Çiğ kıymanın olduğu harcın tadına bakmanın zararı olur mu?

agresifpollyanna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2022
1.818
963
53
Çok saçma gelebilir ama hamilelik psikolojisiyle bayağı kafama taktım. Normalde çok dikkat ediyorum gebe olduğumdan dolayı çiğ hiç bir şey tüketmemeye. Bu sefer dalgınlığıma geldi ayıptır söylemesi kalabalığa lahmacun yaptım ve tuzu konusunda risk almak istemediğimden anlık tadına baktım. Ağzıma attıktan sonra aklıma bebeğim geldi ama geç olmuştu sizce bir zararı olur mu bebeğime? Üzerine yoğurt yedim bir zararı varsa alsın diye ama psikolojik midir boğazım sızlıyor hafif. Alay etmeyin kızlar

Hamilelikte ya da normalde çiğ et tüketmek zararli yani illa bişey olacak değil ama olabilirde.Toksoplazma , başka tür parazitler vs icin çiğ et tüketmemek gerek.
Hamileyken toksoplazma olmamak için etler iyice pişirilmeli. Yoğurt yemeniz bişey ifade etmez. Ya da şuanda boğanızda yanma hissi bu psikolojik büyük ihtimalle. Bir daha daha dikkat ederseniz. İnşallah bişey olmaz. Tabi illa olack diye bişey yok ama tedbirli olmalıyız. Yanlış hatırlamıyorsam hamileyken belli aralıklarla toksoplazmaya bakıyorlar en azından benim doktorum bakmıştı.

Test yaptır bi kere ben de çiğ kıyma yedim gebe değildim annem sarma sarmış çiğ sarma çok severim 10 15 tane yedim sonra annem fark etti test yaptırdım ama karnım çok kötü olmuştu 2 3 gün sindirim sıkıntısı yaşadım tuvaletten çıkamadım

Kötü düşünmeyin hemen eğer eti güvenilir bir yerden aldıysanız ama hamileyken özellikle et, yumurtanın vs. iyi piimiş tüketilmesi gerek. Süt ürünlerine de dikkat etmek lazım pastörize edilmiş olması açısından.

bizim kurbanımızın kıyması aslında çiğ çiğ yemedim sadece dilimin ucuyla tuzuna bakıp elimi yıkadım bir şey olmaz heralde ya bende anskiyete oluyor bazen gereksiz kaygı hissediyorum sonra geçiyor. normalde her şeye dikkat ettiğim için etmeyince o an hemen bir şey olacakmış gibi geliyor

Probiyotik içeren besinler alın

Laktoz intoleransı bulunmuyorsa özellikle yoğurt, gıda zehirlenmesi vakalarında en çok tercih edilen besinlerin başında gelir. Antibakteriyel ve probiyotik özelliği sayesinde gıda zehirlenmesine sebep olan bakterilerle mücadele eder.

Kaynak : Memorial Hastanesi

Arkadaşlar ben size yoğurdun faydası olur mu diye sormadım herkes yazısına yoğurdun zehirlenme durumunda faydası yok diye ilave notlamış. bilmiyorsanız yoğurt basit zehirlenme durumlarında bile çok işe yarar sizin de bilginiz olsun. ama zaten işe yaramasa bile ben size yoğurdun faydası var mı diye sormuyorum bebeğime bir şey olur mu diye bi an panikledim de sordum ama şuan için paniğim de geçti. evet çiğ her şey zararlı zaten bunu bildiğim için soruyorum ya acaba bir şey olur mu diye. yine de teşekkür ederim tekrar tekrar çiğ et kıyma zararlarını yazdığınız için. anlık dalgınlığıma geldi işte maalesef acele iş yapınca bazen insan dalıp gidiyor. ayrıca gebelik dışında da zararlı tabii ki ama yetişkin bir insanın bağışıklığı ile anne karnındaki bebeğin bağışıklığı aynı değil ya hani o yüzden sordum. neyse sonuç olarak inşallah dikkat edeceğim tekrarlanmaması için

canım 10 - 15 tane sarma ne demek ben pişmişini o kadar yiyorum zaten zehirlenmen normal değil mi iyi ki bir şey olmamış ya hu

Zehirlenmedim ama dediğim gibi risk var ete bile dokunmak sakıncalı gebelikte
doğru diyosun kurbanda etlere hiç dokunmadım bu sene dediğin gibi gebelikte daha dikkatli olunması gerek. nasıl dalgınlığıma geldi hala anlamıyorum ya çok da dikkat ederim normalde ama işte bazen insanın aklı gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…