Çıkar yol bulamıyorum..

işte o da senin gibi diyo iç güveysi gelim olmadı,ben sevgilimle ilgili artık kafamda sorun yok netim ama tek sıkıntım ardahana alışabilirmiyim dedikleri gbi küçük sıkıcı bir yer bide ailemmmmmm

ikinizin ortası olsun yaşayacağınız şehir.İzmir 'den sonra Ardahan'da yaşayabilecek misin,ailenle ender görüşmeye razı olacak mısın,acil bir şey olsa hemen yetişebilecek misin? En önemlisi ailesini biliyor musun,aileler birbirine uyuyor mu?.....Senin yaşında olsaydım sorun olmaz,kalbinin sesini dinle derdim ama belli bir yaştan sonra,görmüşlükten sonra insan herşeyi düşünüyor.Erkek arkadaşını ikna et,en azından ortası olsun.

Sende haklisin tatlim :44:
Büyük sehirde mutsuz olmaktansa .. Kücük sehirde mutlu olmayi tercih ederim ..

Bende evlilik planlari yaparken dogdugm yerden vazgecip (almanya)
sirf onunla olabilmek icin Istanbula yerlesmeyi göze almistim ..
oysaki ben istanbulu hic sevmiyorum .. yani ne bileyim bana soguk bir sehir gibi gelmistir hep ..
ama iste ask insana herseyi yaptiriyor .. benimde annem hep sen yapamazsin orada diyordu ..
niye yapamayim ayni dili konustugum bir sehir kendi vatanim diyip kestirip atiyordum ..

ama yinede güzelim aileni razi etmenin yollarini bul ..
Onlar eninde sonunda razi gelir diye düsünüyorum ..
sonucta kizlari cok seviyor damat adaylarini dimiii

[ı]izmir'den ardahan'a....

Ben istanbul'dan kocaeli'ye gelin geldim ama inan 2 yıl oldu hala alışamadım..

Benim eşimde ardahan'lı,o bile gitmek istemiyor oraya...

Bilmiyorum ama ailen haklı olabilir,iyi düşün...
[/ı]

Son düzenleme:
işte öle ikna durumu yok sonuçta ben çalışmıcam eve ben bakmıcam onun açısından düşünüyorum o da buraya alışmamış düzeni orda benim de tek düşüncem bu saydıklarınıza dayanabilcekmiyim

belki de gitmen bahanedir, memleketini mi sorun ediyorlar acaba?

Son düzenleme:
Siz çalışmıyorsunuz heralde onu oraya bağlayan işi ne merak ettim yani kendi işi falan mı var. Hani memursa tayin olabilir onun için sordum. Merakımdan soruyorum Ardahan'da oturan birini nerden buldunuz İzmir Ardahan uzak şehirler :26:

ailene hak veriyorum canım.
seni bilmem ama ben yapamazdım.
istanbulda doğup büyüdüm. izmite gelin geldim.
istanbula yakın olduğu için gelişmiş bir yerdir sorun olmaz çok diyordum ama alışmakta zorlandım.
çok küçük bir yer ve istanbulda alışmış olduğum, sürekli gittiğim yerlerin çoğu burada yok.
ardahanı hiç düşünemiyorum ben.
yanlış anlaşılmasın kötülemek için söylemiyorum.
izmirde alışkanlıkların, bir yaşamın var sonuçta. çoğunu orada bulamayacaksın.
nişanlın neden illaki ardahanda yaşamak istiyor.?
izmirde de iş bulabilir.

ben çalışıyorum ama evlendikten sonra çalışmayı düşünmüyorum şu anda askerde ama işten daha önemlisi ordan kopmak istemiyo burda yapamıcanı düşünüyo askerden dönüşte babasının çalıştığı trt de güvenlik olarak çalışmayı düşünüyo dükkan açmayı düşünüyo metal bölümü mezunu olduğu için biz izmirde tanıştık arkadaşımın kuzeni o tatil için gelmişti ben arkadaşıma gittiğimde karşılaştık

Daha ortada belli bir işi yok yanlış mı anladım. Senin de orada bir işin var bilemiyorum zor bir karar ama yaşın daha genç acele etme derim biraz zamana bırakın o bir işini kursun.

ben ailemede hak veriyorum ama bana kimse hak vermiyo çıkamıyorum içinden kafam çok karışık

iş konusunda evet düşünceleri bu...... ayrı evimiz olucak yani evi var acele değilde askerden dönene kadar benim kafamda herşeyin net olması lazım böle istiyorum

Bak canım,ben annen olacak yaştayım ve ben de olsam kızımı İzmir'den Ardahan'a gelin göndermek istemem.Akıl var mantık var,yollamamak için elimden geleni yaparım.

Şimdi sana tatlı gelir,sevdiğime kavuşayım ne olursa olsun,gerekirse evden bile çıkmam dersin.Ama evlilik böyle birşey değil.Hayat bir tek kocadan ibaret değil,hepimizin akrabaları,arkadaşları,daha ileride çocukları ve onların çevreleri var.Kocam yanımda olsun gerisi önemli değil diye düşünürsen yanılırsın.

Hem sen bu çocukla nerede ve nasıl tanıştın ? Nasıl bu boyuta geldiniz anlamadım.Ayrı şehirlerden ilişki yürütmek pek gerçekçi olmuyor.Uzaktan yazılanlarla,telefonla,mesajla tanımak mümkün değil.Yanyana ve başbaşa gözlemeden tanınmıyor.Burada" nişanlıyken farklı şehirlerdeydik" diye başlayan sorunlar çok okudum.

Ben büyükçekmeceden tuzlaya gelin geldim 2 yıl odu alışamadım. Bekarken nolcak İstanbul sonuşta diyordum.
Ayrıca ev kuruyorum ben illaki orda kurmak zorundamıyım önemi yok yerin diyordum
Şimdi boğazdan karşıya geçince işte burası diyorum

Son düzenleme:
şimdi gençsin,aşıksın herşeyin üstesinden gelirim çünkü seviyorum diyosun belki....

sevmek tabi güzel birşey....

ama evlilik sevgili olmak kadar kolay değil...

İzmir'den Ardahan'a gitmek ağızdan bir kerede kolayca çıksada o kadar kolay olacağını sanmam...

bir kere yepyeni bir yer,başlarda arkadaşın olmayacak,sıkılacaksın...benim yaşadığım yerde hala bir

tane bile arkadaşım yok,burada bile insanlar kaldırımda yürümeyi bilmiyor hep yolun ortasından

yürüyorlar,ben çok tuhaf olmuştum mesela...

yaşadığın yerin kültürü ile oranın kültürü, insanları farklı olacak,ne bileyim???

karar senin tabi ama hayatta herşey tozpembe olmuyor maalesef seviyoruz diye...

Son düzenleme:

aynenn..
bende Avcılar'a ayak basınca yeniden doğmuş gibi oluyorum

evettt sevgililik ile evlilik aynı şey değil.

farklı yerlerde yaşayıp hayatı değerlendirmek ben merkezci yaşarken sevgiline sevgili olmak başka bir şey;
aynı evde aynı hayatı aynı sosyal çevreyi aynı havayı aynı zorlukları aynı kolaylıkları ve en önemlisi AYNI ZAMANI birlikte yaşamak başka birşey.

Evlilik zaten başlı başına büyük bir sorumluluk çoğu alışkanlıklarını değiştirmen gerekecek. Birde ortamından koptuğunda çok daha zoruna giderek yaşayacaksın. Diyememki sevgilin izmire gelsin
ama başka biyerde aynı duygusal koşullarda yaşamak daha mantıklı.

Çünkü sen duygusal olarak 1-0 yenik başlarsın hayata ardahana gidersen...

Nacizane fikrim...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…