çig kalan pilav

1- pilav pismeye basladiktan sonra su koyma.
2- ben pirinci max. 2 dakika kavuruyorum- öyle öldürene kadar kavurmaya bence gerek yok.
3. suyunu ekledikten sonra (ben kaynayan su ekliyorum) iki tingirtdatip hemen altina kisiyorum (benim ocagim 1-9 arasi yaniyor, yani suyunuldikten sonra 1e aliyorum) kendi kendine cekiyor suyunu.

hiç su kalmamış gibiydi o yüzden koydum biraz spontane deneyeyim demiştim :D eklediğim sular sıcak suydu bu arada.
başından sonuna da kısık ateşteydi.

büyükçe bir yumurta tavasında yapmıştım acaba ondan olabilir mi? geniş tava al demişler ama ölçüm bir bardak olduğu için tavada yapmıştım. ama su ekledikten sonra tavada yine 1 2 parmak boşluk vardı yani dolup taşmıyordu.

Karacanın tenceresi geniş yüksek değil tencerem. Güzel oldu ama çok süper diyemem. Ben çok iyi yemek yapamıyorum genel olarak. Kolay geçiştirme şeyler hazırlıyorum

he bide malzeme önemli. bazi pirincler ne yaparsan yap iyi cikmiyor.
ben yurtdisindayim ve hindistan pirinci kullaniyorum. türk bakkalindan osmancik pirinci aliyorum (corba vs. icin) - osmancik biraz daha nisastali. yani pirincinlede alakali olabilir.
ilk zamanlar degisik markalar dene- herhangi bir marka tam senin istedigin gibi cikar.
kulladigin tereyag vs. bunlarin hepsi önemli faktörler. zamanla elin alisir. kimse asci olarak dogmuyor

Arkadaslar pilav yapmayı bilmiyorum youtubeden bakmama ragmen olmuyor. Akşama misafirim var eşimin ailesi memleketten gelicek. Her şey hazır pilav yaptım nohutlu youtubeden ama içi çig tane tane olmasına ragmen pilava kaynamış su ekledim çig olmasın diye kaynattım şimdide tuhaf oldu tadını begenmedim. Tam olarak ayrıntılı yazabilecek biri var mı ? Yapamıyorum bir türlü eşim bulgur pilavı yemiyor evlendigimizden beri pilav yapmadım bugün niyetlendim lütfen yardımcı olsun biri
Mesela 2 su bardağı pirinç yapacaksan yağda azıcık kavur tereyağ katarsan çok güzel oluyor 4 bardak su 2 tablet knorr tavuk suyu mum ışığında azıcık diri kalana pişir sonra kapat altını gazete peçete birşeyler ört kapağını kapat 15 20 dkya süper bir pilav

Mesela 2 su bardağı pirinç yapacaksan yağda azıcık kavur tereyağ katarsan çok güzel oluyor 4 bardak su 2 tablet knorr tavuk suyu mum ışığında azıcık diri kalana pişir sonra kapat altını gazete peçete birşeyler ört kapağını kapat 15 20 dkya süper bir pilav
Bu arada yasemin pirinç al

pirincini nisastasi cikana kadar once guzelce yika sonra sicak suda beklet
sonra koyacaksaniz sehriyenizi kavurun pirinci ekleyip varsa biraz tereyag ekleyip tereyag eriyene kadar pirinci kavurun
sonra tuzunuzu biraz karabiber biraz şeker ve 1 2 damla limon damlatin nohutuda ekleyip 1 e2 olacak sekilde yada pirincin ustunu biraz gececek kadar suyunuzu ekleyin agzini hic acmayin pisene kadar
pistikten sonra altini kapatip 5 10 dk demlenmesini bekleyip karistirin ezmeden agzini kapatin tekrar ha birde kisik ateste pisecek
not: karabiber aroma verir
seker tane tane olmasini saglar
limonda pirinclerin beyaz kalmasinj saglar 😘

hiç su kalmamış gibiydi o yüzden koydum biraz spontane deneyeyim demiştim :KK70: eklediğim sular sıcak suydu bu arada.
başından sonuna da kısık ateşteydi.

büyükçe bir yumurta tavasında yapmıştım acaba ondan olabilir mi? geniş tava al demişler ama ölçüm bir bardak olduğu için tavada yapmıştım. ama su ekledikten sonra tavada yine 1 2 parmak boşluk vardı yani dolup taşmıyordu.

tavanin alti kesin kalin degildi. Iyice kizdigi icin dibi tutdu kesin.
benimde öyle tencerelerim vardi. ne yapsam dibi tutuyordu :( yeni pilav tenceremin dibi iki parmak kalinliginda :) Yani ocagi kapatsam bile pilav suyunu cekiyor (döküm tencere bide)

ben hep 1e2 ölcü kullaniyorum. pirincleri iki dakika kavurup fokurdayan su ekliyorum. sonrada altini en kisiga getiriyorum. senin tavan galiba bozdu isi, yazdigin gibi yaptiysan aslinda güzel olmasi gerekti.

tavanin alti kesin kalin degildi. Iyice kizdigi icin dibi tutdu kesin.
benimde öyle tencerelerim vardi. ne yapsam dibi tutuyordu :KK43: yeni pilav tenceremin dibi iki parmak kalinliginda :) Yani ocagi kapatsam bile pilav suyunu cekiyor (döküm tencere bide)

ben hep 1e2 ölcü kullaniyorum. pirincleri iki dakika kavurup fokurdayan su ekliyorum. sonrada altini en kisiga getiriyorum. senin tavan galiba bozdu isi, yazdigin gibi yaptiysan aslinda güzel olmasi gerekti.

hmmmm ya o zaman bi dahakine yumurta tavasında değil de en ağır görünen tencerede yapayım.

teşekkür ederim <3

Yazan oldu mu bilmiyorum ama ithal pirincse naparsan yap oyle ici kitir kitir kaliyor. Belki reklama girecek ama bimin yesil paketli osmancik pirincini alirim hep, cok memnunum. Pirincleri guzelce nisastasi gidene kadar yika. Tencereye yeterli miktarda tereyagini koy, biraz sehriyeyi de ekleyip guzelce kavur. Sehriyeler iyice kavrulsun. Sonra suzdugun pirincleri ekle ve onlari da kavur bir muddet. Suyunu ve tuzunu ekle, kapagini hic acmadan en kisik ateste suyunu çekene kadar pisir. Benim olcum bir su bardagi pirince iki su bardagi kaynar su. Boyle yaptigim zaman hep guzel olur.

Ben once pirinci.olcup kaynar suya koyup icinede bolca tuz atip.karistirmadan 1 saat bekletirim.
Sonra ovalamadan sadece ssuyun altina tutar nisastasi gidene alt suyu seffaf olana kadar yikarim 1 e 1 bucuk olcu yapiyorum islattigim icin hamur olmuyo ozaman tencerede kavururum icine kaynar su koyup kaynatirim tam indirmeye yakin yarim cay bardagi soguk.su ve bi iki damla limon sıkarim tuzunu karabiberini ekleyip suyu az kalincada altini kapatir kapagin altina iki kat kagit havlu koyup kapagini kapatirim yarim saat sonra ac karistir servise haziiirr.

aha ben!

ya geçen ben de tam burada tarif ettikleri gibi yaptım olmadı. hayatımda ilk defa pilav yapıyordum :KK70:

pirinci nişastası gidene kadar yıkadım. 5 dk sıcak suda bekletip süzdüm.

3 kaşık sıvıyağda 2 kaşık kadar arpa şehriyeyi kavurdum bikaç dk koyulaşana kadar. sonra 1 bardak pirinç ekledim. biraz daha kavurdum, 5 dkyı biraz geçmiştir. sonra yarım tavuk bulyon erittim. 2 bardak suyu, tavuk bulyonu ve tuzu ekledim. karıştırdım ve kapattım. 10 dk hiç açmadım. sonra açtım dibi tutuyor gibiydi birazcık daha su ekledim. 10 dk daha pişirdim. sonra üzerine havlu kağıt koyup beklettim.

açtığımda dibi tutmuştu biraz ama pirinçler tam pişmemişti. lapa vs değildi. dibini ayırdık yedik yine ama.

neyi yanlış yaptım anlamadım:KK70:
Suyunu çektikten sonra altını en kısığa getirip öyle pişirin bir de

Suyunu çektikten sonra altını en kısığa getirip öyle pişirin bir de
Aslında hep kisiktaydi ama tava ince olduğu için dibi tutmuş olabilir dedi buradan bir arkadaş. Bi dahakine ağır bir tencerede deniycem.

Teşekkür ederim :)

Back
X