park yatağı boşken sildim.. hafif sabunlu suyla..
içine alt kat için yatak aldım(mekan yatak 70tl). üst kat için baktığım yataklar çok ince geldi, gözüm tutmadı için almadım(50tl di geçen yıl).. satıcı isterseniz sünger kestirebilirsiniz dedi, süngerlerede baktım eee bunun hastarlanması felan hazır yatak fiyatını geçiyodu bende almadım.. fazladan bi polar battaniyem vardı onu katlayıp serdim tam geldi.. üzerinede çarşaf serdim.. zaten ilk 5ay felan yastıksız yatırın dedi dr (kusmalarına karşı, her emzirdiğinde bi sol tarafa, bi sağ tarafa yan yatır ki boğulmasın, allah korusun)..
üzerinede kendi kalın battaniyelerinden serdim.. hatta o çok soğuklarda bile 2 kalın battaniyesini katlayıp serdim.. zaten kışın bile bebiş var diye oda ısısı her zaman gece-gündüz 26dreceydi...
bebişin ayağını iyi giydirki gaz yapmasın.. ayağı sıcak olursa karnı ağrımaz.. tabi sendeee şimdiden ayağını koru, yoksam gazlı bi bebiş olur allah korusun, çok ağlıyolar ozaman..
alt açma yerine tamam o kılıflar olr.. hatta eski yastık kılıfların bile olur.. üstüne düzgün bi battaniye serersin, misafir geleceği zaman güzel durur, bebeşin altını alırkende battaniyi çekersin.. o kadar kaliteli bişey yapmaya uğraşma,, okadar sık değiştiricenki inanki değmez,, sürekli çiş, kaka olucak.. hatta üstüme başıma bile kaç defa kaka sıçrattı seninkisi erkekte, daha bezini açarken pipişiyle anneyi sulayacak :)
aaa bide yatağın üzerine süs gibi çubuklar varya onları mutlaka tak.. hani oyuncaklar asılı, küçük felan deme daha 40çıkınca dış dünyayı fark ediyolar.. hatta 2. ayından sonra onlara güldüğüne sen bile sevineceksin.. uyrkende müziğini açabilirsin.. bizde devamlı televizyon açıktı.. o uyurken müzik kanallarını açıp mutfağa işimi yapmaya gidiyodum,sese alışsınki seste uyuyabilsin.. sesizliğe alışan çocuk zor olur senin için..
bide ben hiç sallamaya alıştırmadım. oyüzden yatağın ayakları devamlı kapalı. ne kucakta nede ayakta doğduğundan beri hiç sallamadım.. sallamaya alışırsa babası horul horul uyurken sen ayağında bebiş sallarsın.. çok ağladığında bile sallamadım. zaten drlar bebekleri sallamayın.. susan bebeği sallamayın, 40dandan sonra eğre bebek uyanmıyosa emzirmek için zorla uyandırmayın diyo. zaten uyanmıyosa karnı doymuştur, uyanıyosa açıkmıştır ozaman emzirin diyolar..
bebek bakım inanki zor bişey değilmiş.. benim gibi etrafında hiç bebek olmayan vede bebek bakımından zerre kadar anlamayan ben bile yaptığıma göre oooooo sen yaparsın bu işi.. zaten ağladığında ya karnı acıkmıştır, ya uykusu gelmiştir, yada altı batmıştır.. sen zaten daha çıkardığı sesten neyi olduğunu anlıycan