2 maaşla sıkıntı çekiyorsanız hayret doğrusu
Ohooo.. Artık eskide kaldı anne babanın oğlunu evlendirmesi.. ARtık el sürmek yok üstüne takı paralarını vermek var
herşeyi demedim nişanı kız düğünü erkek tarafı yapar .beyaz eşyayı kız alır bide yatak odası çok şükür biliyorum geleneklerin nasıl olduğunu .erkek tarafı herşeyi yapar demedim ben düğünü yapar dedim canım .çok komiksin .
Bizde de mutfak eşyalarını çeyizlik şeyleri kız tarafı alır ki aldık, annem babamın emekli maaşını gidiyor ona buna yatırıyor yapma anne dedikçe.
Kayınpederim banka müdürü olarak emekli oldu geçmişten de birikimi var, emekli maaşı da iyi babamın maaşına bakarak..
Zaten herşeyin en uygununu aldım.. Gidip de bütçemi aşacak şeyler almadım..
Benim 1 milyar kredime gidiyor..Çok şükür yetiştirmeyecek bir durumum yok yine de..
Ama ne bileyim bizim memlekette altını baari erkek tarafı yapar..
Gerçi yardım alanlar diyorlar "boşver yapma ileride herşeyi kendim yaptım" dersin laf düşürmezsin onlara diye..
Ama yine de insan beklenti içinde oluyor..
Kayınvalideyi kayınbabayı "yolunacak kaz" olarak görmüyorum çok çirkin bir tabir olmuş!!
İç çamaşırına varana kadar kayınvalideye aldıran insanları görüyorum öyle olmadım olmam da!!!
@belle8 çok şükür aramızda bir sorun yok her zaman arayıp konuşuyoruz çok da istekli hevesli hem bana hem eşime çok düşkün kayınvalidem ama işte bize de birazcık yardımları dokunmasını istiyorum..
Geleneklerimizi bılmene sevindim.
kendini doğru ifade edemıyorsun demekki,yukardaki konu daha çok eşyalar üzerine dönüyor ve mesaja tek cevabın düğünü erkek tarafı yapar olunca yanlış anlaşılıyorsun.
Eğer ben doğru anlattım sen yanlış anladın dıyorsanda üstüne alınmıyacaksın,
Son cümlende neden sürekli banlandığını açıklıyor zaten.
Benim muhatabım konu sahibi sen değilsin.senle tartışacak değilim.dikkat çekmeye çalışma.
Yooo onu da yapmam amaa eşim 1 yıl dişinden tırnağından artırıp aldı o altınları hiç de veremem kimseye
Bir de bu sorun benim olduğu kadar çevremde bir sürü arkadaşım var..
Ailelerin maddi durumları çok iyi, ama yardım etmiyorlar..
Bakıyorum çalışmayan arkadaşlarıma, herşeylerini yapıyorlar aileleri..
10 15 yıl da geçse bu konudan muzdaripler de var etrafta..
Mobilya alırkeni beyaz eşya alırken beğendim aldım yapmıyorduk, herşeyin fiyatını sorup alsak mı almasak mı diye istişare yapıyorduk..
Ve satıcıların dediği şuydu "ikiniz de çalışıyorsunuz galiba, çalışmayan gelinler geliyor buraya, şunu şunu alacağım deyip çıkıyorlar. Kaç para olduğunu, pahalı mı ucuz mu bilmezler hiç" :44:
ben onu sana demedim
bak hiçbir sorun yokmuş aranızda seni sevip sayıyolar düşkünlermiş o yüzden hiç bunları düşünme sen böyle düşündükçe içten içe onlara karşı bi tavır olacak
belki şuan yetiyor diye yardım etmiyorlardır belli olmaz yarın öbür gün zor durumda olsanız onlar teklif ederler
zaten ikinizde çalışıyorsunuz Allah yardım ediyor merak etme inan kendin yaptığın daha kıymetli oluyor
işte o neden oluyor biliyor musun
çalışmadıkları için paranın nasıl kazandıklarını bilmemekten kaynaklanıyor çünkü o ödemeyecek başkasının uykusu kaçsın kaçmasın umrunda değil onun istediği olsun o kadar
merak etme benim de var öyle hatta akrabam çok kızıyorum
Evet sevip sayıyorlar aslında kızıyorum da kendime bak çok şükür sağlıklı sıhhatli maaşlı insanlarız herşeyimizi alırız 3 almaz 1 alırız ileride daha iyisi olur diye..
Çünkü eşim de ailesi de sağolsunlar hem bana hem aileme öyle saygılılar çook şükür hiçbir sorun yok aralarında iletişimleri çok iyi..
Ama işte bazen gaza geliyorum..Biraz destek olsalar diye..
Gerçi en azından ileride derim ki "herşeyimi kendim yaptım kimseye laf düşürmedim"
Teşekkürler yorumlarınız için rahatladım biraz daha
Doğru benim yorumum da bu oluyor.. Ben 3-5 kuruş daha kazanayım diye etütlere kalıyorum haftasonu sınav görevleri alıyorum
Ama paranın nasıl zorlukla kazanıldığını bilmeyenler öyle düşüncesiz oluyr
sen anlamazsın bu işlerden boşverrr .kendimi ispatlıyorum işte ne yapim .burada arkadaşımız bir soru sormuş,bizlerde cevap verdik ama birileri yine kendini ıspat çabasında,her konuda olduğu gibi..vallahi pes artık ya!
Patsızcan siz mutlusunuz değil mi?maddiyatı boşverin,herşey düzene girer.ailelerinizi de böyle bir yarışın içine sokmayın,baksana bazı aileler alınacaklar konusunda yarışa giriyormuş bunu da ilk defa duydum..iyi mi kötü mü benim aklım ermiyor o kadarına
haklısın bizim algılama kapasitemiz yok ki,eziğiz de eziğizzzsana yazdığım mesajı hatırlıyor musun bilmem ama her mesajınla bunun doğruluğunu ıspatlıyorsun biliyor musun?insanların konularına gelip mahvetme artık lütfen.onca yorum arasından sadece senin yorumun tepki aldı farkında mısın? "sana karşı bir dertleri vardır" yorumunu çıkaran tek kişisin bu topikte.ayrıca o meşhur cümleni unutmuşsun msjını "yürü git işine" diye bitirmen lazımdı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?