Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
selam canlarım nasılsınız
dilekçim hayırlı olsun sünnet olmuşsunuz
herkesler iyi maşallah Allah bozmasın
ben yazlıktan geldim 24 gün kaldım çok iyi geldi gelince evde az az iş yaptım azcık alışveriş net yoktu anca açtırdık iyiyiz şükür erdemcikte maşallah 30 haftadayız şükür herşey yolunda
kızlarrr ay Allahım bunu yazacağım hiç akllıma gelmezdi hastahane çantamızı ne zaman hazırlıyım daha erken mi kısmetse doğum eylül ortası olacak siz bana yazın ne lazım ne değil ben yavaş yavaş toparlıyım geçen file tarzı kumaş vardı büyük kese dikkirttim doğumhaneye verilcekleri ayrı koyarım diye yazın hele bana ne koyam içine
bu arada oğluşuma park yatak aldık gündüz salonda durur gece yatak odası müsait yanımıza alırız diye odasıda olacak ama belki doğumdan sonra alırız mobilyayı baktık biraz pahallı geldi hemde 1 aydan sonra teslim ediyorlarmış hemde 2-3 haftada boş tutup havalandırın dediler beyaz lake boyalı beğendik doğuma yetişmiyo bilemedik öyle olacağını zaten yatağında yatmıycak şimdi yanımızda olacak doğumdan sonraya bıraktık ama dolap olaydı iyi olacaktı bir dünya eşya var nereye koyucam yıkayıp onları bilmiyorum doğumdan sonra kayınvalidemde olucaz en az 20 gün 1 çanta oraya 1 çanta hastahaneye e bizim eşylarda gidecek kaç çanta hazırlıycam bilmiyorum çok dağanık olacak öyle işte siz hele yazın ne lazım ben toparlıyım yavaş yavaş

selam kızlar nasılsınız bakalım ben 23 gün falan memlekete gittim geçen hafta pazar geldim çarşamba kaynanacığım geldi onu yazlığa götürdük bizde açılışı yaptık kızımın ayaklarını denize soktuk sedacığım kaynanamın yazlık çeşmede gidiyoruz süürekli çeşme hakketen çok güzel gitmek isteyenler mutlaka gitsin bende 10 gün gideceğim ağustos gibi
canom kızın olacak desene yavrum benim allah tez zamanda meleğne kavuştursun seni canım
çiğdemim bitanem çantanı hazırla çokta şey koyma kullanılmıyor zaten bebek emzirmek başlı başına bi iş onunla uğraşmaktan gözün görmüyor hiç bişeyi ama hasta bezi en şart olanı sen bana demiştin
dilekçiğim geçmiş olsun canım oğulların erkek oldular desene maşallah geçer canım oluyor böyle şeyler ama atlattın çok şükür
gülerim senin o kızçenin dişlerini yerim bennnnnnnnnnnnnnnn
sedacığım keşke alaçatıyıda görseydin gitmişken harika gerçekten
nurtişşşşşşş nerdesin bakalım
bu arada dün zatüre ve karma aşımızı olduk kızım biraz huysuz ama normalde çok uslu bebek ağlamıyo bile çok şükür çok akıllı çok bi şarkılar söylüyo ki sormayın 7500 olmuş ben hala anne sütü veriyorum ve biraz su çok sıcak diye ek gıdaya başlamadım 6 ay bitsin öyle kısmetse

olcim bidenem mşlh kızçene.. denizede girmişiz tuzlandınız desene :)
bence ek gıdaya yavaştan başla.. meyvelerden felan ver ağzına.. özelliklede karpuz suyundan içir kaşıkla.. birden çok verme karpuz gaz yapabilir.. diğer meyvelerden püre gibi yapıp veya sularından azar azar vereblirsin.. herşeyin tadını alsın yavaştan. eğer şimdi tattırmazsan ilerde yiyecekleri red eder sorun yaşarsın.. bence yavaştan başlasan iyi olur..
mşlh keyfimiz yerinde.. dişlerimiz kaşınıyomu.. ağzının suları akıyomu :) yerim onun kollalarını :) bacaklarını :) çok tatlı mşlh allah size bağışlasın..

çidoşum doğum çantasına azçok ne lazım biliyon bebiş içinse 2 hastane çıkışı,2çift çorap, bol miktarda bebek bezi, sana tavsiyem altını ılık su ve pamukla al.. ben 4.ayına kadar öyle yaptım çok şükür pişimiğiz olmadı, ıslak mendillerde nekadar da olsa alkol var havalarda çok sıcak, allah korusun pişik olur.. zaten popoları bi defa pişiğe alıştımı hep yapar.. bide eğer suyla alırsan ağız mendilleriden bitanesini popo mendili olarak ayır poposunu kurulayıp öyle bağla bezini (bana hemşire çişli kalırsa değil, ciltleri ıslak kalırsa daha çabuk pişik olur demişti)

belki ince bi penye yelekte koyabilirsin çantaya.. nezaman olacaktı doğum kısmetse.. sıcaklara denk gelmez inşlh..

beşiğimizde alınmış küçük beyimizin.. allah sağlıcakla içinde ağlamadan yatmayı nasip eder inşlh..
bende park yatak aldım çok memnun kaldım.. özelliklede alt açma yerini 3ay kullandım.. sezeryan olunca insan eğilemiyo biliyon. o alt açma yerinde bebişin hem altını aldım hemde üstünü değiştirdim hep.. hatta onların altı naylonlu ya (ben üzerine yedek 2-3tane eski bezlerden kılıf gibi yaptım geçirdim çiş yada kaka yapınca hemen değiştirdim, hemde bebişin cildi naylona direk temas edip üşümedi) çünkü ilk zamanlar bebişler daha bezini altından alıp yenisini koyana dek hemencicik çiş yada kaka yapı veriyolar :)

ılık su meselesinide, termosa sıcak su koyup beşiğin yanına koymuştum, bitanede pet bardağın içinde pamuğu ıslatıp öyle temizledim hep bebişin poposunu, sonrada kurulayıp bağladım.

aa bide çıtçıtlı badileri kullandım ben, göbek kordonu acımasın diye o zıbın tarzı ince penyelerden kullanmadım. çıt çıtlı badinin üstüne giydirdim pijimasını ve üst giysisini.. bizim doğum kışa gelmişti gerçi, göbek kordonuna şu yakmayan tendürtüyottan(batticon) sürdüm, üstünede ağız mendillerinden en ince olanını 2ye katlayıp koydum, üzerinede çıt çıtlı badisini giydirince gayet rahat ettim.. çünkü göbüşü acıycak diye aklım çıkıyodu..

kızlarrrr nirdesinizzzz

sedoşla nurtiş daha evlerine dönmedi galiba....

öznur ne ediyo acep...
canan napıyo acaba...

kadriye, nerelerdeeee, niye hiç gelmiyooo

dilekçim oğluşların nasıl oldular, iyileştilermi..
kız kudreeeet, sevaaaalll.... alooooo ne ediyonuuuuzzz

selam kızlar nasılsınız
ay gülerim çok sağol süper fikirler verdin valla termoz pamuk benim hiç aklıma gelmezdi eksik olma arkadaşım bide şu alt açma kılıfı evde dikilmemiş nevresimlik kumaşlar var bugün ilk işim bulup onları diktirmek olucak kısmetse canım benim cemrecik nabıyo anlat azcık
kızlar bebişlerin doğum günleri yaklaşmaya başladı daha erken ama anlatın bakem parti yapıcakmısınız bizimde eylül 15 doğum tarihimiz kısmetse 2 ay kaldı ama ben bütün eşyaları yıkadım dolap alamadık ya gardolapta raf boşalttım büyük bir hurç tarzı naylon fermuarlı poşet vardı yıkadım onun içine koydum herşeyi bana bir hurç hastanelik eşya yaptım gecelik ped çamaşır vs bebeğe bir hurç eşya yaptım bide doğumhaneye ayrı torba yaptım hastahanede verilmek üzere şekerlemeler hazırladım biberon alıp içine sakız ve bonibon doldurdum 1 makyaj çantasınada kolonya deodorant göğüs pedi toka vs koydum sadece bavula yerleştirmek kaldı 1-2 de eksik alıncak var bavulu silicem birgün çamaşır suyuyla en az 10 yıllık bavul nerelere gittim onunla kirlenmiştir artık birgünde park yatağı siliyim diyom güler sen sildin miii yatağı bide içine ayrıca yatak yaptın mı nevresim takımı falan yapmam lazım çokkk işim var çokkk kızlar aklınıza gelenleri benimle paylaşın bebek konusunda çok acemiyim
birde geçen bir yerde duydum sonrada markette gördüm yeni çıkmış bebekler için emme filesi alttan tutma yeri var üstü küçücük file içine meyve konuyormuş bebeiş onu tutup emiyo hemde dişlerini kaşıyo meyvenin suyu geliyo ağzına ama parçalanıp boğazına kaçmıyo filenin içinde kalıyo süper bişeydi emziktek 1-2 boy büyük bişey 12 tl idi büyük marketlerde var biberonların falan yanında hepinizi öpüyommm

çidoşum evet o file bebişleri meyveye alıştırmak için büyük kolaylık ama ben almadım, hiçte ihtiyaç hissetmedim.. ilk önceleri meyvenin suyunu kaşıkla verdim sonrada rendeleyip püresini verdim. hatta drlar, meyveyi (önce elma ve havuç suyuyla başlanıyo) elmayı bile rendeden geçir öyle ver dedi.. bende öyle yapyım çok şükür çiğneme sorunumuz olmadı.. fazla sıvı şeklinde yemek yemeye alışan bebeişlerde yutamama, çiğneyememe sorunu oluyo..

sen yine fileden al ama aradab meyveleri rende yapıp ver.. muzu felan zaten çatalla ezdiğinde kolyca yiyebiliyolar.. sana tavsiyem daha 20sinden sonra bebişin ağzına meyvelerden ve beğendiğin şeylerden yalattır.. sonra RAHAT EDERSİN...

olciiim sende okuyon dimiiii
cemremi napıyo.. emeklemeye başladı.. hatta bu aralar tututnup kalkmalara başladı. beşikte uynınca hemencicik tutunup kalkıyo öyle ağlıyo..

park yatağı boşken sildim.. hafif sabunlu suyla..
içine alt kat için yatak aldım(mekan yatak 70tl). üst kat için baktığım yataklar çok ince geldi, gözüm tutmadı için almadım(50tl di geçen yıl).. satıcı isterseniz sünger kestirebilirsiniz dedi, süngerlerede baktım eee bunun hastarlanması felan hazır yatak fiyatını geçiyodu bende almadım.. fazladan bi polar battaniyem vardı onu katlayıp serdim tam geldi.. üzerinede çarşaf serdim.. zaten ilk 5ay felan yastıksız yatırın dedi dr (kusmalarına karşı, her emzirdiğinde bi sol tarafa, bi sağ tarafa yan yatır ki boğulmasın, allah korusun)..
üzerinede kendi kalın battaniyelerinden serdim.. hatta o çok soğuklarda bile 2 kalın battaniyesini katlayıp serdim.. zaten kışın bile bebiş var diye oda ısısı her zaman gece-gündüz 26dreceydi...

bebişin ayağını iyi giydirki gaz yapmasın.. ayağı sıcak olursa karnı ağrımaz.. tabi sendeee şimdiden ayağını koru, yoksam gazlı bi bebiş olur allah korusun, çok ağlıyolar ozaman..

alt açma yerine tamam o kılıflar olr.. hatta eski yastık kılıfların bile olur.. üstüne düzgün bi battaniye serersin, misafir geleceği zaman güzel durur, bebeşin altını alırkende battaniyi çekersin.. o kadar kaliteli bişey yapmaya uğraşma,, okadar sık değiştiricenki inanki değmez,, sürekli çiş, kaka olucak.. hatta üstüme başıma bile kaç defa kaka sıçrattı seninkisi erkekte, daha bezini açarken pipişiyle anneyi sulayacak :)

aaa bide yatağın üzerine süs gibi çubuklar varya onları mutlaka tak.. hani oyuncaklar asılı, küçük felan deme daha 40çıkınca dış dünyayı fark ediyolar.. hatta 2. ayından sonra onlara güldüğüne sen bile sevineceksin.. uyrkende müziğini açabilirsin.. bizde devamlı televizyon açıktı.. o uyurken müzik kanallarını açıp mutfağa işimi yapmaya gidiyodum,sese alışsınki seste uyuyabilsin.. sesizliğe alışan çocuk zor olur senin için..

bide ben hiç sallamaya alıştırmadım. oyüzden yatağın ayakları devamlı kapalı. ne kucakta nede ayakta doğduğundan beri hiç sallamadım.. sallamaya alışırsa babası horul horul uyurken sen ayağında bebiş sallarsın.. çok ağladığında bile sallamadım. zaten drlar bebekleri sallamayın.. susan bebeği sallamayın, 40dandan sonra eğre bebek uyanmıyosa emzirmek için zorla uyandırmayın diyo. zaten uyanmıyosa karnı doymuştur, uyanıyosa açıkmıştır ozaman emzirin diyolar..

bebek bakım inanki zor bişey değilmiş.. benim gibi etrafında hiç bebek olmayan vede bebek bakımından zerre kadar anlamayan ben bile yaptığıma göre oooooo sen yaparsın bu işi.. zaten ağladığında ya karnı acıkmıştır, ya uykusu gelmiştir, yada altı batmıştır.. sen zaten daha çıkardığı sesten neyi olduğunu anlıycan

selam kızlar nasılsınız
gülerimm çok sağol arkadaşımtavsiyelerini aklıma yazdım park yatağı sabunlu bez derken gerçek sabun mu yoksa detarjanımı kastettin canım özelden markada yazabilirsin
nurtenn neredesin canımm şu doğum iznini de hele bana benim sigortamı işyeri hala devam ettiriyo 4 hafata önce 4 hafta sonra biliyorum ama doğrumu bide ne işlem yapıcam
öznurrr seval neredesiniz canlar hiç sesiniz çıkmıyo

Ben geldim kıslar naberrrr
Tatilimi yaptım oh dinç kafayla geldim ama Efemden ayrılması çok zor oldu. Yavrum çom alıştı bana şimdi işe gelirken kaçmak zorunda kalıyorum. Ağlıyo yoksa yavrum

Sedacım mezun olmuşsun hayırlı olsun canım Dilekcim oğluşların sünneti hayırlı olsun erkek oldular şimdi :)))

Çiğdemcim canım heyecanla bekliyoruz doğumu ay şimdi hamileliğimi hatırlıyorum da ne çabuk geçiyo günler
Hastane çantana gereksiz bişi koyma canım Ben o kadar gereksiz şeyler doldurmuşum ki çoğu lazım olmadı. 2 gece yattım en gerekli şeylerden biri hasta bezi mutlaka al yanına birde benim ilk gece emzik büyük kurtarıcım oldu hiç ağlamadı efe emzik olunca yoksa sabaha kadar memede uyumak istedi ben birde sezeryanlıydım mahvolurdum valla sabaha kadar dönemiyorum kalkamıyorum çünkü. Emzikle sabaha kadar uyudu arada acıktıkca uyandı. ben valiz bile almadım bi çantaya doldurdum herşeyimi. Alt açmada ben canbebenin alt açmaları var üstü ayıcıklı felan onlardan alıyorum çok pratik oluyo evde niveanın çantalı setini almıştım ondan çıkan alt açmayı kullanıyorum bi yere misafirliğe gittiğimde yada dışarı gezmeye gittiğimde canbebenin alt açmasını alıyorum tertemiz hemde çok şeker çok iyi oluyo Evdekini zaten sık sık yıkıcağından çok yıpranıcak öle fazla uğraşma derim ben.
doğum izni 8 hafta önce 8 hafta sonra canım
32, haftanda hastaneye gidip raporunu yazdırıyosun. Ama 37. haftaya kadar çalışıp 5 haftasını doğum sonrasına aktaracaksan eğer 32. haftada aktarma yazısı aılyosun mutlaka hastaneden yoksa ssk paranı vermiyo. Doğumdan sonra aktarma yazısı işgörmezlik raporu izne ayrıldığın tarihli vizite kağıdı, doğum yaptığın tarihli vizite kağıdı ile ssk ya gidiyosun. birde işyerin işgörmezlik raporunu sistemden ssk ya girecek yoksa para vermiyolar 10 gün 10 gün girsinler problem olmuyo. Bu kadar canım. Bebek doğuncada emin ol hiç acemilik çekmiceksin . İnsana Allah o gücü o bilgileri hemen veriyo emin ol benim bi tanıdığım var 16 yaşında anne oldu kimsesi yok annesi bebekken ölmüş kayınvaldesi bıraktı gitti. ama öyle güzel bi anneki bebeği gık dese dilinden anlıyo

Son düzenleme:
slm kızlar nurten sağol canım bende bu hafta 32 sayılırım dr kontrolümüzde olucak başlatırım işlemi dr tatildeymiş iyiki doğurmadım valla zaten aileden 2-3 gün biriyle görüşmeyeyim panik oluyorlar doğurdum mu diye arayana alo demeden doğurmadım merak etmeyin diyom çok komik yaa ben 1 doğurcam diye millet 9 doğuruyo erdem gelince ailenin üzerindeki stes kalkacak
sedacım canım arkadaşım nerdesin kız topik sana emanetti ne yaptın bu ay güzel haberini bekliyoruz hadi ver müjdeyi uzun zamandır halay çekmedik
benimde günler yaklaşıyo sayılır her sabah kalkınca şükürler olsun bir gün daha geçti (doğurmadan) ve 1 gün daha azaldı diyorum içerde kaldığı hergün yaşam şansı artıyo yakışıklımın zaten töbe Rabiimin gücüne gitmesin şükür olsun ama 2 hamilelik arasını da sayarsak lohusa lık yarı hamilelik sayılır neredeyse 20 aydır hamilelik durumundayım artık sıkıntı yapmaya başladı sürekli hareketlerine yediğine içtiğine dikkat et bide sağolsun durumu bilen var bilmeyen var herkes bişey diyor şöle yap böyle ye içim daraldı hayırla sağlıkla evladımı bir kucağıma alayım üzerimden tonla yük stres özlem korku vs herşey kalkacak acaip bir baskı altındayım hormanlarında etkisiyle iyice bunaldım kısmetse bebiş az ele avuca gelsin ilk iş bir psikolağa gidicem normale dönemiyorum erdemin kıyafetlerini ütülerken içimdeki heycandan kalbim çıkacak ama ecrine ağlıyorum aynı anda acıyla sevinç başkası dese bunu inanın gülerim ben böyle karmankarışığım geçen haftada ecrinin doğum ve vefat günleriydi o zaman dünyadan koptum zaten üzerinden 1 yıl geçti ama içimin yangını geçmedi en kötüsüde herkes unut onu artık karnındakine bak diyor insan evladını nasıl unutur yaa anlatamıyorum hoş tenezül edip anlatmıyorum bile ağzı olan konuşuyo işte üff akşam akşam sizide üzdüm iyiki varsınız kızlar allah hepinizden razı olsun şu durumumda beni anlayıp teselli eden sadece siz vardınız dua edin bana olurmu oğlumada teyzeleri

o konuşanlara sinir oldum.. insan içinde taşıdığı canı nasıl unutmuş öyle çııık çıık çık töbe töbe
hepsinin yeri ayrıdır anneler için.. seni tabiki anlıyoruz bitanem.. şuan geçmişi düşünüyor üzülüyor, yarını düşünüp heyecanlanıyorsun.. ama çok şükürki erdem beyimizin keyfi iyi.. Allah ona sağlık sıhat versin rabbim.. sen üzülür ağlarsan oda üzülür ağlar.. üzme küçük kapluşumuzu annesi..
bak ütüleyip katladığın herbir giysi onun.. o minik giysileri erdem giycek annesi.. bak şafak her geçen gün azalıyo.. hani illeride saymıyon.. bugün 62di..

hem çidoşum duygusal durumundaki bu karışıklık çok normal.. hormonların tavan durumunda hepsi halay çekiyorlar.. erdem gelince geçecek hepsi.. uykuların nasıl.. rüya görmeler başladımı.. doğum yaklaştıkça rüyalarda genelde aynı şeyler görmeye başlıyo insan.. bide sütünün hemen geleceğine inan sakın gelmez deme.. benim daha doğumhaneden geldik cemre ağlıyodu.. dr baktı sütüm geldimi diye hemen cemreyi yapıştırı verdiler göhsüme.. sende olumlu düşün...
sakın cola içme gazlı olursun gebertirim

aa sahi park yatağı neyle sildiğimi sormuştun.. belki yanlış bulucan ama bi kovaya az bulaşık deterjanı döktüm(çok az) nekadarki tozunu aldım. zaten amlajdan biz açtık eşim kurdu..

selam kızlar dün dr kontrolüne gittik oğluşum çok önde çıktı 31+2 ken 32+4 çıktı 1910 gr 42 santim dr süper dedi 1.5 kg almışım 1 ayda oğlum 800 küsür gr almış dr böyle devam ederse sezeryandan sebep erken doğucağına rahmen 3500 geçer dedi çok sevindik belki günü erkenede alabiliriz dedi çok iyi moral oldu bana da hemen dün eve gelip yıkanmayanları yaıkadım battaniyeyi bitirdim akşam (sayılır onu ayrıca yazıcam)yıkanmayan birtek hırka vs yünlüler kaldı çantanın eksiklerinide alıyorum her markete gittiğimde inşallah rabbim sağlıkla kullanmayı nasip etsin
gülerim canım benim bende bulaşık detarjanı düşündüm aslında bizde ambalajdan açtık ama imal edilirken kaç kişi elledi makinalara süründü yere düşmüştür toz olmuştur yinede zaten çıkan bir sürü parçası var onları makinaya atıcam yengem yeğenimin arabasını verdi baston tip onun kılıfı falanda var hepsini atacam yıkıycam kalanlarıda silicem bavullarıda silicem kapalı kalmaktan tuhaf kokmuşlar
kızlar ben daha 8 kg aldım henüz bir görseniz öyle komiğim ki zaten zayıf sayılırdım kollar bacaklar çok inceydi benim çırpı kıvamında aynen hala öyleyim ama kocaman göbeğim var sanki kıyafetin içine top koymuşum eşim bana safinaz diyo (temel reisin sevgilisi varya kuru safinaz) annem bizleri 7-8 kg da doğurmuş hep ama ben annemi geçerim 10 kg aşarım sabah eşime diyorum 5 aylık boşluk hariç(o zamanda kıştı) hep aynı kıyafetleri giyiyorum hatta evde eşimin şortlarını falan giyiyorum 2 yazdır 1 t-şörtümü bile giyemedim 2 sezondur yazlıklarım inmedi ne kıyafetim olduğunu bile unuttum saçlarımıda kestirmedim belime gelecekler nerdeyse aylardır maniküre bile gitmedim iğrenç pasaklı oldum bayrama diyom gidip bir güzel bakım yaptırıyım bayram sonrasıda doğum kısmetse fotolarda az düzgün çıkayım
yine kafanızı şişirdim evde can sıkıntısı ne yapayım işte
nurten evrakları yaptırdım dün iş görmezlik raporu aldım (eşim kafa buluyo işe yaramadığın raporla belgelendi diye )sedaaa ne yazmıyon kız bebiş geldi galiba heyecandan bizi unuttun

gülerim aslında süt konusunda biraz endişelerim vardı kendi içimde yaşadığım benim memişler zaten küçük nerden süt gelecek diye ama acaip su içiyorum eskidende çokkkk içiyordum ama hamilelikte abarttım artık hatta korktum kısıtlıyordum kendimi dün dr dedi günde 2-3 litre iç 1/2 lt süt iç gazsız meyve suyu iç bişey olmaz içebildiğin kadar iç süt yapımını hızlandırır hatta sütü süt yapar çok süt iç dedi şimdiden başla dedi doğumdan sonrada devam et komposto vs iç çok sütün olur dedi acaip moral yaptım içtiğim suyu anlatamam size pazar su söyledik dün damacana yarıya indi ve eşim hiç su içmeyen lerden ben senin kadar az su içsem kuruyup ölmüştüm çoktan diyom işyerinde çay içiyormuş akşam yemekte meşrubat 1 bardak sabahta ilacıyla 1 yudum su bütün gün aldığı sıvı bu onu gördükç ben susuyorum gidip su içiyom :)))) inşallah gelcek sütlerim

kızlar gelelim battaniyeme örgücüler bana yardım edin marifetli ipten ördüm battaniyeyi ama nasıl bitiricem bilmiyom son sıra şişte kaldı ilmeklerrr resim nasıl yükleniyo onuda deyin hele çekip gönderiyim resmi ona göre tarif edin

çidoşum sen şimdi örgünün son sırasınıda ördün bitirmeyi yani kesmeyi soruyon dimi
bak burda uzman tvdeki ablam sana göstercek bi seyret..
Örgü nasıl bitirilir? - UZMANTV

gerçi ben böyle yapmıyorum.. ben şöyle yapıyom.. ilk ilmeği örüyom. ördüğüm ilk ilmeği tekrar şişe takıyorum. sonra ikisini birlikte (aynı anda alıp) örüyom. şişte yine 1 ilmek oluyo.. sonra bunu ilmekler bitedek tekrarlıyom.. yani ördüğüm ilmeği yeniden şişe takıp çift alıyorum. böylece daha muntazam bitiyo..

fotoyuda bu linkten ekleyebilirsin.. girince hatırlıycan zaten.. eğer hatırlayamazsan yardımcı olurum..
ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

süt için komposta olayı en ideali, hatta bana alkolsüz malt içeceği bile önerdiler ama içmedim.. kış olsa boza da iyi geliyo.. mayalı içecekler sütü arttırır..
ama yinede sana tavsiyem şekersiz komposto, sütlaç ve sütlü tatlılar vede bol bol su.. bunları doğum sonrası mutlaka ye.. hatta bebiş seni emmekte nazlanırsa bol bol tatlı şeyler ye ki sütün tatlı olsun bebiş seni daha bi keyifle emsin.. nekadar çok emzirirsen okadar çok sütün olur.. bebiş yeni doğduğundan itibaren en fazla 2saate bir mutlak emzir ki sarılık olmasın.. bide bu çok önemli bak mutlaka sende dene bebeişin doğdu gün çocuk drları vsite için dolaşıyorlar. bebişi soyup hertarafına bakıp bi güzel muayne ediyorlar.. benim çocuk drum bebiş cıbıldakken bana verdi hatta boyunum altına yani çenemin altına bebişi kucağıma hızlıca verdi çekildi.. ben tutmaya çekiniyodum bebişi(doğalı daha bikaç saat olmuştu) ama dr öyle birden verince, başta çekinerek sonrada gayet rahat bişekilde tutum cemreyi.. ve dr bana dediki "bebeğin teni senin tenine nekadar çok değerse okadar çok sütün gelir" hakettende öyle oldu.. eve gelince bile sütümün azaldığını hissedince onu cıbıldak soyup hep sevmiştim.. sütlerim coşmuştu inşlh seninde öyle olur.. bide stres yapma.. doğum sonrası karışan görüşen çok oluyo.. herkese tamam de sen yinede kendi bildiğin gibi yap..
bak nurtişim ne güzel demiş.. enneliği cenab-ı mevlam doğum sırasında anneye yüklüyo.. oğlunu kucağına aldığın an gayet bilgili bi anne oluyon.. sütünün yetip yetmediğini, onun üşüdüğünü, sıcakladığını, acıktığını hatta seni özlediği sen hep bileceksin.. ilk zamanlarda onu kucağına sık sık al.. kucağa alışırmış söylentileri hep hikaye.. bebişin seni kendinin bi parçası olarak görüyo(kolu bacağıymışsın gibi), en rahat ve güvende olduğu yer senin kucağın ve senin kokun bunu unutma..

bide öyle herşeyini yıkayacam paklayacam diyede kendini helak etme.. giymediği, giymeye fırsat bulamadığı çok giysisi olacak.. bide o doğduktan sonra sık sık evde onun giysileri yıkanacak zaten.. arada kıyafetlerini karıştırıp giydirmek istediklerini sepete atarsın çamaşırları yıkanırken bi güzel yıkanır herşeyi..

aa bide sabun tozu kullanıyon dimi.. bide çamaşırlarını katladıktan sonra her çekmeceye bi kalıp sabun koyki giysileri mis gibi koksun..

mşlh küçük beyimize
seninde kilo alışın gayet iyi bence zaten haftalar azaldıkça kilo almanız ikinizinde artacak.. hatta okadar çok acıkıcanki gece kalkıp mutfağa dalıcan

ben 12kiloyla doğum yaptım.. şuan eski kilomdayım.. emzirdiğin sürece kolayca verebiliyon. başlarda stres yapıp sabah yürüyüşene gittim sonra boş verdim habire yedim ama yinede anlamadan gitti kilolar.. şimdi bile bi görsen habire yiyorum (eee malum süt yapıyoz)
sadece göğüslerim irileşti vede sarktılar amaaaan boşverdim sutyenimi ona göre kullanıyorum bi sorun olmuyo..

ayy gülerim içim titiredi valla ne güzel anlatmışsın cıbıldak sarıl diye inan aynı niyetteyim öyle hasretim ki evlat kokusuna inşallah şartlar müsait olur yaparım bir müddet kayınvalidem de kalıcam çok gelen giden olursa yapamam ama eve gelince yapıcam ahhh ahhh o karışanlar akıllılar daha şimdidien başladı offffffffffffff evde bir kitap vardı geçen onda buna benzer bişey okudum bebek annesinin karnında suyu yutuyorya sürekli oradaki kokuyuda tadıda alıyormuş hava olmadığı halde kokuyu alıyormuş çok ilginç geldi diyorki doğuncada annenin kokusu suyla aynıymış annesini koklayınca tanıdık gelip e 9 ay o suda yaşıyo kendini güvende hissermiş arada tok ve altı kuruyken ağalrsa bilinki sizin kokunuzu istiyor hemen kucağınıza alın yazıyordu çok etkilendim bende öyle yapmayı düşünüyordum düşünmek değilde hayalimde hep erdem göğsümdeydi diyordum kendime millet der bana görmemişin çocuğu olmuş yok bize elletmiyo vs diye okuyunca ok dedim kim ne derse desin içimden geleni yapıcam inşallah
Rabbim nasip etsin erdemimi kucağımdan bırakmam kınayan mana bulan umrumda değil hele şu süt çoğaltmayı duydum kim tutar beni

deterjan marka yazmıyayım bitkisel yağlardan yapılmış toz bebek deterjanı aldım yumuşatıcı bile koymuyorum sadece onunla yıkıyorum aslında niyetim hepsini yıkamak değildi bende düşündüm kirlilerle yıkanmayanları arada yıkarım zaten makine dolmaz 2 küçük zıbınla diye ama evdeyim sıkılıyorum kafada kurcağıma abuk sabuk düşünceler onlarla oyalanıyorum iyi oluyo
güler ya örgü bende öyle bitiriyom hoş ördüğüm yokta bak şimdi resmi yüklüycem bu ip değişik arada ponponlar var örürken sadece aradaki ipleri örüyon bunda 2 tane alırsam büzerr bunu nasıl yapıcam nete baktım başlaması örmesi var bitiriş yok yazmamışlar hiç resmi görde fikir verirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…