Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bende çok özlüyorum ya ama fazla kişi değildik zaten sizde hamiş kalıp doğurunca ıssız kaldı ben tek başıma kendim söyleyip kendim mi duyayım ilk başlarda hemen girer bakardım ama kimse olmayınca bakmıyorum bende. Valla annelerimiz nasıl bakmış büyütmüşte hem komşuya hem evin işine yetişmiş. Tabi o zamanlar sokaklar güvenliydi,insanlarda öyle. Annem beni komşuya bırakırdı kızıyla oynardık ya da o bize gelirdi şimdi kimseye güven olmuyor ki nereye bırakacaksın. Demek büyüdü oğluşun maşallah canım.. Herkes büyüttü yaş günlerini bile kutladılar.

Canım çok geçmiş olsun.. Ateş çok kötü olur benim kardeşim de hep ateşli geçirirdi havale geçirecek diye korkardık şimdi o kadar olmasa da hala çok ateşi çıkar üşütünce koca kazık oldu ama ateşlenince minnacık bebek olur. Miniğim hala o zaten benim bebeğim olsa da o ilk göz ağrım ben büyüttüm onu. Sobalı evde zor siz bir ara taşınacaktınız canım ne oldu. Ama resimlerinizi görüyorum ne güzel bir kız olmuş maşallah.. Ailenin yanında olmaması kötü evet benim de yok kimsem yanımda. Annem ayrıldı artık sağlık sorunları nedeniyle işten bir yandan üzüldüm ama bir yandan sevindim istediği zaman gelebilir, kalabilir doğumdan önce sonra yararı olur bana. Ama kardeşim de var fazla kalamaz da gider gelir sürekli yoksa kaynanadan hayır yok kendine zor bakıyor nazlı kaynana.

canım gecmış olsun..
benım kocada 1 aydır evın yolunu bulamıyor..gece 12 gıbı gelıyor..yarım saat bırseyler yıyor gıdıyor. 1 aydaha boyle dıyor..dogumlar cok..evde yatsa arıyorlar gel dogum var..
yanı boyleyız..
edız de gecelerı 12 gıbı kalkıyor..2 ye kadar uyumuyor..zrlıyor..aglıyor..oynuyor..sonra uyuyor..bazen 2 de kalkıyor 4 e kadar..
benıde uyutmuyor..yorganımı cekıştırıyor..enne dıyor...bırde aglıyor...

emır karne aldı..ana sınıfına gıdıyordu ya..
evde 15 gun..
bırazdan gun var..gıdecez..edız uyanınca..

ıste boyle..
yetışıyorum oznur cum..napayım..hayattan kopmak ıstemıyorum..zaten mutlaka gunde 1 pc.açılıyor..açmısken bakıyorum saga sola..bı daha açmıyorum...
az kalıyorum nette..
ama mutlaka evden cıkıyoruz gun ıçınde..
evde oturmaktan hoşlanmıyoruz cocuklarla...
hazırlanıp çıkmak çok yorucu..ve gerı gelınce soyunup dokunmek ..sonra dokuntu toplamakyta oyle..ama evde otur otur zaman gecmıyor..
bırazda telaşelı ve hızlı bı yapım var..mutfaktada yarım saatten fazla kalamam...hazırlar yemegı çıkarım..

kıız diloş senin kociş kadın doğum doktorumu yoksam.. amanın ne güzel senide o doğutmuştur..
sedoşum henüz taşınmıyoruz aldığımız ev henüz inşaat halinde yapılıyo, bitince geçicez kısmetse, mütahit mayı siyo ama ağustosu bulur bence..

dilek ne güzel hergün dışarıya çıkabiliyormuş valla benim hergün çıkmam hayal.. bizim aptmanda komşuluk olayı çok var hergün birimizdeyiz. oyüzden pek dışarıyı aramıyorum. bina içinde dolaşmayı dışarı çıkmak olarak saymıyorum. giyinme yok süslenme yok herkez olduğu gibi geçi veriyo birbirine.. şimdi 15 tatil olduğu için genelde komşu çocukları bende arkdan anneleride geliyo bi komşu gelince diğerlerinide tlfla çağırıyoruz bi nescafe içiyoruz telaş olmuyo gerçi arada canımızın istediği bişey olursa herkes evinde ne varsa getirip hep birlikte mutfağa girip yapıyoz bişeyler yada dışardan söylüyoz ama arada genelde kahve içiyoruz masraf olmasın diye :)))
pztesileride yine komşular arasında yasin günü yapıyoruz. anlayacağın hem bina içindeyiz.. bazen dışarı çıkıp hava almak istiyorum ama birisi gelince kalıyo çıkamıyorum dışarıya.. ama yinede hepsi iyi insanlar (yaşları benden büyük olsada öenemli olan anlaşmak) bazıları annem yaşında.. inşlh yeni evimde de komşularım iyi olur.. allah herkesi iyive hayırlı insanlarla karşılaştırsın

bu arada ediz paşamızın karnesi hayırlı olsun..

sedacım sahi sen şubatta çalışmalara başlamayı düşünüyodun varmı bi gelişme.. sağlığın sıhatin nasıl bi sorun yoktur inşlh.. klomen felan kullanıcanmı yoksam kendin yumurta takibimi yapıcan.. hadi bakalım hayırlısı inşlh..

senin kociş doğum doktoru mu canım bak bilmiyordum bunu. Emir'in karnesi hayırlı olsun canım. Üniversite diplomalarını da görün inşallah.. İki çocukla çıkmak zor gerçekten çıkması dert, eve gelmesi ayrı dert ama hep evde de olmaz tabii çocuklarında hava alması lazım aman büyüttün 2. çocuğu da biraz zahmeti olsa da hala yine de güzel yaa..

Canım az kalmış evin bitmesine bir daha ki kış yeni evindesin demek ne güzel. canım valla şöyle söyleyeyim. İki aydır 42 günde regl oluyorum. Ocak ayında yılbaşı gecesi ara kanama geldi o bitti bir kanama daha geldi ben onu regl sandım erken oldum heralde dedim ve onun üzerine yumurtlama saydım ovu da yaptım ama ovuda hiç 2. çizgi çıkmayınca anladım ki regli olcam o kanama regl değilmiş ama bekle bekle yok yine geçen ay ki gibi 42 günde geldi. Göğüs sızım çok oldu prolaktinden şüpheleniyorum ama regl olduğum gün anneme gittim hormon yaptıramadım 2 ve 3. günü öyle denk geldi. Klomen isteyecektim onu da kaçırdım önce hormon bakıyorlar ve 5. günü başlanıyor olmadı yani. Bu ay sadece ovulasyıon yapcam çalışma ona göre olcak yakalarsam. Eşim de yarın sperm testine gidecek tıp fakültesi tüp bebek bölümüne. İleri hızlı yazmıyordu öbüründe ona baktırcaz burada hem değerlerde değişiklik olmuş mu diye bakalım her halıkarda ağustosta artık aşılama düşünüyorum. İki ay aşılama yaptırıp Ekim gibi tüpe geçebilirim. İnşallah normal yoldan gelir.

sedoşum negüzel eşin daha enbaştan testleri yaptırıyor hemde doğru adreste.. erkekler bukonuda biraz geri duruyorlar o açıdan şanslısın.. benimkisi aşılama sırasında verdi sadece.. zaten ordada belli oldu.. inşlh herşey yolunda çıkar..
biz kadınlar daha bi cesaretliyiz, eğer o şeyi çok istiyosak hiç bi zorluktan korkmayız.. ben sanada inanıyor ve güveniyorum..
inşlh hiç bişeye gerek kalmadan kendiliğinden gelicek bebiş..

beni gelişmelerden haberdar et olurmu kuşum

gülerim evin hayırlı olsun canım bizde ev aldık temmuzda teslim bizimkide bakıyorum bizim kızlar uğurlu geldi bize sedoşum inşallah kendiliğinden gelir meleğin gelmesede üzülme sonuçta o senin meleğin olacak herşeyin hayırlısı hiç kafana takmamaya bak bence klomendense bal çörek otu tarçın ye onlarda klomen gibi yumurtalarını geliştirir bizim kızım 4 dişi var geçen ateşlendi ilk kez çok korktuk 39 olunca acil çocuk doktoru falan derken antibiyotik olmadan inmedi amaaaaa 1 hafta sonra tekrar çıktı sanırım kartopu oynamaya çıkınca üşüttü ama bende 6 senedir karı ilk kez görünce dayanamadım neysek şimdi yi çok şükür herkesi çok öpüyorummmmmmmm

olcayım çok geçmiş olsun..
valla ben ateş olayına artık alıştım..(gerçi çocuğun hiç biş hastyalığına alışılmıyo,, o ağlıyo ben ağlıyorum) alıştım derken paniklemiyorum artık.. 39.4 olduğunu bilirim dra ilk ateşlendiğinde götürdüm bidaha hep evde düşürdüm.. her dişte hastayız çünkü..
ateşe en iyi CARPOL diye bi şurup var o iyi geliyo. baktım ateşi 37,5 geçiyo carpol şurup veriyorum. hemen bebişi soyuyorum bitek bezi kalıyo. bi kaba su koyup yanıma alıyorum. cemrenin koltuk altına, kasıklarına alnına ıslak bez koyuyorum. baktım ateş düşmüyo. yarım fitilde makattan koyuyorum 1saate bişey kalmıyo çok şükür ama geçmezse tabiki dra götürmek gerek.. bizim genelde gece yarısı ateşlendiğinden kocişi ateş düşnezse uyandırıyorum..
2kere ateşten hastaneye götürdüm. aynı işlemi yapıyorlar.. hem orda çocuk bölümünde ağlayan diğer çocukları gördükçe bizimkisi dahada çok basıyo çığlığı.. en azından ev ortamında oyuncaklarıyla agucuk gugucuk yaparaktan oyalamaya çalışıyorum..

tabi ateş sırasında annenin soğukkanlı olması çok önemli..
not benim kociş cemre ağlarken dışarı kaçıyo.. ağlamasına dayanamıyomuş ben tek başıma çözüyom herşeyi :))

geçen hafta cemre çekyattan sehpanın üzerine düştü. (tam iki kaşının ortası burnun üst bölgesi)alın kısmı yarıldı.. tamda ezan saati. evdede komşunun çocukları var. onlarda çok korktu.. cemre düşerken gördüm ama ben gidip tutana dek düştü yetişemedim.. yüzü koyundu kaldırdım bi baktım ikikaşının ortası boydan boya yarık kanıyo.. eyvaaah.. hemen kucağıma aldım. masa üstündeki peçeteye ulaşana kadar yerler kan oldu.. o kanlar aktıkça tabi benim içim cııız ediyo.. hemen peçeteyle bastırdım üstünü. hemen buzdolabına koştum..cemre kucağımda ağlıyo yavrucak.. danone kaplarını atmayıp, içine su koyup, böyle acil durumlar için buz olarak kullanıyorum çok iyi oluyo. hemen dondurucuya elimi atıp alıyorum. pratik oluyo..
neyse hemen buz koydum. şişmesin vede kanı dursun diye.. allah çok şükür hemen kanı durdu. eşim gelene dek koşup oynamaya bile başladı.. ama gece acile götürdük dikiş felan gerekirse diye.. buradaki manyak hemşireler(burası ilçe olduğundan hastane demeye bin şahit ister) biz buna dikiş atamayız estetik dikiş gerekiyo bizdede tesisat yok dediler.. manyaklar.. sonra tam biz kapıdan çıkarken 112 acil servis ekibinden biriyle karşılaştık o daha çok ilgilendi.. yarayı temizleyip iyice açtırıp derinliğine baktı.. o dr "fazla derin olmadığı ameliyat sonrası merhemi yazacağını söyledi" çok şükür 4-5 güne toparladı yara kendini.. ama halen gözlerinin etrafı mor yavrucağın. çok sert çarpmış..

yani annelerin çok soğuk kanlı olması gerekiyo.. içimiz sızlasa bile..

ay kıyamam çok geçmiş olsun üzüldüm çok ya düşe kalka büyüyeceklerde bizde perişan olmasak ama çok içimiz yanıyor evlat çok farklıymış gerçekten ateş için evet bende acile götürdüm ama aynı işemi evde yapıyorum yükselince çünkü orada dediğin gibi daha çok ağlıyorlar en iyisi evde düşürmek ama yavaş yavaş öğreniyorum herşeyi zor yaaaaaaaaaaaaa

evet haklısın en doğru cümle gerçektende bu.. yavaş yavaş öğreniyoz herşeyi. yaşadıkça , başımıza geldikçe tecrübeli oluyoruz..

bazen seçkin kızıyo bana çocukla ilgili meselelerde,, bende diyorum "ben nerden bileyim ilk defa anne oldum, benim daha önce hiç 1yaşında kızım olmadı nasıl yapmam gerektiğini nebileyim, şimdi öğrendim işte" nekadar doğru dimi.. bizim daha önce çocuğumuz yoktuki. yeni oldu bizde yeni öğreniyoruz..
sadece bebişle ilgili değil.. herkonuda... yaşadıkça öğreniyoruz herşeyi..

bee amma yazmışım.. içime filozofmu kaçmış ne :))

canım benim bende haberler bir iyi bir kötü yani hiç iki şey birarada olmuyor hayatımda yaa. Eşim dün sperm testini aldı doktora gösterdi ve 2010 da başka hastanedne yaptırdık ya hiç alakası bile yok çok çok iyi çıktı değerler. Sayı 90 milyon, hareket % 98 ileri hızlı %73 canım şaşırdık kaldık eşim öğleden sonra gitmişti göremedim de akşam işten çıkınca gördüm inanamadım valla. Ama akışkanlık kötü çok yoğunmuş ayrıca da miktarı olması gerekenden azmış daha fazla çıkması gerekirmiş benim rahmimin arkaya dönük olduğunu söylemiş o zaman normal yolla zor ama aşılamayla şansınız çok demiş stres oluyoruz deyince de hiç kasmayın aşılama yaptırın demiş ağustosta düşünüyorum ben yıllık izin hakkım o zaman var ama normal deneyeceğim. Yani öbür dktora saydırdım ya evden gtürmüştü birşey olmaz demişti kendiler demişti ama bu dr tabi ölür öyle demiş. Neyse ama ben yumuırtlayamıyorum kötü haber de bu.İki aydır 41-42 günde oluyorum geçen ay ara kanama vardı anlamadım ama bu regl gelince çok göğsüm sızlamıştı anneme gittim hormon yaptıramadım. Ovulasyon yapıyorum ama ikinci çizgi silik bile çıkmıyor bırak koyuyu. Sıfır yani. Hadi 41 günde olucam yin desem haftaya yumurtlama olur ama yine silik çizgi hep çıkar biliyorum geçen senede ovu kullandım. Ben devam edicem ama yoksa da hormona gidicem prolaktin yükseldi 3 seneden sonra yine sanırım yaa moral bozuk o yüzden. Biz eşimle fazla çalışma yapmadık ya erteleme falan bu değerler normal yolla işe yarar mı bilmem ama bu yaramaz da ne yarar ya normal olur inşallah..

canım ateş konusunda evde önlem aman çok iyi çocuklar gerçekten hastanede çok stres oluyorlar görüyorum yani. Bir de hemşirelere sürekli görükleri zaman yine mi falan gibi triplere giriyorlar sen çözümü bulmuşsun. Çok geçmişş olsun cemreye canım.Çocuk işte öyle böyle büyüyecek Allah beterinden korusun İnşallah. Biz az mı düşerdik sanki. Danona kapları da süper fikirmiş anne olmak insanı pratik yapıyor sanırım. İnşallah daha da iyi olur canım..

meraba kızlar naber nasılsınız görüşmeyeli
ben kendimi unuttum yetişemiyorum hiçbişeye ya
işyeri feci sitresli akşama kadar koştur akşam efeyi al eve git yemek hazırla topla at mutfağa, efeyle oyna gönlünü yap ( tüm yorgunluğum geçiyo onunla ) sonra uyut, hop mutfağa makinayı boşalt geri doldur ( doldurmak neysede boşaltmak ölüm geliyo ) :)
bi bakıyorum saat 11-12 olmuş. Hiç kendima bakamaz oldum :) İnanırmısınız ojemi bile sabah işte sürüyorum . Anca abdest için çıkarıyorum ne zaman denk gelirse. :)
eeee sizler napıyonuzz çok özledim valla bundan sonra daha sık uğramaya çalışcam işyerinde biraz yoğunluğum geçiyo bu aydan sonra.
Efem her kelimeyi söylemeye başladı kızlar ben ne dersemtakraralıyo ama babasınada banadababa diyo
anne demiyo delircem ya nası öğrencek anneyi bu çocuk babaa diye pişimden koşuyo
bi canı yanınca yada nazlanınce enneeee diyo o kadar
yaza Allah kısmet ederse sünnet düşünüyoruz erkenm diyo herkez ama bence tam zamanı. sizce nasıl kızlar ya sünnet için beklemek mantıklı gelmiyo bana.
neyse şimdilik kaçtım kızlar artık hergün burdayım inşallah eski sağlığına kavuşsun topiğimiz :)

kıslar çok hastayım ölüyom.
buhalde işe geldim birde akşama misafirim gelcek eve gidip daha hazırlık yapıcam.

kıslar benden size gelsin

pişman olup birgün dönerse geriiiiiiiiiiiii
yıllar geçti unutmadım ihanetiniiiiiiiiiiiiiiiiiii
la la la laaaaa la la la la la la laaaaaaaaaaaaaaaa
gerisini bilmiyom ben susuyoruuummmmmmmmmmmm

HAYDİ KIZLAR TOPİĞE kampanyası başlatıyorum.Bundan sonra herkes hergün mutlaka topiğe uğrasın tıpkı eskisi gibi,
var mısınız kızlar.evet diyenler gelsin bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…