Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Ciddi bir konu aşı

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
eger asi yaptirmayacaksiniz lutfen cocugunuzu digerlerinden ayri buyutun.

Amin Teşekkürederim

ms ve otizm hastalığının aşının uzun vadede zararı olduğu ve son yıllardan aşılardan dolayı arttığı söyleniyor
ne olur bu geyige inanmayin... ms inde otizmin de sebepleri belli degil. bebeginizi sacma bir sucicegi hastaligindan kaybetmk ya da sakat birakmak istiyorsaniz ayri tabi.
hem neren okudunuz?
Çocuğunuz kaç aylık?Karma aşı herhalde öylemi?Ben her iki çocuğuma yaptırdım.Biri hafif,diyeri biraz zor geçirdi.Hastalığın vereceyi zararlar aşının zararlarından daha çoktur.Ama anne ve ya babada herhangi birşeye karşı alerjik durum varsa,aşı yapılmamalıdır.

Son 2 yaş aşısı hangi aşı olduğunu bilmiyorum sadece okuduklarım kafamı karıştırdı ve çocuğum için endişelenmeye başladım

Yukarıdaki yorumları okumadan yazdım.İlk aşı deyilmiş,şimdiye kadar olanları yaptırmışsınız zaten neden korkuyorsunuz ki?Bence bir araştırın aşı yaptırmamanın zararlarını
hanimefendi konudan bagimsiz lutfen "deyil" diye bir kelime yok o "degil" ."vereceyi" degil "verecegi" yumusak g lutfen. annesiniz cocugunuza en guzelini ogretin...

Aşıya karşı değil insanlar aslında ,sadece içindeki maddelerden dolayı sorgulama gereği duyuyorlar ki haklılar ama kar zarar hesabı yapmak lazım şu durumda ,ki tarih olan hastalıklar yeniden hortlamis durumda ve kendi adıma hastalık kapacagina aşının etkisine maruz kalsın diye düşünüp tüm aşılarını yaptırdım
Mesela bebeklere verilen kan damlaları içlerinde paraben var ,hatta parabensiz ürün yok nerdeyse Türkiye'de ama insanların bir çoğu kullandı ( ben kullanmadım beslenme ile yüksek tutmaya çalıştım)
Ve son olarak anneler bu hassasiyetinizi gereksiz antibiyotik ya da ilaç kullanırken gösterin ,çocuk her ateşlendiğinde ateş düşürücü vermeyin ,ateş vücut için çok güzel bir savunma ( bazı hastalıklarda ateş tehlikeli o durumda gereken yapılmali)

Köpeciğimizin bile bir sürü aşısı oldu, yeri geldi hastalandı kustu. Ama şimdi daha güçlü. E insan için daha mı kötü yada işe yaramaz bu aşı? Aşının mantığı nedir bir baksanız keşke.

Bütün aşıları oldu zaten bu son 2 yaş aşısı ve çok korkuyorum yanlışmı yaptım diye bir anne olarak tedirginliğimi anlamanızı bekliyorum
Bu yüzyılda devlet desteği olmadığı için halaaa su çiçeği kızamık boğmaca vs gibi basit aşı ile önlenebilecek hastalıktan evlatlarını kaybeden anneler varken siZin bu düşünceniz fazla lüks ve anlaşılamaz bence. Bazı aşılar aşı takviminin dışında olmasına rağmen pahalı demeyip onları da vurduruyoruz.
Herhalde Afrikada bir ülkede yaşasaydık çocuğumuz difteriden gitmesin diye aşı diye yalvarıyor olurduk, ahh ahhh.allahım sen çocuklarımızı koru.
Ayrıca davanın içeriğini yanlış biliyorsunuz, İtalya'da da zorunlu hale geldi aşı olmayanı okula almayacaklar ve para cezası uygulayacaklarmış.
Son olarak 2 yaş aşısı olacak ama be aşısı olacak bilmiyormuşsunuz, aşının ne aşısı olduğunu ve hastalığın etkileri hakkında bilgi sahibi olursanız içiniz rahat edebilir belki.

Lütfen kafanıza göre araştırma yapıp karar almayın.bazı hastalıkların aşısı vardır tedavisi yoktur.aşısını yaptırmadığınız bir hastalığın sonuçlarını görüp pişman olmaktansa ülkemizdeki rutin aşı takvimine uyup önlem almak en doğrusu.

Çiçek hastalığı yazın, aşısız hastalık geçiren insanların fotoğraflarına bakın lütfen. Her aşıyı savunmuyorum, ama zorunlu aşılar yaptırılmalı.

Bende asilarini yaptirdim daha gecen gun 1.5 yas asisi oldu...benim oglum hic bir asida farklilik yasamadi fiziksel olarak
Yani hic etkilenmedi...bende arada kalmistim ama yaptirdim gitti artik Allah biilir gerisini ne diyim
Yaptirmasam icime sinmezdi,yaptirdim kaygidayim az...ama napalim artik...ufff bende bilmiyorum ya

Yaptirilmali bence ben hepsini yaptirdim yaptirmaya da devam edecegim. Kabakulak asisi örnegin arkadasima yapilmamisti ve inanilmaz zor bi sekilde atlatti.Allah korusun ilerde o hastaliklardan biri olsa Ölumle bile sonuclana biliyor.

İki gün sonra çocuğumun aşısı var ve kafam çok karışık herkes çok zararlı diyor hatta kazanılmış bir dava var adam ikizlerine aşı yaptırmamış mahkemeye vermişler adam aşının zararlarını anlatınca kazanmış davayı napacaz biz şimdi aşı yapmalı mı yapmamalı mı sonuçta yavrularımız bizim herşeyimiz ona zarar vermek istemiyorum ne yapmalı bir fikir verin
Aşı yaptırıp yaptırmamak sizin tercihiniz ama Çiçek hastalığı gibi öldürücü bir hastalık aşılar sayesinde artık eskisi gibi görülmeyen bir hastalık, çocuk felci keza öyle.

Şimdilerde devletin zorunlu aşıları arasında menenjit var mı bilmiyorum ama 22 yıl evvel kızım dünyaya geldiğinde eczaneye getirtip kendi talebinizle yaptırıyordunuz, 15 aylıkken kızımın geçirdiği ateşli havale sonrası iyi ki zamanında menenjit aşısını yaptırdım diye şükrettim çünkü kızım hassas bünyeli, solunum yoluyla geçen tüm hastalıkları çabuk kapan bir çocuktu, bugün sağlıklı bir erişkin olduysa yapılan aşılar sayesindedir.

Aşıların dozları önemlidir, zamanında 3 doz yapılması gereken kızamık aşıları 2 doz yapıldığı için sspe hastalığına yakalanan çocuklar oldu, yanılmıyorsam 1995-2000 seneleri arasında maalesef eksik doz vakaları yaşandı, buna dikkat edildiği sürece aşıların zararlı olduğunu düşünmüyorum, korkularınız varsa aşıları eczaneye sipariş edip özelde yaptırın, ben öyle yapmıştım.

2 yaşında 1.5 yaşında yapılan hepatit A aşısının tekrar dozu yapılıyor. İnternette hepatit A nin komplikasyonları yazıp bir göz gezdirin, sonra aşıyı yaptırmaya karar vereceksiniz. Ben bu aşıyı ve küçükken geçirmediğim için kızamık aşısını göreve başlar başlamaz kendime yaptırdım. Gebeyken geçirilen kızamık ve kızamıkçık da çok tehlikeli diye..

ne olur bu geyige inanmayin... ms inde otizmin de sebepleri belli degil. bebeginizi sacma bir sucicegi hastaligindan kaybetmk ya da sakat birakmak istiyorsaniz ayri tabi.
hem neren okudunuz?

hanimefendi konudan bagimsiz lutfen "deyil" diye bir kelime yok o "degil" ."vereceyi" degil "verecegi" yumusak g lutfen. annesiniz cocugunuza en guzelini ogretin...

Türkiye vatandaşı olmadığım,Türkiyede yaşamadığım ve Türkiyede okumadığım için öyle yazmış olabilirmiyim?Ben Türkiyede yaşamıyorum ve biz "değil" yerine "deyil" yazıyoruz.Bu kadar yorum içinde bir tek harfe takılmanız da ayrıca ilginç.Hem anneliyim de muzakereye açık bir konu DEYİL.Kendim okumuş biriyim ve çocuğuma da herşeyin en doğrusunu öyretiyorum...

Türkiye vatandaşı olmadığım,Türkiyede yaşamadığım ve Türkiyede okumadığım için öyle yazmış olabilirmiyim?Ben Türkiyede yaşamıyorum ve biz "değil" yerine "deyil" yazıyoruz.Bu kadar yorum içinde bir tek harfe takılmanız da ayrıca ilginç.Hem anneliyim de muzakereye açık bir konu DEYİL.Kendim okumuş biriyim ve çocuğuma da herşeyin en doğrusunu öyretiyorum...
turkiyede yasamiyor olusun turkcedeki Degil DEYIL yazmana bahane DEGIL. turkce yasadigin sehre ulkeye gore degismiyor...

bebeğim 2 aylık ve sağlık ocağında rota virüsü aşısı diye bır seyden bahsettıler bu annenin isteği ile yapılıyormus yani zorunlu değil sizbilirsiniz dediler yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım siz ne yapmıştınız yaptıran varmı bu aşıyı

hem neren okudunuz?

Cocugumuzu neden diğerlerinden ayrı büyütüyoruz ? Sizinkiler aşılı zaten korkulacak bir durum yok sizin için .

Ayrıca paleo vakalarına bakarsanız 1970 lerden beri Türkiye'de paleo vakası bildirimi sadece canlı aşının neden olduğu paleolar. Yani çocuk felci artık silinmiş bir hastalık ve bu hastalık hortlarsa eğer nedeni hala salakça yapılmaya devam edilen canlı asi olacak.

Otizm ise 1960 lardan sonra Amerika da cok sık görülmeye başlanılan bir hastalik ve doğuştan değil sonradan oluyor. Asi uygulamasının artışına paralel bir artısı da var. Bence goz ardı edilmemeli.

Hepsinden öte aşının tam bir koruyuculuğu da yok. Zaten bu yüzden dozlar sık sık tekrar ediliyor. Ben saglikciyim 3 er dozdan 3 defa hepatit aşısı oldum ve hala bağışıklık oluşmadı.

Prof Dr Alişan yıldıran beye bir sefer olsun kulak vermenizi tavsiye ederim.

Bu adamin biri varmis...masallarindan once o hastaligi kaptiginda neler yasar bir onu tartin duyar duyar etraf duyarli anneden gecilmez oldu bunca senelik tibbi bir kenara atalim doktorlari da kendi kendimizin doktoru olalim...Etrafca yeterince asisiz Suriyeli cocuk var zaten arkadasin dedigi gibi cocuklarina asi yaptirnayanlar dagda yasasin bizimkilerin gunahina girmesin

Asi yaptirmayin diyen Dr lar hiç de az değil hanımefendi. Ayrıca neden dağda yaşıyoruz sizinkiler aşılı zaten hasta olmazlar ki. Mantiksiz bir şey söylüyorsunuz.

Bide bu asilardan bizde olduk hiç te asi yüzünden ağır hastalıklar gecirmedik

Bence çocuk hasta olduğunda verilen antibiyotik den daha zararlı değildir

Biz olduğumuz zaten 46 adet asi yoktu doğar doğmaz hepatit aşısı olmadık mesela. Ayrıca o zaman kendi asimizi kendimiz üretiyorduk içeriği belliydi. Şimdi aşılari Amerika ve İsrail'den satın alıyoruz.

Cocugumuzu neden diğerlerinden ayrı büyütüyoruz ? Sizinkiler aşılı zaten korkulacak bir durum yok sizin için .

Ayrıca paleo vakalarına bakarsanız 1970 lerden beri Türkiye'de paleo vakası bildirimi sadece canlı aşının neden olduğu paleolar. Yani çocuk felci artık silinmiş bir hastalık ve bu hastalık hortlarsa eğer nedeni hala salakça yapılmaya devam edilen canlı asi olacak.

Otizm ise 1960 lardan sonra Amerika da cok sık görülmeye başlanılan bir hastalik ve doğuştan değil sonradan oluyor. Asi uygulamasının artışına paralel bir artısı da var. Bence goz ardı edilmemeli.

Hepsinden öte aşının tam bir koruyuculuğu da yok. Zaten bu yüzden dozlar sık sık tekrar ediliyor. Ben saglikciyim 3 er dozdan 3 defa hepatit aşısı oldum ve hala bağışıklık oluşmadı.

Prof Dr Alişan yıldıran beye bir sefer olsun kulak vermenizi tavsiye ederim.
Asi sayesinde korunulan hastalıklardan da biraz bahsetseniz ?
Kar zarar iliskisi güdüldüğünde asi yaptirmanin avantajı dezavantajindan çok bu durumda mantıklı olanı yapıp aşı karnesine göre ilerliyoruz. 86 doğumluyum baya çatır çatır asilar da oldum valla ben.

O bahsettiğiniz ülkelerde asi kavrami daha sıkı bu arada... Hem her sene grip aşısı bile değişirken aşıların değişiklik göstermesi azalması çoğalması çok normal . Bunu benim bir sağlıkciya anlatmam komik olur siz de bilirsiniz

Back
X