- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi EU3
-
- #23.041
topik çökmüş gitmiş.ben de giremiyorum ki.tek başıma hem ev hem efe çok zor.zaman nasıl geçiyor anlamıyorum.şimdi bile alelacele yazıp çıkacam yani.canavar uyanmadan işleri halletmek lazım ama hepinizi çok özledim kızlar.nerde o eski günler diyorum ve özlüyorum valla.hele 2. çocuk osa ne yaparız bilmiyorum artık.dilek 2 çocuğa rağmen yine topiği terketmeyen arkadaşım tebrik ederim valla seni.
aynen valla bencede dilek'e madalya vermek lazım bravo valla hem iki erkek çocuk hem ev işi hem bilgisayar her yere yetişebiliyo..
öznurcum sen neler yapıyon.. orda havalar nasıl efe napıyooo.. hastacık değildir inşlh.. bende pek nete giremiyorum.. girsemde hemen facede bi oyun oynamaya giriyorum kafa dağıtmak için oda bazen yarıda kalıyo.. örgü başladım onuda 1-2 sıra geçtim onada fırsat olmuyo.. cemre uyuduğundada anca ev işi yapıyorum.. bizim ev sobalı olduğundan tekbir odada soba var aynı oda içinde, hem yemek yiyor hemde uyuyuyoruz.. mutfak ve diğer odalar soğuk, cemre uyurken kendimi mutfağa atıyorum, bazen o uyurken, koşa koşa markete felan gidip-geliyorum.. havalar çok soğuk fazla dışarı çıkarmak istemiyorum. çok fena ateşleniyo.. bigece 39.4 oldu. evdede yanlızdım hiç sorma yani.. allahtanki evde hertürlü şurup bulunduruyorum.. hemen soyup ıslak havlu koydum vucuduna.. ama bütün gece başındaydım.. kocişte yoktu felaket bigeceydi.. gurbette olmak zor kendi ailem buralada olsa, arardım hemen.. gecenin bi yarısı konu komşuyuda aramaktan çekindim..
aynen valla bencede dilek'e madalya vermek lazım bravo valla hem iki erkek çocuk hem ev işi hem bilgisayar her yere yetişebiliyo..
öznurcum sen neler yapıyon.. orda havalar nasıl efe napıyooo.. hastacık değildir inşlh.. bende pek nete giremiyorum.. girsemde hemen facede bi oyun oynamaya giriyorum kafa dağıtmak için oda bazen yarıda kalıyo.. örgü başladım onuda 1-2 sıra geçtim onada fırsat olmuyo.. cemre uyuduğundada anca ev işi yapıyorum.. bizim ev sobalı olduğundan tekbir odada soba var aynı oda içinde, hem yemek yiyor hemde uyuyuyoruz.. mutfak ve diğer odalar soğuk, cemre uyurken kendimi mutfağa atıyorum, bazen o uyurken, koşa koşa markete felan gidip-geliyorum.. havalar çok soğuk fazla dışarı çıkarmak istemiyorum. çok fena ateşleniyo.. bigece 39.4 oldu. evdede yanlızdım hiç sorma yani.. allahtanki evde hertürlü şurup bulunduruyorum.. hemen soyup ıslak havlu koydum vucuduna.. ama bütün gece başındaydım.. kocişte yoktu felaket bigeceydi.. gurbette olmak zor kendi ailem buralada olsa, arardım hemen.. gecenin bi yarısı konu komşuyuda aramaktan çekindim..
canım gecmış olsun..
benım kocada 1 aydır evın yolunu bulamıyor..gece 12 gıbı gelıyor..yarım saat bırseyler yıyor gıdıyor. 1 aydaha boyle dıyor..dogumlar cok..evde yatsa arıyorlar gel dogum var..
yanı boyleyız..
edız de gecelerı 12 gıbı kalkıyor..2 ye kadar uyumuyor..zrlıyor..aglıyor..oynuyor..sonra uyuyor..bazen 2 de kalkıyor 4 e kadar..
benıde uyutmuyor..yorganımı cekıştırıyor..enne dıyor...bırde aglıyor...
emır karne aldı..ana sınıfına gıdıyordu ya..
evde 15 gun..
bırazdan gun var..gıdecez..edız uyanınca..
ıste boyle..
yetışıyorum oznur cum..napayım..hayattan kopmak ıstemıyorum..zaten mutlaka gunde 1 pc.açılıyor..açmısken bakıyorum saga sola..bı daha açmıyorum...
az kalıyorum nette..
ama mutlaka evden cıkıyoruz gun ıçınde..
evde oturmaktan hoşlanmıyoruz cocuklarla...
hazırlanıp çıkmak çok yorucu..ve gerı gelınce soyunup dokunmek ..sonra dokuntu toplamakyta oyle..ama evde otur otur zaman gecmıyor..
bırazda telaşelı ve hızlı bı yapım var..mutfaktada yarım saatten fazla kalamam...hazırlar yemegı çıkarım..
kıız diloş senin kociş kadın doğum doktorumu yoksam.. amanın ne güzel senide o doğutmuştur..
sedoşum henüz taşınmıyoruz aldığımız ev henüz inşaat halinde yapılıyo, bitince geçicez kısmetse, mütahit mayı siyo ama ağustosu bulur bence..
dilek ne güzel hergün dışarıya çıkabiliyormuş valla benim hergün çıkmam hayal.. bizim aptmanda komşuluk olayı çok var hergün birimizdeyiz. oyüzden pek dışarıyı aramıyorum. bina içinde dolaşmayı dışarı çıkmak olarak saymıyorum. giyinme yok süslenme yok herkez olduğu gibi geçi veriyo birbirine.. şimdi 15 tatil olduğu için genelde komşu çocukları bende arkdan anneleride geliyo bi komşu gelince diğerlerinide tlfla çağırıyoruz bi nescafe içiyoruz telaş olmuyo gerçi arada canımızın istediği bişey olursa herkes evinde ne varsa getirip hep birlikte mutfağa girip yapıyoz bişeyler yada dışardan söylüyoz ama arada genelde kahve içiyoruz masraf olmasın diye :)))
pztesileride yine komşular arasında yasin günü yapıyoruz. anlayacağın hem bina içindeyiz.. bazen dışarı çıkıp hava almak istiyorum ama birisi gelince kalıyo çıkamıyorum dışarıya.. ama yinede hepsi iyi insanlar (yaşları benden büyük olsada öenemli olan anlaşmak) bazıları annem yaşında.. inşlh yeni evimde de komşularım iyi olur.. allah herkesi iyive hayırlı insanlarla karşılaştırsın
bu arada ediz paşamızın karnesi hayırlı olsun..
sedacım sahi sen şubatta çalışmalara başlamayı düşünüyodun varmı bi gelişme.. sağlığın sıhatin nasıl bi sorun yoktur inşlh.. klomen felan kullanıcanmı yoksam kendin yumurta takibimi yapıcan.. hadi bakalım hayırlısı inşlh..
sedoşum negüzel eşin daha enbaştan testleri yaptırıyor hemde doğru adreste.. erkekler bukonuda biraz geri duruyorlar o açıdan şanslısın.. benimkisi aşılama sırasında verdi sadece.. zaten ordada belli oldu.. inşlh herşey yolunda çıkar..
biz kadınlar daha bi cesaretliyiz, eğer o şeyi çok istiyosak hiç bi zorluktan korkmayız.. ben sanada inanıyor ve güveniyorum..
inşlh hiç bişeye gerek kalmadan kendiliğinden gelicek bebiş..
beni gelişmelerden haberdar et olurmu kuşum
geçen hafta cemre çekyattan sehpanın üzerine düştü. (tam iki kaşının ortası burnun üst bölgesi)alın kısmı yarıldı.. tamda ezan saati. evdede komşunun çocukları var. onlarda çok korktu.. cemre düşerken gördüm ama ben gidip tutana dek düştü yetişemedim.. yüzü koyundu kaldırdım bi baktım ikikaşının ortası boydan boya yarık kanıyo.. eyvaaah.. hemen kucağıma aldım. masa üstündeki peçeteye ulaşana kadar yerler kan oldu.. o kanlar aktıkça tabi benim içim cııız ediyo.. hemen peçeteyle bastırdım üstünü. hemen buzdolabına koştum..cemre kucağımda ağlıyo yavrucak.. danone kaplarını atmayıp, içine su koyup, böyle acil durumlar için buz olarak kullanıyorum çok iyi oluyo. hemen dondurucuya elimi atıp alıyorum. pratik oluyo..
neyse hemen buz koydum. şişmesin vede kanı dursun diye.. allah çok şükür hemen kanı durdu. eşim gelene dek koşup oynamaya bile başladı.. ama gece acile götürdük dikiş felan gerekirse diye.. buradaki manyak hemşireler(burası ilçe olduğundan hastane demeye bin şahit ister) biz buna dikiş atamayız estetik dikiş gerekiyo bizdede tesisat yok dediler.. manyaklar.. sonra tam biz kapıdan çıkarken 112 acil servis ekibinden biriyle karşılaştık o daha çok ilgilendi.. yarayı temizleyip iyice açtırıp derinliğine baktı.. o dr "fazla derin olmadığı ameliyat sonrası merhemi yazacağını söyledi" çok şükür 4-5 güne toparladı yara kendini.. ama halen gözlerinin etrafı mor yavrucağın. çok sert çarpmış..
yani annelerin çok soğuk kanlı olması gerekiyo.. içimiz sızlasa bile..
sedoşum negüzel eşin daha enbaştan testleri yaptırıyor hemde doğru adreste.. erkekler bukonuda biraz geri duruyorlar o açıdan şanslısın.. benimkisi aşılama sırasında verdi sadece.. zaten ordada belli oldu.. inşlh herşey yolunda çıkar..
biz kadınlar daha bi cesaretliyiz, eğer o şeyi çok istiyosak hiç bi zorluktan korkmayız.. ben sanada inanıyor ve güveniyorum..
inşlh hiç bişeye gerek kalmadan kendiliğinden gelicek bebiş..
beni gelişmelerden haberdar et olurmu kuşum
olcayım çok geçmiş olsun..
valla ben ateş olayına artık alıştım..(gerçi çocuğun hiç biş hastyalığına alışılmıyo,, o ağlıyo ben ağlıyorum) alıştım derken paniklemiyorum artık.. 39.4 olduğunu bilirim dra ilk ateşlendiğinde götürdüm bidaha hep evde düşürdüm.. her dişte hastayız çünkü..
ateşe en iyi CARPOL diye bi şurup var o iyi geliyo. baktım ateşi 37,5 geçiyo carpol şurup veriyorum. hemen bebişi soyuyorum bitek bezi kalıyo. bi kaba su koyup yanıma alıyorum. cemrenin koltuk altına, kasıklarına alnına ıslak bez koyuyorum. baktım ateş düşmüyo. yarım fitilde makattan koyuyorum 1saate bişey kalmıyo çok şükür ama geçmezse tabiki dra götürmek gerek.. bizim genelde gece yarısı ateşlendiğinden kocişi ateş düşnezse uyandırıyorum..
2kere ateşten hastaneye götürdüm. aynı işlemi yapıyorlar.. hem orda çocuk bölümünde ağlayan diğer çocukları gördükçe bizimkisi dahada çok basıyo çığlığı.. en azından ev ortamında oyuncaklarıyla agucuk gugucuk yaparaktan oyalamaya çalışıyorum..
tabi ateş sırasında annenin soğukkanlı olması çok önemli..
not benim kociş cemre ağlarken dışarı kaçıyo.. ağlamasına dayanamıyomuş ben tek başıma çözüyom herşeyi :))
geçen hafta cemre çekyattan sehpanın üzerine düştü. (tam iki kaşının ortası burnun üst bölgesi)alın kısmı yarıldı.. tamda ezan saati. evdede komşunun çocukları var. onlarda çok korktu.. cemre düşerken gördüm ama ben gidip tutana dek düştü yetişemedim.. yüzü koyundu kaldırdım bi baktım ikikaşının ortası boydan boya yarık kanıyo.. eyvaaah.. hemen kucağıma aldım. masa üstündeki peçeteye ulaşana kadar yerler kan oldu.. o kanlar aktıkça tabi benim içim cııız ediyo.. hemen peçeteyle bastırdım üstünü. hemen buzdolabına koştum..cemre kucağımda ağlıyo yavrucak.. danone kaplarını atmayıp, içine su koyup, böyle acil durumlar için buz olarak kullanıyorum çok iyi oluyo. hemen dondurucuya elimi atıp alıyorum. pratik oluyo..
neyse hemen buz koydum. şişmesin vede kanı dursun diye.. allah çok şükür hemen kanı durdu. eşim gelene dek koşup oynamaya bile başladı.. ama gece acile götürdük dikiş felan gerekirse diye.. buradaki manyak hemşireler(burası ilçe olduğundan hastane demeye bin şahit ister) biz buna dikiş atamayız estetik dikiş gerekiyo bizdede tesisat yok dediler.. manyaklar.. sonra tam biz kapıdan çıkarken 112 acil servis ekibinden biriyle karşılaştık o daha çok ilgilendi.. yarayı temizleyip iyice açtırıp derinliğine baktı.. o dr "fazla derin olmadığı ameliyat sonrası merhemi yazacağını söyledi" çok şükür 4-5 güne toparladı yara kendini.. ama halen gözlerinin etrafı mor yavrucağın. çok sert çarpmış..
yani annelerin çok soğuk kanlı olması gerekiyo.. içimiz sızlasa bile..
nurtişim nasıl oldun.. düzeldinmi biraz..
HAYDİ KIZLAR TOPİĞE kampanyası başlatıyorum.Bundan sonra herkes hergün mutlaka topiğe uğrasın tıpkı eskisi gibi,
var mısınız kızlar.evet diyenler gelsin bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?