Çift maaş nasılsa deyip ezilenler :((

canım çııft maas calısan kadın calısmayan kadın ayrımı yok .
sımdı kı aıleler emın ol boyle .kıllarını kıpırdatmıyorlar evlatlarının dugunu ıcın .
allahdan sız ıkınız de calısıyorsunuz az cok yetısıyorsunuz masraflara .
yaa calısmayan bırı olsaydınız ne yapacaktınız ?
sanıyormusunuz calısmasaydınız yardımcı olurlar .
oyle bırsey yok ısde ,artık aıleler kesınlıkle dokunmuyor hıc bırseye.
adet gelenek gorenek dıye bırsey kalmadı .
benım bıldıgım ,yatak odası mutfak esyası komple kız tarafa aıttır .
salon oturma grubu mobılyalar da erkek tarafa aıttır .ama oyle bırsey yok sımdı .
kız tarafı yıne yardımcı oluyor ama,erkek tarafı mıbarek komsusunun oglu evlenıyormus
gıbı ,zerre yerlerınden oynamıyorlar.o yuzden bu duruma alısmakdan baska caren yok canım .
neyse kı ıkınız de calsıyorsunuz sukret halıne

boşver yapabilecek durumunuz varsa yavaş yavaş yaparsınız her şeyi.yardım etseler tabi daha iyi olur ama belki bilmediğin bir şeyler vardır.çok da üzerinde düşünme çünkü eline bir şey geçmiyor.
benim de altınlarımı eşim aldı,mobilyamızı,beyaz eşyalarımızı,tvye gelinliğime kadar kendisi aldı şimdi sadece mobilyalarımızı ödüyoruz.o da az kaldı.yani düşün bir de ben çalışmıyorum şu an,tek maaşla kendi birikimi ile yaptı
biz aileleri karıştırmadık desek doğru olur,ufak tefek yardımları oldu sadece.
sen de fazla düşünüp tatlı canını sıkma iki maaşla çok rahat yaparsınız

Ben eşlerin herşeyi tek başına yapması gerektiğini düşünenlerdenim..
Kızın ailesi yardım etmeli, çeyiz v.s işlerinde, çünkü her kadın çalışmıyor,çalışsada kadın ev geçindirmede, yuva kurulmada mesul değil ama erkek yuvasını kurabilecek kapasitede olmalı ki evlenebilsin..

Ailesinin mi desteğini alıyor, eşinin dostunun mu bunu kendi bilir.

Bunları düşünmeyin, boşuna üzülürsünüz..

İnşaallah çok mutlu olursunuz.

şu yorumlara katılmamak elde değil..belli yaşa gelmiş ,eli ekmek tutan çiftlere hiç de yardım etmek zorunda değil aile..tabi desdek olur ama burda maddi olarak bir ayrıcalıklı beklenti söz konusu...erkek tarafıymış yapıcakmış mantığı,bana göre çok ters..adamın işi gücü olmazda doğru düzgün bir ucundan tutalım biraz yardım edelim diye belki yaklaşır aile..ama zaten memurlar şuan çok kötü bir maaş almıyor ki!!! özeldeyim asgari ücret alıyorum hiç böyle bir beklentim olmadı,olmayacakta...aile ne kadar maddi olarak işe karışırsa o kadar sizin evinizde söz sahibi olur,bunu bilir bunu söylerim..bir şekilde gebe kalmak durumu var çünkü anne baba bile olsa..zaten belli bir yaşa gelip okumuş,meslek sahibi yapmış..anası babası olmayıp ne zor şartlarda düğün hazırlığı yapanlar var..Allah yardımcınız olsun tabii ama illa karşı taraftan bişiy beklemek sizi sadece üzer..ne güzel bir duygu olmalı,bütün evimi kendi çabamla yaptım demek..

Nasil bir tepki bu..konu sahibi gayet haklı olarak durumları iyi oldugu halde cocuğunun evini kurmasına hatta altınlara bile karışmayan aileyi eleştirmeye sonuna kadar haklı..ikisi de çalışıyor diye kenara çekilmek anne babaya yakışıyor mu..ayrıca neden yardım beklemesin beklicek tabi gelin alıyor düğünden sonra hava atmasını biliyorlar herseyi biz yaptık diye millete..o kadar geliri var utanmıyorlar altınları bile oğlu alacak oh ne ala..anne babadan yardım beklemicen de kimden beklicen..kimse kusura bakmasın durumun varsa oğluna yardımını yapmak yakışır yapmıyorsa onun ayıbı ama gelin olarak eleştirmek te çok doğal

oğlan ailelerini kaz gibi yolmak istiyormuşuz canım bak yorumlara öle yazmışlar .insan kendi oğluna yardım etmeyecek kime yardım edicek acaba .hiç hoş bir durum değil iki kişinin üstüne yıkmak herşeyi .elinden geldiğince usulunle yapmaya çalışırsın .ne demek yani .

hanımlar,kızlar artık şunu iyi anlayın gelin almak diye birşey yok artık.eskiden oğlanlar evlendirilip gelini yanlarına alırlarmış ama artık öyle bir durum yok.herkesin evi ayrı,yolu ayrı.gelin alma devri bitti.iki kişinin evlenmesi var

Son düzenleme:

Çocuğun için yapman gereken bir görevdir bu katılmıyorum size..İmkanların dahilinde evlenirken çocuğunun yanında olmalıdır aile..Ben büyütüm seni gerisi sana kalmış diye geri çekilemez aile..O eskidendir diye bişeyde yoktur.Evlat bugünde dünde yarında aynıdır.

Erkek tarafı elini sürmeden birşeye gelin alıyor artık hele son donemde takmadiklari altınlarda bile soz sahibi oluyorlar pes valla..anne baba isen elinden geleni yapacaksın suan ihtiyacı varken yapacaksın yarın öbürgun o kiyamadigin miras olarak yine oğluna kalacak bunu hiç düşünmüyorlar mı acaba..bana da düğünde altın takmayan kayınvalidem düğünden hemen once mutfağını yeniletti dugun sonrası evini tadilat ettirdi:) ev eşyalarını yeniledi..suan ben kirada berbat bir evde oturuyorum o benim eşyalarımın aynısını almaya devam ediyor sonra ev almaya karar vermiştik esim kirkkere söylemiş te ufak bir arsasini satmaya karar verip 20 bin çıkarım demiş yardım..ben naptim? Ev almaktan tamamen sonsuza kadar vazgeçtim bana ihtiyacım varken yapacaksın yardımı sonrasında istemem onun vereceği 20 bin i de istemiyorum çünkü daha vermeden başladı yok eve sunu yaptırmayın yok bunu yaptırmayın falan...hoş ondan yardımda istemedim ben benim birikimim var zaten ama durum hoşuma gitmiyor..ılerde sanki onlar yine oğullarına kalmicak..

olayı tartışma alanına çevirmeyelim yine değil mi??
herkesin kendi düşüncesi,iki farklı görüş var,saygı duymak lazım..
kendine yetebilen insan manevi desdek arar yetemeyen maddi..
bu kadardır olay..erkek tarafını maddi anlamda sömürmek isteyen
kadınları anlamıyorum zaten..fakat konu sahibi samimiyetle düşüncesini
dile getirmiş..Allah mesut etsin,kolaylıklar versin.stresli ve zor bir
dönem...

Her konuda olduğu gibi bu konuda da işimize gelen adetlere bağlı kalıyor gelmeyenleri demode oldu diye geçiyoruz. Kaç tane eski gelenek var şiddetle red ettiğimiz. Mesela eskiden nişan alış verişine kayınvalide görümce kızın anası babası Allah ne verdiyse sülalece gidilirmiş. Hatta kayınvalide beğenemeden alınmazmış. Şimdi böyle bir şey olsa hepimiz çemkiririz demi??? Eskide kaldı o ne öyle vs vs… ev eşyası alma olayı da eskiden zor olan yaşam şartlarında çok küçük yaşta evlendikleri için insanlar ve genelde kadınlar çalışmadıkları için yardım amaçlı olurmuş. Şimdi 2 taraf da çalışıyorsa ve her şeye akılları eriyorsa kendi evlerini kendileri pek ala yapabilirler..ha içlerinden gelir hediye maksatlı bir şeyler alınır o başka….ama böyle beklenti içine girenleri anlamıyorum.

çift maaşlıyız diye eziliyoruz demişsiniz ama sizde aynı şeyi yapıyorsunuz. kendi aileniz için sadece babamın emeklisi, karşı taraf için iki kişinin emeklisi var yazmışsınız.

herkesin düşüncesi kendinedir.siz öyle düşünürsünüz,başkası farklı.geçen sene komşumun kızı evlendi.kız da oğlanda ailelerine herşeyi biz kendimiz yapacağız kimse karışmasın dediler.ailelerde peki dediler.nişandan itibaren eşyalarını aldılar,evlerini düzdüler.ailelerde hediyelerini aldı.

ayrıca bu şekilde evlenen çok kişi tanıyorum.yani abes bir durum değil.

canım aynısını bende yaşadım eşimin ailesi bir sümük mendili bile almadı sağolsunlar çift maaşlıysan hapı yuttun zaten üvey evlat muamelesine hazır ol

evet işimize gelene gelenek görenek,işimize gelmeyene eskide kaldı deniyr

işte bunu diyoruz bu içten gelen birşeydir zorla yaptıramazsın zorla yaptırırsan veya istersen böyle karışmalarına göz yumman gerekir o yüzden en iyisini yapmışsın kabul etmemekle
herkes ister yardımcı olmalarını ama yanaşmıyorlarsa eşlerin de başını yemeye tatsızlık çıkarmaya gerek yok

bende bu şekilde evlendim canım. bundan gocunmuyorum.Sadece aileler bişey yapmak zorunda değil tanısına katılmıyorum.Evet herkesin düşüncesi kendine.Ben altınlarıma kadar eşimle aldım verdim taktılar.Aldım sattım borcumu ödedim..Sıkıntımı sefamı cefamı kendim çektim.Ama işin ucunda art niyet olunca can sıkıyor..Şimdi herşeye alınan bir kayınpederle karşı karşıyayım.Hoşuma gidiyormu evet :))

Siz nasıl ki "benim ailemin tek maaşı var, yardım edemezler ama onlar çift maaş yardım etmeliler" diye bir ayrımcılık yapıyorsanız demek ki eşinizin ailesi de sizinle aynı düşünce yapısına sahip. Siz de eşinizin ailesini çift maaş diye ezmek mi istiyorsunuz o zaman?

boşver canım sen mutluysan gerisini düşünme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…