çift maaş ve birikim

4bin+4bin aliyoruz. Ama ilk etapta cok savurganlik yapip ipin ucunu kaçirinca elimizde pek bisey kalmiyor. Şuan 3900kredi kartina gidiyor. 1000 lira ev kirasi.faturalar ulasimyeme icme derken aylik az bi birikum yapabiliyorum.

1-kocanla anlaş senin maaşı birikime koyun onunki ile geçinin yada tam tersi.
2-evin geçimini hesaplayın harçlığınızı hesaplayın buna göre maaşlarınızdan belli miktar ortaya koyup gerisini yatırım yapın.
para konusunda adil dürüst olmak lazım.yok anama verdim.amcam gelecek aya ödeyecek.
yok yeğenim çok sıkışmış yok.
ikiniz ağız birliği etmek zorundasınız.para isteyene hemen "kredi ödüyoruss biiisss" denilmeli ki uzak dursunlar.
bir taraf yada iki taraf ailesinin enayisi yada parasız sömürülen uşağı ise zor o işler.

merhaba arkadaşlar, forumda çok aradım ama denk gelmedim o yüzden ben açmak istedim. Çift maaş olanlar geçim ve birikim durumları hakkında bilgi alabilir miyim?(memur maaşı) evlilik arefesinde şu an ki düşüncem her ay 1 maaşı bi kenarıya atabileceğimiz ve 3 4 yıla ev alabileceğimiz yönünde :) ama çok hayal perest mi yaşıyorum bu konularda fikir verebilecekleri heyecanla bekliyorum. sizler neler yapıyorsunuz ?
İkisi de bitmio emin ol :) biri kalıo

merhaba arkadaşlar, forumda çok aradım ama denk gelmedim o yüzden ben açmak istedim. Çift maaş olanlar geçim ve birikim durumları hakkında bilgi alabilir miyim?(memur maaşı) evlilik arefesinde şu an ki düşüncem her ay 1 maaşı bi kenarıya atabileceğimiz ve 3 4 yıla ev alabileceğimiz yönünde :) ama çok hayal perest mi yaşıyorum bu konularda fikir verebilecekleri heyecanla bekliyorum. sizler neler yapıyorsunuz ?
Eşimin maaşıyla ev kredisi kira fatura kredi kartı bnmki ile bilezik ve biraz da kart borcu :)) inş senin için de güzel olur:))

kızlar çift maaş gerçekten düzgün yönetilebilse ıyi şeyler yapılır ama çift maaş demek çift kişinin isteği düşüncesi vs olunca işler karışıyor. 2 asgari ücretle insanlar ev araba alıyorsa demekki biz bir yerde hata yapıyoruz demekki. şu gerçekki önemsemeyince gelen kadar gider oluyor
isi gerçekten ciddi tutulsa 1 maaş birikim 1 maaş evi rahat gecindirir gelir durumuna gore. ben bu yila maddiyat acısından temiz sayfa açtım ıns basaracagim

aylık giderlerinizi yazınız.
ondan sonra gelecek maaşlarınızı.
gelrden gideri cıkarıp kalan parayı maaş yatar yatmaz ayırıp gram altın ya da dolar yapın hesabınızda .
nasıl birikiyor.
evleneli 8 ay oluyor.
50 milyr dügün borcu, kurban, özel hastanede ameliyat ve sıfır araba aldık.
arabanın kredisini de 2 yıllık cektk ama ara ödemelerle 1 yıla düşecek gibi.

araba borcu btnce de her ay 6500 biriktirip 1 senede peşinat ayarlayıp ev almayı planlıyoruz.
Ben aşırı tutumlu eşim asırı savruktur.
Ama ipleri elime aldım.
Cünkü bende eşşek gibi çalışıyorum ve 2 maaşlı olup mal sahibi olamama durumunda olmak istemiorum.
eşim ortalama 5000 ben 3500 alıyorum.evimizde kira 900
isteyince oluyor.

aylık giderlerinizi yazınız.
ondan sonra gelecek maaşlarınızı.
gelrden gideri cıkarıp kalan parayı maaş yatar yatmaz ayırıp gram altın ya da dolar yapın hesabınızda .
nasıl birikiyor.
evleneli 8 ay oluyor.
50 milyr dügün borcu, kurban, özel hastanede ameliyat ve sıfır araba aldık.
arabanın kredisini de 2 yıllık cektk ama ara ödemelerle 1 yıla düşecek gibi.

araba borcu btnce de her ay 6500 biriktirip 1 senede peşinat ayarlayıp ev almayı planlıyoruz.
Ben aşırı tutumlu eşim asırı savruktur.
Ama ipleri elime aldım.
Cünkü bende eşşek gibi çalışıyorum ve 2 maaşlı olup mal sahibi olamama durumunda olmak istemiorum.
eşim ortalama 5000 ben 3500 alıyorum.evimizde kira 900
isteyince oluyor.

Geliriniz baya iyi maşallah, ayda 6500 lük bütçeyi ayırmayı bırakın iki kişi çalışıp eve okadar para girmeyenlerde çok. Avantajlısınız maşallah allah bereketlendirsin:nazar:

Geliriniz baya iyi maşallah, ayda 6500 lük bütçeyi ayırmayı bırakın iki kişi çalışıp eve okadar para girmeyenlerde çok. Avantajlısınız maşallah allah bereketlendirsin:nazar:

evet gelirimiz iyi çok şükür.
o yüzden savruk olmamak lazım.
bizimle aynı durumda olup 5 kuruş koyamayan cok arkadasım var.
ha bende eşim gibi olsam koyamayız. kendisi keyfine cok düşkündür.

evet gelirimiz iyi çok şükür.
o yüzden savruk olmamak lazım.
bizimle aynı durumda olup 5 kuruş koyamayan cok arkadasım var.
ha bende eşim gibi olsam koyamayız. kendisi keyfine cok düşkündür.
İki taraf savruk olunca fena.
Ama zamanla size uyabilir. Benim eşimde çok dikkat etmezdi ama oda şimdi birikim yapıyor.

1 maaş illa ki kalır

Bizim evede çift maaş giriyor
Walla borç öderken ödeniyor da kenara koymaya gelince pek öyle olmuyor ya, biz de olmuyor en azından.
Çok şükür birikim yapıyoruz ama hiçbir zaman birimizin maaşı kadar olmuyor rakam
Anlıyorum borçtan dolayıdır bizim kredimiz az yoksa düne kadar borç vardı yarım maaş ancak çıkıyordu

Anlıyorum borçtan dolayıdır bizim kredimiz az yoksa düne kadar borç vardı yarım maaş ancak çıkıyordu
Çok şükür borçlar artık yok, borç varken ödüyorduk ama borç bitti o kadarını koyamıyorum birikime
Hesap kitap da yapıyorum ama bir maaşı hiç ayiramadim birikim icin

Çok şükür borçlar artık yok, borç varken ödüyorduk ama borç bitti o kadarını koyamıyorum birikime
Hesap kitap da yapıyorum ama bir maaşı hiç ayiramadim birikim icin
Ben hiç hesap kitap yaparak kafamı yormuyorum parayı seviyorum ama kafamı yormak istemiyorum
Hesap yapıp sıkıntıya girmeden rahat rahat harcıyorum
Boğazımı giyimini kesmem
Gerçi öyle İpek yol vb giymem orta kalite diyelim
Suya sabuna da dikkat etmem
Kafamı hesaplarla yormak beni sıkıntıya sokar
Kafamı yorup daha çok biriktireceğime
Yormadan bi tık aşşağısını tercih ederim çünkü stres beni her zaman olumsuz etkilemiştir

Ben hiç hesap kitap yaparak kafamı yormuyorum parayı seviyorum ama kafamı yormak istemiyorum
Hesap yapıp sıkıntıya girmeden rahat rahat harcıyorum
Boğazımı giyimini kesmem
Gerçi öyle İpek yol vb giymem orta kalite diyelim
Suya sabuna da dikkat etmem
Kafamı hesaplarla yormak beni sıkıntıya sokar
Kafamı yorup daha çok biriktireceğime
Yormadan bi tık aşşağısını tercih ederim çünkü stres beni her zaman olumsuz etkilemiştir
Benim işim hesap yapmak, meslek hastalığı evde de devam ediyor:)

İkimiz de memuruz. Belimizi büken bir borcumuz var Allah nasip eder de ondan kurtulursak evet bir maaşı saklamayı düşünüyorum yatırım için.
Ayrıca eşimin kartları internet bankacılığı vs hepsi bende. (Şartlar bunu gerektirdi)

İkimiz de memuruz. Belimizi büken bir borcumuz var Allah nasip eder de ondan kurtulursak evet bir maaşı saklamayı düşünüyorum yatırım için.
Ayrıca eşimin kartları internet bankacılığı vs hepsi bende. (Şartlar bunu gerektirdi)
En iyisi bazen eşlerin elinden almak kartlari.. Baska bir topikte görmüstüm sizin durumu.
Bizde benzer durumlar yasadik. Şuan hesaplar bdnde.

Back
X