Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
canlarım nasılsınız, arada girip bakınıyorum kimsecikler yok yazasım gelmiyor..ne çok şey paylaşırdık önceden ben kızıma geçen hafta bi sürü ciciler aldım teyzeleri..hepsinin resimlerini fırsat bulur bulmaz çekip koyacağım...sizle paylaşmak için sabırsızlanıyorum, hepinizi çok öptüm...

slm kızlarr Rabbime sonsuz şükürler olsun bende Anne oldumm erdemim geldi Allahım rüya gibi oğlum kucağımda hala inanamıyorum size doğum hikayemi anlatıyım
sezeryan olacağı için 16 eylülde anlaştık dr ile sabah erkenden hastahaneye gittik dr geldi anestezi uzmanı ile dedi spinal (adını yanlış yazmış olabilirim) anestezi olsun başta korktum zaten heyecan ve korkudan şuurum yarım gitmişti olsun dedim belimden iğne oldum birde sakinleştirici verdiler oğlumum ilk çığlıklarını duydum yanıma getirdiler ağlıyordu öptüm onu 3 kez hemen sustu sonra yine ağlaöaya başladı 30 dakikada odada yataktaydın sakinleştiriciden hafif sarhoş gibiydim ama herşeyi gördüm odaya çıkınca giydirdiler kırmızı tacımı taktık oğlum geldi emzirdim fotolar çekildik süperdi yani canan sezeryan olursa kesinlikle düşün derim geçen seferki genel di benim ayılmam 6 saati buldu sayıklamışım yemek içmek yok su diye inlediğimi hatırlıyorum saatlerce bunda daha odaya çıkınca nescafe içtim baş ağrısı olmasın diye ve o ilk ağrı yok belden aşağıyı hissetmiyorsunuz his gelince de deli ağrılar bitmiş oluyo bu arada oğlumm bir yakışıklı teyzeleri sormayın babasına benziyordu 3 boyutluda ama ağız çene yine baba burun ben ve sarı oğlum (babamız esmer bekliyordu bozuldu çaktırmıyo) bir burnu var kalkık ve fındık gibi gözleride benim gibi mavi olursa kıvanç tatlıtuğ olcak oğlum gören bayıldı (eee kargaya yavrusu şahin gözükür) :)) pazar hastahaneden çıktık pztsi kontrole gittik oğlum sarılık olmuş açlıktan anlamamışım aç kalmış halbuki bir sütüm var üst baş yatak yorgan süt oluyo pompa aldık 2 aylık süt dolaba koydum ama adam emmeyi bilmiyormuş aç kalmış 3400 doğmuştu 3050 gr ma düşmüş şimdi 3250 mama takviyesiyle idare ediyoruz
bu arada doğum esnasında edilen dualar kabul olurmuş Allah kabul etsin herkese dua ettim sedama kadriyeye nilüme evlat canana kolay doğum diye
sedacım sakın sakın erteleme gel beni dinle bırak korunmayı dünya dertleri bitmez ama bu duyguyu yaşayınca herşey boş geliyo inan eşimde dedi keşke ecrinden önce 6 ay düşünmedik 6 ayda öyle geçti keşke dedi ilk günden düşünseymişiz boşa geçmiş yıllarımız diye daha hastahanede dedi düşün artık

rabbim isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu ve hepimizim evladını bağışlasın hepinizi öpüyom iyiki varsınız canım arkadaşlarım belkide oğlum sizin dualarınız sayesinde geldi

çidoşum çok mutlu oldum senin adına.allah analı babalı,mutlu,huzurlu büyütsün bebeğini.sen çok güzel şeyler hakettin,sabrettin,bak şimdi herşey ne güzel dimi yavrunla.benim oğlumla tam 1 yaş araları oldu şimdi bak çok beklemedin,allah mükafatını çabucak verdi.çok öpüyorum seni.miniği de kokluyorum.

çiğdemcim tebrik ederim canım, rabbim bahtını açık etsin,analı babalı büyütsün, ömrü boyunca hayırlı insanlarla karşılaştırsın evlatcığını... canım Allah nasip ederse ben normal doğum istiyorum,sezeryan olmak zorunda kalırsam bende ayık olmak istiyorum...bak sen ne güzel sorunsuz geçirmişsin, inşallah rabbim benimde gönlüme göre verir, bende hayırlısıyla sağlıkla kucağıma alırım kızımı...

ÇİĞDEMCİM CANIM ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN YAVRUNU ÇOK SEVİNDİM TOPİĞİMİZE Bİ PAŞA DAHA GELDİ DESENE ÖMRÜ UZUN BAHTI AÇIK OLSUN RABBİM YÜZÜNÜ HEP GÜLDÜRSÜN İNŞALLAH SİZLERE VE VATANINA HAYIRLI EVLAT OLUR İNŞALLAHH :nazar

Kızlar bu arada tayinimiz çıkmadı çok üzüldüm 5 yıldan beri ilk defa istedik olmadı hakkımızda hayırlısı dedik hayırlısı böyleymiş ev almayı düşünüyoruz dua edin bana

canımmm benimm inan çok sevindim o günde sanamesaj attığımda işyerimde çok yoğundum. Arada aman bulup attım aklım hep sendeydi. Tebrik derim gözün aydın tatlım.. Sen sabrının karşılığını aldım. Allah analı babalı büyütsün İnşallah.. Yerim ben onun fındık burnunu. Valla olurken gözlerim doldu canımm.. Çok sağol duaların içinde biliyorum ki kabul olacak. Burada herkes doğurdu başka topiklere de bakınıyorum orada da çok hamiş kalan var. Bana tavsiye ettiğin ovuyu başkasına tavsiye etmiştim açıklamalarını herşeyini yazdım biliyorsun ben sana çok sormuştum. Biliyorum o duyguyu. Kız daha ilk kullanmada hamile kaldı senin gibi. O da bana çok dua etti. Çok dua alıyorum inşallah gelecek bebeğim. Bu aralar mecbur erteledik canım yaa.. Bir sorun olursa kenarımızda üç beş kuruşumuz olsun dedik. Erken doğum riskin olabilir demişti dr. Korktum bende. Vardır bunda da bir hayır napalım.. Allah'tan hayırlısı.. Ben yoğun çalışıyorum cnm üniversiteteyim okullar açıldı. Kütüphanedeyim çok gelen giden olyor eve geliyorum evle uğraşıyorum ama kafam dağılıyor zaman geçiyor. 3 senede sonra ilk defa bu ay 32 günde regli oldum 35-36 gelirdi hep iyi geldi yani çalışmak. O yüzden arayamadım seni ama arıcam canımm sesini duymak istiyorum. öpüyorum çok..

Kızlar bu arada tayinimiz çıkmadı çok üzüldüm 5 yıldan beri ilk defa istedik olmadı hakkımızda hayırlısı dedik hayırlısı böyleymiş ev almayı düşünüyoruz dua edin bana

Hayırlısı böyledir belki canımm.. Üzme kendini. Allah sağlık versin. İnşallah gönlünüze göre uygun bir ev bulursunuz canımm....

hayırlı olsun ömürlü olsun.saglıklı olsun erdem bebek..allah herkese versın ınşallah..

selam canlarım iyi dilek ve dualarınız için tesekkür ederim eksik olmayım dualarınızdan da eksik etmeyin oğluşumu
canım oğlumla günlerimiz güzel geçiyo çok şükür hala babannemizdeyiz herhalde 1 haftaya evimize geçeriz maşallah çok uysal ve huzurlu bir bebek erdemcim Allah bozmasın ama poposu pişik oldu hemde çok feci 1 günde oldu anlayamadık en papuklu bezi kullanıyoz sabemed kremide ilk günden beri sürüyorum neden oldu anlamadım bugün trosy ve bepanten karıştırıp sürdüm bakalım iyi edecekmi ıslak mendilde uni yenidoğan kullanıyorum eve gecince gülerimin dediği gibi ılık su ve pamukla silicem zorda kalırsam ıslak mendin kullanıcam artık 20 günde pişik yaptım bebişimi ben kötü bir anneyim galiba offff

çidoşum bitanem gözünaydın allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin canım... mşlh mşlh 20günlük olmuşuz..

kız çidoş o nasıl söz öyle şişşşşt bidaha duymayım.. nedemek kötü anneyim felan hııııı
poposunu ıslak pamukla silersen biişiy olmaz.. ıslak mendillerde nekadar yok deselerde alkol var onlar pişik yapıyo.. bide yenşidoğanların cildi dahada hassas oluyo.. en iyisi ılık su ve pamukla silmek.. koy termosa kaynamış su, al beşiğinin yanına.. poposunu silincede bitane ağız mendilini (popo mendili olarak ilan et) kurula.. ıslak kalmak pişik yapar demişti hemşire bize..
merak etme çabucak geçecek.. pamuklar gibi olucak paşamızın tottosu..

canım ben ıslak mendılı dırek popya hıç surmuyorum..muslukta akıtıyorum kopüğünü..oyle kullanıyorum kullanacagım zaman...hametan krem yanık pişik için bıre bır...doktora danış yıne...eczanelerde var sadece..

merhaba kıslar naber

ben geldim
uzun süredir giremedim geliyorup okuyup çıkıyorum
tam yorum yazcağım sıra biri geliyo bişiler oluyo kalıyo öyle
bu aralar işyeri çok yoğun çalışıyo . Maşallah savunma sanayi yerli üretime ağırlık vereli hiç boş vaktimiz yok

Çiğdemcim canım geç oldu tebriğim kusuruma bakma hayatım çok sevindim senin adına.
bak Rabbim ne kadar büyük acın hafiflesin diye hemen gönderdi yavrunu sana.
Allah yavrunu size bağışlasın hayırlı evlat olsun inşallah bende aynı yöntemle sezeryan oldum
efeyi aldılar gözümün önünde çocuk doktorları muayenesini yaptı, yıkadılar havluya sarıp yanıma getirdiler. hemşire
yanağını yanağıma değdirdi yavrum yumşacıktı sıcacıktı. mis kokusu gitmiyo burnumdan hala. yanağıma değince meme aramaya başladı. Sonra hadi babaya gidiyoruz diye götürdüler yukarı. o ara kandimden geçmişim eeee 12 saat suni sancı sonrası sezeryana aldılar çok yorulmuştum artık :)
yukarı çıktım ki ananesinin kucağında giydirmişler beni bekliyo. Dünyalara değişilmeyen duygular bunlar yaaaa of ağlıcam şimdi nerdeyse :)
Rabbim sağlık sıhat hayırlı ömürler versin sizlere

kızlar ya bende bizim oğluşun son durumlarını söliim size.
biz 15 gün önce kabakulak olduk 2 günde atlattı yavrum çok şükür. bi gecemiz zor geçti yani aşı olduğundan birde hala anne sütü aldığından fazla etkilememiş hafif atlattı dedi doktor.
birde artık 1 haftadır yürümeye de başladık bıdıl bıdıl gidiyo yavrum artık. Bir telefonla konuşmasıvar öldürüyo beni . bi tam yakalayıp video çekemiyorum ben çekmeye başlayınca susuyo sırnaşıyo bana yoksa koycam facebooka

Allahım bu duyguları isteyen herkese yaşatsın inşallah.

Bu arada bizim sıpaya görümcem bakıyo ya kafayı yemek üzereyim.
görümcemden yana hiç sıkıntı yok ama kayınvaldem çıldırtıcak beni. Sanki ben annesi diilimde görümcem annesi gibi davranıyo. bişi yedirirken sevmez yemez onu. kaka yapar görümceyi çağırır gel al diye. bende Allah biliyo ya hiç yüz vermiyom papuç bırakmıyom. Kirlilerini yıkamıcaksınız bekletin ben götürcem sakım çocuğu burda yıkamayın ben akşamları yıkıcam, yoğurdunu ben kendim mayalıcam çocuğumun bazı ihtiyaçlarını benyapıcam karışmayın sakın dedim. yapamıyolar hiç sormadan bişi . İyide oluyo yoksa akşamda vermez çocuğu ona kalsa. Geçen gidin siz çocuğu vermem diyo bende Bu evden ölüm çıkcağını bilsem bırakmam çocuğumu dedim. Bir bıozulduki sormayın. Delircem ya Çocuğu kreşe veririz zamanı gelince diyoz jhayır veremezsiniz diyo. Biz ona ne eziyetle bakıyoz da saatini geçirmeden yediriyozda, hiç düşürmüyoz ağlatmıyozda. Tamam Allah razı olsun benim çocuğuma çok güzel bakıyonuz da bu her seferinde dile getirilmez ki sadece sen mi bakıyon ben her ihtiyacını kendim karşılıyorum. ben başka odada yanımdayken bağırıyo yanıma getir çocuğu düşer orda diye anne yanındayım diyom gene diyo aynı şeyi biz onu hiç düşürmüyoz diyo . ertesi gün baktım çocuğun kafasında hafif yara var düşmüş belli bayada canıyandığı da belli. bende açtımteli sordum nası düştü diye. hani düşürmüyodu ben iyi bakamıyodum ya yavruma. Of of delircem valla yaz yaz bitmez daha
geçen sütlaç yapmışlar bizimki sevmiyo onu yedirim dedim çıkardıgeri ağzından bende üstelemedim. Kendi sütlacını yedi kayınvaldem dibinde kalanı kendi kaşığıyla efenin ağzına veriyo baktım. bak nası yiycek şimdi diyo. Bende ses çıkarmadım artık ne diyim .sonra onuda attı ağzından efe çıkardı diyom yok kız yuttu diyo. idda ediyo benle
eşimde bastı azarı annesine
anne sen bu kızdan ne istiyon o ak dese kara diyon hepimiz gördük yemiyo çocuk dedi. Yok oğlum yanlış anlıyonuz falan diyo
delirmek üzereyim
kreşe veremezsiniz müsade etmem diyo
en sonunda şartellerim attı benim
ona biz karara veririz sen diil dedim yok efendim o çocuğa biz bakıyoz biz karar veririz diyo. ne dersen de kendini kandırırsın dedim bozuldu sustu

ayy canım yerim ben onun yürümesini, telde konuşmasını. Yakında cep telefonu da ister. Anam bu kaynanalar neden böyle oluyor yaa bazen topiklerde geziyorum böyle hepte herkes aynı şeyden dertli kaynanam kendş çocuğu gibi görüyor, çocuğumu bana vermek istemiyor felan gibi şeyler. Neyse ki ben bir o konuda rahat olucam kaynanam bakamaz çünkü zaten kendi de söylüyor rahatsız yaa gerçi manikürü kuaförü eksik olmaz eve kadın geliyor, kadın olmasa her işini babam yapıyor tv başından hiç kalkmaz gün içinde yorulmadığında gece de uyumaz sonra gündüz uyur ama sorsan uyku bozukluğu vardır. İstese bakar da nazlandırmış işte kendini. Aman bakmasın zaten o titizlikle bebeğimi hastalık hastası yapar oğlunu yapmış zaten küçücük birşeyde büyütürdr büyütür eşim dişi ağrıyor mesela az birşey ama hep dilinde. Az bir bileği ağrıyor incinmiş heralde tüm akşam öğle tatili dinliyorum valla canı çok tatlı o yüzdem kaynanam baksın istemem. Amaaa çok karışacak eminim. Giydirmeme, yedirmeme, banyosune herşeyinee karışır tecrübeliyim der ama nese ki eşim izin vermez. Eve de sık gelmeye çalışır ama baştan koyucam mesafemi valla. Sende iyi yapıyorsun cevap vererek. Bir kere ellerine alırlarsa bir daha önünü alamazsın hayatım.. Çocuk annesinin ve anneannesini farkını bilsin yanii..

Bende istemem onlarla tartışmayı ama napiim canmım ya zorunda bırakıyo
Aksinede yavrum bana bi düşkün kü bendeyken gel bana babanem diyo efe bana sarılıyo. Zorla almaya çalışıyo benden çocuk bağırıyo sonra kızıp bırakıyo
ne yapiim ne diyim bilmiyorum. Başa geldi mecbur çekicem artık ama fazla yüzgöz olmamaya dikkat ediyorum.

kaynanan tam yolunmalık gercekten..
ben mumkun degıl baktırmazdım ona...
annem gelsın ısterım...bakıcı tutarım..ama babaannesının sacma sapan yontemlerıyle buyumesın..
eger babaannesını az goruyorsa onemlı degıl..gorumcem bakıyor dedın ya..ayrı evınde mı bakıyor gorumcen..yoksa kaynananın evınde mı...

her çocuugu babaannesı buyuturse nesıl yenılenmez gerıler..
hadı annesı yoktur.bakacak kımse yoktur o zaman babaanne bakar..ama sımartmaz..
ama hem anne var hem babaanne bakıyorsa..o zaman sımartmaya çalısıp kendıne baglamaya calısıyorlar..anneden çok kendılerını sevsın ıstıyorlar..rekabete gırıyorlar..
ben yolardım...
ve kesınlıkle vermezdım kaynanaya coguucumu...
sız ev almıstınız demı canım.. ödemelerden dolayı mı kaynanaya mecbur oldunuz...
eger oyleyse inşallah çabuk bıter borcunuz da..kaynanandan alırsın çocugu...
bazı kresler 2 yasında alıyor çocuklar..
hemde çok pahalı olmuyor...
ama ankara da nasıl fıyatlar bılmıyorum...hem cocuga bırsuru sey ogretıyorlar..çocuk gelışıyor...

,sedoş
canım nasılsın..ıyımısın...napıyorsun..yumurtlaman nasıl gıdıyor...çalısma var mı...
merak ettım senı...

ben çocuklarla ugrasıyorum...
emır 2 kez hasta oldu..20 gunde 1..tam ıyılestı..oksuruk bıttı...yenıden...
bende bagısıklık guçlendırıcı surup aldım..
4 yıldır arastırıyorum o surupu...almadım almadım...en sonunda aldım yanıı...
ne bılıyım...
içınde hamıleler ve emzıren anneler kullanamaz dıyor..neden anlamadım..arastırayım barıı onu...
hastya olmasına uzuluyoruz..gece atres düşürmeye çalısıyoruz..surup fayda etmıyor...
tıtreme..vs...gece 3 de yattıgımız oluyor..basında beklerken..
iştah sıfır emırde...hastalıktan sonra hıç kalmadı..
kaynanos balık yagı surup almıs..verıyorum..yok hala ıstah yok...
napcam ılmıyorum..genız etını aldırdık yazın..sünnet de oldu..iştahı açılır.gelısır denıldı..yok daha beter oldu...
edız den bıle az yemek yıyor...
sabah 1 yumurta ..oda zorla...
akşam ustu zorla bıraz yemek...makarna yada pilav..acıktım dıyor..2 catal alıp bıraklıyor..

sorma canım ya aynen öyle valla :)

4,5 senemiz var kredi borcunun bitmesine
ben çalışmasamda eşimin maaşı bize havada karada yetiyo çok şükür ama daha iyi şartlarda yaşamak için. efenin geleceği için çalışmam gerekiyo. Birde evimizde daha ufak tefek eksiklerimiz var onları yaptırcaz artık elden boprcu bitirdik çok şükür. ,

birde eşimin annesi. çok düşkün eşimde anneye napiim mecbur çakiyorum. Bişey deyince bırakıpta çocuğa alıştırmasaydın bizi diyo şimdi hak talep ederim üstünde diyo. aman laf söylenmiyoki bende he diyom geçiyom . Annecim olsa havada karada bakardı ama annem istanbulda ben ankarada olmuyo malesef.

napim biraz büyüsük kreş bende düşünüyorum ama kayınvaldem hayatta vermem diyip duruyo bende ona sen karar veremezsin diyom kıyamet kopuyo o zaman gelsinde bakcaz artık çaresine dayanamazsam çıkarım işten napiim. İşyeride ayrılmayı aklından geçirme biz seni emekli etcez diyip duruyo, işyerimin imkanlarıda çok güzel maaşda da problemim yok yani çıkarsam bi daha bulamma böyle iş

of bilmiyorum dilekcim ya düşündükçe içinden çıkamıyorum. Bi diyorum prim,m doldurup ayrılıyım yaşı bekliyim evde. Bi diyorum of dayanamıyorum çıkcam. Ne yapcam belli diyil yani

Görümcem bekar benim evlenirse zaten mecbur çıkıcam kayınvaldem bakamaz efeye
Sabah bırakıyoruz akşam alıyoruz kendi evinde bakıyo yani. Aman böyle daha iyi ya benim eve gelse kayınvaldem bütün düzenime evime karışır. Akşama evi bıraktığım gibi bulmam eminim .Evi aldıımızda bile kanepelerin yarini değiştirmek için çok uğraştı ama ben olmaz dedim eşimde taviz vermedi karışma anne kendi evi nasıl isterse öyla yapar falan dedi de yüz bulamadı. Az fişeklemedi eşimi üstüme canı sağolasıca :)

ooooooooooooooooooooooooooooooo...aşagı tükürsen sakal.yukarı tüküsen buyık..

ben olsam tamam kaynanam baksın 2 yasına kadar derım..emme eger kerse vercem dersem ve o kıyamet koparırsada cin atına binerım yanı..kim oluyormuş kendısı...ben dellendımmı gözüm görmez yakar yıkarım...

benım abimi kaynanam sahıplenmış..40 gunlukken bırakmış..almanyaya gıtmış..15 gun içinde işyerınden ayrılmış...işlerını yoluna sokmuş..evde oturup ogluna bakacakmış...yanı 15 gün sonra turkıyeye gelmışş abımı alıp tekrar almanyaya donmek ıçın..vermemış dedem babaannem..kovmuşlar evden..polıs getır alamassın..vermeyız demışler..
annem 20 yasında becerememiş..yapamamiş gerı almanyaya donmuş..
abım bızden uzak buyudu..babaannem bıze gelmedı..abim bıze eve alışır dıye korktu...
ve su an 39 yasında ama hala ırtıbat yok..annemı ne arar ne sorar..babaannenın yetıştırdıgı çocukta nolur..yalancı yalama olur..çunku kendını bırakıp aılesıne gıtmesın dıye bebeklıkten bu yana şımartılmış..pohpohlanmış..gözü boyanmış...
sımdıde çevresınde babaannemden baska sevenı yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…