- 14 Ekim 2021
- 447
- 960
- 53
- 45
Tamam ama alışacak öyleyse de haksızlık değil mi bu bana da çocuğa da. Benistemediğim halde o kırılmasın diye tamam dedim ama herzamanki gibi kabak benim başıma patladı.Esiniz "beraber" koydugunuz ismi aslinda begenmemis. O yüzden ikincisi ile seslenip duruyor
Eşinizin seslendiği isim çocuğun isimlerinden biri değil mi?Merhaba. Problemim çocuğumun ismi. Biz eşimle düşün taşın çocuğumuza bir isim bulduk karar kıldık ortak kararımızla bir isim koyduk. Eşim ikinci bir isim daha koymak istedi. Kırmadım tamam dedim. Aileden birisinin ismi değil bu arada ikisi de merak ederseniz diye söylüyorum.
Hatta çevremizdekilere isme karar verdiğimizde birlikte koyduğumuz ismi söyledik ilk sonra da bir ismi daha var diye eşimin koyduğu ismi söyledik.
Ben çift ismi asla sevmediğim halde nasıl müsade ettim. Aptal kafam. Şimdiki aklım olsa asla müsade etmezdim de iş işten geçti.
Gelelelim probleme. Eşim çocuğumuz doğduğundan beri baskı yaptı bana neden kendi koyduğu ismi de söylemiyorum diye. Eşim ya iki isimle birlikte sesleniyor yada sadece kendi koyduğu isimle sesleniyor. Artık ben de sadece ortak koyduğumuz isimle sesleniyorum.
Eşimle defalarca konuştum ortak isimle seslenmemiz gerektiğini ama tamam dese de faydası olmadı. En son bana neden kendi koyduğu ismi hiç kullanmadığımı sorunca açıkladım hatta tatrtıştık. Şimdi ben ilk isimle o ikinci isimle sesleniyor.
Şu saçmalığa bakar mısınız ya. Ben tek başıma isim koymadım ki. Resmen inat yaptı. Bu arada çevremizdekiler de ilk isimle sesleniyor çocuğumuza.
Ben bu adamla ne yapacağım ve bu isim mevzusunu nasıl çözeceğim?
Anneniz ayrı babanız ayrı isim mi söylüyor peki. Benim takıldığım nokta bizim ayrışmamız. Çocuğum ikinci ismini bilmiyor bile ismin ne diye sorunca ilk ismini söylüyor sadece. Başkası ne derse desin umursamıyorum zaten.
Ortak verilmiş bir karar varken eşimin benim kararımı yok sayıp kendi koyduğu isimle seslenmesine sinir oluyorum. Ben kendi kendime koymadım ki ilk ismi. Oturduk birlikte karar verdik.
Hayır bi listemiz vardı vardır gerçekten ortak karar verdik.Bence ayrı seslenmesinde sorun yok ama işi inada bindirmiş gibi yapmak kötü. Sanırım ilk ismi beraber koyduk dediğiniz sizin önerinizdi
Ben tek başıma koymadım ilk ismi diyorsunuz peki eşiniz ikinci ismi koyunca onaylamışşınız. Adam da sizden gizli koymamış sonuçta.Merhaba. Problemim çocuğumun ismi. Biz eşimle düşün taşın çocuğumuza bir isim bulduk karar kıldık ortak kararımızla bir isim koyduk. Eşim ikinci bir isim daha koymak istedi. Kırmadım tamam dedim. Aileden birisinin ismi değil bu arada ikisi de merak ederseniz diye söylüyorum.
Hatta çevremizdekilere isme karar verdiğimizde birlikte koyduğumuz ismi söyledik ilk sonra da bir ismi daha var diye eşimin koyduğu ismi söyledik.
Ben çift ismi asla sevmediğim halde nasıl müsade ettim. Aptal kafam. Şimdiki aklım olsa asla müsade etmezdim de iş işten geçti.
Gelelelim probleme. Eşim çocuğumuz doğduğundan beri baskı yaptı bana neden kendi koyduğu ismi de söylemiyorum diye. Eşim ya iki isimle birlikte sesleniyor yada sadece kendi koyduğu isimle sesleniyor. Artık ben de sadece ortak koyduğumuz isimle sesleniyorum.
Eşimle defalarca konuştum ortak isimle seslenmemiz gerektiğini ama tamam dese de faydası olmadı. En son bana neden kendi koyduğu ismi hiç kullanmadığımı sorunca açıkladım hatta tatrtıştık. Şimdi ben ilk isimle o ikinci isimle sesleniyor.
Şu saçmalığa bakar mısınız ya. Ben tek başıma isim koymadım ki. Resmen inat yaptı. Bu arada çevremizdekiler de ilk isimle sesleniyor çocuğumuza.
Ben de iki ismi hiç sevmiyorum. Hiç. Sandım ki eşiminki gibi biriyle sesleneceğiz diğeri kimlikte yazacak. Niyet buydu ama eşim çıkıntılık yaptı. Hayır o zaman sadece kendisinin sonradan bulduğu ismi koyalım deseydi. Aramızda öyle bir konuşma da geçmedi hiç.Hiç sevmiyorum iki isim. Iki taraf da onaylarmış bence. Ve çocuk konuşuyor adını sorduğumuzda ilk ismi söylüyor diyorsunuz. Epey büyümüş yani. Bu kavgayı bu kadar uzun tutmak da ne biliyim.
Biraz abartıyorsunuz bence. Niye haksızlık olsun. Çocuğun iki ismi var, bırakın isteyen istediği isimle seslensin. Çocuk iki ismini de bilir. Boş yere stres çekiyorsunuz.Tamam ama alışacak öyleyse de haksızlık değil mi bu bana da çocuğa da. Benistemediğim halde o kırılmasın diye tamam dedim ama herzamanki gibi kabak benim başıma patladı.
O konuda sorumluluk almaktan kaçtığı için bi problem yaşamıyoruz herşey bende yani. Yavaş yavaş dahil olmakstediğini söylüyor yemeklerini filan yapacakmış ama umudum yok.Eşiniz sıkıntılı bir tip bence.. Ben buntür sorunları kendi kendine yaratan ebeveynlerin tek olayı isimde çıkarmadığını? bu tutarsızlığı çocukm yetiştirme tutumlarına da yansıttığını gözlemledim.
Yeğenimin 2 adı var. Herkes 2 . İsmi ile sesleniyor ben 1 2 karışık. Umarım kardeşimde sizin gibi düşünmüyodur.Merhaba. Problemim çocuğumun ismi. Biz eşimle düşün taşın çocuğumuza bir isim bulduk karar kıldık ortak kararımızla bir isim koyduk. Eşim ikinci bir isim daha koymak istedi. Kırmadım tamam dedim. Aileden birisinin ismi değil bu arada ikisi de merak ederseniz diye söylüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?