Çift Çizgi Topiği'nin Geyik Versiyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
azönce naptım bi bilseniz kaydirigubbakcemile3

depresyondan kafayı yedim iicekaydirigubbakcemile3

kolanya var bilg başında.. elime yüzüme sürdüm.. sonra canım tadına bakmak istedi.. içtim 1-2 yudum:içelim:
amamınnnn one berbat bişiiiiyyydelikafadulden içim dışım maf oldu kafamçokkarıştı amanın kafayı buldum galiba

:roflol::roflol::roflol:

hatta lafı bile varrrr
bekara karı okşamak kolaydır kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ne alakaysa öle bi aklıma geldi sempatiksalakcinni

öznurcum tam hafifledim diyodum. hatta kendimi hamiş gibi felanda hissetmiyodum (karnım tok olduğu sürece sorun yoktu)
birden şaftım kaydı..

inşlh şimden sonrası iyi olur..daha 4buçuk ayım kaldı çok şükür..
inanın her elimi karnıma koyduğumda hem kendim için şükrediyorum hemde bebiş isteyen tüm arkadaşlarımın adını tektek sayıyorum.. helede usgde görünce ağlıyorum.. ozmanda balıyorum içimden dulara ve isteyen arkadaşlarımı saymaya..

çok zor ama bi okadarda güzel bi his.. allah herkese yaşatsın..

zaten bebiş isteyen bi yiğenim var hep bana soruyo napıson nasılsın diye.. diyorum benle konuşma senin moralini bozarım korkutmayım seni.. sen git teyse kızınla konuş sana hamişliğin güzeliklerini anlatır(teyze kızının bulantıları bile yok aramızda da sadece 1 hafta var..)

hatta lafı bile varrrr
bekara karı okşamak kolaydır kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

ne alakaysa öle bi aklıma geldi sempatiksalakcinni

allah seni ne etmeye delü karı güldürdünya beni allahta seni güldürsün emiii:roflol::roflol:

ne amanınnnn dur bakam hemen.. ahanda doğruuu ..

zatiii sancımda var..tamamdır..
kızlar yetişin cemreyi doğuruyyooom :1shok:delikafadulden

allah seni ne etmeye delü karı güldürdünya beni allahta seni güldürsün emiii:roflol::roflol:

amin cümlemizin yüzünü güldürsün Allah

ne amanınnnn dur bakam hemen.. ahanda doğruuu ..

zatiii sancımda var..tamamdır..
kızlar yetişin cemreyi doğuruyyooom :1shok:delikafadulden

amanın seval yetiş neşterin nerde güler doğuruyo
suyu ısıtın temiz çarşaf çıkarın
ahanda kafası göründüüü

öznur kıs seninde 2 günün kalmış hadi maşallah topiğimize

ahanda ne buldum bi okuyun.. gerçi biliyosunuzdur ama olsun..

İlk aylarda en çok kullanacağınız giyisi yakası geniş açılabilen ve alt tarafı çıtçıtlı olan fanilalar, üst kısımdan bacak arasına kadar önünde ve ağ kısmında çıt çıt olan patikli tulumlar, yüzünü tırnaklarıyla çizmemesi için eldivenler, geceleri kullanabileceğiniz tulumlar, çoraplar, patikler ve kış için sokak giyisileridir. En önemli giyisilerden biride ayakkabılardır. Yumuşak ve bebeğim ayaklarını çok sıkmayan ama çokta bol olmayan, ayağını yeterince kavrayan mümkünse ortepedik bir ayakkabı seçin, ilk aylarda evde yere çıplak ayak veya kaymayan çoraplarla basmasını sağlayın, hem daha sağlıklı olacaktır ve hemde daha dengeli basacaktır.

Kış aylarında ise anneler ve babalar acaba bebeğimi veya çocuğumu dışarı çıkartsammı? Acaba üşütür müyüm? Acaba doğru giydirebilecekmiyim diye telaşa düşerler. Özellikle ilk aylarda bebeklerin gerekli olan önlemler alındıktan sonra dışarı çıkarılması, hava aldırılması veya gezmeye götürülmesi tabii ki doğrudur. Fakat özellikle yeni doğan bebeklerin bünyeleri daha zayıf olduğundan dolayı rüzgar ve yağmur korumalı bir bebek arabasıyla ve bebeği sıcak tutacak ve rüzgar geçirmeyecek bir örtü ile dışarı çıkarabilirsiniz. Yine de mümkün olduğu kadar soğuğun az olduğu saatlerde ve kısa süreli olmasına özen gösterin,bebeğiniz büyüdükçe işler daha kolaylaşacaktır.

Giyisi seçiminde dikkat edilmesi gereken unsurların başında, bebeğin hassas cildine zarar vermeyecek, SENTETİK OLMAYAN kaliteli ve pamuklu kumaşlardan yapılması, rahat giyilip çıkarılabilir ve teferruatı az giyisiler olmalı, sık yıkanmaya ve ütülenmeye elverişli giyisiler olmalıdır.

Bebeğin tenine değen giysilerin yumuşak pamuklu kumaştan olması, dikişlerinin batmayacak şekilde olması önemlidir. Bebeğin giysilerini, kendiniz için kullandığınız deterjanla yıkamayın.

En iyisi sabunla yıkamaktır. Sabun tozlarının otomatik makinelerde kullanılabilenleri de mevcuttur. Ancak bebeğin makineyi doldurabilmek için yeterli giysisi olamayabilir. Bu yüzden elde yıkayacak tozlardan da bulundurmanızda fayda vardır.

Bunun dışında bebeğiniz için yumuşak, su emiciliği yüksek alt kurulama havlusu ve banyo havlusu almanız gerekir.

aynen benim aldıklarımı tarif etmişsin güler kıs kaydirigubbakcemile3

Dur doĞurma sakın
sık bİraz daha Çok erken

ahanda sıktım kendimi geri gitti.. 4buçuk ay sonra gelçekmiş öyle didi..

itiraf etmeliyimki her wc gittiğimde korkuyorum.. kananmam çoğalmasın bitsin diye dualar ediyom..

alt kurulama havlusu hiç aklıma gelmemişti
ama iyi fikir.bebeğin altını silince ıslak ıslak bezlememek gerek dimi.

ahanda sıktım kendimi geri gitti.. 4buçuk ay sonra gelçekmiş öyle didi..

itiraf etmeliyimki her wc gittiğimde korkuyorum.. kananmam çoğalmasın bitsin diye dualar ediyom..

aferin söz dinleyen kızına.
dualarını eksik etme canım allah
herşeyin hayırlısını biliyor.

geçiyo valla öznur bana baksana 28. haftayıde devirdim
bugün hamile olduğumu ilk söyledğiim sayfaları okudum
ilk gülere mesaj atmıştım sonra kadriş gelmişti konuşmuştuk
tam arife günüydü mübarek muharrem ayı içindeydik
daha çift çizgiyi görür görmez hepinizin adını tek tek bi yandan da ağlayarak saymıştım
Rabbima şükürler olsun ki dualarımı kabul etti inşallah diğer arkadaşlarım için ettiğimiz duallarımızıda kabul eder.

ben alt kurulama bezi almadım
çünkü direk pişik kremi sürücem pişik olmasın diye kurularsam kremde gider amaa

ahanda bitane daha
bebiş için GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Evdeki tüm prizlere koruyucu kapak takılmalı.
Ev içinde döşeli tüm elektrik kabloları ve her türlü cihazın kabloları gizlenmeli veya bebeğin ulaşamayacağı şekilde tedbir alınmalı. Tüm pencerelere parmaklık veya kilit takılmalı.
Radyatörlere koruyucu takılmalı.
Dubleks evlerde katlar arasındaki merdivenin üstüne ve altına birer kapı takılmalı.
Bebeğin üzerine tırmanacağı eşyalar, pencere kenarından uzaklaştırılmalı.
Eğer evde cam kapılar varsa, kırılmaz kapılarla değiştirilmeli.
Mümkünse, kapılardaki bebeğin kilitleyebileceği kapı kilitleri kaldırılmalı.
Bebeğin karyolası, herhangi bir şeye ulaşamayacağı bir yere yerleştirilmeli. Yatağı üzerinde; uyku süresi hariç, yastık veya yorgan bulundurulmamalı.
Karyola kenarları, bebeğin ayağa kalktığında aşamayacağı yükseklikte olmalı. Karyola çubuklarının arası çok fazla geniş olmamalı, bebeğin kafası geçmemeli.
Karyola içinde; üzerine basamak gibi basıp yükselebileceği yastık, oyuncak vs. malzeme bulundurulmamalı. Bebeğin parmaklarının veya elinin takılabileceği, örtüler ve battaniyeler kullanılmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…