oy oy cancağızımmmmmmmmmdiloşum sen nasılsın... nasıl gidiyo talaşın.. evi bulmuşsunuz burdanda hayırlısı olsun demek isterim.. Allah hayırlı komşularla , hayırlı insanlarla karşılaştırsın..
şimdi kısmetse ne zaman yolculcuk.. eşinin iş olayı felan nasıl olacak.. ya emir ,, yeni okula kayıt olucak dimi.. gidip bakabildinmi sen hiç oraya.. yeni evi etrafı felan gördünmü.. içine yattımı..
taşınmakta masraf.. yeni evin boyası badanası.. toplanması yerleşmesi... Allah kolaylıklar nasip etsin..
canım benim yaaaaaaa...ne üzdü senin bu bebiş seni..yeter artık gelsin..kızmaya başlıyorum artık senin bebişe...gel çabuk yeter beklettin anneni babanı yaaaaaaaaa...allah allah..Canım bilen kişinin de hali başka oluyor hemen sıralamışsın soruları. Bugün iğnelerimin 6. günündeyim akşam vuruluyorum reglimin 2. günü başladım. Gonal f 112.5 göbekten, menogon kalçadan dün de çatlama önleyici cetrdodite başladım. O öbür iğnelerden bir saat sonra olmalıymış ilkini hastanede dün bekledim vurdurdum gördüm nasıl olduğunu gerisini kendim vurucam ama menogon kalçadan olduğu için hastaneye gidiyoruz iş çıkışı gitmişken gonali de vurduruyorum. Ben de pco var ya o yüzden düşük doz başladı. Regl 2. günü kontrolde 27 yumurta vardı pazartesi günü 20 si öne çıkmıştı 10-9-8 mm lik şeklindeydi yumurtalar. Bugünde randevum var ama arkadaşı erken çağırdım gelemedi geç kaldım dr beklicem çok maalesef sinir krizi geçiriyorum şu an.
Fiyat olarak 4.250 hastaneye vericez opuda alıyorlarmış ilaçlara şu zamana kadar iki kutu gonal f, menogon iki kutu, 4 kutu cetrodite ve çatlatma iğnesine 900 civarı para verdik eğer cuma günü bitmezse tedavi gonal ve cetrodite takviye yapıcaz.
İşte böyle canımm.. Bu arada Eskişehir acıbadem hastanesinde yaptırıyorum mayısta açıldı Rabbim yüzümüzü güldürür emeklerimizi boşa çıkarmaz inşallah.
sedacım çok merak ettim seni.. nasılsın.. bu tarihte işlemlerin çoktan bitmiştir.. ktr umda yokki seni arayayım ölüyorum meraktan..
diğer topikte yazdığın son yazıyı okudum, çok duygulandım.. sakın öyle düşünme.. Rabbim büyüktür herşeyi olması gerektiği gibi ayarlar.. sanada bişey olmuycak.. dualarım seninle..
şuanda son durumunu bilmiyorum ama dinlen sakın tamammı.. vücudun çok yüklü miktarda hormona maruz kaldı.. tabi toplama işlemide bi okadar yorucu.. bir nevi lokat ameliyat sayılır.. kendini sakın zorlama,, yatarak dinlen.. ağlama umutlarını yüksek tutki mucizen gerçek olsun.. vede iyi olduğunda mutlaka bize cvp yaz.. rabbim bu güzel günlerin hatrına yüzü güldürsün..
bak hem oruçluyum, hemde ramazanda 5vakite başladım.. hemde gündüzleri yasin okuyorum.. tüm kalbimle sana dualar ediyorum hergün.. Allah hakkında hayırlısını ve en güzel olanını nasip etsin.. Rabbim meleğinin sana tutunmasını ve 9ay seni hiç bırakmamasını nasip etsin.. kocaman bi AMİİİİİN
oy oy cancağızımmmmmmmmm
taşındik..şükür bir sıkıntımız yok..biliyorsun başladım işe ..
büyük oğlan da okula başladı 2. sınıf
küçük oğlana bakıcı tuttuk..
biz iyiyiz Allah a şükür.
fakat kayınpederim rahatsızlandı bayram öncesi...midesinden rahatsızdı..hazımsızlık..
yemek yemekte zorlandı falan..15 gün sürdü..dedik baba git doktora böyle olmaz uzun sürdü...
kilo da vermiş bu arada..4-5 kilo kadar..15 günde..
neyse doktor endeskopi yapmış.biyopsi almış..fakat kayınvalideme demiş ki eşiniz iyi değil...kanser olabilir..söylemeyin..
bayram öncesi bunu öğrendik bayramımız üzgün geçti..ve çook uzun sürdü sanki ..10 gün bekledik aslında ama 1 yıl gibiydi.
bayram sonrası ise sonuçlar çıktı ..doktor haklı çıktı..mide kanseri ..ve yaygın dedi doktor...kayınpederden sakladık..
10 gün sonra akrabalarımız malatya ya götürdüler uçakla...orda tomografiye girdi..tomografide bakıldı.mideden başka bir yerde yayılma yok dediler..ama ameliyat denildi.ameliyattan 1 gün önce kendisine söylenildi kanser olduğu..
.ameliyat oldu kayınpederim..geçtiğimiz cuma ..yoğun bakımda kaldı..sonra odasına çıkardılar..bugün muhallebi yiyecekti..5 gün oldu ameliyat olalı ama serumla beslendi..
midesinin 4 de 1 ini bıraktılar .gerisini aldılar..yapay mide yapıldı..o konuldu midenin kalan kısmına ..ek olarak .
şimdi ise patolojiden sonuç bekliyoruz..3- 4 güne çıkar sanırım..inşallah yayılma yoktur da bunu bu şekilde atlatmış oluruz kızlar..
bayram sonrası bize geleceklerdi..torunlarına çok düşkün..zaten eşim ameliyatinda malatya ya gitti..hep ben gitçem torunlara diyormuş..olmaz diyorlarmış..tedavi ne gerektiriyorsa onu yapacaklar..burda kal bu kış diyorlarmış..illa ki gitçem diyormuş..sağlığına kavuşur inşallah .dua edin kızlar bize..böyle zor zamanlar geçiriyoruz..
canım benim yaaaaaaa...ne üzdü senin bu bebiş seni..yeter artık gelsin..kızmaya başlıyorum artık senin bebişe...gel çabuk yeter beklettin anneni babanı yaaaaaaaaa...allah allah..
Canımmm çok geçmiş olsun Rabbim şifalar versin sen git dr neler öğren olacak iş değil. Birdenbire. İnşallah yayılma yoktur böylece bitmiştir canım çok özen göstermesi lazım kendine. Sen de toparla kendini insan böyle oluyor işte birine bir şey olduğu zaman benim annemde karaciğerinden tedavi gördü 1 sene işten ayrıldı vs. Enzimleri yüksek çıktı düşmeseydi karaciğer yetmezliğine kadar gidecekti. Neyse ki her hafta olduğu iğneler cevap verdi ve işyerinde yapılan sağlık kontrolünde tesadüfen görüldü hiçbir belirtisi yoktu bilmese daha ilerleyecekti. İlk defa kontrole gelmişler işte şansına. Ama o dönem saçları döküldü 15 kg zayıfladı, yağlı yiyemiyordu diyordum kesin benden saklıyorlar bir şey var filan uyku uyuyamıyordum ama hep bitti çok şükür kilo da aldı. Yani geçecek canımm.. Bak Adnan Şenses'in de tamamını aldılar midesinin sapasağlam.
canım evet anneni yazmıştın sanki öyle hatırlıyorum..iyi olmasına sevindim..Allah tüm hastalara şifa versin....
yani arada sırada checup mı yaptırmak lazım bilemedim..çağ kötü..
işte arkadaşım bu da beni elimde olmayan sebeplerden dolayı biraz yıprattı.ben bir dönem depresyona girmiştim...
sanki yeniden başladı..onunla uğraşıyorum kendimce..eşime de söylemedim..söylesem çok üzülür..çünkü kötü bir süreç yaşamıştım..
adnan senses i duymamıştım sedoşum..onun da midesi mi alınmış...:26:
Aslında 6 ayda bir checkup olmak lazımmış ama nerede çok kötü olucaz da dr gidicez hep kaçıyoruz bazı hastalıklar çok sinsi maalesef ortaya çıkana kadar iş işten geçmiş oluyor maalesef özellikle rahim kanseri vakası hiçbir belirti vermiyor çok sinsi bu yüzden her sene smear vermek çok önemli 2 dk lık bir iş. Bizim işyerinde br bayanın eşi o da benim eşiminhocalık yaptığı fakültede memurdu hemen karş binamız görürdüm adamı hibir rahatsızlığı yoktu yani. Bir maç yaparken arkadaşlarıyla bileğini mi burkuyor ne bir türlü geçmiyor ağrısı kesık kemiklerinde filan. Kaç dr dolaşıyorlar burada özelinden devletine emarle röntgenler hem bel fıtığı kas sıkışması deyip gönderiyorlar ilaç verdip 15 gün iyiyse yine kötü en sonunda Ankara'da prıf bulup gidiyorlar adam cdlere baktığı gibi kanser diyor. Direkt anlıyor. Çok geç kalmışlar. Neyse kadın herşeyi yaptı eşi için ne umut varsa yurtdşından kemik geldi kanserli kemik çıkarıldı o takıldı filan. Ama kontroller de kanserin sıçradığı anlaşıldı ciğerlere hastanede yattı kan değerleri düşüyordu hep en son evine yolladılar ve evinde vefat etti. Bunlar sadece 5-6 ayda oldu bitti maalesef bazı doktorlar doktor değil yani. Tabii o geç farkedilmiş geç kalınmış neyse ki kayınpederinin tespit edilmiş gereken yapılmış. E benim anneme de ülserden midenin 4 te 3 ünü alıcaz demişler zamanında biz küçükken annem çocuklarım küçük yatmam bıçak altına demiş bir ialç vermş doktor onu kullandı hep hap. Şimdi hiçbirşeyi yok ne ağrı ne bir şey ilaç bile kullanmıyor düşün artık sen. Ben de depresyondaydım bir ara çocuk meselesinden tabii panik atakta var bende kimseye belli etmemeye çalışıyorsun filan ama intiharı düşündüğüm çok olmuştur bazen herşey insanın üstüne geliyor gibi oluyor ama hepsi geçiyor canım hem bak sana kapılar açıldı memur oldun paranı kazanıyorsun pırlanta gibi evlatların var maşallah canımm..
canım benim ya ..mekanı cennet olsun hocanızın..Allah yattığı yerde dinlendirsin..yani birden bire gelişen olaylar zinciri olmuş adamcağızın...sapasağlam iken..bak işte..hayat nasıl değişiyor..
evet yılda 1 kez olsa checup şart ya..ne bileyim..ama yaptıran kim..???
canım sen ne durumdasın..hangi aşamadasın...tüp bebek denemeyecek misiniz...hayırlısı olsun..sen canını sıkma..herşey düzelir..yeter ki canınız sağolsun.
Valla cancağızım benim durum şöyle ki; birkaç ay özellikle toparlanmak için ara verdim iyi de oldu baya kafamı dağıttım. Genetik testi yapıldı temiz çıktı dr gösterdim geçen hafta muayenede etti bir yumurta büyümüş ama çatlamamış pco var ya. Regl de gecikmişti bana söktürücü değilde progestan verdi kutu bitsin regl olursun dedi. Regl olunca gidicem reglinin 7.-10. günleri arasında histereskopim yapılacak rahime detaylı bakılacak tutmama sorunu olduğunu düşünüyorum çünkü dedi şansı arttırmak için de çiik atacakmış. Ondan sonra reglimin 21.gününe geldiğimde yumurta baskılayıcı ilaçlara başlıcam çünkü öbür ay yumurtlamam olmaması lazım halihazırda dondurulmuş embiriyom var olduğu için. Zaten yumurta gelişince e2 yükseliyor bu istenmiyor neyse. Sonra öbür reglimde gelince bu sefer rahmi hazırlanacak 14 gün kalınlaştırmak ve yerleştirmeye hazırlamak için ilaçlar kullanıcam ama daha hafif baştan tedavi gibi iğneler olmayacak hap, bant filan sanırım çünkü yumurtlama durdurulacağı için kendisi kalınlaşmıyor rahim. Sonra da hazır hale gelince embriyolar konacak. Beklicez yine. Yani bu ay histereskopi var aralık ayı sonlarına doğru da transfer yapılmış olur. İş içinde 5 günlük filan rapor alıcam sonra gelip çalışıcam ağır işim yok zaten. Öyle işte bakalım.
canım benim bu tüp bebiş mi oluyor acaba..dondurulmuş embiriyo demişsin..
hadi hayırlısı canım..çok sabrettin..
bebişin gelince ceza olarak onu ısırmak istiyorum...
evet canım tüp oluyor temmuzda yaptırmadım ya 4 tane vardı kalan elimizde ikisini koydurduk ikisini dondurduk. Valla bende ısırıcam kıyabilirsem tabii. Gel ısır şekerim kapım açık her zaman. Bak burada muhabbetlerimiz geldi aklıma o zaman daha yeni yeni istiyordum klomen kulanııyordum geçti 3 sene dile kolay. Klomenler, sonra erteledik biraz sonra 6-7 ay süren ara kanamalar onun tedavisi sonra rahim filmi, 2 aşılama, tüp bebek bu arada sürekli ara kontroller filan geçti gitti işte ve ortada daha bir şey yok siz büyüttünüz bile. Benimde sınavım buymuş demek ki napalım kaderimizde varsa olur. Bu olmazsa yazın İstnbul2da başka merkeze gidicez orada denicez şansımızı Allah büyük tevekkülden başka yapacak bir şey yok.
canımın içi..haklısın..zor bir 3 yıl geçti.zor olan ise beklemek ..
hayırlısı olsun..canım ben taa yıllar evvel istanbul da alman hastanesini duymuştum.
istanbul da oturduğum dönüm bende çoluk çocuuk yok yeni evliyiz..
dolmuşta yanima biri oturdu..
40 yaşlarında bir bayan..kucağında 1 yaşlarında bir bebek..
onun çocuğuymuş..
yıllarca olmamış bebekleri..hatta kaç kez tüp denemişler..en son çare olarak alman hastanesini önermişler ...o da oraya da gideyim demiş...
ve alman hastanesinde olmuş bebeği...
bana da söyledi ki eğer gerek görürsen..tanıdığın bilğin bebek ararsa..olmazsa alman hastanesini söyle diye ...
şimdi aklıma geldi.birkaç arkadaşa söylemiştim..ama onlar yaptırmadılar..çok üzerine durmadılar.
ama sana da söyleyeyim..belki arastırırsın..bilemiyorum..kadının söylediğini söylüyorum...
yani istanbul a gidecekseniz alman hastanesini araştır canım ..
canım bu arada yaşın kaçtı senin..ben 25-26 tahmin ediyorum ama...:26::26::26::26::26:
Canım ben Memorial düşünyorum zaten Alman hastanesinin çoğu dr oraya geçmiş. Ve arkadaşlarımdan da baya kalan oldu orada siteden konuştuğum. Bir arkadaşım Ankara'da yaptırmış olmamış benle aynı dönemde Memorialde yaptırdı tuttu ama bakalım kısmet işi birazda. Ahh canım ne 25-26 ben 30 yaşındayım gülüm Ocakta 31 olucam yaa.
canım benim..inşallah şu memorial da olur..hayırlısı canım ya..ne zaman gidecek siniz istanbul a...
bunların her biri bir masraf..ama bebiş için değer...Allah tez zamanda versin inşallah canım..daha da bekletmesin bu sıpa bebek sizi..
Canım önce işte yazın yaptırdığım negatif olan denemeden 2 tane dondurulmuşum var Ocak gibi filan onu denicem onlar koyulacak şimdi reglimi bekliyorum bu ay histereskopi yapılacak koyulmadan önce rahime bakılacak detaylı. Eğer dondurulmuşlarda olmazsa yazın bize İstanbul yolu gözükecek sanırım hayırlısı bakalım. Dondurulmuşlar olursa gerek kalmaz ama hiçte umudum yok.
selam kızlar kimse gelmemiş yine ben yazayım
size erdemciği anlatıyım teyzeleri 9 aya girdik boyumuz uzun ama kilomuz normal hatta bakınca ilk zayıf gibi duruyor ama hiç durmuyoruz kıpır kıpr koltuklara kalkmaya başladık çok sakin ve güleç maşallah ama çok kurtlu popolu hiç durmuyor eli dursa ayağıyla bişey yapıyor mutlaka yapıyor koltuğa kalkıyor mutlu olup alkışlıyor sonra yere düşüyor çok komik ya anne sütüne devam ediyoruz acaipte düşkünüz bende nasıl bırakıcam ilerde bilmiyorum gülerim bizde aynıyız memede uyuyor uykuya nasıl geçicez onuda bilmiyorum ek gıdaya başladık ama hiç oralı değiliz dr 1kase yemeli diyor biz 10 kaşık yesek şükürr kalan mamaları çorbaları ben yiyorum sütle gitsin bari diye :)) teyzeleri oğlum birde çok yakışıklı (kargaya yavrusu şahin gelirmiş) maviş gözlere düğme burnumuz var maşşallah yolda insanlar durdurup arabamızı sevip resmini çekiyorlar o kadar yani cast ajansa götür diyorlar ama ben kıyamam götürmem öyle çekimlere falan ama can bebenin sitesinde ayın güzel bebeği yarışması oluyor belki hatıra olsun diye oraya resmini koyarım
gülerim ev almışsınız hayırlı uğurlu olsun Rabbim iyi günlerde huzurla oturmayı nasip etsin inşallah nereden aldınız şimdiki evin yakınmı kaçıncı kat kaç m2 anlat azcık yeni yuvanı ne zaman taşınacaksınız
kızlar seval işemi başlamış bebişe kim bakıyor
kadriyeden nilüferden haber varmı
Canım önce işte yazın yaptırdığım negatif olan denemeden 2 tane dondurulmuşum var Ocak gibi filan onu denicem onlar koyulacak şimdi reglimi bekliyorum bu ay histereskopi yapılacak koyulmadan önce rahime bakılacak detaylı. Eğer dondurulmuşlarda olmazsa yazın bize İstanbul yolu gözükecek sanırım hayırlısı bakalım. Dondurulmuşlar olursa gerek kalmaz ama hiçte umudum yok.
merhaba kızlar nasılsınız bakeeem
ben çok fena gribim evdeyim arada yatıyom arada kalkıyom.. ateş felan feci yani.. dokunanı yakarım..
bugün evdeyim.. hafta içi Kur'an kursuna gidiyorum. tevcitli okumayı öğrenmeye çalışıyorum..
cemre canavar gibi mşlh.. o da benden önce gripti.. sevinsin diye eve tavşan aldık.. beyaz çok şeker.. şimdilik kafeste..
aa buarada cemreyi baleye götürüyorum.. 1ayı geçti.. çok hevesli şimdilik inşlh devam eder.. mayısta gösteri yapacaklarmış.. hadi bakalım..
şuanda kafama, üşütme başıma tırmanıyor o da yazacakmış..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?