• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çiftler Arasında Eğitim Farkı...

kumralimkumral

papatya
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2008
580
24
643
Öncelikle herkese merhaba bayanlar burda yeniyim dertleşmek için daha iyi bir yer bulamayacağımı düşündüm:teselli: sevgilimle 4 yıldır beraberiz cok tartıştığımız zamanlar oldu tabıkı ama benım çok zaman en büyük destekçim o oldu.Fakat son zamanlarda kafamı karıştıran konu lise mezunu olması.ben üniversite mezunuyum.benneyaptımkiBaşlarda cok dıkkate almıyordum ama zaman geçip iş ciddiye bindikçe ve etrafımdan bu konuyla ılgılı yorumlar geldıkçe kafam ıyıce karıştı. Cok zor bı durum kafam allak bullak lütfen bana fikir verin bu ilişkilerde gerçekten büyük engel mi? aranızda böyle bı durumla karşılaşanlar var mı ?senağlamasenağlama

benim bi eniştem ortaokul mezunu biri fakülte mezunu ama ortaokul mezunu olan daha girişken, hayatta daha başarılı iki işte birden çalışıyor ama diğeri daha iş bulamadı ve çok utangaç çocuk gibi.

önemli olan karakteristik özellikleri ve hayattaki başarıları.
bence evlilikte eşit olması gereken eğitimden çok aile yapısı, yaşam tarzı.ne olucak girsin açıköğretime bitirsin bi önlisans.

Öncelikle herkese merhaba bayanlar burda yeniyim dertleşmek için daha iyi bir yer bulamayacağımı düşündüm:teselli: sevgilimle 4 yıldır beraberiz cok tartıştığımız zamanlar oldu tabıkı ama benım çok zaman en büyük destekçim o oldu.Fakat son zamanlarda kafamı karıştıran konu lise mezunu olması.ben üniversite mezunuyum.benneyaptımkiBaşlarda cok dıkkate almıyordum ama zaman geçip iş ciddiye bindikçe ve etrafımdan bu konuyla ılgılı yorumlar geldıkçe kafam ıyıce karıştı. Cok zor bı durum kafam allak bullak lütfen bana fikir verin bu ilişkilerde gerçekten büyük engel mi? aranızda böyle bı durumla karşılaşanlar var mı ?senağlamasenağlama

sen ne mezunusun?

4 yıl süre zarfında aranızda okuduğunuz okullar problem oldu mu?
4 yıllık bir ilişkiyi milletin ağzı büzülsün diye bitirmek mi istiyorsun?CADIARZU
madem aklını kurcalayacaktı milletin dedikleri ne diye adamın 4 yılını harcadın?kötükedihüso

ben x bi konu hakkında konuşurken marx ın diyalektiğiyle ilgili bağlantı kurup yorum yaptım diyelim.onun da bana söyeleyeği şey bilimsel açıdan bazı şeylere dayanmalı.öyle mahalle ağzı yorumlar yapmamamlı.
ben AB ile ilgili bi haber mi izledim haberlerde.konseyle bağlantılı bişi söyledim adam bana bu ne diye bakarsa olmaz.örneklerden ne demek istediğimi anlamışsındır canım...
tabi hayat sadece böyle şeylerden ibaret değil ama bunlar da gerekli bence.aynı dili konuşabilmeliyiz karşımızdakiyle....
ne olursa olsun karşımdakini aşağılıyorum diye düşünme lütfen.ne insanlar war ortaokul ilkokul mezunu ama kendini yetiştirmiş.kendini yetiştirmiş olup olmaması da çok öenemli...
ne insanlar tanıyorum koskoca üniyi bitirmiş yüksek lisans yapıyorlar ama lafları laf değil...

ben x bi konu hakkında konuşurken marx ın diyalektiğiyle ilgili bağlantı kurup yorum yaptım diyelim.onun da bana söyeleyeği şey bilimsel açıdan bazı şeylere dayanmalı.öyle mahalle ağzı yorumlar yapmamamlı.
ben AB ile ilgili bi haber mi izledim haberlerde.konseyle bağlantılı bişi söyledim adam bana bu ne diye bakarsa olmaz.örneklerden ne demek istediğimi anlamışsındır canım...
tabi hayat sadece böyle şeylerden ibaret değil ama bunlar da gerekli bence.aynı dili konuşabilmeliyiz karşımızdakiyle....
ne olursa olsun karşımdakini aşağılıyorum diye düşünme lütfen.ne insanlar war ortaokul ilkokul mezunu ama kendini yetiştirmiş.kendini yetiştirmiş olup olmaması da çok öenemli...
ne insanlar tanıyorum koskoca üniyi bitirmiş yüksek lisans yapıyorlar ama lafları laf değil...

çok afedersin de sen ne mezunusun?
bende üniversite mezunuyum ama marx ın diyalektiğiyle konu bulup konuşamam heralde.
yada AB parlemantosunda görev yapan bazı ınsanlarla oturup konuşuyorum hatta erkek arkadaşımda oturup muhabbet edıyor ben tanıştırdıgım ınsanlarla ve o üni terk yani lise mezunu en son mezun okul lise.e nolcak şimdi ve işin garip yanı benım üniversite bıtırmeme destek olanda kendısı.varmı boyle bırsey ya senın eğitimin ne lise,ortaokul canım ben üni mezunuyum uzak dur benden lütfen yok ya böyle bır mantık.ne insanlar tanıyorum ünilerde öğretim görevlisi ama odun yaşam tarzı garip.lütfen yapmayın ınsanları okuluyla algılamayın.daha cok uyum ıcın yaşam tarzı,düşünce yapısı ve yetiştiriliş tarzı önemlidir.bu kişilerin anlaşıp anlaşamayacağını belirler ki bu bahsedılen kişi ile 4 yılını paylaşmış başlığı açan arkadaş demekki anlaşabılıyor,kişi kendısını yetiştirmişki boyle bence hıcbır şekilde eğitim farkının kişi kendısını yetiştirmiş ise önemi olamaz.

ne insanlar tanıyorum koskoca üniyi bitirmiş yüksek lisans yapıyorlar ama lafları laf değil...[/
QUOTE]

yazımı bir daha okursanız karşımdakini okuluyla değerlendirmediği anlarsınız.ben insanların aynı dili konuşması gerektiğini söyledim.eğer karşımdakini okuluna göre değerlendiren biri olsaydım kırmızıyla işaretlediğim yerleri hiç yazmadım...
sizi daha dikkatli okumaya dawet ediyorum.

Bende eşimle çıkarken tabı kı tahsılıne önem verdım.ıkimizde yuksek lısans yapıyoruz.Allaha sukur cocugumuzda bızım gıbı olacak ınsallah.Ona her konuda kendımızı yeterlı buluyoruz.Kım ne derse desın tahsıl ılerde sorun oluyor cunku ınsanda psıkolojık olarak ezılme duygusu meydana gelıyor.Bır bayanın yuksek lısans yapmıs olması ve esınden daha fazla para kazanması bıle sorunların en basıtı.Tamam cıkarken onem vermeyın ama evlenecegınız cıddı bır ılıskınız varken tabı kı egıtımıne ozen gosterın.Zaten sız ıstesenız aılenız buna musade etmez yanı.O kadar okuttuk bu kım sen kımsın der durur.Boyle seylere meydan vermemek ıcın klasık bır laf davul bıle dengı dengıne.Hem mantık hem ask evlılıgını bır arada yapacaksın..Fakat her ınsan farklıdır dusuncelerıde her zaman farklıdır.

yüksek tahsil insana bir diplamadan öte; geniş bir vizyon,entelektüelite ve kültür birikimi getirir.
ama öyle insanlar tanıdım ki üniversite mezunu olmalarına ragmen yukarıda saydıklarımın hiçbirine sahip değildiler. yüksek eğitimi olmamasına rağmen yukarıda saydıklarıma sahip insanlar tanıdın mı diye sorarsanız; maalesef ben tanımadım. ama kuşkusuz olanlar vardır bana denk gelmemiştir.
size önerim şu olur; çevreyi boşverin ve bir düşünün bakalım siz o diplomayı hakkını vererek aldınız mı? sadece derslerde yeterlilik göstermek değildir hakkını vermek. üniversite eğitimi size daha geniz bir vizyon ve kültür birikimi sağladı mı? cevabınız evetse; sahip olduğunuz birikimle erkek arkadasınızı değerlendirebilirsin. lise mezunu olmasına ragmen sizin sahip olduklarınıza sahip mi? diploma farkına ragmen aynı dünya görüşüne sahip misiniz? aynı çerçeveden bakabiliyor musunuz? bunların cevabı evetse; veeeee erkek arkadasınızın erkeklık egosu sizin diplomaya düşmanca bakışlar fırlatmıyorsa neden mutlu olamayasınız?

okumakla adam olunmaz.. insan kendini geliştirmeli.. insan "insan" olmayı öğrenmeli ben üniversite mezunuyum da ne olmuşş pehh.. eski nişanlım da üni mezunuydu adam döverdi beni o kadar cahildi ki.. şimdiki sevgilimin tırnaği olamaz o kadar anlayişli o kadar ileri görüşlüdür.. derslerde gördüğümüz konuların ilişkimize ne katkısı olacak ki ? insan olmayı öğrensin bana yeter.. sevmeyi bilsin kadir kıymet bilsin yeter

Arkadasim, biz simdi nerden bilebilirizki sizin aranizdaki kültür farkinin sizin icin ilerde sorun olup olmayacagini..?
Sen sevgilini tanimiyor musun, onunla vakit gecirmiyor musun, sohbet edip tartismiyor musun hic bir konuda?
Az cok bilirsin hayat görüsünü,fikirlerini..
Yok sen üniversite mezunusun,yok o lise mezunu.. Bunlari böyle kaliplastirmaya gerek yok bence..
Bilgin olmak icin illede bi diploman olmasi gerekmez..
Ayni dilden konustugunuzu düsünüyorsan neden mutlu olamayasin ?

Arkadasim, biz simdi nerden bilebilirizki sizin aranizdaki kültür farkinin sizin icin ilerde sorun olup olmayacagini..?
Sen sevgilini tanimiyor musun, onunla vakit gecirmiyor musun, sohbet edip tartismiyor musun hic bir konuda?
Az cok bilirsin hayat görüsünü,fikirlerini..
Yok sen üniversite mezunusun,yok o lise mezunu.. Bunlari böyle kaliplastirmaya gerek yok bence..
Bilgin olmak icin illede bi diploman olmasi gerekmez..
Ayni dilden konustugunuzu düsünüyorsan neden mutlu olamayasin ?

Sonuna kadar katılıyorum artık bunlar eskidi ya benim eşimde liseden terk etmiş okulu ben suan üniversite okuyorum ve en büyük destekcim hiçte arada uçurumlar falan cıkmıyor kendini çok iyi yetiştirmiş ayrıca eğitimin yüksekliği ile çocuklara yetebilmek aynı konu değil bence.Okadaar bilgili insan gördük ki en son gördüğümüz öğretim görevlisi kadının hukukta okuyan kızı annesini öldürmüştü..önemli olan birbirinizle uyumunuz tamamlayabilmeniz..Eminsen mutluluklar sana..:hulya:

Back
X