Ciddi Hatunlar Ciddiyetin Sırrıni Benimle Paylaşmak İstermisiniz?

Donusunboylemiolacakti

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
4.513
4.201
53
Merhabalar aksaminiz hayir olsun hanimlar

Oncelikle altini cizeyim basliktan dolayi bir yanlis anlasilma olmasin her yerde herseye kakara kikiri gulen bi insan degilim
Hatta ilk etapta beni gorenlerden soguk oldugumu dusunenler bile olabiliyor

Neyse duruma biraz aciklik getireyim sanirim ya insanlarla arama koymam gereken mesafeyi tam olarak dengeleyemiyorum yada neden kaynakli oldugunu tam olarak kestiremedigim bi durumdan bazi insanlar tarafindan sanki ciddiye alinmiyorum bazen de ortamlarda herkese gosterilen sayginin şahsima gosterilmedigini dusunuyorum (Bununda bazen insanlara gosterdigim iyi niyetten kaynakli oldugunu da dusunuyorum)

Boyle dusunmeme etken olan bi kac ornegide paylasayim
(Lütfen meziyet olarak gordugumu ovunmek maksatli soyledigim yanlis anlasilmasi olmasin)mesala calistigim yerlerde sabah girerken kapidan girer girmez guvenlikcisinden temizlik personeline is arkadaslarina kadar moralim cok bozuk olsa dahi gunaydin demeden gecmezdim (suan calismadigim icin gecmis olarak algilayabilirsiniz genel cumleleri)
Calisanlara kolay gelsin vs der hal hatir sormaya calisirdim hani kiminiz ne var bunda marifet mi diye dusunebilir ama inanin bir cogu birakin danismayi guvenlikciyi temizlik personellerini ayni kati paylastigi mesai arkadaslarina dahi gunaydin demeyi birakin gunaydin diyene cevap vermeyenler hatta nezaketen odalara girip cikma esnasinda kolay gelsin iyi gunler falan denilmesine cevap dahi vermeyenler oluyor

Mesela kendi masami kendim temizlerdim temizlikcilere birakmazdim calismis oldugum bi yer vardi cok buyuk bi is yeri degildi yemekhanedeki abla yalniz calisiyordu benimde bazen isim uzayinca yemege inisim cok gecikirdi ablaya benim yuzumden gec kalma ben oglen 13.00 e kadar inmezsem sen cikacaksan beni bekleme falan derdim ya yemezdim ya kantinden biseylerle gecistitirdim calistigim bir yerde en erken ben giderdim temizlik personelkerinin yerleri sildigi saate denk gelirdi sildikleri yerler kirlenmesin diye yolumu uzatir kuru yerlerden gecerdim baskarinin islwrinde halledebilecegim seyler varsa yardimci olmaya calisirdim falan filan vs durumlar simdi ne var nolmus diye dusunebilirsiniz hakli olarak

Devam edeyim bi gun yemege inmistim zaten herzaman degil firsat buldukca iniyordum yemek alicam abla bugun şu yemek az cikti digerlerine vermesem soylenirler sana vermesem corba icsen olur mu dedi olur dedim yine indigim bi gun su yemekleri doldurdum ama sogudu digerlerine versem yemezler sen yermisin falan dedi soguk yemekten nefret ederim ama yerim nolacak dedim ama sanki ben iyi niywt gosterdikce iyi niyetim suistimal ediliyormus gibi geldi

Soz ettigim is yerinde ben zaten insanlarin emegine saygi duyan biriyim calisanlarin sildigi yerler islaksa imkanim varsa zaten basmam ki onlarda gorurler bi gun geciyorum personelden biri silinen yerlere basma kenardan gec dedi ki eminim o kattan benim disimda tek bir kadin calisana onu diyemez
Hani dusunuyorumda ben insanlara iyi niyetli oldukca neden iyi niyetim suistimal ediliyor kimseye selam dahi vermeyen insanlar el ustunde tutuluyor

Bunlar sadece bi kac ornek aile hayatinda okul hayatinda arkadas cevresindede benzer durumlarla karsilastim ben su an calismiyorum cok sosyal bi insanda degilim ama gec olsada bende artik insanlarla aramda olmasi gereken o cizgiyi o mesafeyi koymak istiyorum
Insallah yarin birgun nasip olurda tekrar calisirsam bende dik duruslu insanlarin konustugu zaman dikkat ederek konustugu insanlardan olmak istiyorum

Konuyu aslinda cok uzatsamda dahada fazla uzatabilirdim ama mumkun oldugunca ozetlemeye calistim hepinizin verecegi tavsiyelere kulagimi aklimi ve kalbimi acmaya hazirim

insanlara bu kadar iyi niyet gösterme. karşı taraf iyi niyetten ziyade saf diye bakıyor çok ciddiyim. ben de senin gibiydim şimdi insanlar sağolsun(!) selam vermem konuşmam yıldım patavatsızlardan. biyerden sonra sen de öyle olacaksın merak etme. sürekli ezilmekten sıkılacaksın bir gün

Yaptığın şeyleri bende yapıyorum.
İnce düşünürüm bu konularda.
Beni tanımayanlar beni soğuk mesafeli bulurlar.
Selamımı veririm tenezzül edip cevap vermeyen olursa bir daha selam vermem mecbur olmadıkça o kişiyle konuşmam.
Nabza göre şerbet gerek.
Anlattıklarında tek fark abla sadece çorba iç dediğinde veya bunlar soğudu şimdi onlar yemez sen yer misin dediğinde "neden onların benden ne farkı var ki bende soğuk yiyemiyorum", "sadece çorbayla doyamam ki ben geç gelen çorbaya talim etsin" derdim.

Başlığı görünce önce bi "hayırdır" dedim :)
Bence siz iyi niyetli olmaya devam edin sadece "Hayır" demeyi bilin yeter kibirli insanlara da özenmeyin bu haliniz daha tatlı daha samimi.

Aynı senin anlattiklarina katılıyorum. Sırf cana yakinim sırf guler yüzlü iyi niyetli davraniyorum diye suyunu cikariyorlar. Birde yaşımdan çok kucuk gösteriyorum onunda sıkıntısini cekiyorum suan resmen küçük duruyorum diye evladi gibi davranmaya çalışan var ezen var. Bıktım valla millete iyilik yaramiyor.

Fazla ciddiyette sıkıcı ve itici bence. Ama iyi niyet gormediginizde lafınızı esirgememeyi ve insanlara hayır demeyi ögrenmelisiniz.

Bir muhasebeci cok yorulmasin diye patron onun islerini yapiyor mu? Ya da su evraklari vermeyeyim bi sey olmaz simdi zahmet olmasin diyor mu? Hayir.
Herkesin bir işi var ve bu işten para kazaniyorlar. Elbette temizlenen yerleri zahmet olmasin diye kirletmeyebilirsiniz ama onlar da temizligi insanlarin gecmeyecegi saatlere denk getirmeliler isleri bu çünkü.
Siz sadece kendi isinizi dusunmelisiniz. Eger her isi dusunecek olsaydiniz her meslegin asistani yardimcisi vs olmazdi. Herkes kendisine yeterdi. Degil mi?

iyi niyetli ol tabiki ama sert durusunda olsun insanlara karsi hani vardirya iyi insan ama tersi pis denir:) aynen oyle silinen yerlere basma diyememeli karsidaki veya digerleri yemez diye soguk yemeyi sana vermeye kalkmamali gereken yerde höyt:) dersen onlarda fazla rahat olamazlar..silenen yere insaniyet namina basmadan baska yerden geciyorsam bundan cesaret alip bana silinen yere basma diyen biri varsa karsimda yerleri bir daha silmek zorunda birakirdim bazi insanlar suyunu cikartiyor iyiniyetin gerektigi yerde geri adim atmali

Zaten sıkildim bazen bende soguk davraniyorum ama sanki o insan ben degilmisim gibi geliyor bazen

Hatta en son staj yerimde bi kadin calisan vardi is dolayısiyle yanina sık gidip gelme durumum vardi gidip geldigimde guler yuzle gunaydin kolay gelsin iyi gunler dileklerinde bulunurdum ama ilk zamanlar karsilik gormezdim son zamanlardada ben onun gibi davrandim isimi halledip iyi gunler dilemeden cikardim yada direk isi konusur hic bi sekilde hal hatir sormamaya baslayinca kendisi selam verip konusmaya basladi insanlara hep boyle mi davranmak gerekiyor oyle oluncada sanki kendimden farkli biri gibi oluyorum

Benide ilk gordugunde soguk oldugumu dusunen insanlar falan varmis bende bunu duyunca sasiriyorum hic alakam yok bazen fazlasiyla sicagim keske diyorum bende olmasi gerektigi kadar olabilseydim

Bu yemek mevzusuna gelince zaten yemekler yuzunden tum calisanlar ablaya yukleniyorlardi yok yemekler guzel degil herzaman ayni yemekleri yapiyorsun falan bende uzuluyordum sonucta idareye gore hareket ediyor oda bari bi ben yapmayayim diye dusunuyordum

Başlığı görünce önce bi "hayırdır" dedim :)
Bence siz iyi niyetli olmaya devam edin sadece "Hayır" demeyi bilin yeter kibirli insanlara da özenmeyin bu haliniz daha tatlı daha samimi.
Kibirli insanlar banada itici geliyor ama bakiyorumda toplumda insanlara saygi gosterip kiymet verdikce kibirli imsanlar kiymwt goruyo evet bu halimin olumlu karsiliginida cok gordum inkar edemem ama cok defa anlattigim hatta daha kotu davranislarlada karsi karsiya kalinca onlar gibi olma isyegi olusuyor icimde ne yazik ki

Allah var bende cok koruyup kollayani gordum zaman zamsn idari amirlerim tarafindan da destek gordum ama toplum icindede insanlara deger verdikce yapilan haksiz muameleler insani incitiyor

Fazla ciddiyette sıkıcı ve itici bence. Ama iyi niyet gormediginizde lafınızı esirgememeyi ve insanlara hayır demeyi ögrenmelisiniz.
Normalde herkese karsi sicak ni yapim var hatta bi keresinde is yerinde beni tanimayan biri hakkimda yanlis dusunmus hani kendisiyle konusup selam falan vermedigimi dusunmus laf arasinda bizim evvelle yildizlarimiz uyusmuyor galiba gibisinden bi laf soylemisti bi abide yanlis anlamossin evvelin yildizi herkesle barisiktir falan demisti

Zaten staj yerindi sonra ben ayrildigim gun o kisinin benim icin cok iyi kizdi Allah gonlune gore versin insallah yolu acik olur falan diye konustugunu ogrenince mutlu olmustum

Ama soyle bi ornek vereyim bi gun hic samimiyetim olmayan bir erkek calisan laf arasinda anladigim kadariyla kilo vermeye calisiyorsun soyle yap boyle et gibi yorumlarda bulundu normalde samimi olmadigim bi erkegin bu konuda benimle konusmasi beni cok rahatsi etti cunku ben erkeklerin kilolariyla alakali sorulmadigi zamsn yorum dahi yapmiyorum

O an o kisiye sen benim kilolarimla alakali yorum yapma hakkini nerden buldun demek istedim ama sustum

O gibi durumlarda keske cidfi duruslu bi insan olsamda karsimdaki insanlar benimle konusurken dusunup oyle konussalar diye dusunuyorum

Isler konusunda hakli olabilirsiniz ama benim isim dolayisiyle bos zamanim fazla oluyordu bos durmak yerine baskalarina yardimci olabilecsgim bi durum varsa yardimci olmayi tercih ediyordum ama bazen iyilikten maraz dogabiliyor

Temizlik personellerinin yer silme mevzusuna gwlince zatwn onlar dilmeleri gereken saatlerde siliyorlardi ama benim evim uzak oldugu icin gec gelmemek adına erken geliyordum

Hah iste o ilk satirlardaki iyi niyetli ama tersi pis yeri geldigi zaman hoyt diyen insan olmak istiyorum

Simdi ozellikle dusundumde o kattan toplasaniz 5 insan oralar islak diye dur basmayayimda kenarxan geceyim demez ama benim zatwn basmadigimi bildikleri halde oyle demwleri beni rahatsiz etti

Hatta soyle bisey var orda benim dısımda herhangi bir kadin calisana(belki erkeklerle aradaki samimiyete binaen derler) basma deseler rahatsiz olmazdim oradaki siradan herkes gibiyim diye dusunurdum bende ama sadece bana bu srkilde muamele etmeleri canimi sikmisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…