• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ciddi ilişkide evlilikten vazgeçme eşiği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Modern dünyada nafaka alabilmeniz için medeni kanun var. Sizin modern yaşam arzunuza uyan o. Mehir istediğinizde bu iki yüzlülüğe giriyor :)
Mehir medeni kanunun olmadığı ilkel yaşam şekillerimizden kalma bir gelenek.

seyit onbaşı olmanıza gerek yok. Düğün takılarınızı kaptırmayın mesela.
200bine pahalı dedirtmeyin. Buna g.tün yoksa evlenme demeyi becerebilmelisin mehir istemek yerine.
Birincisi mehir gelenek değil
İkincisi ilkel yaşam derken hangi tarihlerden bahsettihinizin bilincinde değilsiniz, ya da tarih ve kelimelerle aranız iyi değil. Yani mehri homo habilisler alıp vermiyordu, bu homo sapien sapiensin dini ve hukuki yoldan kadını güvence altına alma yöntemidir. Bu hanım kızımız da dilediği miktarda talep edebilir.

Birincisi mehir gelenek değil
İkincisi ilkel yaşam derken hangi tarihlerden bahsettihinizin bilincinde değilsiniz, ya da tarih ve kelimelerle aranız iyi değil. Yani nehri homo habilisler alıp vermiyordu, bu homo sapiensin dini ve hukuki yoldan kadını güvence altına alma yöntemidir. Bu hanım kızımız da dilediği miktarda talep edebilir.
Ne anlatmak istediğimi biliyorsunuz konumu bu değil.
Mehir dinde yeri olan bir kavram. Tüm dini gereklilikleri yerine getiriyormuş gibi konu mehir olunca birden dönmeleri insanların garip geliyor.
Giyimime karışılmasın. Dövmeme karışılmasın. Kayın aile müdahale etmesin. Etliye sütlüye bulaşmasın. Ben çalışayım. Yurtdışı tatillere gideyim mehir de alayım nafaka da alayım tazminat da alayım. Bu öyle bir şey değil bence.
Eskiden kadınlar çalışmıyormuş. Erkek boş ol diyince boşanılabiliyormuş. Ve boşandıktan sonra veya eşi vefat ederse islama göre 3 ay evden çıkılmaması gerekiyormuş. Bu açılardan bakınca bir kadının kendini 3 ay geçindirecek kadar bir meblağ talep etmesi gerekiyor. Ama bugün bu kurallara da uymuyoruz.
Neyse benim ne demek istediğim ortada. Modern yaşamak isteyen islami gerekliliklere uymayan insan bence nafakasıyla yetinsin :)

Herkes mehire takilinca donup baktim da mehir 600k'ye denk geliyor neredeyse. Evet orada biraz sacma dusunulmus. Dugun yapilmayinca altin gelmezse 100 g benim kenarda dursun hesabi olmus bu. Mehir biraz gelenek yasatmak icin yapilan bi sey degil mi bu devirde? 100g asiri. Bi cumhuriyet derdim ben mesela. Seninki canim kendine baslik parasi istemek gibi olmus :))
ama zaten bu adamla olmaz. Evde konusulanlari soyleyip sonra da aman da ben de seni boyle savundum demeler bana cok cocukca ve itici geliyor erkekte.

Ne anlatmak istediğimi biliyorsunuz konumu bu değil.
Mehir dinde yeri olan bir kavram. Tüm dini gereklilikleri yerine getiriyormuş gibi konu mehir olunca birden dönmeleri insanların garip geliyor.
Giyimime karışılmasın. Dövmeme karışılmasın. Kayın aile müdahale etmesin. Etliye sütlüye bulaşmasın. Ben çalışayım. Yurtdışı tatillere gideyim mehir de alayım nafaka da alayım tazminat da alayım. Bu öyle bir şey değil bence.
Neyse benim ne demek istediğim ortada. Modern yaşamak isteyen islami gerekliliklere uymayan insan bence nafakasıyla yetinsin :)
Yoo o konuda katılıyorum size. Buna kendine Müslüman diyorlar ya:)) bizim bazı akrabalar da miras konu olunca şeriata göre yapalım demişlerdi de tabi ki biz kabul etmedik:))

Yoo o konuda katılıyorum size. Buna kendine Müslüman diyorlar ya:)) bizim bazı akrabalar da miras konu olunca şeriata göre yapalım demişlerdi de tabi ki biz kabul etmedik:))

İlkel derken konu sahibinin bakış açısıyla demek istedim ben de :)

Detaylı okumamışsın sanırım ki görmemişsin. Demem gerekenleri çok kez söyledim sivri dilliyim içimde bişey tutmuyorum.
Her iki taraf da biraz ölçülü davrandiginda sorun çıkmıyor. Bu ekonomide 100 gr altın mehir istemek gerçekten adil değil. Ev dizerken de kim ne yapabiliyorsa.. hesap kitapla başlayan evliliğin sonu genelde hüsran oluyor. Mesala biz bekarliktan kalan eşyaların üzerine bi düğün paketi aldık konu kapandı. Ama sizde maddiyattan daha büyük sorunlar var. Siz biraz fazla sertsiniz karşı taraf biraz fazla müdahil.. yani çok da doğru seçimler değilsiniz birbiriniz için.

Dini nikah kıymadınız muhtemelen. Bir çok insan resmi nikahtan sonra dini nikah yapıyor inanclari gereği ve mehir istemem kismi kabul edilmiyor illa bir miktar söylemek gerekiyor soylenmiyorsa imam en alt sinirdan kendi belirliyor. 🙄 Aksini yasayan var mi acaba?

Dini nikahım oldu benim kayınaile evinde emrivaki şekilde. İmam mehir sordu. Bilmiyordum. duymamıştım. İstemiyorum dedim. İmam söylemen lazım dedi. Söylememeye direndim. Bana mantıklı gelmiyor falan diyince kayınaile gerilmeye başladı 😂 Kayınvalidem bir çeyrek altın getirdi imama bu olur mu dedi. Oldu bitti 😂
İslamda normali kadını 3 ay idame ettirecek miktarmış. Baktığında 100 gram bu anlamda normal. Ben kendi aileme sordum sonrasında bizde istenmez dedi annem de halam da. Ama biz göçmeniz ondan olabilir farklılık bilmiyorum.

Kusura bakmayın da modern geçiniyorsanız mehir istemek iki yüzlülük. Bir de bunun senedini imzalatanlar varmış. Din adı altında adamı senede bağlıyorlar.

Eski çağda yaşamıyoruz ki. Yıllardır kadın boşanınca evsiz barksız parasız kalmasın diye uğraşıyoruz zaten, eşitlik eşitlik diye bağırıyoruz.

Ben de mehir istemedim, bana hediye edilen tektaşımla hasır setim zaten 600 bin tl ediyordu mesela. İstemedim çünkü eşime ve kendime güveniyordum, çok şükür ki boşanınca mağdur olacağımı düşünmüyordum.

Ne düğün ne kına istedim. Nikahla evlendim.

Eşimle memuruz, ailelerimizden zırnık almadık. Kendimiz sevdik, evleniyoruz dedik evlendik. Eşyalarımızı evlendikten sonra yavaş yavaş aldık, hiç borç yükü altında ezilmedik. Kimseyi hayatımıza en ufak karıştırmadık.

Mehir falan da biliyorum ama istemedim. Hak falan da değil benim için. Eşimle eşitim. Maaşlarımız eşit, sosyal statüsü eşit, kararlarımız ortak. Bu durumda ben onunla evleniyorum diye niye bana para vermek zorunda kalsın ya? Ben muhtaç mıyım? Yarın boşanma olursa o zaman mağduriyet ölçülür bazı şeyler istenir belki ama ben kendimi satmadım ki eşime bana 100 gr altın vermezsen evlenmem diyeyim.

Hiç de şu konu sahibi kadar modernlik muhabbeti yapmadım.

Valla ben ben ben tarzinizla cok itici geldiniz.
İnsanlar belki cocuklarina dügun istiyorlar, herseye ben bilirim tarzindasiniz. Senin gibi gelin istemezdim kesinlikle.
Modern takilip 90gr mehir zaten sok durumu.
Bu adamla exin ve ailesinin farkini hic anlamadim, , ikiside benzesiyor ida ayri konu

Siz farkında değilsiniz ama gayet gelenekçi bir insansınız. Geleneklerin işinize gelmeyen kısımlarını almak istemediğiniz için modern sanıyorsunuz kendinizi. Dövme yaptırmak ya da istediğini giymekle olmuyor o işler.

Gelenekçi bir insan olduğunuz için böyle erkekleri alıyorsunuz hayatınıza.
Sevgiliniz de geleneklerin işine gelmeyen kısımlarını almak istemiyor.
Altına gelince "bizde altınlar erkeğin ailesinin olur" diyor, eşyaya gelince "hir şiyi biz mi iliciz".
İkiniz de işinize nasıl gelirse öyle davranıyorsunuz. Böyle evlilik olmaz.

100 gram mehir isteyen biri benim altında, düğünde, takıda gözüm yok demesin ayrıca. Çok komik çünkü.

Kendinizle ilgili yazdıklarınızdan sonra mehir kısmı eğreti durmuş cidden.
Ben 'muhafazakar" bir yaşam tarzına sahip olmama rağmen imam nikahında sorulan mehir miktarına ne dediğimi bile hatırlamıyorum. Hiç düşünmemiştim öncesinde.
Bunun gerçekten gündemine alan, üzerine düşen yakınlarım oldu ama mehir onların hayatında eğreti duran bir yerde değil.
Güzel giden bir ilişkide eşya iki taraf içinde sorun olmamalı. Dediğiniz fiyatlar fazla değil ama bu konuya ödeme noktasında sizi ilgilendirmeyen bir yerde durmanız hoş değil. Sevgilinizin imkanı varken mızıkçılık yapmaması lazım. Kavramlar ikinizde de karışmış durumda.

Ben de biraz farklı konulara değinmeye geldim.
Aileniz, ailenizin en iyi dostunuz olması vs çok güzel elbette.
Ama biraz dünyanız çok pembe gibi geldi günümüz dünyasında çok gerçekçi gelmedi.
Yani nasıl anlatsam bunu kv teyzeler halalar bilmem kimler işte sinir bozucu akrabalar bunlar hep var hep var olmaya da devam edecekler malesef.
Kv de açık saçık giyinmesin deyip hadsizlik yapabilir sevgiliniz de hop durun haddinizi aşmayın deyip milleti susturur.
Yani sizin yanınızda telefonda böyle şeyleri konuşması yanlış alın işte bilenmişssiniz kadına haklı olarak.
Orada yapması gereken anne kapat sonra arıcam deyip sonrasında annesiyle konuşmaktı.
Sizde henüz resmiyet olmadan teyzelerle tanışarak hata etmişsiniz gerek yok böyle şeylere daha fazla akrabayla tanışmayın derim.
Madem ekleştiniz gizleyin gönderilerinizi anca dedikodu yapıyor millet başka bir halta yaramaz akraba dediğin insan.
Maddiyat konusunda bilemedim günümüz Türkiye sinde memuriyetten istifa etmek çok gerçekçi gelmiyor bana.
Ama hayat sizin elbette.
Kıyafet konusunda taviz asla vermeyin zaten hatta her türlü konuda taviz vermemek şart bana göre.
Ama ben sizi böyle nasıl desem çok akışta göremedim çok detaylardasınız yorulmuşsunuz gibi geldi bana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X