
tüm bu ailesizliğimin sebebi babam olacak.................
nefret ediyorum ondan
insan kaderini ailesi de belirliyor.anası babası çiziyor kaderini biraz da..benimkinbi de onalr çizdi.yazıklar olsunn..
bende yalnizim nolmuş??neden bu kadar yalnızlıktan bıktın bilmiyorum
insanoğlunun hepsi yalnız (bana göre)
insan önce kendisiyle mutlu olmalı, mutlu etmeyi öğrenmeli
kendini mutlu etmeyi bilmediysen insanların seni mutlu edeceğini sanma,
mutluluk kendinde....
aile de dair insanlardan çok beklentiye girmememi
Allah buyuk canim..yaşlanınca ne olacak
bana annemin tebessumu yetmiyor maalesef..Kim olursa olsun ailenin yerini dolduramaz annemizin bir tebessüm u herseye değer bence ama arkadaş es öyle değil
bencede olma canim..İmanın şartı gelenekseldir. Kurani bir dayanağı yoktur.
Asıl Kuran ne diyor ona bakmak lazım. İsra/13 ü inceleyin lütfen. Hem kaderimizi kendi yazıp hem de cehenneme atacak bir yaratıcımız yok bizim. Kuran'da kader, tabiat kanunlarındaki değişmez ölçüler için kullanılır (suyun kaynama derecesi,güneş ve ayın sistemli olan görevleri gibi) Umarım araştırırsınız. Bu açıklama yüzünden sanırım birkaç gün buralarda olamayacağım, üzgünüm..
Ne güzel söylediniz, bizim muhitte bir Aslan dede vardı, bu dedemiz hayatın cefasını çekmiş, anne babasına bakmış, hasta karısına ve 5 evladına bakmış, anne babası ve karısı yıllar içerisinde vefat etmiş, geride bir kendi 5'te evladı kalmış, 5 tane evlat evlenmişler barklanmışlar, dedecik evlatlarının yuvası oldu diye mutlu olmuş, gel zaman git zaman Aslan dedemiz çoook yaşlandı, elinde bastoncuğu gezinir dururdu, evine hem girmek ister hem istemezdi, eve gitse tüten ocağı yok, pişen aşı yok, konu komşu ne pişirmişte vermişse o, zaten komşular sahip çıkardı dedeye, ne zormuş yaşlılık, evlat sahibi olupta yalnızlık, ben anama babama, hasta karıma, 5 evladıma baktımda bir bakanım yok deyip ağlardı.Dünyaya gelirken yanlız geliyoruz göçerken de yanlız göçeceğiz .. yaşlı elden ayaktan kesildiğimiz günlerin korkusuda sarmış sizi .. ama malesef eşiniz evladınızda olsa bakmayacak olacaksa bakmaz var olması bi etki etmez yani... ama size tavsiyem arkadaş ve dost edinin ... bazı dostlar aileden daha iyi gelir insana
Mrb paylaşımınız çok güzel .Ama şunu unutmayın ki beş parmağın beşi bir değil.Misal siz dededen bahsettiğiniz için burda merhamet Vicdan sahibi bir kişiliğini zin bi kanıtı bu amma ve lakin şöyle bir sos var birşey var i giderse insanda gider evet vijdan dandir insnain vijdani sizlamasibhersryi gider .Bazen yabancı bir insanın yaptığı merhameti iyiliği ne kızıniz ne de oğlunuz yapmaz .Allahım kimseyi çocukları ile sona masin dedeye Allah tan rahmet diliyorum oyuzdeb bnde evlat isterlerken allahım hayırlı bir evlat istiyorum diyorum .Cennet annelerin ayakları altındadır baba ya ittat Allaha iman etmiş gibi oluyoruz .Ama anne baba hakkı odenmez Allah herkesin anne babasına sağlıkuzub ömur nasip etsinNe güzel söylediniz, bizim muhitte bir Aslan dede vardı, bu dedemiz hayatın cefasını çekmiş, anne babasına bakmış, hasta karısına ve 5 evladına bakmış, anne babası ve karısı yıllar içerisinde vefat etmiş, geride bir kendi 5'te evladı kalmış, 5 tane evlat evlenmişler barklanmışlar, dedecik evlatlarının yuvası oldu diye mutlu olmuş, gel zaman git zaman Aslan dedemiz çoook yaşlandı, elinde bastoncuğu gezinir dururdu, evine hem girmek ister hem istemezdi, eve gitse tüten ocağı yok, pişen aşı yok, konu komşu ne pişirmişte vermişse o, zaten komşular sahip çıkardı dedeye, ne zormuş yaşlılık, evlat sahibi olupta yalnızlık, ben anama babama, hasta karıma, 5 evladıma baktımda bir bakanım yok deyip ağlardı.
Havalar soğurdu dedecik evinde üşürmüşte kimseye birşey demezmiş, evlatlarına demiş soba yakamıyorum, katalitikte bozuldu tamir ettirseniz diye, evlatlar tamir ettirmek yerine dedeciği huzurevine yerleştirmişler, oysa Aslan dedemiz evini istiyordu, kaçtı huzurevinden, evine döndü, bir sabah duyduk ki dedecik buz gibi evinde ölmüş.
Bu yaşanmış hikayeyi neden anlattım, anne babanız, eşiniz, isterse 5 evladınız, çevreniz insan dolu olsun, yalnız ölüyorsunuz, kalabalıklarda bile yalnızsınız.
Bunun için üzülüp dövünmeye değmez, hele de gençliğin baharındaysan, kimse kimsenin başına baki değil, biçilmiş bir ömür var, o ömür hayatımıza üzülerek geçirilmeyecek kadar kısa, bunları düşünmek yerine kendimiz için birşeyler yapacak kadar da uzun.
Madem seni ayakta tutan bir iman bahsediyor Sun en azından seni doğuran büyüten anne ne de babanda nasıl davranmak gerekir biliyorsun sanırımbende yalnizim nolmuş??
bence bazen yalnizlik iyi ..
ya kafani dinliyorsun??
benim de ilgisiz bir ailem var hep soyle dua ederim..
onlara basta annem ..
insAllah benim ölumumu gorurler..
gorsunler ki içleri yansin aci ceksinler..
anneme de dedim..
insAllah dedim ben senden once ölürum dedim..
bu gunleri Allah bana gormeyi nasip etsin..
Amiin..
yalniz degilsin..Allah bizimle beraber bunu aklindan cikarma..
eger azicik içimde iman olmasaydi ben suan burda olmazdim..
sukurki bana guc veren beni ayakta tugan tek varlik guç Allaha olan inancim..
iman.gerisi boş iş..
yuce Allah eger bana yardim etmeseydi ben yoktum..
ben bu kadr guclu olmazdim..
sana sonsuz sukurler olsun ya rabbi.... .....
Kuralı ihlali olcak ama söylemeden duramam..
İmanın şartı 6 ;Kaderin hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğine inanmak.
ailemden akrabalarımdan kimsem yok.bunalıyorum.daralıyorum.yalnız mı ölecem ben? hayallerimi benden çalanlar mutluluk yüzü göremesin inşallah.tek olmak çıldırtıcı bir duygu.benim yaşımda bekar arkadaşlarım var ama onların ailesi var.o yönden destek alıyorlar.benim ALLAH ım ve kendim var.
bazen sağ elimle sol elimi sımsıkı tutuyorum.korkma ben varım yanında diyorum.kendi kendime.
tüm bu ailesizliğimin sebebi babam olacak.................
nefret ediyorum ondan
insan kaderini ailesi de belirliyor.anası babası çiziyor kaderini biraz da..benimkinbi de onalr çizdi.yazıklar olsunn..
ya ne kadar yanlış anlamışsın ve nasıl üslup yaradanı karıştırma demek.ne yani aldığımız her nefes yaradanın izniyle değil mikendi meselelerinize yaradanı karıştırmayın yani o ailesiyle olanların yaradanı yok mıu?
çok yalnızsanız bir sürü sosyal kulüp kuruluş var. evde oturup yalnızım diye ağlamak olmaz.
böyle bir babaya ve doğurduğundan nefret eden bir anneye sahip olmak da işlediklerimin cezasıydı sanırım.insanın başına gelen tüm kötülükler kendi işledikleri yüzündendir.
yani kader diyip de sorumluluğunu Allah'a yıkabileceğimiz hiçbir kötü şey yok.
böyle bir babaya ve doğurduğundan nefret eden bir anneye sahip olmak da işlediklerimin cezasıydı sanırım.
böyle bir babaya ve doğurduğundan nefret eden bir anneye sahip olmak da işlediklerimin cezasıydı sanırım.
ya ne kadar yanlış anlamışsın ve nasıl üslup yaradanı karıştırma demek.ne yani aldığımız her nefes yaradanın izniyle değil mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?