nurtenim canım benim olur arada böyle takma kafana tatlım işteki sorunlar yansıyo erkeklere ben kendimden biliyorum o yüzden çok sorun etme birde seni bebkten kıskanıyo olmasın acaba sen bebekle çok ilgileniyon diye yapmasın bi dene bakalım ay git gez çalışınca gidemezsin bi daha bende bi doğurayım 2veya 3 ay geçsin gidecem memlekete çok özledim şöyle 1 ay kalayım rahat rahat
öznurcum mevlüdünüzü atlattınız hadi geçmiş olsun vede allah kabul etsin..
iyi kaynanatör ev işklerini yapıyomuş.. boşver sesini çıkarma iyi kötü yapsın temizliği vede yemeği.. tencereye bişiy koysunda o bile yeter.. ama yanına gitme konusunu sen bilirsin. okadar uzun süre kaynanatörle başbaşa kalmaya dayanabilecekmisin.. şahsen ben dayanamam ölürüm sinirimden..
kız dilek... faceden teklif gönderdim kuşum, biara kabul şeeettir... aa buarada hikayene bayıldım.. valla çok doğru. evi hergün sil-süpür ertesi gün aynı.. evi bigün süpürmezsem gözüme uyku girmeyen ben bile, hamişlikte çok geniş oldum. haftada bi süpürüyom.. eğer beni dolaşmaya biri gelecekse bile, hemen görünen yerleri siliyom.. gelenler zaten genelde yakın arkadaşlarım oluyo..yani çok geniş oldum çooook kaydirigubbakcemile3
nurtencim seni çok iyi anlıyorum.. insan kendini 2.planda hissediyor dimi.. azcıkta bize yakınlık duysalar.. eski günleri özlüyo insan.. ama bide şöyle düşün.. bi tv programında seyretmiştim orda bi pisikolog anlatmıştı..
babalar hamilerlik döneminde kendilerini dışarda hissederlermiş.. çünkü 9ay boyunca bebekleri eşlerinin göbüşünde. yani bizim. biz daha iyi hissediyor, her hareketini bizzat içimizde duyuyoruz. kocişler bize farkettirmeselerde içten içe bu kıpranışları derinden hissetmeyi kıskanırlarmış. şimdide kendilerince onun telafisini yapmaya çalışıyorlarmış.. olcaycımın demesiyle bebişlerle hep biz ilgileniyoruzya(altını alma, uyutma, özelliklede emzirme) bunlar hep bebişle yakın anlarımız.. kendince bebişe yakın olup "sadece annen değil bende baban olarak burdayım" demek istiyorlarmış..
ama erkekler bizim kadar hassas olmadıklarından yani azccık odun olduklarından bu sırada bizi nekadar ihmal ettiklerini, bizimde ilgiye ihtiyamız olduğunu anlamazlar..
erkek milletinin DNAsında azcıık odunluk var kuşum.. nekadar yontmaya çalışsakta pürüz kalıyo işte.. bırak kendince kendi dünyasında haklı olduğunu sansın.. az daha mutlu olsun.. bebişe doyunca (çok afedersin)canı seni isteyince sende kozlarını kullanırsın.. haktır onlara.. kötükedihüso
aa bide yeni annişlerre bişiy sorcam..
ben bebek maması olayından hiç anlamam.. eğer sütümüz yetmezse ilk zamanlarda mama vermelimiyiz.. ben hiç mama almadım.. ne marka ve hangisinden almalıyım..
vede çok önemli bi soru daha.. mama nasıl hazırlanıyo:kedi:
bu arada bu cuma bim'e bebiş uyku tulumu gelecekmiş.. gidip bi bakıcam beğenirsem almayı düşünüyorum.. çünkü genelde bebişler kolları dışarıda uyuduklarından gece rahat eder diye düşünüyorum..
haberiniz olsun.. nettende bim sayfasında bakabilirsiniz..
sorma kıs kırkımız yeni çıktı ya kırk çıkana kadar bekledi mecbur şimdi dolanıyo ama ben yüz vermiom
gülercim benimde 20 günlük felan olunca akşamları sütüm azalmaya başladı bende aptamilin devam sütü var 6 aya kadar kullanılan aptamil 1 diye satılıyo ondan aldım akşamları yetmeyince verdim . sonra efenin gazı olup ağladığı bigün doktora götürdük doktor sordu anne sütü haricinde bişey veriyomusun diye bende asla yalan söliyemem kızcaksınız ama sütüm gelmiyo akşam 60 ml veriyorunm dedim. doktor o daha çok gaz yapar verme dedi bana humana çayı yazdı ondan aldım baya faydası var çok nadir veriyorum devam sütünü şimdi şişşşşşt doktor duymasın :))) ama napiim uyumuyo doymayınca ve ağlıyo aç mı kalsın yavrum :)
aptamilin üstünde yazıyo kullanımı. ama ben genede anlatiim.
biberona kaç ml hazırlıcaksan mamayı ona göre koy aptamilde her ölçeğe 30 ml su koyuluyoben 2 ölçek mama koyup 60 ml kaynar hazır su koyuyorum çalkalayıp ılıyınca veriyorum.
kıs ben de 1 haftadır heryere bakıyorum
her bime mi gelicekmiş yoksa sadece sizin oraya mı
ben dün de çocuk mağzasına baktım ufak boy yoktu ve 40 lira dediler açıkcası 3-4 ay kullanılcak bişeye o kadar para çok geldi gözüme
bende bakim cuma bime
Gülerciğim kuşum iyiym ya ne olsun birkaç gündür kötüydüm çok baş ağrım vardı ve boynum ağrıyordu ama geçti bende İstanbul'a gittim geldim arkadaşımın düğününe gittim öle yanii. Ocak'ı bekliyorum çalışmalar için tutar mı bilmem artık ama olmazsa finallerimden sonra aşılamaya geçeriz sonra da belki de tüp ama inşallah gerek kalmaz. Canım bir de bime öyle özel şeyler geldiğinde çabuk tükeniyor reklamlarını yaptıkları için herkes duyuyor alacaksan erkenden gitmen lazım.. İyisin dimi sen bebişin hareketleri nsıl hareketlendimi hadi az kaldı sabet canımcığım..
Nurtenciğim valla en iyisinde bile var odunluk sorma.. Ben çocuk doğurmadım bile daha ama evlilik yıldönümüm çokta iyi geçmedi daha 3 seneyi bitirdik geldi ben ütü yapıyodum şehir dışına sınav görevine gitcekti ne bir kutlama ne bir çiçek be bir pasta hiçbişi yoktu çok moralim bozuldu sonra işte özür diledi yoğundum çok bilmem ne hep aynı terane görevden dönünce yemeğe çıkardı. Çiçek aldı felan. Sonra da beğendiğim bir takı vardı onu aldı işte o da söylemiştim yanii.. Ama benim yüz asmamla olsun istemiyorum tabii.. Ama zamanla düzene girecektir canım o seni şimdi eşten çok anne olarak görüyor, gülerinde dediği gibi bebeğine daha ilgi göstermek istiyor olabilir çünkü şu an küçük olduğundan o hiçbirşeyiyle ilgilenemiyor. Hemen her ailede oluyormuş böyle şeyler zaman geçtikte eskisi gibi olursunuz daha bebek çok yeni biraz daha büyüsün eski düzeniniz gelir yerine canım..
Gülerciğim kuşum iyiym ya ne olsun birkaç gündür kötüydüm çok baş ağrım vardı ve boynum ağrıyordu ama geçti bende İstanbul'a gittim geldim arkadaşımın düğününe gittim öle yanii. Ocak'ı bekliyorum çalışmalar için tutar mı bilmem artık ama olmazsa finallerimden sonra aşılamaya geçeriz sonra da belki de tüp ama inşallah gerek kalmaz. Canım bir de bime öyle özel şeyler geldiğinde çabuk tükeniyor reklamlarını yaptıkları için herkes duyuyor alacaksan erkenden gitmen lazım.. İyisin dimi sen bebişin hareketleri nsıl hareketlendimi hadi az kaldı sabet canımcığım..
Nurtenciğim valla en iyisinde bile var odunluk sorma.. Ben çocuk doğurmadım bile daha ama evlilik yıldönümüm çokta iyi geçmedi daha 3 seneyi bitirdik geldi ben ütü yapıyodum şehir dışına sınav görevine gitcekti ne bir kutlama ne bir çiçek be bir pasta hiçbişi yoktu çok moralim bozuldu sonra işte özür diledi yoğundum çok bilmem ne hep aynı terane görevden dönünce yemeğe çıkardı. Çiçek aldı felan. Sonra da beğendiğim bir takı vardı onu aldı işte o da söylemiştim yanii.. Ama benim yüz asmamla olsun istemiyorum tabii.. Ama zamanla düzene girecektir canım o seni şimdi eşten çok anne olarak görüyor, gülerinde dediği gibi bebeğine daha ilgi göstermek istiyor olabilir çünkü şu an küçük olduğundan o hiçbirşeyiyle ilgilenemiyor. Hemen her ailede oluyormuş böyle şeyler zaman geçtikte eskisi gibi olursunuz daha bebek çok yeni biraz daha büyüsün eski düzeniniz gelir yerine canım..
bırak sürünsün yok öyleeee azcıııkkaydirigubbakcemilekaydirigubbakcemile3
humanada bir nevi poşet çaymı.. markete bi bakiimde aliim bari.. mamayı acep şimdi alsammı, yoksa sütümün durumuna göremi alsam..
ayy iyiki yapılışını yazmışsın.. ben biraz safçana olduğumdan kaynatılan bişiy sanıyodum ilk mamaları (hazır çorbalar gibi)kaydirigubbakcemile3 nekadan cahilmişem
evet canım uyku seti bu cuma bime gelecek..
sedacım çok geçmiş olsun bidenem.. önce derlerini hallett inanki hamişlik olduğunda ders mers çalışamazsın, bebiş gelince zaten hiç bişey olmuyomuş..
hata arkadaşlarım bana diyoki "Wcye bile gitmeye vaktin olmayacak" diyorlar..
haraketlerimiz iyi çok şükür.. ama ogün inanki çok korkuttu bebiş beni..
allah bugünleri hayırlısıyla sanada yaşatsın:Saruboceq: ama önce okul
bugün buranın pazarı var.. kayınvalidemler geldi.. daha bebişe bişiy almamışlardı ya.. bende dün gece bebeğin eksiklerini yazdım bi kağıda liste yaptım.. (ona uyku tulumuda ekledim).. hatta park yatak içine uyku seti bile yazdım.. bide "evde bişiy kalmadı bana pazar alışverişide yapın dedim. pates soğan bile kalmadı evde dedim"
bakalım benim listeden neleri alacaklar.. kaydirigubbakcemile3
çokmu adiyim acepşakkıdı
bide bana diyolarki "ben anlamam sende gel pazara " bende dedim "benim doğumuma kalmış burda 10gün pazarda doğurmaya niyetim yok, daha önce gelseydiniz, ben iyikende, ozaman beraber alsaydık.. al işte kafana göre dedim bende"
yine pek almak istemediler,, evde 1saat alışveriş bahanesi yaptılar.. yok ben anlamam, nerde satılır bilmem..falanda filan.. nasıl anlamaz.. cin gibi karı valla.. hem yeni annene oldu, 8-9aylık torunu var.. bende dedim. "senin bilginle benim bilgim bir olurmu, asıl sen daha iyi bilirsin bi bebeğe ne lazım, azçok görümcemin bebeğine negiydiriliyo görüyon dedim" ama boşuna dedim.. onlar beni duymuyoki.. canları almak istemiyo.. paraları var olmasa tamam.. nlcak tek erkek oğlundan olan ilk torununa bişiyler alsalar.. batmazlar ya... bide beni nek, 5yıl boyunca torunda torun diye ağlattılar.. hani nldu şimdi.. alın size torun.. bi badi bile almak istemiyolar kızçeme.. ne pinti şeyler bunlar yaaaaklava: off sinir oldum yine..
bakalım çarşıdan gelsinlerde listeden neleri alacaklar çok merak ediyorum.. kaydirigubbakcemile3
yani zarla zorla tutuşturdum ellerine listeyi.. kaydirigubbakcemile3
ha... bide deimki.. "anne eşyalarını cemrenin odasına bırak sonra yerleştiririz" kaynanam "ne eşyası dedi"
bende "ee beni beklemeye kalmıycanmı, bak vakit azkaldı.. artık yanlız kalmaya korkuyorum" dedim.. karının hiiiç kalmaya niyeti yok.. babanı evde yanlız bırakamamda falanda filan.. döncem ben dedi.. "ya siz gittikten sonrta bebiş gelirse" dedim.. yanlız korkarım dedim..
halbuki hiçte içimde korku yok.. komşularım çok iyiler sağolsunlar.. hiç yanlız bırakmıyorlar.. hep diyorlar. "gece veya gündüz zile basabilirsiniz" diye hep dolaşıyorlar.. hatta komşuların kocaları bile ağrın olduğunda haber et, biz seni hastaneye uçarak yetiştiririz sakın korkma" diyorlar.. çok gönlüm oluyo..
daha ne kaynatamdan nede kaynanamdan öyle bişiy duymadım..
ayyy ne doluymuşum bende yaaaa...
dur bakalım merakla alışverişten dönmelerini bekliyorum..
bide şey diiim onlara.. bakalım ne diycekler.. "ben iyice ağırlaştım bunları yıka ütüle getir.." kaydirigubbakcemile3
iş yapmayı sevmeyen kalpazan kaynanamı görür gibiyim.. aynen böyle akannehir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?