Tartışmanızın konusu o kadar anlamsız ki. Yani çocuklara genelde iki isim konma sebebi anne baba kararsızlığı oluyor. İsteyen istediği isimle seslensin ne olacak ki?Merhaba. Problemim çocuğumun ismi. Biz eşimle düşün taşın çocuğumuza bir isim bulduk karar kıldık ortak kararımızla bir isim koyduk. Eşim ikinci bir isim daha koymak istedi. Kırmadım tamam dedim. Aileden birisinin ismi değil bu arada ikisi de merak ederseniz diye söylüyorum.
Hatta çevremizdekilere isme karar verdiğimizde birlikte koyduğumuz ismi söyledik ilk sonra da bir ismi daha var diye eşimin koyduğu ismi söyledik.
Ben çift ismi asla sevmediğim halde nasıl müsade ettim. Aptal kafam. Şimdiki aklım olsa asla müsade etmezdim de iş işten geçti.
Gelelelim probleme. Eşim çocuğumuz doğduğundan beri baskı yaptı bana neden kendi koyduğu ismi de söylemiyorum diye. Eşim ya iki isimle birlikte sesleniyor yada sadece kendi koyduğu isimle sesleniyor. Artık ben de sadece ortak koyduğumuz isimle sesleniyorum.
Eşimle defalarca konuştum ortak isimle seslenmemiz gerektiğini ama tamam dese de faydası olmadı. En son bana neden kendi koyduğu ismi hiç kullanmadığımı sorunca açıkladım hatta tatrtıştık. Şimdi ben ilk isimle o ikinci isimle sesleniyor.
Şu saçmalığa bakar mısınız ya. Ben tek başıma isim koymadım ki. Resmen inat yaptı. Bu arada çevremizdekiler de ilk isimle sesleniyor çocuğumuza.
Ben bu adamla ne yapacağım ve bu isim mevzusunu nasıl çözeceğim?
Allah başka dert vermesin çocuğun adı ne
Siz öyle seslenin eşiniz diğer türlü seslensin
Çokta büyütülecek bir şey değil bence
İki ismi varmış zaten
İnada gerek Yok
Neden bu konu üzerinden inatlasiyorsunuz . Iki isim koyarsanız bı kısim bir isimle diğer kısım diğer isimle seslenir zaten bunun doğası bu
Kendi koydugunu soyleyince ne olacak ki? İki ismi olup aile icinde X ismini disarda Y ismini kullanan insanlar bile var.
Amma abartmışsınız
2 ism-i varsa isteyen istediği isimle seslensin ne olacak :)
Tartışmanızın konusu o kadar anlamsız ki. Yani çocuklara genelde iki isim konma sebebi anne baba kararsızlığı oluyor. İsteyen istediği isimle seslensin ne olacak ki?
Problem şu ilk ismiyle seslenen olunca eşim sanki uzaydan biri gelip bu ismi koymuş gibi bozuluyor. Hatta kendi koyduğu ismi üstüne basa basa art arda söylüyor filan. Bana hep bi stres kaynağı. Bana bile baskı yapıyor ara sıra. Eşimin de çift ismi var ama ikinci ismiyle bir kere bile seslenildiğini duymadım. Ben sandım ki öyle olacak. Allah aşkına bir çocuğa anne ayrı baba ayrı isim mi söyler. Bu normal mi gerçekten.ismi çok merak ettim
Anneniz ayrı babanız ayrı isim mi söylüyor peki. Benim takıldığım nokta bizim ayrışmamız. Çocuğum ikinci ismini bilmiyor bile ismin ne diye sorunca ilk ismini söylüyor sadece. Başkası ne derse desin umursamıyorum zaten.İki ismim var isteyen istediğini söylüyor hepsine de dönüp bakıyorum. Dert etmeyin o kadar.
Ortak verilmiş bir karar varken eşimin benim kararımı yok sayıp kendi koyduğu isimle seslenmesine sinir oluyorum. Ben kendi kendime koymadım ki ilk ismi. Oturduk birlikte karar verdik. Mesela dışarda ismini soran olunca ben iki ismi birden söylüyordum sonra bi baktım eşim iş ortamında filan sadece kendi koyduğu ismi söylüyor. Ben de sadece ortak ismi yani ilk ismi söylemeye başladım.Çocuğun ismini beğenseniz ne beğenmeseniz ne, Çocuk zaten aklı erdiği zaman hangisini seviyorsa onu kullanır veya ikisini kullanır. Tartışmak yerine birbirinize karşı yapıcı olmaya çalışın.
Allah başka dert vermesinisteyen istediğini söylesin bunun neyini dert edindiniz ki.
Ortak verilmiş bir karar varken eşimin benim kararımı yok sayıp kendi koyduğu isimle seslenmesine sinir oluyorum. Ben kendi kendime koymadım ki ilk ismi. Oturduk birlikte karar verdikAllah başka dert vermesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?