- 27 Şubat 2018
- 1.514
- 3.919
- 133
- Konu Sahibi Altagracia_
-
doğru malesef bayramda çift tarife alıyorlar.fon harici gitmem bayramdaBugün yani bayramın 3. günü her zaman gittiğim kuaföre gittim. Kaş,manikür ve pedikür yaptırmaya kaşlarımı aldı maniküre başladı ki bayramda çift tarife çalışıyoruz dedi. Toplam fiyat 95 normalde 190 tuttuğunu söyledi. Ben de çok fazla olduğunu bu şekilde yaptırmayacağımı söyleyince senin de eşin çalışıyor bayramda çift mesai almıyor mu diye sordu. Ben de eşimin çift mesai aldığını ama ürünleri müşteriye aynı fiyatla sattıklarını, patronun ona çift mesai vermesi gerektiğini ama müşteriye yansıtmaması gerektiğini söyledim. Bana çift mesai vermiyor ki dedi. Neyse sonunda 120 ye anlaştık ama kendimi kötü hissettim bir daha gelmeyeceğimi söyledim
Hem çalışana mesai ücreti ödeme hem gelen müşteriden çift tarife ücreti al.
Böyle bir şey normal mi? Çalışan kız İstanbul’da çoğu kuaförün bu sistemde çalıştığını ve müşterilerin de olumlu baktıklarını söyledi.
Bizim kuaför bayram zamanı dükkanın önüne kocaman "bayramda gelen müşterilerimizden çift tarife alınacaktır" şeklinde bir yazı asıp bu işi çok güzel çözüyordu.Bugün yani bayramın 3. günü her zaman gittiğim kuaföre gittim. Kaş,manikür ve pedikür yaptırmaya kaşlarımı aldı maniküre başladı ki bayramda çift tarife çalışıyoruz dedi. Toplam fiyat 95 normalde 190 tuttuğunu söyledi. Ben de çok fazla olduğunu bu şekilde yaptırmayacağımı söyleyince senin de eşin çalışıyor bayramda çift mesai almıyor mu diye sordu. Ben de eşimin çift mesai aldığını ama ürünleri müşteriye aynı fiyatla sattıklarını, patronun ona çift mesai vermesi gerektiğini ama müşteriye yansıtmaması gerektiğini söyledim. Bana çift mesai vermiyor ki dedi. Neyse sonunda 120 ye anlaştık ama kendimi kötü hissettim bir daha gelmeyeceğimi söyledim
Hem çalışana mesai ücreti ödeme hem gelen müşteriden çift tarife ücreti al.
Böyle bir şey normal mi? Çalışan kız İstanbul’da çoğu kuaförün bu sistemde çalıştığını ve müşterilerin de olumlu baktıklarını söyledi.
He normal yani. Ben 2 yıldır İstanbul’dayım ilk defa bayramda gittim çok şaşırdım resmen fırsatçılıkİstanbul da yaşarken 10 sene önce bile bayram arifesinde iki kat para öderdim. Şimdi arefe gününden 1 gün önce gidip normal tarifeden işlem yaptırıyorum.
İstanbul konuda yazdım. Ben ilk defa gördüm hiç duymamıştım gerçi 2 senedir istanbuldayım zaten.Orası neresi bilmiyorum ama istanbul da da çift tarifeli. Bayramda iki katı ödeniyor. Onun için bayramda kuaföre gitmiyorum.
Keşke öyle olmasaydı.
Ben de gitmicem de kaşlarını aldırdı biri ödeme yaparken bayram dolayısıyla çift tarife ama 1,5 katını alıyoruz dedi. Müşteri hiç ses çıkarmadı ödedi gittiistanbuldayım , hiç böyle bir şey görmedim.insanları kazıklamaya yer arıyorlar.bir daha gitmem ben olsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?