Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

öyle canım herkes aynı şeyi diyor aklınızdan çıkarın diye ama mümkün olmuyor ki çalışmalar başlayınca hemen acaba tuttu mu diye başlıyorum belirti arıyorum yine de bu aralar ders çalışıyorum ya kafamı dağıtırım ben sonavlar bitene kadar o zaman kadar olur belki. Yumurtlama akıntısı gelince bişiler yaptık ama reglimi bekliyorum o zamanda hormona gitcem. Belki bebiş gelir dicem ama bu ay sanmam. Şubatta asıl deneme olacak. Nasip kısmet artık bekliyoruz.

:81:mşlh kızçemize
doğana dek hızlı kilo alımları devam eder.. tmbik olucak desene, daha iyi ele gelir biz acemi anneler için tutması daha kolay olur..
gerçek doğum tarihin tam olarak ayın kaçındaysa 25gün öncesinden beklemeye başla.. bazen kızlar 20gün önceden gelebiliyo.. cemre 15gün varken geldi..
ayyy bian evvel sağlıcakla gelsinde önemli olan o...
çok göresim var senin cimcimeyi

canım benim sakın öyle deme.. seni çok iyi anlıyorum 5.yılımda geldi beniimkisi biliyosun hemde tüple..
seni çok iyi anlıyorum.. üzülme demek çare değil ama yinede kafanı oyalamanı tavsiye derim..
olcayında bebinmde kızçelerimiz farmville oyanarken geldi.. bütüngün sebze ekip yumurta yayınlıyoduk kafamız dağılıyo fazla düşünmüyoduk.. bence sende bi meşgale bul kendine..
facedeki oyunlar bağımlılık yapıyo ama iyi kafa yapıyo tavsiye olunur

çok tabrik ederim canım.. hayırlı olsun eşinin işi
bak demekki senin fıstık babasının işlerinin güzelleşmesini, annesinin de okulu bitirmesini bekliyo.. tam zamanında gelecekmiş yani.. kendince doğru zamanı bekliyo sanki dimi..

evet bol su çok önemli.. belki liste yazıyodur ama kuru fasulye gibi bakliyatlardanda uzak durmak gerekiyo, yada kaynatırken bikaç kez sarı suyunu süzücen.. zaten suyunda değil tanesinde onların vitamini.. suları tamamen gaz bombası..

meyvelerinde evet kabukları vede lifleri bağırsaklara iyi geliyo.. sirkeli suda meyveyi güzelce yıkayıp durula, geç tv karşısına ısır ısır ye..

kız olcayyyyy
neler aldın bakalım bebişeeee... yaz bize..

beşik aldınmı. ne renk aldın.. oda yaptınmı, bebişe dolap felan aldınmı...

kız neler aldın, çatlatma bizi anlat bakem. merak ediyom.. hatta fotolarını koy.. fıstıkımızın cicişlerini görcem ben..

nurtişim primanın 3numarasındayız aslında nasılsa 4e geçicez almak lazım ama burası ilçe kiler ve migrostan başka büyük market yok.. haftaya bebiş için edirneye gidicezs.. kipadada o indirim geçerliyse bi bakıcam..

bu arada olcayım sende pirima al.. prima çok iyi.. hatta primuamcare yani şu sıvı kaka emenlerden al.. 2numara al 1-2paket koy kenara hatta..
bak srin kızçede toplu olacak anlaşılan 2numaran başlayabilirsin.. paketlerin üzerlerinde bebişlerin kiloları yazıyo.. bebişn kilosuna göre alıcan bezleri..

önceleri bende bilmiyodum öğrendim..

canım sağol.. Ya aslında meşguliyetim çok fazla bu aralar ders çalışmalarına başladım ev işi, yemek ders derken gün geçiyor valla hiç zamanım kalmıyo oyuna felan ayıracak zamanım bile yok. Daha derslere de tam adapte olamadım birkaç konu bitirdim henüz hızlancam artık kafam dağılır heralde o zaman. Evet yazıyor bakşyat felan ona göre herşey yasak ama hiçbirini yemeden olmaz ki ben zaten bakliyatları önce kaynatır sonra pişiririm. Meyve de hiç yemiyorum yemem lazım aslında tek bildiğim diziler başlayınca çay ya da gece ders çalışcaksam kahve içmek ve çekirdek yemek o da su tutuyo tabii.. Artı bi program yapcam daha ilacıma alışamadım aç karna içilmesi lazım ama ben unutup yemek yiyorum içemiyorum gece içince de bağırsakları çalıştırıyo heralde organların sesinde uyku uyuyamıyorum yaww... :))

günaydıııın..

Son düzenleme:
günaydın kızlar gülerim yatak aldım canım karyola beyaz aldın cibinliği uyku seti pembe şifonyer alacağım birde oda yapmadık hayatım mantıksız geldi vazgeçtik fındık kızıma herşey aldım hiç eksiğimiz kalmadı çok şükür şifonyer hariç o da çok acele olmadığı için pek ilgilenmiyorum ama alacağım. aklına gelebilecek herşeyi aldım canım küvetinden tut biberonu falan emzik göğüs pedi hayırlısıyla gelsinde ben onu koynumdada yatırırımben birimanın 1nosunu aldım ilk etap için 2-5kg arası olanı bu bitince 2ye geçerim sanırım 3800falan doğar dedi doktorum riske atma sezeryan ol dedi bende öyle düşünüyorum dedim şubatın 20 sinden sonra hazır ol dedi15 gün ileri 25 şubat gözüküyo doğum tarihin dedi kız felaket şımarık ama karnımdan dışarı çıkacak sanıyorum o kadar yani yüzüyo işimde cimcime hayırlısı ile birde kucağımda görsem

canımm ne güzel herşeyini almışsın. Canım karyolaya yatağını nereden aldın bir de yorgan aldın mı. Aldıysan nasıl bir yorgan aldın sen araştırmışsındır ilk doğduğunda yorgan örtülüyor mu ben örtülmüyor iye biliyorum ama sorayım dedim. Oh hiçbir eksiği de kalmamış bir tek kızının gelmesi kalmış. Hayırlısıyla gelsin inşallah. İyi de kilo almış Maşallah. Pek bir yaramaz olacak desene daha karnında duramıyor ama olsun varsın yaramaz olsun yeter ki gelsin..

yatağını canım burdan bi bebek mağazasından aldım uyku setide aldım ayrıca kayınvalidemde bir uyku seti almış birde yün bebek yorganım var satenden vallahi yorganı 3tane olmuş oluyor ama ne kadar kullanılır inan benimde bi fikrim yok doğunca anlayacağız bebek nasıl büyütülecek bi fikrim yok ama bu gün acayip midem kalkıyo bu cimcime coştukça beni hasta ediyor ama gelsin de ben herşeye razıyım

kızlar ben geldımm

bende anlatayım dogum hıkayemı

benımde son kontrolum 4 ocaktı...
ve artık bebek dogmalıydı
çok korkuyordum sezaryan olucam dıye
bebek gelmıyordu
sonra 4 ocak saat 4 dekı randevuma gıderken karnımın altında 10 dakıkada bır gelen agrılarım oluyordu...çok sevındım..keske kasılmalara donse bu agrılarda dogum olsa artık dıye düşünerek kontrole gıttım...
doktora gırdık ultrasonda baktı..kılo boy vs.soylemedı..nst ye baglayalım dedı...
bız nst ye cıktık...çok sıkıştım...hemsıreye dedım 20 dakıka nst den once wc ye gıreyım once tutamıyacagımm...
guldu...
gırdım kı kanama baslamısss...çok sevındım...nst baglandı....
nst de bebek tepııniyor ...
tepınıyor...
tepınıyor...
allah allah garıppp...
ay bu tepınme dedıgım karnım sertlesıyor.sancııııııı..ben sancıyı 3. de anladım..oysa tecrubelıydım bu konuda...sancılar basladı...
hemsıre geldı...sancınmı var dedı..evet dedım...
sımdı basladı...
sancılar 100 le basladı...
doktorumu aradı..geldı...
baktı...
dogumhaneye muayeneye dedı .....
nst yı çözduler ..apar topar dogumhanede ebeye gıttuım...
baktı..dogum başlamıs..doktor geldı muayene ettı..
bu gece dogurursun 3-4 gıbı dedı...
gonderemem yatışşşş dediii...
ve hemen odama cıktık...
saat daha akşam ustu 17:00
ve gece dogurcan dedılr..eeee 12 saat yandım..zaman nasıl gecer..sancılar gercekten yorucu basladı...
derın nefeslerle ıdare edıyorum...
emırde yanımızdaydı..ve cantalar yanımızda yokkk...
tekrar kaynanacıgım emır ve eşım eve dondu...
çantalarla donduler..emır evde kaldı ama cok heyecanlıymışş..
ebe gelıp gıdıp bana soruyor nasılsın...
ıyıyımm..dedım ne dıyım..
damar yolu acıldı..bu ne ıçın dıye sordum ..normal dogum olacak..
herseye hazırlıklı olmalıyız sezeryan olabılır...zaman ne gosterır bılemeyız dedı...
saatler gecmek bılmıyor benım sancılr artıyor..
sancılar hep 2 dakka da bır...
tv açtım muzık dınledım...
sonra dızım basladı..oyle bır gecer
zaman kı... :)
bakmaya calısıyorum..bakamıyorum...sancılar offff dayanılmaz....
kendımı dızıye verıp sancımı boşvermeye calıstıkca sancılar kendını unutturmuyor...
allahım dedım..ebe gece 3 -4 gıbı dogurursun dedı...ben napcamm..neyse zaman su gıbı gectı...
sancılar arttı..140-150 lerde..ben bagıramıyorum
eşim ve kayınvaldem odamda..
ve yan odalarda dogum yapmıs anneleer ve bebeklerı yatıyor..gecenın yarısı...
ebeler sancın olursa bagır korkma..ses gıtmıyor dıyor...
yok ben bagıramadım...takı 7-8 cm açılma olmus..artık bebek kuşumu ıyıce zorluyor..
ay dayanamıyorum..öfluyorum püflüyorum..artık duzenlı nefes almayı falan attım bır kenara..ay ugrasamıyorum...basım dogumla dertte...:)
doktorum arada gelıyor..nasılsın bırseye ıhtıyacın varmı bırsey ıstıyormusun...dıyor
"canınızın saglıgı .dıyorum guluyorum..sonunada dogurmak ıstıyorum daha ne ısteyeyım dıye eklıyorum"
bu arada cevapp verırken sancımın geçmesını beklıyorum..yoksa nefesımı tutmusum sancımdan.
.cevap vereyım dıye doktorda sancımın gecmesını beklıyor....
gulup çıktı adam ne etsınnn...
saat gece 3 oldugunda ben artık dayanamıyorum..bazen ayakta yuruıyorum..bazen lavabonun kenarlarına tutunup kendımı sıkıyorum...ama bagırcak kadar degılım halen çok sukur...
dayanma gucum varr
ebe son kontrolumu yapıp dogumhaneye gıdıyoruz dıyoro...:)
tekerleklı sandalyen gelınce kuruldum ıçıne ..ohh keyfını çıkarayım ..."sür dedim dogumhaneye..dogurasım varr"
çıktım dogum sandalyesıne..ebe baktı..daha var doguma...
ıkınma gelınce ıkın...
dedım bana ılk dogumda gelmedı ıkınma hıssı...bundada gelmez....
yok dıyor gelır..
tamam apla dedım :)
sonra ebe kuşuma başladı masaja...
dıger ebe karnıma masaj...allahhhhh karnıma masaj yapınca aşırı sacıya neden oluyor...
sancılarımı masajla arttırdılarmı....
nefes alacak fırsat yok....
nolur dıyorum az nefes alayım..yapmayın etmeyınn...
onlar ıkın dıyor...
1 saat ıkındım..masajj yaptılar vs...
ayyy dedım abla ben doguramıycam galıba...
dogumhane kahkahalara boguluyor...
"kız nıye doguramıycan.dogurursun dogursunn""
habıre kahkaha atıyorlar halıme...
bende mutluyum aralarında...
hiç uzmedıler benııı
bebegın bası gorundu sıyah sacları var dıyor ebe...
az kaldı ıkınnnnnnnnn

ıkınıyorum olmuyorrrrrrrrrrrrrrrrr

B]artık bebegın boynunda kordondan suphelendı ebe..
ama doktor saatler once ozellıkle ultrasonda baktı..kordon yokk
ıkınıyorum yokkk
zorluyorum yokkkk
bebek ırı ımışşş...benım çatımda cok genıs degılmısss...
neyse bebek gelmeye basladı..
ılk oglumda bır ıkınmada cıkmıstı sıpam...bunda ıkına ıkına zor çıkardım...3,620 gram ,52cm..
ama herseyını gordummm
gobegının kesılmesını...plasentasını...
yanımda temızledıler..
gıydırdıler...
aşıları yapıldı..aglarken yanagıma degdırdı yanagını ebe..sustu kuşummm...
ıçte 3 dıkış...
dişta 7 dıkışş...
dıkışler atılırken hiç canım yanmadı...
ben dogurdumya dıkış acısı vızzz gelırdı....hersey artık vızz gelırdııı :)

benım dogum hıkayemde bu kızlarr..allah herkese annelık duygusnu yasatır ınsallah..allah ısteyen herkese versın mınık mınık evlatlar ınşallah.. ...

Dilekçiğim ger.ekten zor bir doğum olmuş o kadar saat nasıl dayanılır valla ben olsam dayanamazdım çoktan sezeryana alın beni diye bağırırdım çok metanetliymisşin birde bir saat doğum masasında geçirmişsin helal olsun sana valla. Ama resimlerinde hiç saatlerce doğum sancısı çekmiş gibi değildin hatta doğum yapmış gibi bile değildin oraya da yazmıştım. Çeken bilir derler ya seninki de o hesap ama o güzellik içim herşeye değer ve aslında ne kadar sancılı ve zor olsada normal doğum gibisi yok resmini görüce bunu daha iyi anladım. Sezeryan olanlar çok daha bitkin oluyorlar. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canımm..

canım normal dogumunun rahatlıgı baska sanırım...
ne kadarda normal dogum zor olsa da,dogum sonrası yenı dogmus gıbı rahatlıyorsun..o kadar sancı dogum olmasıyla beraber bıtıyor...o zaman gözü açılıyor ınsanın..ohhh rahatladım derken sancıların bıtışıne sevınıyorsun..bırde bebegın dunyaya gelmesıde harıka...allah hrkese tattırsın ınşallah...
sen nasılsın...doktor ne dedı sana..gıdecektın doktora...

kesinlikle öyle canımm ama maalesef günümüzde isteğe bağlı sezeryan çok arttı bunda doktorların ısrarcı olmamasının da payı var. Geçen gün bir programa kadın doğum doktoru çıktı ve kesin dille nornmal doğumu desteklemedi bile ve hatalarını kabul etti. Çünkü kadın doğumcular o kadar yoğun ki ve zamansızlıktan dolayı birazda doktorlar gece kalkıp hastaneye felan gelmek istemiyorlar saati zamanı belli doğum yaptırmak kolaylarına geliyor ya da anne adayı ısrarla sezeryan istiyorsa normalin sorumluluğunu almak istemiyorlar. Yine bir gazetenin köşe yazısında da sezeryana değindi bir yazar hatta doğuma girmiş bir bir anlattı ve doktorlarla söyleşi de yaptılar ve doktor kendisi bunun kadına yapılacak bir eziyet olduğunu kendisi söylüyordu ve konuyla ilgili gelen bayan görüşleri de normal doğum karşıtı yazılardı. O kadar korkutulmuşlar ki, idrarlarını tuamayacaklarından, vajinanın eski halini alamayacağından, mikrop kapabileceklerinden varana kadar herşeyi bahane ediyorlar. Bence tabii ki zor ama adı üstünde normal dğum yani. Ama ülkemizde durum böyle.

Bana gelince canım reglimi bekliyorum hormon testi yaptırcam ama yumurtlamam var onu biliyorum akıntım geldi hamilelik oluşmazsa yine de hormon yaptırcam sonra da yumurtlama günümde yine denicez böyle işte. Ama baya kafamı dağıtıyorum takmıyorum bu aralar daha doğrusu zamanım olmuyor derslerim başladı ev işi felan valla birşey düşünmeye pek vaktim olmuyor. Hayırlısı bakalım. Senin oğluşun nasıl yine kardeş gelince Emir nasıl davranıyor yanında yardımcın var mı çok zor iki çocukla..

naber kıslarrr
koşun yetişin size haberim varrrrrrrrr

sıkı durun söylüyorum
hazırmısınızzzzzzzzzz

çiğdem hamileeeeeeee

AllAHIM ŞÜKÜRLER OLSUN GELDİ MELEĞİN ÇOK TEBRİK EDİYORUM CANIM

Çok çok sevindim canım arkadaşım adına. Biz Çiğdem ile hep konuşuyorduk msnde. Bir bugün konuşmadık işlerim vardı bir baktım buraya hamile haberini aldım inanılmaz sevindim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin arkadaşımaa... eee buna bir halay çekilir yaniii...

AAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYYY ŞÜKÜRLER OLSUN SABRIN SONU SELAMETTİR BOŞUNA DEMEMİŞLER ÇİĞDEMCİM İNŞALLAH SAĞLIKLA KUCAĞINA ALIR MELEĞİNİ HAYIRLI UĞURLU OLSUN İNŞALLAH RABBİM TEZ ZAMANDA İSTEYEN HERKESE YAŞATSIN TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLDU MUTLULUKTAN TABİ ÇOK DUYGULANDIM

DİLEKCİM CANIM BENİM DOĞUM HİKAYENİ OKUDUM ÇOK GÜZEL ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN MAŞALLAH SANA GERÇEKTENDE HİÇ DOĞUM YAPMIŞ GİBİ DURMUYODUN FOTOĞRAFLARINDA

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…