- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
Aman etmedikleri ettiklerinden daha hayirli inan bana sekeri
M
İyi de sizde bütçenize göre harcama yapsaydınız o zaman. Borca girip aileden medet ummak yerine zamanla tamamlardınız eksiklerinizi. Aile de olsa, yapılan yardım gönülden kopmalıdır, kopmuyorsa zorla olmaz.Biz de eşimle çift maaşlıyız -ki bu tabiri de hiç sevmem, siz kullandığınız için kullandım- her şeyimizi kendimiz yaptık ama gösteriş için, en iyisi olsun şeklinde değil ihtiyacımıza uygun olarak. Evliliğin en güzel zamanlarında borçla uğraşmamak için.
iki memur emeklisi ne kadar alabilir ki? benim annem-babam öğretmen emeklisi,durumları hiç de süper değil abartmayın lütfen.eğer maaşınız varsa nişanlınızla yapın herşeyinizi,ileride iki tarafında laf edecek birşeyi olmaz.eşimin ailesi beyaz eşyalarımızı ve takı setimizi almıştı,7 yıl oldu evleneli hala her geldiklerinde ilk mutfağa koşarlar eşyalara birşey olmuş mu diye kontrol ederler,sonra da altınları naptın bi bakalım derler..önceleri sinirim bozuluyordu ama gülüyorum artık.şimdiki aklım olsa tek kuruş harcatmazdım,bizde çalışan insanlarız kendimiz yapsaydık daha güzel olurdu.
Ben evladım için herşeyi yapar mıyım yaparım. Ama bana yapılmasını bekler miyim beklemem. Ailelerin en büyük görevi büyütüp, okutup meslek sahibi yaptırmaktır. Gerisi teferruattır. İkinizde çalışıyorsunuz aileden niye beklentiye giriyorsunuz ki?
Kaldı ki kocanızın ailesi bile olsa, kendi bütçeniz dışında birilerinin parasınını hesabını yapmak, geçinebileceğine yada geçinemeyeceğine karar vermek ayıptır. Bu çünkü bana başkasının parasında gözü olduğu izlenimini verir.
İyi de sizde bütçenize göre harcama yapsaydınız o zaman. Borca girip aileden medet ummak yerine zamanla tamamlardınız eksiklerinizi. Aile de olsa, yapılan yardım gönülden kopmalıdır, kopmuyorsa zorla olmaz.Biz de eşimle çift maaşlıyız -ki bu tabiri de hiç sevmem, siz kullandığınız için kullandım- her şeyimizi kendimiz yaptık ama gösteriş için, en iyisi olsun şeklinde değil ihtiyacımıza uygun olarak. Evliliğin en güzel zamanlarında borçla uğraşmamak için.
Nasil bir tepki bu..konu sahibi gayet haklı olarak durumları iyi oldugu halde cocuğunun evini kurmasına hatta altınlara bile karışmayan aileyi eleştirmeye sonuna kadar haklı..ikisi de çalışıyor diye kenara çekilmek anne babaya yakışıyor mu..ayrıca neden yardım beklemesin beklicek tabi gelin alıyor düğünden sonra hava atmasını biliyorlar herseyi biz yaptık diye millete..o kadar geliri var utanmıyorlar altınları bile oğlu alacak oh ne ala..anne babadan yardım beklemicen de kimden beklicen..kimse kusura bakmasın durumun varsa oğluna yardımını yapmak yakışır yapmıyorsa onun ayıbı ama gelin olarak eleştirmek te çok doğal
hanımlar,kızlar artık şunu iyi anlayın gelin almak diye birşey yok artık.eskiden oğlanlar evlendirilip gelini yanlarına alırlarmış ama artık öyle bir durum yok.herkesin evi ayrı,yolu ayrı.gelin alma devri bitti.iki kişinin evlenmesi var
Çocuğun için yapman gereken bir görevdir bu katılmıyorum size..İmkanların dahilinde evlenirken çocuğunun yanında olmalıdır aile..Ben büyütüm seni gerisi sana kalmış diye geri çekilemez aile..O eskidendir diye bişeyde yoktur.Evlat bugünde dünde yarında aynıdır.
Her konuda olduğu gibi bu konuda da işimize gelen adetlere bağlı kalıyor gelmeyenleri demode oldu diye geçiyoruz. Kaç tane eski gelenek var şiddetle red ettiğimiz. Mesela eskiden nişan alış verişine kayınvalide görümce kızın anası babası Allah ne verdiyse sülalece gidilirmiş. Hatta kayınvalide beğenemeden alınmazmış. Şimdi böyle bir şey olsa hepimiz çemkiririz demi??? Eskide kaldı o ne öyle vs vs… ev eşyası alma olayı da eskiden zor olan yaşam şartlarında çok küçük yaşta evlendikleri için insanlar ve genelde kadınlar çalışmadıkları için yardım amaçlı olurmuş. Şimdi 2 taraf da çalışıyorsa ve her şeye akılları eriyorsa kendi evlerini kendileri pek ala yapabilirler..ha içlerinden gelir hediye maksatlı bir şeyler alınır o başka….ama böyle beklenti içine girenleri anlamıyorum.
Erkek tarafı elini sürmeden birşeye gelin alıyor artık hele son donemde takmadiklari altınlarda bile soz sahibi oluyorlar pes valla..anne baba isen elinden geleni yapacaksın suan ihtiyacı varken yapacaksın yarın öbürgun o kiyamadigin miras olarak yine oğluna kalacak bunu hiç düşünmüyorlar mı acaba..bana da düğünde altın takmayan kayınvalidem düğünden hemen once mutfağını yeniletti dugun sonrası evini tadilat ettirdi:) ev eşyalarını yeniledi..suan ben kirada berbat bir evde oturuyorum o benim eşyalarımın aynısını almaya devam ediyor sonra ev almaya karar vermiştik esim kirkkere söylemiş te ufak bir arsasini satmaya karar verip 20 bin çıkarım demiş yardım..ben naptim? Ev almaktan tamamen sonsuza kadar vazgeçtim bana ihtiyacım varken yapacaksın yardımı sonrasında istemem onun vereceği 20 bin i de istemiyorum çünkü daha vermeden başladı yok eve sunu yaptırmayın yok bunu yaptırmayın falan...hoş ondan yardımda istemedim ben benim birikimim var zaten ama durum hoşuma gitmiyor..ılerde sanki onlar yine oğullarına kalmicak..
herkesin düşüncesi kendinedir.siz öyle düşünürsünüz,başkası farklı.geçen sene komşumun kızı evlendi.kız da oğlanda ailelerine herşeyi biz kendimiz yapacağız kimse karışmasın dediler.ailelerde peki dediler.nişandan itibaren eşyalarını aldılar,evlerini düzdüler.ailelerde hediyelerini aldı.
ayrıca bu şekilde evlenen çok kişi tanıyorum.yani abes bir durum değil.
bende bu şekilde evlendim canım. bundan gocunmuyorum.Sadece aileler bişey yapmak zorunda değil tanısına katılmıyorum.Evet herkesin düşüncesi kendine.Ben altınlarıma kadar eşimle aldım verdim taktılar.Aldım sattım borcumu ödedim..Sıkıntımı sefamı cefamı kendim çektim.Ama işin ucunda art niyet olunca can sıkıyor..Şimdi herşeye alınan bir kayınpederle karşı karşıyayım.Hoşuma gidiyormu evet :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?